Az eltökélt önfejlesztők sok tréningre járnak. Hiszen tudjuk, hogy a fejlődés örök. Közhely lenne? Tényleg az, de ettől még igaz.

Időt, pénzt, energiát nem sajnálva koptatjuk a tréningszékeket, mégis sokszor azt érezzük, hogy nem sikerült kihozni mindent az egészből.

Ebben az írásban sokat segítő gondolatokat és azt a 3 lépést találod, amelyek segítségével résztvevőként legtöbbet hozom ki a tréningekből.

És teljesen komolyan gondolom, amikor azt írom:

Soha többé ne menj tréningre a lenti 3 lépés nélkül!

Ha alkalmazod ezt a 3 lépést, garantálom, hogy gyorsító pályára lépsz! Egyszerűen azért, mert nagyságrendekkel eredményesebbek lesznek a tréning-részvételeid.

A valódi önismeret útján elkerülhetetlen a célirányos folyamatos és rendszeres önfejlesztés. Akár egy életen át.
Ha elkötelezted magadat amellett, hogy az önismeret, nem csak egy technika, hanem egy életforma, akkor az alább található információkat imádni fogod!

Itt van az Ősz, így szeptembertől márciusig rengeteg csodás rendezvényre lesz lehetőséged elmenni. Ám ahhoz, hogy ne kidobott pénz legyen a sok tréningre járás, most megtanulhatod, hogyan hozd ki a legtöbbet az általad látogatott rendezvényekből.

Fontos, hogy fejleszd magad ezen a területen is, hogy szuper tréningező váljon belőled. Hiszen így tudod a legtöbbet kihozni a kapott információkból és saját magad fejlődéséből.

Ha jársz tréningekre, akkor ezen most mindenképpen menj végig, és alkalmazd. Garantálom, hogy óriási pozitív változásokat fog hozni az életedbe.

Az Önfejlesztő tréninget te teszed azzá, ami.

Ez is, mint minden a te életedben, a kitűzött célodtól, a döntésedtől, és a cselekvésedtől válik valamilyenné. Ebből következik, hogy csak rajtad múlik, hogy egy adott tréning milyen lesz a számodra.

Ha tudatos önfejlesztő vagy, akkor tudod, hogy az életedért 100%-os felelősséggel tartozol. Hogy mennyit profitálsz egy általad látogatott tréningből ez is a te felelősséged.

Természetesen feltételezve azt, hogy jól megválasztod, kihez mész tanulni. És a döntésedet nem a tréning ára határozza meg, hanem az, hogy a célmegvalósítási folyamatodban, az adott tréning előre visz, vagy teljesen felesleges. Továbbá, aki tartja a tréninget, csak dumál, vagy éli is azt, amit tanít.

Teljesen mindegy milyen tréningre mész, (spirituális, önfejlesztő, üzleti, meditatív, családállítás, Théta, Nadi, Reiki, stb.), az alábbi módszer bármilyen és mindegyik tréningformára sikeresen alkalmazható.

A saját példámon keresztül mutatom be neked, amit az elmúlt 15 évben megtanultam és mára már sikeresen alkalmazok, amikor tréningre megyek. Rengeteg hasznos ötletet fogsz kapni arról, hogyan legyen számodra minden általad látogatott tréning főnyeremény a kívánt változásodhoz.

A jó hozzáállás a tréningekhez

Amikor megszületik bennem egy döntés, hogy igen, megyek a tréningre, a tréning előtt és után rengeteg tennivalóra kell időt szakítanom. Ha ezt az időt nem tudom rászánni, betervezni, nem megyek el. Mert szeretem kiaknázni a lehető legtöbb lehetőséget.

Nem megyek el „olcsó” tréningekre, (ami nem feltétlenül az árát jelenti) sokkal inkább azt, hogy ki tartja, mi a téma, és valóban szükségem van-e rá.

Rengeteg az önjelölt tanító, aki soha nem élte és nem is éli azt, amit tanít. Ha elfogadsz egy javaslatot, inkább fizess ki nagyobb összeget, mint azért menj el valahova, mert olcsó. Ha a pénzt akadály, akkor ez is érdekelhet. És ez is.

Ha a szociális kapcsolataidban hiányt élsz meg, ne tréninget válassz az űr betöltésére. Ezzel becsapod magad, és nem tartod tiszteletben a tréner szándékát sem.

Mi a te dolgod:
– olyan tréninget válassz, ami célirányosan előreviszi a fejlődésed
– ne csak kíváncsiskodj, hanem határozott céllal menj el a tréningre
– a hozzáállásod meghatározza, mennyit fogsz profitálni a tréningből, ha csak szórakozásra, emberi kapcsolatokra vágysz, szeretet drogra, inkább el se menj

3 lépés, hogy a legtöbbet hozd ki a tréningekből

1. Hatékony felkészülés, hozzáállásod beállítása
2. Fókuszod beállítása és megtartása
3. Utómunkák, önmuka, információk azonnali cselekvésbe ültetése

És akkor nézzük ezeket részletesen, kibontva, hogy már a következő rendezvényeken tudd alkalmazni.

Az első lépés:

A felkészülés: Adj időt és energiát magadnak

Szedres,áfonyás, vörösszőlős,sárgabarackos...

Szedres,áfonyás, vörösszőlős,sárgabarackos…

A tréning előtti napon, már délután megkezdődik a felkészülés. Olvasok, videót nézek, azoktól, akikhez tréningre megyek. Mentálisan és érzelmileg beállítom a fókuszomat, megnyitom az agyamat a kreatív intelligenciának, hogy tágabb tudatosságban érkezzek a másnapi „fejtágításra”, vagy remélhetőleg „agymosásra”.

Fizikailag és felkészülök. Pihenek, és feltöltöm a testem megfelelő mennyiségű folyadékkal, minőségi táplálékkal, vitaminnal, és cukorral.

Bevásárolok olyan élelmiszereket, amelyek másnap folyamatosan pótolják a fokozott mentális anyagcsere lévén elvesztett cukrot. Mert az agy cukorral és vízzel táplálkozik, és én 100%-ban jelen akarok lenni a tréningen. Persze cukor nem csak a kockacukorban van.

Mi a te dolgod:
– pihenj
– állítsd át az agyad befogadásra
– töltekezz fel, mind lelkileg, mind fizikailag
– várd a másnapot

A második lépés:

Legyen ott 100%-ban a fókuszod

Saját rendezvényen, más előadók előadásait is jegyzetelem

Saját rendezvényen, más előadók előadásait is jegyzetelem

A tréningen nagyon figyelek, tiszteletben tartom a házirendet, és rengeteget jegyzetelek. Nem a pptket, hanem az ötleteimet, felismeréseimet.

Az agyamat cselekvő üzemmódba állítom, tehát folyamatosan azon információkat hallom meg, melyek támogatják a fejlődésemet, adott területen, és azonnal a gyakorlatba ültethetek. Ezek a mondatok, általában, „mellékes” mondatokként jelennek meg az előadótól. Tehát igaz rám, hogy azt jegyzetelem le, ami elsőre nem tűnik fontosnak.

Ha van rá lehetőség a nap végén, beszélgetek az előadókkal, hogy asszimiláljam a gondolkodási szokásaikat. Ott van a lényeg, nem a leadott információban. Sokkal inkább abban, hogy az előadó mely gondolkodási szokásának köszönheti a sikerét. Ha nem sikeres és hiteles azon a területen amit tanít, akkor nem tőle tanulsz igaz?

Az egész napra igaz, hogy valójában a szakmai gondolkodási szokást próbálom felismerni, hiszen az eszközök elsajátítása, megértése, és strukturált alkalmazása, még igen csekély módon foga megváltoztatni az életemet.

Hogyan gondolkodik, aki sikeresen használja az adott technikát. Engem mindig ez érdekel.

Este, mindig meetingelünk Losival. Általában minden tréningre közösen járunk, mert így sokkal hatékonyabban tudjuk átültetni a gyakorlatba a kapott információt. Itt kijönnek az első érzések, benyomások, felismerések, ami szinte sosem került az órák alatt jegyzetelésre.

Beindult az agyunk, és ez a legnagyobb haszna egy tréningnek. A kapott információk, milyen új ajtókat nyitottak meg, ami által a lehető legsikeresebben tudjuk alkalmazni a technikákat.

Mi a te dolgod:
– állítsd be a fókuszodat
– légy jelen 100%-ban, ne telefonálj, ne facebookozz, ne intézz más jellegű „fontos” dolgokat
– jegyzetelj nagyon sokat, főleg az ötleteidet, felismeréseidet, és azt, amit azonnal meg tudsz valósítani
– csak az adott témáról beszélgess a szünetben
– kérdezz sokat

A harmadik lépés

[bts_restricted_content title=”Itt találod a legfontosabb harmadik lépést, ha Otthonfa Önismereti Club előfizető vagy.” desc=”Ezen kívül előfizetéseddel hozzáférsz az összes Club tartalomhoz (köztük több, mint 14 órányi önismereti videóhoz), részt vehetsz a havi élő Club Webináron (ahol élőben kérdezhetsz is) és 20% kedvezménnyel vásárolhatsz az OtthonFa termékeiből.” ]

Harmadik lépés az információk feldolgozása és gyakorlatba ültetése

Azonnal kezdd el alkalmazni, legalább 30 napig.

A tréning utáni napon mi „fókusznapot” tartunk. Csak a tréningen kapott információkkal és a tréning által érkezett felismerésekkel foglalkozunk egész nap.

Átolvasom a jegyzeteimet, kiemelem, átgondolom, jegyzeteket készítek hozzá. Ötletelek, és leírom, min kellene változtatni és hogyan.

Majd jön a meeting Losival, ahol elmondjuk kinek mit adott a tréning, akár felolvassuk a jegyzeteinket, és beindul a brainstorming.

Még aznap megkezdjük a cselekvésre hangolódást.

Estére kész tervünk van arról, min akarunk változtatni, és az is kész, hogy hogyan (azaz a cselekvés első lépése kész). Általában meg is lépjük még az nap, hogy mozgásba hozzuk az energiákat.

Cél, döntés, cselekvés. Itt is mind mindig nagyon jól bevált módszer. Mindig ez alapján haladunk.

Mi a te dolgod:
– másnapra vegyél ki szabad napot
– olvasd át a jegyzeteidet, kiemelő filccel húzd ki a legfontosabb részeket
– készíts belőle egy word doksit, ahol szisztematikusan és strukturáltan összeszeded az információt
– olvastasd el a pároddal/üzlettársaddal
– tartsatok brainstormingot, min érdemes változtatni, mit innováljatok/fejlesszetek az életetekben

Ma már eléggé elterjedt, hogy a tréning után meghívnak egy azonos érdeklődésű zárt csoportba a facebookon. Légy aktív tagja. Kérdezz, töltsd fel, amit csináltál, kér ki a véleményt róla. Légy hasznos (ne energiaszívó) tagja a csoportnak, mert rengeteget lehet tanulni egy támogató közegű csoportból.

[/bts_restricted_content]

Kérlek, ezt vedd most nagyon komolyan.

Ha nagyon sokat jársz különböző tréningekre, és nem adsz időd magadnak a feldolgozására, akkor az ablakon dobtad ki a pénzed, az időd és az energiád.

Ha nem foglalkozol a tanultakkal, nem integrálod és alkalmazod az információt szinte azonnal, nem lesz rád HOSSZÚTÁVON hatással a tréning.

Látszólag csalódni fogsz a trénerben, a technikában, ám igazából önmagadnak okozol csalódást. Ám leérveled, leracionalizálod, hogy a másik a hibás és a saját csalódásodat arra az emberre vetíted ki, aki a szívét-lelkét beletette, hogy segítsen neked pozitív irányba megváltoztatni az életedet.

Mindenkivel kiszúrsz, ha ebbe az önámítási csapdába beleesel.. A trénerrel, a szeretteiddel és leginkább önmagaddal.

Soha nem valaki más fogja helyetted megoldani a problémáidat és rendbe rakni az életedet.
Erre csak te vagy képes!

Ismerek olyat, aki tréningről, tréningre jár, és a „minden csoda három napig tart” elvét alkalmazza. Mindenki hülye, és mindig mástól várja a megoldást a problémáira.

Azért mert elmész egy tréningre nem fognak a problémáid egy csapásra megszűnni. Általában ez a legnagyobb hiba, amit el lehet követni. Ez a rossz hozzáállás, hogy ha másra hárítod a felelősséget.

Kifizetted, elmentél és nem változott semmi.

Nos, ezért az esetek nagy részében nem a tréner a hibás.

Remélem, kezd kirajzolódni mi a lényege annak, amit közölni szeretnék veled.

Rengeteg jó és értéket adó tréner, segítő, gyógyító van ma Magyarországon. persze még több a hamis tanító.

És őket már azzal ki tudod szűrni az életedből, ha a hozzáállásodat megváltoztatod.

Hiszen ha „szeretetdrogért” mész el valahova, azt fogod kapni.

Ha megfelelő a hozzáállásod, igényed sem lesz elmenni egy hamis tanító tréningjére. Mert érezni fogod, hogy nincs erre szükséged.

Sok sikert a következő tréningedhez!

Kérdéseidet, észrevételeidet nagyon várom, kérlek, írd meg hozzászólásban!

És ne felejtsd el kérni az értesítőt sem a legújabb írásokról. (katt lentebb)