Valódi Önismeret, Boldogabb Élet

Kárpáti Boglárka

Író, Blogger-Vlogger és az Önismereten alapuló problémakezelés specialistája

OtthonFa – Önismeret Küldetése

?Szeretettel köszöntelek az OtthonFa-Önismeret közösség Univerzumában?

Gratulálunk és Szuper, hogy itt vagy és energiát teszel az önismereti fejlődésedbe ?

? Küldetésünk: Önismerettel hozzásegíteni téged, hogy a gondolataid uralásával boldog és gazdag életed élj.

Biztosan tapasztalni fogod, a közösség pozitív hatását az életedben.
Közös célunk, hogy egyre magasabb szintre emeljük az önismeretünket, így ebben minden támogatást meg fogsz kapni. Abban hiszünk, hogy minden problémánk oka önismereti hiányosságokból adódik, így a megoldások mindig az önismeret fejlesztésében rejlenek.

? Hogyan használd az OtthonFa- Önismeret által nyújtott lehetőségeket?

1. Minden nap nézz be ide az oldalra mert rengeteg cikk, elgondolkodtató és fejlesztő írás kerül megosztásra. Így minden életterületedre kaphatsz megoldásokat, melyek egyben fejlesztik a valódi önismeretedet.

2. Hétfőn hétkor, 19:00.kor gyere az OtthonFa- Önismeret facebook főoldalra, és nézd meg velünk az élő, Önismereti 33 műsort. Interaktív élő műsor jellegének köszönhetően, azonnal felteheted a kérdéseidet, amikre gyors és egyszerű megoldásokat kaphatsz. Ha csak nézed is, máris jobb hangulatban leszel, így könnyebben átlátod a problémáidra a megoldásokat.

3. Kérdezz és kérj segítséget, mindig. Ez egy őszinte, támogató közösség, ahol senki sem fog bírálni, minősíteni. Teljes biztonságban van a belső világod köztünk, így biztos támogatást kapsz az önismereti fejlődésedhez. ?
___________________

? Az önismereti utadat így kezdd meg nálunk:

0. Kérdd az értesítőt az Önismereti 33 adásokról (2 kattintás, és rádírok Messengeren mielőtt keződik): https://manychat.com/l1/OtthonFa
 
1. Olvasd a blogon található bejegyzéseket >>> https://otthonfa.hu/onismereti-blog/
 
2. Nézd meg, a youtube csatornán található videókat >>> https://www.youtube.com/channel/UC_waIgk5nahqOYGlOIHkyiQ
 
3. Nézd meg a facebookon található videókat (baloldali sávban kattints a videókra)
 
4. Csatlakozz az ingyenes zárt csoportunkhoz>>> https://www.facebook.com/groups/461595697276809/?ref=bookmarks
 
5. Légy OtthonFa Club Tag előfizető >>> https://otthonfa.hu/club-reg/
 
? ÚJ ? 6.Saját OtthonFa – Önismeret TV csatrornád van. Kattints a linkre és egész nap nézheted önismereti műsorainkat >>> https://www.facebook.com/watch/380627958702111/
 
7. Szerezd be a „Hogyan éld a saját életed?” könyvet Itt kérd>>> https://otthonfa.hu/akonyv

__________________

? Miért van szükségünk a Önismeretre a tudomány szerint?

A Sydney-i “Az elme központja” kutató intézet kutatója Allan Snyder szerint, a napi cselekedeteink 90%-át öntudatlanul hajtjuk végre. Így agyunk, szinte egész nap robot pilóta üzem módban van. Amit teszünk, azt nem tudatosan tesszük, hanem öntudatlanul.
Akkor vajon ki vagy mi irányítja életünket? Ki a főnök? Mennyi befolyásunk van az életünkre? Igaz lehet, hogy öntudatlan szokásaink áldozati vagyunk? És ez az öntudatlan állapot lehet az oka, a nehézségeinknek, problémáinknak, a depressziónak és a kiégésnek is?
A Phoenix-i Barrow Neurológiai Intézet tudósa Stepfen Macknik szerint az ember egy sor elektro- kémiai jel. Ezek az agyunkban lévő áramkörökben száguldoznak. Az agyunk információhoz csak érzékszerveinken keresztül juthat. Az általunk látott világ az érzékszerveinket keresztül bejövő sok jel, melyek hatalmas szimulációvá állnak össze. Nem arról van szó, hogy az általunk látható világ nem létezik. Létezik, csak mi soha nem jártunk benne. Sehol máshol nem jártunk, csak a saját elménkben. Amikor reggel kinyitjuk a szemünket tudattalanunk beindítja azt a szimulációt melyet mi világnak észlelünk. Úgy tűnik ebben az illúzióban amit tudatosan működtetünk az az, amire figyelmünket tudatosan irányítjuk.
Yale egyetem kutatások igazolták, hogy a tudatalattink 200.000 szer több információt dolgoz fel, mint a tudatos agyunk. Tudatos agyunk az agykéregre koncentrálódik, mindössze egy milliméteres rétegre. Tudatos agyunkban 1 másodperc alatt, 15 milliárdnyi idegsejt aktiválódik használatakor. Ez több energiát von el, mint egy élsportoló teljes izomzata. Ezért agyunk igyekszik robot pilóta üzem módban működni a túlélése érdekében, a tudatos agy működtetése nélkül.
Éppen ezért van olyan csekély rálátásunk, kik is vagyunk valójában, mit is akarunk valójában és miért vagyunk itt egyáltalán.
Egy boldogabb, tudatosabb élet megteremtése érdekében szükségünk van arra, hogy megismerjük önmagunkat és tisztán lássuk belső folyamatainkat. Ahogy már az ősi tanokban is tanították: Gnóthi se auton, azaz Ismerd meg Önmagad, tehát szükségünk van önismeretre.
Hiszen életünk, boldogságunk, gazdagságunk, sikereink azon múlnak, mennyire értjük és uraljuk belső működésünket, mennyire ismerjük saját magunkat és működésünket.
Hiszem, hogy a boldogság, a béke, a harmonikus, kiegyensúlyozott élet csakis akkor érhető el valaki számára, ha egyre tisztábban látja önmagát. Ehhez önismeretre van szükségünk problémáink megoldásához és az új életünk megteremtéséhez.
 
__________________
Csodás felismeréseket, és élményekkel teli szabad, saját életet kívánok!
Hajrá és Gyerünk tovább! ???

Kezdd ezzel:

OtthonFa Önismereti Club Tag akarsz lenni, mert…

OtthonFa Önismereti Club

Önismereti interjú a Juventus Rádióban

Önismereti interjú Kárpáti Boglárkával a Juventus Rádióban

Önismereti könyv

2 munkanapon belül nálad... ...a bestseller gyanús önismereti könyvÖnismereti Könyv Kárpáti Boglárkától