2023 önismeret fő üzenete:

Akinek erős az akarata (magas mentális önfegyelem) uralja az érzelmi irányító rendszerét (érzések világa), hajlandó kilépni a komformitásból, akkor könnyedén teremti tudatosan, szinte játszva az életét. És nem viszi el az érzelmi vízözön 😀

Mindenről is írtam, és hoztam megoldás kulcsokat is neked. Érdemes végig olvasnod.

Honnan induluk 2023 januárjában?

Sokat változtál 2022-ben, sokat fejlődött az önismereted, mert keményen megdolgoztál, minden egyes siker morzsáért.

2023 -ban egy teljesen másfajta hozzáállásra lesz szükség ahhoz, hogy a sikereid számát, és a bőség, a béke, boldogságszintedet növelni tudd. Illetve más fajta képességeket kell elsajátítanod.

Minden szükséges tudást az önismeret útján meg fogsz kapni az OtthonFában. Neked csak annyi lesz a dolgod, hogy lépésről lépésre haladj velünk együtt.

Pici, apró lépésekkel, mert a rendszeres és folyamatos önismeret hoz eredményt.

Valaki azt mondta tavaly, hogy ő már megtalálta az életfeladatát, be is indította, jól is megy neki, így már nincs szüksége önismeretre és az OtthonFa által adott tudásra.

Én ezt elfogadtam ugyanakkor ez egy teljesen értelmetlen gondolat.
Hiszen amit most tud, arra volt elég, ami most van. Ha nem fejlődik tovább, akkor az élete, ugyanolyan lesz. És észre sem veszi, de egy idő után robotpilóta üzemmódba kapcsolva, a lassú öngyilkosságban éli majd az életét csak magasabb tudatossági szinten, mint egy átlag ember.
Ha folyamatos fejlődésre vágysz, folyamatos haladásra van szükség. Rendszeres tudatos pihenéssel, feltöltődéssel.
De semmiképpen sem megállással.

Miért volt neked is „nehéz”, kihívásokkal teli, intenzív a 2022-es év?

2022 az önismeret éve volt, amikor rá lettél „knyszerítve”, hogy befele figyelj, mert olyan hatások értek, melyek felrobbantották az eddig szunnyadó érzéseidet!

A kapcsolatokban feltörő, soha át nem élt érzelmi hullámvasútak, az idegörlő külvilági változások, a mindennapos új és új információk, változások, hatalmas kihívások elé állítottak, és megmutatták, mennyire élted meg eddig igazán az érzéseidet.

Rengeteg OtthonFásnál volt látható, hogy akik dolgoztak az elmúlt években az érzelmi intelligenciájuk fejlesztésével, szembenéztek a legfájdalmasabb, vagy legmocskosabb érzéseikkel, rendezték őket, kitisztították magukat, azok egy igazán eredményes, sikeres, szuper évet tudhatnak maguk mögött. És elmondhatják 2022-re örörkre emlékezni fognak.

Hiába tört be életünbe a hatalmas változás 2020-ban, 2022 még azt is überelni tudta az érzelmi hullámzásokban.

Érzelmi kimerültség, érzelmi fáradtság miatti fura érzelmi állapotok vannak jelen, és ha nincs érzelmi pihenés, érzelmi töltődés, érzelmi relax, akkor a jövőév igazán harcossá válhat.

Éppen ezért , ha bátor önismereti utazóként járod velünk az Otthonfa valódi önismeret útját, a következőket érdemes beiktatnod az életedbe:
– január végéig, érzelmi pihenés, érzelmi töltődés, sok alvás, sok pihenés
– január végéig a fő fókusz az összegzéseken és az új életed megtervezésén éegyen.
– összegezd az elmúlt egy évet
– ősszegezd az elmúlt 16 évet ( A plútó jegyet vált, és erre 16 éve volt példa, így radikális változásokkal teli jövő év vár ránk, tisztulásokkal, és rengeteg, rengeteg érzéssel.)
– lazán kezd majd el megtervezni az új életedet ( az évösszegzőt már kiküldtük azoknak akik megrenedlték a tervező füzeteket. A Csomag többi részét a Tervező Hét előtt ki fogjuk küldeni.)

Tehát most még pihi van, lassúság, regenerálódás, összegzés, pici terevzés.

És bár a jövő év a Mars éve lesz, ami azt jelenti, hogy egy dimamikiusabb év is lehetet volna 2023, de ne feledjük, hoyg retográd Mars van január elsején, retográd Uránusszal, és retográd Merkúrral, szóval ez sem lesz egy Never Give up! év!

Kelleni fog cselekdni bátran, komforntzónából kilépve, elhagyva a komfomitás és biztonság meleg kuckóját, de ez nem annyira tettekben, mint inkább érzelmekben lesz nehéz.

Mert ezeket a tetteket, cselekedetekt, meg kell tudni tartani érzelmilge, És ez lesz a nagy kihívása 2023 önismeretének!

Akaraterő, tetterő, felelősségvállalás, céltudatosság, felszabdulás, magasabb tudatosságú gondolkosás jöni fog, de mind ez bent (retográld mozgás miatt).

2023 önismereti célja a mély érzelmek kibontakoztatása lesz, érzelmi intelligencia éve lesz, tehát itt az OtthonFánál az érzelmi intelligenciát fogjuk intenzíven fejleszteni, összhangban a földi és a kozmikus erőkkel.

Mert élni az érzések miatt érdemes!

Lesz ,a ki harcolászni fog, csak a harc kedvéért, vagy igaznak hitt ideálokért harcot indít, és lesz, aki a bölcsesség tudatosságában magát teszi rendben, magában vívja meg a harcait, mert tudja, érti, éli az önismeret szent igazságát:

Ami bent az kint! 2023 -ban meg nagyon!

Ez az igazi felelősségvállalás:  ha magamat rendezem, az egész valóságomat alakítom azzal.

Mindent, annak a függvényében vizsgálunk, hoyg az adott személy, szituáció, év, esemény, milyen érzelmeket váltott ki. Mit éltünk át? Mit éreztünk?
Ha az érzelmi lenyomat „jó” volt, jónak gondoljuk az adott történetet.
Ha az érzelmi lenyomat „rossz volt” rossznak gondoljuk az adott történetet.

Már pedig életünk történetét mi szőjük, és nem is engedhetjük senkinek sem, hogy ebbe belenyúljon.

Így csakis a mi felelősségünk, a te felelősséged, az én felelősségem, hogy milyen történeteket mesélünk el magunknak, hiszen minden észlelés valósággá válik.

Ergo= akinek magas az érzelmi intelligenciája, csodás történeteket tud magénak mesélni, az érzelmi tisztulásai után.

És ez egy fontos cél az életünkben. Ezért valóban érdemes élni. A szép élettörténetekért, melyekben a legmagasabb rezgésű érzések játszották a főszerepet! Mint: hála, béke, szerelem, áhitat, boldogság, öröm, felszabadultság, stb.

Ezekből az érzésekből mennyit és milyen sokáig élsz át egy nap? És az eddigi életedben? No, ez fog most kiderülni! És az is, hoyg a külvilági hatások indukálják az érzéseidet, vagy te , szabad akaratodból eldöntöd, milyen érzéseket akarsz átélni egy furcsa szituációban?

A félelem, az aggodalom, nem tesz felelőségteljessé.

Halálunk pilllanatában csakis a szépre akarunk emlékezni!

Tehát gyűjtenünk kell a szép élményeket, igaz pillanatokat, szívet megdobogtató emberi kapcsolatokat, lelket kitöltő misztikus eseményeket!

Van, aki mindent borúsan lát. Az ő döntése, ezt el kell tudnunk fogadni.

2023 as évben további radikális döntések, változások, felfordulások jönnek, így fontos lesz felfejleszteni és stabilizálni az érzelmi irányítórendszert, érzelmi intelligenciádat.

Továbbá a hit erőssége benned fogja megalapozni, hogy a 2023-as év számodra nehéznek, vagy könnyűnek tűnik-e majd.

Az érzelmi irányító rendszered és a hitedbe vetett erős akaratod adják az érzelmi stabilitást.

Mivel rengeteg változást hoz 2023, így ezt lesz a legfontosabb tanulási feladat, stabil maradsz e érzelmileg, vagy folyamatosan minden ki fog billenteni?

Ha stabil maradsz, érzelmi elfojtások nélkül, szembenézve és jól kezelve az erős érzelmi hullámzásaidat, könnyedén meg tudod teremteni a kitűzött céljaidat.

Mivel erre van 365 napunk, semmiről sem vagyunk elkésve, és ugyan onnan indulunk mindannyian. Hiszen amiket 2023-ban tanulunk, teljesen új képességek lesznek mindenkinek.

Ezért is tartom fontosnak, hogy ott legyél a 2023-as OtthonFa Önismereti Tervező Héten, (ami ingyenes és online)  hogy pontosan lásd mit is akarsz elérni, mert a szívbéli céljaid határozzák meg a következő évtized boldogságát, bőségét, békéjét.

Ha már regisztráltál, szívből gratulálok neked! Ha még nem, tedd meg most, itt: https://fejlodj.otthonfa.hu/op/tervezohet-2023

2020 óta folyamtos változásban vagyunk és most itt 2023

Nos, bekezdett ez az évtized. Nem kevesebbet kér tőled, mint hogy fogadd el a múltad, a kapcsolatid szereplőit, a jelent, és a lehetséges vágyott jövődet. De úgy istenbiztire! Nem csak szóval, hanem éld is át, mély érzésekkel, a múltad elengedését, a jelened boldogságát, a jövőd megérkezését! Hittel, szívvel, lélekkel! 

Az elfogadás/befogadás nem megadást jelent, nem kompromisszumot, hanem egy tudatos döntést, egy tudatos választást a részedről. 

Nem beletörődést adsz a teremtett világodnak, hanem emelt fővel meghozol egy döntést. 

Elfogadni/befogadni az emberi kapcsolataidat és szereplőit, az információt a múltról, jelenről, jövőről, és talán mind közül a legnehezebb elfogadni/befogadni önmagad, az önmagaddal való kapcsolatod, hogy minden rajtad múlik, hogy mindenért te vagy a felelős, a döntések súlyát és következményét. 

Elfogadni/befogadni és higgadtan kezelni az igazságtalanságokat, a bántásokat, az árulást, a szándékos károkozást, az agressziót, a szörnyűségeket, uralkodóvá tesz. Mert csak az tud hatékonyan és hosszútávon is változtatni kapcsolatokon, dolgokon, a saját világán, akinek fejlett az érzelmi irányító rendszere és nem az ösztönei irányítják, hanem a tudatos döntései. 

Akit a bosszú, a harag, a düh, a gyűlölet, a meg-nem-bocsátás fájdalmai irányítanak garantáltan alulmarad. És elbukik, elveszik. Mert az ego uralkodik rajta, és végérvényesen ott ragad a kettes tudatossági szinten. 

Az élete tele lesz stresszel, frusztrációval, szorongással, pánikrohamokkal, depresszióval. A mentális erős akarat kell, hogy te tudd irányítani az érzelmi irányító rendszeredet. 

2023 az érzelmi irányító rendszered, azaz az érzelmi intelligencia fejlesztéséről fog szólni, hogy a szenvedésből megérkezz a boldogabb életedbe.

„Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már csak tőled függ és senki mástól.”  – /Regina Brett/ 

Mi az, amit tudunk?

Lehet kutakodni, mi mit jelent pontosan, de minket nem a szakmai rész érdekel, hanem az, hoyg mit is jelent ez az életünkre, az önismeretünkre, önmagunkra nézve?

2023 szimbólikus paraméterei, és egyszerű magyarázatai:

7-es szám számmisztikai szimbólikája – a földi és kozmikus erők összehangolt és harmónikus műödtetésé

Diadal szekér, Tarot kártya szimbólikája – mély, radikális, pozitív változás

Retográd Mars éve asztrológiai szimbólika  – férfi tetterő, akarterő, céltudatosság, spirituális férfi szimbólima

Víz Nyúl éve, kínai asztrológiai szimbólika – a szerencse éve , csak legyél érzelmi stabilitásban

Sárga Csillag (Vörös Önálló Hold évében) maja naptár szimbólika – harmónia éve, érzelmi blokkoldások által

És még rengeteg korszakváltó esemény történik, ebből most kettőt emelek ki:

  • Plútó jegyváltása – felszabadulás érzelmi, mentális, lelki, fizikai tisztulások által, de leginkább a félelmektől való felszabadulás
  • Szaturnusz jegyváltása – némi talajvesztettség érzése, ki vagyok, hova tartok, mit akarok, minden ködös érzetei

Ha ezeket az energetikai dinamikákat egybe nézzük, mit is üzen nekünk 2023?

Hogy hatalmas pozitív változásokra van lehetőség, de kell, hogy stabil legyél érzelmileg és tiszta minden szinten, hogy kapcsolódni tudj a magas mínőségű energiákkal.

Azaz?

Itt az ideje felszinre engedni a mély érzésekt, szembenézni velük, rendezni azokat, és befejezni a sunyi, lapos, színlelő, hazugságokat, mert azok magukkal fognak rántani, mint a vízözön!

Így teljesen egyértelmű, hogy szellemi-mentális, lelki-spirituális, érzelmi-szívbeli, fizikai-testbeli és külvilágbeli hatalmas takarítások jönnek. És ez jó! Mert így egyre mélyebben és egyre tisztábban megismerheted önmagad,

Lehet ünnepelni, igazi önismereti önfejlesztő csemege lesz ez az év is. Nem fogunk untalkozni! Mert fejleszteni fogjuk:

Érzelmi biztonság

Érzelmi stabilitás

Érzelmi önfegyelem

Érzelmi kommunikáció

Érzelmi önfelvállalás

Érzelmi felszabdulás

stb…

Végre hatalmas segítséget kapsz rendezni az érzelmi életed az égiektől is!

 

2023 első negyedéve önismereti szemmel

Azért önismereti, mert így ötvözzük, összehangoljuk a különböző (szent) tudásokat, és azt nézzük, höogyan tudjuk önmagunkat fejleszteni, mélyebben megismerni, harmónizálni.
Így kerülünk összhangba bent és kint.
És így szünik meg a harc a bent és a kint között.

No, most 2022 eléggé rákényszerített arra, hogy arra figyelj, ami bent van, és egyre inkább függetlenítsd magad attól, ami kint van. Mert így tudtad fekfedezni, tudatos teremtő valódiságodat. És most még benne vagyunk egy harmonizálási folyamtban, ami 4 szintű tisztulást eredményez, ahogy ezt tapasztaltad ősz óta.
4 szinten, azaz érzelmileg, mentálisan, fizikailag, és lelkileg is hatalmas volt a tisztulás, és ez mág most is tart, január végéig.

Még intenzíven válnak le hazug személyiségek, robbanak fel árnyékszemélyiségek, tisztul, változik minden odabent.
Így természetes, hoyg a káosz egyre nagyobb kint.
És ezt még erősíteni fogja a március nagy változás is.

Január végéig a pihenés, elcsendesedés, töltekezésé a főszerep.
Összegezni ér, tervezni egyenlőre tön felesleges, mert amit most terveznél, az még a régi energiából születne.
Január végén, február elején, annyira másképp fogod látni magad, hogy úgyis mindent újra fogsz tervezni.

Mire is késztetett 2022 őszel, ami hatással lesz 2023 – ra?

Hogy lásd tisztán az egod általi hazugságokat.
Sokkal mélyebben és átfogóbban ismered magad, mint eddig valaha.

Ebben segíteni fog az összegzés.
És most kb. úgy érzed magad, mint aki azt sem tudja kicsoda, mit akar, hova tart. Most ez van.
Aki nagyon céltudatosnak érzi magát, valószínüleg egos dolgokban van elveszve.

Január közepétől egy új érzést fogsz tapasztalni magadban, ami arra késztet majd, hoyg nagyon sok mindent máshoygan akarsz az életedben, és most már bőven lesz bátorságod kifejezni, elmondani, megtenni, beindítani.
Most még nem, de 3 hát alatt hatalmasat fog fordulni az élet.
Aztáááááán, márciustól 3szor fog fordulni megint minden 😃

Mire véget ér az első negyedév, szinte garantálható, hoyg érezni fogod teljesen megváltoztál. Nem most, hanem az elmúlt 3 év alatt, csak most érnek be igazán a dolgok a külvilágban is.

Ami változás belül végbement, most kezd megmutatkozni.

A következő 2 év még rengeteg változást fog hozni az életedbe, és minél pozitívabb a szemléleted, minél több időt tőltesz az önismereti önfejlesztéseddel, annál csodásabb változásokat fogsz tapasztalni.

2023 a rengeteg változás kirobbantásával, a benti és kinti hatalmas tisztulásokkal, ahogy egyre inkább közeledsz valódi önmagadhoz, elképesztő érzelmi hullámokat fog hozni (ahogy ezt már ősz óta tapasztalod is) hiszen a teljes hotrendszered alapjaiban fog átalakulni, és minden ami te vagy, szembejön veled, így minden hazug paradigma, önkorlátozó hiedelem, őszintétlen kapcsolódások, stb.

Ez meg fog dolgozatatni érzelmileg, így 2023 a mély érzések felszinrehozásábnak az éve lesz, az érzelmi intelligencia kerül előtérbe az önismerti önfejlesztés során.

Mivel az érzelmek valóságteremtő hatásuak, így természetes, hoyg a tapasztalt valóságodban növekedni fog a káosz, hoyg aztán te dönts végre arról az Új Harmóniáról, amit élniakarsz, odabent, ami majd teremtő hatással lesz a kintre is.

2025 tavaszára zárul ez a 2023 -ban felfordító, mindent letisztító, újraharmonizáló folyamat!

Most még pihenj, és olvasd el ezt a blogcikket: https://otthonfa.hu/erzelmi-intelligencia/

Az első negyedév tele lesz változással.
És a változást jól megélni magas érzelmi intelligenciával lehet. De ezt már tudod jól, ideje cselekdni is!

Tarts velünk!

Ha még nem regisztráltál a Tervező Hétre (ingyenes, online) , tedd meg most, itt: https://fejlodj.otthonfa.hu/op/tervezohet-2023