Ma már nem kell magyarázni, mennyire fontos az önismeret, az önismereti önfejlesztés. Minden életterületen hatalmas előnyt élveznek azok, akik ismerik önmagukat és mély önismeretre tettek szert. Sikeresebbek, boldogabbak, értékesebb életet élnek. 

Ám belefuthatunk önismereti ellenlábasokba, akik úgy gondolják, önismereti munka nélkül is ismerik önmagukat és elutasítanak minden tanítást. Egy formális beszélgetés során, amikor valaki teljesen elutasítja az önismeret, mert retteg belső változásaitól, (amit persze sosem fog bevallani magának) valami ilyesmit fogalmaznék meg neki.

önismeret

Kárpáti Boglárka

Az értelem csak addig ér el, ameddig intellektuális gondolkodásunk viszi, tehát nem messzebb, mint a tér és idő határai.
Épp ezért az ért
elem, csak egy bizonyos pontig lendíti előre az önismeretet. Utána a legnagyobb korlátja lesz.
Bátran vállalni kell a bizonytalant, az ismeretlent és bátran szembe kell nézni a félelmeinkkel, hogy ne ragadjon meg életünk az értelem határánál.
Mert a valódi élet az értelem határán túl kezdődik.
És ide, csak a valódi önismeret által lehet eljutni.

Az önismeret minden pillanatban történik, hiszen minden pillanat megajándékoz tükrökkel, kihívásokkal, felismerésekkel, tanításokkal. Persze, erre állandóan figyelni, értelmezni, rendezni, bitang fárasztó, bár a tudatosság az.

Aki mély önismereti úton jár, abból a szemszögből nézi a világot, hogy önmagára milyne hatással van, miben akar segíteni, mire akar tanítani, minek az elengedésére hívja fel a figyelmet.

És persze törekszik arra, hogy őszinte, önazonos szabad önkifejezésben kinyílvánítsa mind azt a csodát, aki Ő maga.

Összeségében végtelen befogadás és elengedés képessége, miközben tudatosan a jelen pillanatban tisztán láthatóak a folymatok, a múlt tisztulása, a jelen fejlesztése, a jövő teremtése.

Maximális egyéni felelőségvállalás, hogy az egyéni hatás a lehetős legmélyebb szeretteből történjen. A legtöbbet adhasson!

A valódi önismeret útján senki sem tudja megmondani milyen is az ember, hiába a sok technika, módszertan, egyéb szuper dolgok. Ezek szűkítő, befixáló hatásuak. Míg a valódi önismeret arról szól, hogy folyamtos önmunkával felfedezhető, a „Ki Nem vagy” állapota, azaz mik azok a programok, hiedlemek, tanult mínták, örökölt minták, melyeknek az egyénnek semmi köze. Majd ezen hazug személyiségrészek lebontásával, árnyékszemélyiségek feldolgozásával, önazonos különleges képességek feltárásával, működtetésével lehet lépésről lépésre felismerni, felfedezni, felépíteni a „Ki vagyok Én” állapotát.

Természetes, hogy amíg valaki egy nem önazonos életet él, addig sokkal gyengébb, manipulálhatóbb, elnyomhatóbb, félelemmel pedig egyértelműen írányítható személyiség.

Amikor valaki végre leveti nem önazonos részeit (gondolati, érzelmi, lelki, fizikai szinten) egy teljesen új életet fog kialakítani.

Ettől lehet félelmetes a valódi önismeret. Mert nem egy fájdalom csillapító technika, ami most és rögtön gyorsan hat, és nem lehet a technikára felelősségethérítani, hanem egy életmód, aminek az útjára, ha valaki rálép, teljes életmód váltáson megy keresztül.

Nem veszít el semmit, hanem nyer felfoghatatlan sok csodát.

Erőt, küldetéstudatot, támogató embereket, igaz szerelmet, bőséget, örömöt, boldogságot. Nem külső dícsfényt, hanem belső békét. Így , amíg valaki végletesen ragaszkodik felépített látszatpolitikás életéhez, nem fog tudni mélyrehatolni önmagában.

Mert a látszatpolitkás élet eltűnik, ám minden megmarad és bőségbe kerül, ami igazán szeretetből való.

A dualitást , először felváltja  polaritás, majd az egység következő szintje. A problématudatos gondolkodást felváltja a megoldáscentrikus, majd céltudatos gondolkodásmód szintje.

A pénz nem cél lesz, hanem eszköze az örömszerző létezésnek.

A párkapcsolat nem rabszolgaság lesz, hanem felszabadító élményforrás.

Persze, mind ezektől sokkal fotnosabb az, ami odabent történik.

Hiszen ami bent, az kint. Megtanulja, hoyg mindig elsőként bent kell váltzotatni, és aztán hagyni, hoyg ez megnyílvánuljon a külvilágban.

Teljes szemléletformálás történik. Folyamatosan, egy életen át.

Ép ezért ezt nem lehet tanítani. Példaként lehet előljárni, hiteles élettel.

Majd átváltanék egy picit személyesebb hangvételre:

önismeret

Kárpáti Boglárka

 

Szent Célom része, hogy az önismereti fejlesztéseteket összhangba hozzam a Mindenséggel. (az önismereti önfejlesztést az évkörön összhganban mutatom meg a természettel, a földi és kozmikus erőkkel, így kerül újra harmóniába az emberi tremészet) Így minden támogató energiát felhasználva, sokkal hatékonyabban s eredményesebben tudunk utazni a valódi önismeret útján.
Mindig, mindent tudatosan csinálok, és mindenre törekszem a lehető legjobban felkészülni, hogy a legtökéletesebb információkat kapjátok meg, és pont akkor, amikor arra a leginkább szükségetek van.
Ez sok önmunkát, tesztelést igényel tőlem, ami egy visszahúzódottabb életet követel tőlem.
A valódi önismeret útján, két fontos dolgot teszünk folyamatosan és párhuzamosan, hogy meg tudjuk teremti a saját, boldog, szabad, bőséggel teli életünket:
1. lebontjuk hamis énrészeinket, illúziókkal teli programozottságunkat,
2.és felépítjük valódi énünket (felszabadítjuk, önmagunkat), hogy megélve őszinte, önazonos önfelvállalásunkat, felszabadítsuk a bennünk megbúvó potenciálokat, így eljutva a végtelen erőhöz, ami bennünk lakozik.
Sokkal több ez, mint egy technika, mint egy fájdalom csillapító. Ez maga a szent szakrális élethez vezető tiszta út.
Ami néha fájdalmas, néha félelmetes, ugyanakkor boldog és szabad. Csak az önismeret tud eljuttatni a békéhez, és a belső bizonyossághoz, hogy életednek értelme és célja van.
És most elérkeztünk egy fontos momentumhoz: A Valódi Énhen való megismerkedéshez. Ami az önismeret legizgalmasabb szakasza.
Gnóti se autum, Ismerd meg Önmagad, mondták a szent bölcsek, hogy a benned lévő titkokat megtalálva, értelmet lelj itt a Földön. Túl a küszködésen, túl a szenvedésen, túl a túlélésen, van valami több, valami fontosabb, amiért itt vagy.
Sokkal több ez, mint maga az életfeladat szolgálatának betöltése. Ez csak maga az út, ami elvezet a tisztánlátásig, miért is vagy itt.
Túl az ego által felépített illúziók világán, az örök igazságba való megérkezéshez, szükséged van a Valódi Éned (felettes éned) hatalmának elfogadásához. Hívhatjuk ezt isteni tudatosságnak is. Számomra az isteni minőség a lehető legmagasabb tudatossági szint, ami túllépi az egó világát, és egy békésebb, örömökkel teli, szeretet világba nyitja meg az elmét.
Mert csak így tudsz kiemelkedni a hétköznapok szürke és egyhangú, monoton világából, amikor a mentális és érzelmi önfegyelem, az objektív érzelem mentesség, az új utak bátor felfedezése, a sok meditáció, a szertartások, a céltudatos gondolkodás, a célirányos cselekvésnek köszönhetően, képes vagy már felülemelkedni az egon, és belépni örök szentélyedbe, a Valódi Éned világába.
Itt semmi sem racionális, és nem értelmezhető az ego szintjén. Ez a hit, az intuíció, a szinkronicitás, a döntés hatalmának, a tudatos teremtés erejének a birodalma. Ebben a világban a hit és a döntés, mindig megelőzi a tapasztalatot.
Így  szabadon és játékosan, bátor felfedezőként beléphess örök szentélyedbe, a Valódi Énedbe.

Miért indul el valaki a valódi önismeret útján?

Kezdésnek olvasd el, mit válaszoltak erre mások : ide kattints!

Kattints az ingyenes értesítőért!