A 3 lépcső a pénzügyi függetlenségig.

A pénz jó szolga, de nagyon rossz úr. Ép ezért ez az írás gondolatok és “szamárvezetők” összessége. Gondolatoké, amelyek meg fogják változtatni a pénzügyi helyzeted. Bőségre kondicionálnak.

“A gazdagsághoz vezető út egy elmejáték, amit saját magaddal játszol!” – Bob Proctor

Ha szeretnél változtatni a pénzügyi helyzeteden, javaslom, olvasd el ezt az írást. Ne egyszer, többször. Akkor is (sőt főleg akkor), ha elsőre kicsapja nálad a biztosítékot. Hiszen pont ez a cél, hogy a jelenlegi hitrendszereden változtatni tudj. Hogy változzon az anyagi helyzeted pozitív irányba.

A gazdagság a fejben születik

És az érzelmekben érlelődik és stabilizálódik. Megválasztott reakcióid, cselekedeteid által önt formát a valóságodban.

Le kell hogy romboljak benned egy mítoszt. Hiába álmodozol, vágyakozol, sóvárogsz azért, hogy sok pénzed legyen. Mert ez biztosan nem fogja megteremteni a gazdagságodat.

[bctt tweet=”Mindaz, amit valaha gondoltál, éreztél a pénzzel, a gazdagsággal kapcsolatban, azt éled most.”]

A jelenlegi anyagi helyzeted megmutatja, milyen magas az önértékelésed, az önbecsülésed. Ha azt gondolod, hogy a gazdagok mind “genyók”, és lenyúlják az emberek pénzét…  Hogy szolgáltatásért bűn “sok” pénzt elkérni… Hogy minden egyre csak drágább, és meg van kötve a kezed a fix fizetésed miatt… Vagy ha vállalkozó vagy, akkor az embereknek nincs pénzük így neked nagyon olcsón kell adnod a szolgáltatásaidat…

…akkor ne csodálkozz, hogy anyagi nehézségeid vannak.

“A pénzügyi rabszolgaságból a pénzügyi szabadságon át vezet az út, a pénzügyi függetlenséghez!” – Pongor-Juhász Attila

Pénzügyi rabszolgaság

Ha vannak hiteleid, kölcsöneid, ha a bevételed, csak a létfenntartáshoz elegendő, akkor bizony pénzügyi rabszolgaságban élsz, és a pénz uralkodik rajtad. Megj.: Az a “hitel”, ami pénzt termel, már nem is hitel. Hanem befektetés.

Pénzügyi szabadság

Egy felszabadító állapot, amikor már nincs semmilyen hiteled, kölcsönöd. És a bevételeid felett 100%-ban te dönthetsz. Ezen a ponton elkezdheted megvalósítani. Azt a gazdag életet, amire vágysz.

Pénzügyi függetlenség

Amikor a bevételeid nagy része passzív jövedelemből származik, és sokkal több a bevételed, mint az általános kiadásod. Így marad bőven befektetni való pénzed (életbiztosításba, ingatlanba, stb..)

Ez a három lépcsőfok sajnos nem cserélhető fel. Így akik csak spirituális szinten, a vonzás törvényével akarják megteremteni maguknak a vágyott gazdagságot, sajnos kudarcra vannak ítélve.

Nem azért nem vagy gazdag, mert nem érdemled meg

Azért nem vagy gazdag, mert nem rendelkezel azon képességekkel, készségekkel, tudással és tudatossággal, ami a sok pénz csináláshoz szükséges. A bőség mindenkié. Mégis nagyon kevesen hajlandóak megtenni a szükséges lépéseket ahhoz, hogy pozitív irányba változtassanak az anyagi helyzetükön.

Nem a pénz a cél! [bctt tweet=”A pénz mindig egy jutalom. Következménye annak, hogy a tehetségeddel mennyi embernek nyújtasz, hasznos értéket!”]

Azon emberek, akik a pénzt teszik meg céljukká, bizony a pénz rabszolgái lesznek. Nem attól lesz valaki gazdag, hogy hány 100 millió forinttal rendelkezik, hanem akkor ha érti a pénz körforgását, és a pénzt két dologra használja:

1. megvásárolja a szabadságát és a jólétet önmaga, és a szerettei számára
2. személyes korlátain túl, egyre több embernek tud, egyre nagyobb hasznos értéket nyújtani

A pénz mindig egy jutalom

Most állj meg egy pillanatra, és gondold végig: Az általad szeretett, tisztelt és sokat idézett “nagy” tanítók, szegények vagy gazdagok?

Ahhoz, hogy a pénz bőségesen áramolhasson hozzád, ki kell alakítanod azon szokásokat, melyeknek köszönhetően a pénz biztonságban érzi magát nálad. Mert valójában a pénz energia. És ha az értéktelen papírt, a bankszámládon lévő számokat felruházod, valami fel nem fogható hatalommal és félsz tőle, ragaszkodsz hozzá, akkor bizony a pénz nem fog hozzád jönni. Vagy jön bőven, aztán gyorsan tovább megy!

EL KELL HOGY HIDD VÉGRE, A PÉNZRŐL ÉS A GAZDAGOKRÓL KIALAKÍTOTT PARADIGMÁID (GONDOLATAID ÖSSZESSÉGE), OKOZZÁK A JELENLEGI ANYAGI HELYZETEDET.

[bctt tweet=”A gazdag ember leginkább csak gondolataiban különbözik tőled.”]

Ugyanolyan ember, mint te, ugyanúgy vannak problémái, szeret és még néha aggódni is tud. A gazdag embernek nem célja a pénzszerzés, hanem a valódi célja az értékteremtés.

Hogyan fogj hozzá a gazdagságod megteremtéséhez?

1. Tedd rendbe a pénzzel kapcsolatos gondolataidat, érzéseidet, cselekedeteidet.

Minden negatív dolgot cserélj fel pozitívra. Ne “hurrá optimizmusra”, szőnyeg alá söprésre, felelősséghárításra gondolj! Hanem tudatos paradigma felülírásra.

2. Tedd rendbe a gazdag emberekkel kapcsolatos gondolataidat, érzéseidet, cselekedeteidet.

Amíg haragszol rájuk, félsz tőlük, lenézed őket, negatív jelzővel illeted őket, addig biztosan csak harcolni fogsz az életben maradásért.

3. Pénzügyi táblázat

Írd össze a jelenlegi bevételeidet, kiadásaidat. Ahhoz, hogy tudatos pénzügyi döntéseket tudj hozni, pontosan látnod szükséges, hogy mikor, mire, mennyit kell fizetned. Így sokkal könnyebb döntéseket hozni. Ám nem kell spórolni, és félni attól, hogy túlköltekezed magad.

4. Pénzügyi tervezés

Ha már napra kész a pénzügyi kimutatásod, jöhet a költség optimalizálás, az adósságok felszámolása, és a vagyon megteremtése.

A költség-optimalizálás azt jelenti, hogy nézd meg mennyi felesleges dologra költesz. Vannak szükséges fizetni valók, de egészen biztos, hogy rengeteg kacatot halmozol fel, kompenzációs vásárlásaidnak köszönhetően. Nézd meg, hol tudod a pénz elfolyását csökkenteni. Mert ebből máris többlet keletkezik, amit az adósságrendezésre tudsz fordítani.

Hiszen az a cél, hogy kigyere a pénzügyi rabszolgaságból. És amíg hiteleid, kölcsöneid vannak, nem fogsz tudni gazdagságot és nyugodt bőséget megteremteni magadnak. Viszont párhuzamosan rendezve a hiteleket és új hozzáállásoddal építve az életed már jó úton leszel.

A bevételed 10%-át minden hónapban tedd félre egy vagyonépítő számlára. Amiből tudod finanszírozni (leghamarabb 6 hónap múlva, addig szokd meg, hogy ott van, ne költsd el) a befektetéseidet, amelyek céljaid megvalósításához visznek közelebb.

5. Képalkotás

Ha rendbe raktad már legalább papíron a pénz körforgásodat (hiszen az a fontos, hogy a pénz mozogjon, ha megakasztod, csak hiányállapotot teremtesz), akkor nekiláthatsz a luxus életed megteremtéséhez.

Írd le, hogyan akarsz élni valójában! Merj nagyokat álmodni, hiszen az egész Univerzum bősége a tiéd, csak a negatív gondolataid és az eddigi pénzkezelési szokásaiddal tartottad mindezt távol magadtól! Lásd magad, ahogy jólétben élsz a szeretteiddel együtt. Olyan házban, olyan autóval, minden olyan csodás dologgal, amit csak szeretnél.

6. Vedd észre a lehetőségeket

A gondolataid minőségi változására, az érzéseid is pozitív irányba fognak változni. Ezeket az érzéseket sugárzod ki magadból. Erre az Univerzum lehetőségek formájában fog válaszolni. Tálcán hozza eléd, mindazt, amit szükséges meglépned, megcselekedned a kívánt cél eléréséhez.

FIGYELEM: ha még van benned a negatív gondolkodásból, lehetséges hogy a lehetőségek álcázva lesznek előtted! Nehézségnek, visszaesésnek. Lehet azt érzed majd, hogy szőrnyű dolgok történnek veled, visszacsúsztál, egyre reménytelenebb a helyzeted.

Ilyenkor tudatosítsd magadban, hogy mindig minden megtörténik út közben, aminek meg kell történnie. Hogy sikeresen meg tudd valósítani a céljaidat.Nehéznek tűnő helyzetben tanulod a kitartást, erősödik a hited, és teszel szert olyan tapasztalatokra, amelyek szükségesek a célod megvalósításához.

[bctt tweet=”Minden áldás, még akkor is ha átoknak álcázza magát!”] SOHA NE ADD FEL!

7. Cselekedj

A gazdag embert az különbözteti meg a szegény embertől, hogy a gazdag akkor is cselekszik ha fél, vagy éppen nincs kedve hozzá. Figyelj arra, hogy csak a célirányos cselekvés visz előre. A nyüzsgés, az egós-spiri egós, kompenzációs cselekvés nem.

8. Hit

“Látom, mert hiszem!” A legtöbb “nagy tanító” a gazdagok és a sikeres emberek legfontosabb tulajdonságának a Hit-et tartják.

A szegény, negatív gondolkodású ember így gondolkodik: “Hiszem, ha látom!”
Tehát a jelenlegi körülmények alapján ítél. A jelenlegi körülményeid alapján fog beskatulyázni.
Pedig a múltbéli eredményeid nem befolyásolhatják a jövőbeli teljesítményedet!

A gazdag és sikeres ember pedig így: “Látom, mert hiszem!”
Hiszen pontosan tudja, hogy amit lát, azt képes megvalósítani. Így olyan gondolatokat választ, amilyeneket csak szeretne!

Ami most körbevesz, az a múltbéli gondolkodásod eredménye. Ha változtatni akarsz a körülményeiden, először változtatnod kell a gondolkodási szokásaidon.

Hogyan csináld?

Most olvastad el!
Higgy magadban és Csináld!
Hajrá!

Kattints az ingyenes értesítőért!

Pin It on Pinterest