Adatkezelési tájékoztató

1. Az adatkezelési tájékoztató célja

1.1 Jelen adatkezelési tájékoztató célja, hogy a Mental Energy Betéti Társaság (Székhely: 2113 Erdőkertes, Kolozsvári u. 36.; Cégjegyzékszám: 13-06-069655; Adószám: 255549-2-13) (továbbiakban “Adatkezelő”) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket rögzítse és tájékoztassa az érintetteket az adataik kezelésének módjáról, céljáról és jogalapjáról.

2. Adatkezelő megnevezése, aktuális adatai

Név: Mental Energy Betéti Társaság

Székhely: 2113 Erdőkertes, Kolozsvári u. 36

Telefonszám: +36/709410828

Email cím: hello@otthonfa.hu

Adatkezelési nyilvántartási szám (OtthonFa.hu): NAIH-99054/2016.

3. A kezelt személyes adatok köre, az adatkezelés célja, időtartama és jogalapja

3.1 Adatkezelések az egyes tevékenységekhez kapcsolódóan


A) OtthonFa Club előfizetés

Az adatkezelés jogalapja:
– érintetti hozzájárulás, a vásárlást követően: törvényi kötelezettség teljesítése.
Telefonszám: problémakezelés.

A kezelt adatok köre: e-mail-cím, név, bankkártya adatok, telefonszám, lakcím (számlázás).

Az adatkezelés célja: a szerződési kötelezettség teljesítése, a club-regisztráció által magában foglalt anyagok elérhetőségének folyamatos biztosítása, és a felmerülő technikai problémák megoldása az előfizetési idő alatt.

Adattovábbítás:
– SalesAutopilot Kft. részére, célja az előfizetéssel kapcsolatos információk (előfizetői felületek használata stb.) átadásának és az előfizetői ügyfelekkel való kézenfekvő kommunikáció meglétének biztosítása.
– PayPal (Europe) S.à r.l., célja bankkártyás fizetés biztosítása, a Braintree fizetési szolgáltatáson keresztül
– ChartMogul Ltd. célja a bankkártyás fizetéssel kapcsolatos, és az előfizetői rendszer statisztikai kimutatásainak készítése
– Heap Inc., célja statisztikai kimutatások készítése és felhasználói szokások feltérképezése a jobb felhasználói élmény érdekében
– KBOSS.hu Kft., célja a számlák kiállítása és tárolása

Az adattovábbítás jogalapja: szerződéses kötelezettség teljesítése.

Adatfeldolgozók:
SalesAutopilot Kft. (székhely: 1089 Budapest, Golgota u. 3.;
cégjegyzékszám: 01-09-286773; statisztikai számjel: 25743500-5829-113-01;
adószám: 25743500-2-41)
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., (R.C.S. Luxembourg B 118 349)
KBOSS.hu Kft. (székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.; Cégjegyzékszám: 01-09-303201;
bejegyző bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága; Adószám: 13421739-2-41)
ChartMogul Ltd ( 71-75 Shelton Street, London WC2H 9JQ, United Kingdom)
Heap Inc., (460 Bryant Street, 3rd Floor, San Francisco, CA 94107, United States)

Az adatok törlésének határideje:
Az előfizetés ideje alatt az előfizetéshez kapcsolódó szolgáltatások, valamint az ügyfelekkel történő -kizárólag előfizetéshez kötődő- elvárható kapcsolattartás biztosítása érdekében az adatokat nem töröljük.

Az előfizetés lemondását követően az előfizetői fiók létrehozásához bekért adatokat (vezetéknév, keresztnév, e-mail cím) az előfizetőkre jellemző magatartás (az előfizetést átmenetileg megszüntetik, majd rövid időn belül ismét használni kívánják), továbbá az előzetők kényelme érdekében tároljuk. Így ismétlet előfizetési igény esetén a korábbi fiók ismét/tovább használható.

Lehetséges negatív következmények az adatközlés hiánya esetén:
Az előfizetői regisztráció (megrendelés) ellehetetlenülése.
A telefonszám megadásának hiányában a kommunikáció kizárólag e-mail levelezésre korlátozódik, ami magában hordozza a lehetséges hibás adat megadásából származó kommunikációs problémát. (Pl. hibás e-mail cím esetén a megrendelés hozzáférhetetlen, az ügyfél elérésére pedig nincs más kommunikációs csatorna.)

B) Fizikai termék (könyv, füzet stb.) megrendelés

Az adatkezelés jogalapja:
– érintetti hozzájárulás, a vásárlást követően: törvényi kötelezettség teljesítése.
Telefonszám: problémakezelés, érintetti tájékoztatás az adatkezelő és futárszolgálat részéről.

A kezelt adatok köre: e-mail-cím, név, bankkártya adatok, telefonszám, lakcím (érintetti adatmegadás alapján külön számlázási és szállítási cím).

Az adatkezelés célja: a szerződési kötelezettség teljesítése, a megrendelt fizikai termék(ek) átadása, és a felmerülő technikai problémák megoldása.

Adattovábbítás:
– SalesAutopilot Kft. részére, célja a megrendeléssel kapcsolatos információk (elektronikus számla, kapcsolódó bónuszok stb.) átadásának és az ügyfelekkel való kézenfekvő kommunikáció meglétének biztosítása.
– PayPal (Europe) S.à r.l., célja bankkártyás fizetés biztosítása, a Braintree fizetési szolgáltatáson keresztül
– KBOSS.hu Kft., célja a számlák kiállítása és tárolása
– ChartMogul Ltd. célja a bankkártyás fizetéssel kapcsolatos statisztikai kimutatások készítése.
– Heap Inc., célja statisztikai kimutatások készítése és felhasználói szokások feltérképezése a jobb felhasználói élmény érdekében
– WEBSHIPPY Magyarország Kft részére, célja a megrendelés kiszállításának biztosítása (logisztika).

Az adattovábbítás jogalapja: szerződéses kötelezettség teljesítése.

Adatfeldolgozók:
SalesAutopilot Kft. (székhely: 1089 Budapest, Golgota u. 3.;
cégjegyzékszám: 01-09-286773; statisztikai számjel: 25743500-5829-113-01;
adószám: 25743500-2-41)
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., (R.C.S. Luxembourg B 118 349)
KBOSS.hu Kft. (székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.; Cégjegyzékszám: 01-09-303201;
bejegyző bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága; Adószám: 13421739-2-41)
ChartMogul Ltd ( 71-75 Shelton Street, London WC2H 9JQ, United Kingdom)
Heap Inc., (460 Bryant Street, 3rd Floor, San Francisco, CA 94107, United States)
WEBSHIPPY Magyarország Kft., (1044 Budapest, Ezred utca 2. B2. ép. 13.; Cégjegyzékszám: 01-09-282775; Adószám: 25569421-2-41)

Az adatok törlésének határideje:
A megrendelés sikeres teljesítését követő 9 év.

Lehetséges negatív következmények az adatközlés hiánya esetén:
A megrendelés teljesülésének ellehetetlenülése.
A telefonszám megadásának hiányában a fizikai termékek sikeres átadási (jelesül: kézbesítési) aránya jelentősen romlik. Ezen okból a logisztikai partner (WEBSHIPPY Magyarország Kft.) ragaszkodik az telefonszám megadásához.

C) Online tananyag/tréninganyag megrendelés

Az adatkezelés jogalapja:
– érintetti hozzájárulás, a vásárlást követően: törvényi kötelezettség teljesítése.
Telefonszám: problémakezelés, megrendelés visszaigazolás.

A kezelt adatok köre: e-mail-cím, név, bankkártya adatok, telefonszám, lakcím (számlázás).

Az adatkezelés célja: a szerződési kötelezettség teljesítése, a megrendelt tananyagok elérhetőségének biztosítása, és a felmerülő  problémák megoldása.

Adattovábbítás:
– SalesAutopilot Kft. részére, célja a megrendeléssel kapcsolatos információk (elektronikus számla, kapcsolódó bónuszok stb.) átadásának és az ügyfelekkel való kézenfekvő kommunikáció meglétének biztosítása.
– PayPal (Europe) S.à r.l., célja bankkártyás fizetés biztosítása, a Braintree fizetési szolgáltatáson keresztül
– ChartMogul Ltd. célja a bankkártyás fizetéssel kapcsolatos statisztikai kimutatások készítése.
– Heap Inc., célja statisztikai kimutatások készítése és felhasználói szokások feltérképezése a jobb felhasználói élmény érdekében
– KBOSS.hu Kft., célja a számlák kiállítása és tárolása

Az adattovábbítás jogalapja: szerződéses kötelezettség teljesítése.

Adatfeldolgozók:
SalesAutopilot Kft. (székhely: 1089 Budapest, Golgota u. 3.;
cégjegyzékszám: 01-09-286773; statisztikai számjel: 25743500-5829-113-01;
adószám: 25743500-2-41)
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., (R.C.S. Luxembourg B 118 349)
ChartMogul Ltd ( 71-75 Shelton Street, London WC2H 9JQ, United Kingdom)
Heap Inc., (460 Bryant Street, 3rd Floor, San Francisco, CA 94107, United States)
KBOSS.hu Kft. (székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.; Cégjegyzékszám: 01-09-303201;
bejegyző bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága; Adószám: 13421739-2-41)

Az adatok törlésének határideje:
A megrendelés sikeres teljesítését követő 9 év.

Lehetséges negatív következmények az adatközlés hiánya esetén:
A megrendelés teljesülésének ellehetetlenülése.
A telefonszám megadásának hiányában az elektronikus/online termékek sikeres átadási aránya jelentősen romlik.

D) Ingyenes tananyag és online tréning feliratkozás

Az adatkezelés jogalapja:
– érintetti hozzájárulás

A kezelt adatok köre: e-mail-cím

Az adatkezelés célja: az ingyenes tananyag / online tréning letöltési adatainak / hozzáférési információinak továbbítása az érintettnek..

Adattovábbítás:
– SalesAutopilot Kft. részére, célja az ingyenes tananyag / online tréning hozzáférési adatainak elküldése e-mailben.
– Heap Inc., célja statisztikai kimutatások készítése és felhasználói szokások feltérképezése a jobb felhasználói élmény érdekében

Az adattovábbítás jogalapja: érintetti hozzájárulás.

Adatfeldolgozók:
SalesAutopilot Kft. (székhely: 1089 Budapest, Golgota u. 3.;
cégjegyzékszám: 01-09-286773; statisztikai számjel: 25743500-5829-113-01;
adószám: 25743500-2-41)
Heap Inc., (460 Bryant Street, 3rd Floor, San Francisco, CA 94107, United States)

Az adatok törlésének határideje:
Az online tananyag letöltését követő 30 nap, vagy az online tréning lezajlását követő 30 nap.

Lehetséges negatív következmények az adatközlés hiánya esetén:
Az ingyenes tananyag letöltésének, vagy az online tréningen való részvétel  ellehetetlenülése.

E) Hírlevél / DM levél feliratkozás

Az adatkezelés jogalapja:
– érintetti hozzájárulás

A kezelt adatok köre: e-mail-cím, név

Az adatkezelés célja: digitális anyagok, letöltések, ajánlatok küldése, céges hírek kommunikációja.

Adattovábbítás:
– SalesAutopilot Kft. részére, célja az adatkezelés céljának e-mailben történő teljesítése.
– Heap Inc., célja statisztikai kimutatások készítése és felhasználói szokások feltérképezése a jobb felhasználói élmény érdekében.

Az adattovábbítás jogalapja: érintetti hozzájárulás.

Adatfeldolgozók:
SalesAutopilot Kft. (székhely: 1089 Budapest, Golgota u. 3.;
cégjegyzékszám: 01-09-286773; statisztikai számjel: 25743500-5829-113-01;
adószám: 25743500-2-41)
Heap Inc., (460 Bryant Street, 3rd Floor, San Francisco, CA 94107, United States)

Az adatok törlésének határideje:
Az adatok az érintetti hozzájárulás visszavonásig nem kerülnek törlésre.

Lehetséges negatív következmények az adatközlés hiánya esetén:
A digitális anyagok, letöltések, általános és speciális ajánlatok és céges hírek kommunikációjának ellehetetlenülése.

3.2 A weboldal (online rendszer) működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

3.3 A weboldal (onlinre rendszer) használata során a fizetési szolgáltató által generált, a felhasználót azonosító számsor továbbításra kerül az Adatkezelő részére.

3.4 A személyes adatok kezelésére kizárólag célhoz kötötten kerül sor. 

3.5 Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme.

3.6 A https://otthonfa.hu internetes oldal szolgáltatásainak használata során a további az adatkezelő a következő adatfeldolgozókat veszi igénybe:

Viacom Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (2360 Gyál, Erdősor utca 3.; Cégjegyzékszám: 13-09-109794; Adószám: 13810359-2-13), mint tárhelyszolgáltató.

4. Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

7.1 A tájékoztatás joga

Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Ennek részletei jelen adatvédelmi tájékoztató 3. pontjában találhatók.

7.2 A hozzáférés joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Folyamatban lévő adatkezelés esetén a érintett hozzáférést kérhet az alábbiakhoz:

  • A rá vonatkozó személyes adatok;
  • az adatkezelés célja(i);
  • az érintett személyes adatok kategóriái;
  • azon személyek, amelyekkel az érintett adatait közölték, vagy közölni fogják;
  • az adatok tárolásának időtartama;
  • a helyesbítéshez, törléshez, valamint az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • a bírósághoz, illetve felügyeleti hatósághoz fordulás joga;
  • a kezelt adatok forrása;
  • profilalkotás és/vagy automatizált döntéshozatal, illetve ilyen alkalmazásának
    részletei, gyakorlati hatásai;
  • a kezelt adatok harmadik ország vagy nemzetközi szervezet részére való átadása.

Az igényelt adatok kiadásának határideje az igénylés idejétől számított 30 nap.

7.3 A helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

7.4 A törléshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje azzal a kitétellel, hogy az adatkezelő nem töröl olyan adatot, mely a jogi kötelezettsége teljesítéséhez, illetőleg a jogai érvényesítéséhez szükséges.

7.5 Az elfeledtetéshez való jog

Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

7.6 Az adatkezelés korlátozásáho való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
• az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
• az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
• az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

7.7 Az adathordozhatósághoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat a jelen adatvédelmi tájékoztatót kibocsátó adatkezelő, az adatokat másik adatkezelőnek akadályoztatás nélkül továbbítsa.

Az adatkezelő az adathordozás igénylését követően az igényt a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül teljesíti.

7.8 A tiltakozáshoz való jog

Az érintett joga, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a közhatalmi jogosítvány vagy jogos érdek érvényesítése jogalapján alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

7.9 Az érintett a jelen nyilatkozatban ismertetett jogait az alábbi elérhetőségen keresztül gyakorolhatja:

Levelezési cím: 2113 Erdőkertes, Kolozsvári u. 36

Email: hello@otthonfa.hu

7.10 A felhasználó az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.

9. Záró rendelkezések

9.1 Az adatkezelő kötelezi magát, hogy gondoskodik az általa kezelt személyes adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

9.2 Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen tájékoztatót egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a felhasználó (érintett) a szolgáltatások használatával, ráutaló magatartással tudomásul veszi a módosított nyilatkozatban foglaltakat.

Pin It on Pinterest