Azt gondolhatnád, hogy a párkapcsolatokról már mindent elmondtak a világon, amit el lehet. Én viszont a cselekvés híve vagyok, és sok boldog párkapcsolatot szeretnék látni.

Ezért egy rémesen egyszerű rendszert dolgoztam ki a párkapcsolatok egy égető problémájára.

Ismerkedj meg az Antares Párkapcsolati Önkifejező rendszerrel, és élvezd a pozitív változást a párkapcsolatodban.

Hangfelvétel (MP3) formátum:

[smart_track_player url=”https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/of-public/Hanganyagok/Onismereti33/2017-05-22_Az-Antares-Parkapcsolati-Onkifejezo-Rendszer.mp3″ title=”Az Antares Párkapcsolati Önkifejező Rendszer alapjai” artist=”Kárpáti Boglárka – OtthonFa” hashtag=”otthonfa,önismeret,önismereti33,párkapcsolat” twitter_username=”otthonfa” ]

Kapcsolódó anyagok:

VIDEÓ: "Hogyan teremts jó párkapcsolatot a vágyaid feladása nélkül?"

6 izgalmas előadás a tartósan boldog, harmonikus és szenvedéllyel teli párkapcsolatok titkáról

"Mintha szupererőd lenne, pedig csak kommunikálsz"

TRÉNING: „Konfliktusból megegyezés, avagy az asszertív kommunikáció elsajátítása”

Transcript (videó legépelve)

Sziasztok OtthonFások, szeretettel köszöntelek benneteket a mai Önismereti33 élő facebook műsorban, ahol megoldásokat kapsz varázslatok és mellébeszélés nélkül. És immáron harmadik alkalommal a párkapcsolatok területén fogunk ma is újabb és újabb információkat megtudni arról, hogy az önismeretben mi az, ami segít neked, hogy egyre csodálatosabb, egyre szenvedélyesebb legyen a párkapcsolatod.

Ma négy fő területet fogunk végigvenni az Antares Párkapcsolati Önkifejező Rendszer segítségével, úgyhogy maradj velünk, én Kárpáti Boglárka vagyok, az önismereten alapuló problémakezelés specialistája, és máris kezdünk.

Sziasztok otthonfások, szeretettel köszöntelek benneteket a mai Önismereti33 élő facebook-os műsorban, és hát egy nagyon izgalmas témát hoztam ma nektek, a párkapcsolati tréning egy előadásának egyik kivonatát fogjuk ma végigvenni, amiről azt gondolom, hogy talán az egyik legfontosabb dolog, ami, ha csak ezzel foglalkozol, akkor a párkapcsolatodban azonnal pozitív változás fog beállni. Ezt hosszú évek alatt fejlesztettük ki, fejlesztettem ki itt az OtthonFa Önismeretben, hiszen tényleg azt gondolom, hogyha a párkapcsolat területe az életedben rendben van, akkor ez abszolút pozitív hatással van az összes életterületedre is. Valahogy az ember megnyugszik, valahogy megvan a biztos, a fix pont az életében és onnantól kezdve lehet építkezni egyéb más területekre is.
És hát nagyon érdekes kérdéseket kaptam így az elmúlt, eddigi előadásokkal kapcsolatban itt a párkapcsolat témakörével, nagyon sok minden előjött. Úgyhogy várom ma is a kérdéseket itt hozzászólásban. Hogyha nem vagy még OtthonaFa – Önismeret, szabadulj fel csoporttag, akkor legyél, mert ott jól ki szoktuk vesézni ezeket a témákat. Illetve lájkold le a videót, imádd le a videót, oszd meg azoknak az ismerőseidnek, ellenségeidnek, barátaidnak, akikről azt gondolod, hogy nekik is szükségük lehet arra, hogy fejlesszék a párkapcsolatukat. És természetesen taggeld be ide hozzászólásba akár a párodat, vagy a legjobb barátnődet, akinek mindenféleképpen szeretnéd megmutatni ezt a műsort, hogyha úgy gondolod, hogy hasznos lehet. Úgyhogy én is figyelem majd a itt a kérdéseket a hozzászólásban, és hogyha jönnek kérdések, akkor fogok rájuk válaszolni itt az élő műsorban. Ugye itt az Önismereti33, 33 percben beszélünk egy adott témáról, úgyhogy nincs sok időnk, vágjunk is bele a mai fő témánkba, ami ugye az Antares Párkapcsolati Önkifejező Rendszer.

Ugye ennek négy fázisa van, négy lépése. Hoztam ma nektek egy ppt-t is, amit nemsokára elő fogunk venni. De előtte szeretném, hogyha egy picit végiggondolnánk azt, hogy mik azok, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy egy ember egy harmonikus párkapcsolatot tudjon kialakítani. Mondjuk például te, vagy én. Hogy mik azok az alap-, és leg-leg-legfontosabb lépések, melyek szükségesek ahhoz, hogy ne a szüleink párkapcsolatát éljük, ne egy megfelelési kényszerekkel teli párkapcsolatot éljünk, hogy ne egy védekezési mechanizmusokkal teli párkapcsolatot éljünk, tehát hogy annyira káoszos tud lenni az életünk, hogyha nincs a kezünkben a saját életünk irányítása, és ez bizony szörnyű hatással lehet a párkapcsolatunkra is. Tehát hogy mi lehet az a négy lépés? És ez a négy lépés, tollakat és papírokat elő, gyorsan kezdj el jegyzetelni, ez a négy lépés nem más, mint a: az önismeret, az önfegyelem, az önszeretet és az önkifejezés. És miért pont ezt a négyet választottam az Antares Önkifejezési Rendszerbe? Ugye ami a párkapcsolatokat segíti. Pont azért, mert a tapasztalatok alapján ugye a pszichológia, szociálpszichológia alapján, hogyha megfigyelünk egy embert, egyéni és társas viselkedési formáit, akkor bizony vannak olyan alaptézisek, amik szükségesek ahhoz, hogy tudjon társas kapcsolatokat kialakítani, hogy csodálatos emberi kapcsolatai legyenek, amelyekből képes egyre csodásabb és csodásabb életet teremteni magának. Hiszen nagyon fontos, hogy az életünk nagyban függ, az életünk minősége nagyban függ attól, hogy milyen érzésekkel rendelkezünk nap mint nap. És hogy milyen érzésekkel rendelkezünk nap mint nap, az bizony függ attól, hogy milyen emberek társaságában vagyunk, hogy milyenek a barátaink, mennyire támogató közegűek, mennyire hagynak minket szabadon önmegvalósítani, vagy próbálnak lehúzni, próbálnak bántani, vagy egyszerűen egy hatalmas drámákra építő emberi kapcsolatrendszert tudunk kialakítani. Tehát nagyon fontos, hogy milyen emberekkel veszed magad körül, és ugye az emberek, emberi kapcsolatok területén belül található a párkapcsolat területe is. Pár – kapcsolat, tehát pár-kapcsolódás, ahol két szabad ember szabad akaratából dönt úgy, hogy összekötik az életüket, hogy egymást segítség, egymást tudják szárnyaltatni, és hogy egymásnak a lehető legőszintébb, legtámogatóbb közegei legyenek. És hát azt gondolom, hogy hát ez valami csoda, amikor ez a kapcsolódást meg tud történni.
Közben Hajabács Attila beköszönt, helló Attila! Köszönjetek be, írjatok egy hellót, egy sziát ti is, akik itt vagytok, nekem nagyon-nagyon jó érzés, hogyha látom, hogy ki van itt velem, és hogy kik azok, akikkel együtt utazunk itt a valódi önismeret útján és együtt készítjük ezt a műsort. Úgyhogy várok egy sziát, várok egy hellót, hiszen mindenki örül annak, hogyha te is beköszönsz.

Na, és akkor nézzük is ezt a ppt-t, illetve hát ezt a pár diát, amit a párkapcsolati tréning egyik legfontosabb előadásából készítettem neked, egy picike kis kivonatot. És ilyenkor majd egy picit jobbra fogok nézni szerintem, mert ugye ott látom jól a kivetítéseket.
Jó, és akkor lépjünk is tovább, ugye ezt láthatjuk majd a tréningen. Az első és legfontosabb, hogy bármikor vagy bármibe nekikezdesz, a hozzáállásod és a beállítottságod, hogy ott belül milyen döntésekkel indulsz el. És hát Oscar Wilde idézetét hoztam neked, ami egy nagyon érdekes kérdést feszeget, hogy mi az önzőség és mi az önzetlenség. És ugye azt írja Oscar Wilde, hogy „nem az az önzés, ha úgy élünk, ahogy nekünk tetszik, hanem, ha elvárjuk másoktól is, hogy úgy éljenek, ahogy nekünk tetszik”. Ugye mennyire benne vannak ebben az elvárások és a megfelelési kényszerek, mennyire benne van az, hogy rá akarunk telepedni a másikra, hogy meg akarjuk mondani, hogy hogyan legyen ő, ő önmagával jóban, illetve jelen a mi társaságunkban és párkapcsolatunkban. Ez egy nagyon érdekes dolog és érdemes megfigyelned, nem csak a párkapcsolatodban, hanem az emberi kapcsolataidban, hogy annyira jellemző ránk, emberekre, hogy ha valaki nem úgy viselkedik, nem olyan a hozzáállása, nem úgy öltözködik, nem úgy gondolkodik, más gondolatai vannak a világról, akkor hajlamosak vagyunk azonnal negatív jelzővel illetni azt az embert. És hogy ez annyira gáz. Tehát az a fajta hozzáállás a másik emberhez, amikor hagyom őt szabadon lenni, hagyom őt szabadon élni, akkor bizony abban benne van az is, hogy önmagamban sem gondolok róla negatívat. És figyeld meg magadon, hogy mennyire pozitív vagy mennyire negatív a gondolkodásod a másik emberről. Hiszen amit másról mondasz, azt valahol saját magadról is mondasz, és hogyha másról negatívat mondasz, akkor saját magadról is negatív gondolataid vannak. És innentől kezdve kezd bonyolódni ez a párkapcsolatos sztori. Hiszen a másik, a legőszintébb, legtisztább tükröd, a párod, aki megmutatja azon személyiségeidet, amelyeken változtatni kell, amiket fejleszteni érdemes. És hogyha te nem ugrod meg a negatív minősítést, a negatív bírálatot, akkor nagyon nehezen fogsz tudni elindulni a fejlődés útján.

Jó, menjünk tovább. És akkor nézzük meg, hogy mi ez a négy feltétlenül fontos terület, amellyel mindenféleképpen foglalkoznod kell azzal ott önmagadban, hogy egy harmonikus, egy boldog, szenvedéllyel teli párkapcsolatot tudj kialakítani.
Ugye itt látható ez a négy terület, az első az önismeret. Itt az OtthonFánál az önismeretet úgy tanítjuk, úgy tanítom, hogy az önismeret pusztán az, hogy tisztán látod a saját belső folyamataidat, tudod kezelni a gondolataidat, az érzéseidet, látod azt, hogy minden, amit a külvilágban tapasztalsz, az valójában belőled indul, és természetesen minden hozzád tér vissza. Tehát nagyon fontos, hogy egy picit ki kell jönnünk a saját dobozunkból ahhoz, hogy a további területekre tudjunk lépni.
A második terület az önfegyelem. A legfontosabb dolog ahhoz, hogy a saját sorsodat a kezedbe tudd venni, az az önfegyelem, a mentális és az érzelmi önfegyelem.
A következő lépés az önszeretet, azt hiszem, hogy erről már elég sokat beszéltünk itt az Önismereti33-ban is, nézd vissza a régebbi műsorokat, hiszen rengeteget beszélgettünk erről. Nagyon fontos az önszeretet, nem lehet eléggé hangsúlyozni, nyomatékosítani, hogy mennyire fontos az önszeretet ahhoz, hogy harmonikus és boldog párkapcsolatot tudj kialakítani.
És akkor a negyedik lépés pedig az önkifejezés, amiről már szintén sokat beszéltünk itt az Önismeret33 műsorban, hogy ne hatalmi drámázz, hogy ne megfelelési kényszerekkel, védekezési mechanizmusokkal menj bele egy emberi kapcsolatba, hanem teljesen őszintén és tisztán.

Jó, mehetünk tovább. Igen, ugye mind a négyet egyszerre kell fejleszteni, és egyszerre kell odafigyelni rá, akkor lesz nagyon gyors és hirtelen nagyon pozitív változás az életedben. Oké, kérem az egészet.

Az első terület az önismeret, és akkor most pontosan bele fogunk menni lépésenként egyesével a különböző szintekbe.
Közben én is megnézem, hogy érkezett-e hozzászólás. Dobos Máté megérkezett, szia Máté. Ruszinszki Györgyné is itt van, helló, Mihalik Bea és Driszkuné Ibolyát látom, hogy megérkezett. Hú, köszönöm, hogy bejelentkeztek, ez nekem nagyon jólesik, és higgyétek el, hogy a többieknek is nagyon-nagyon jó érzés, hogyha beköszöntök ti is. Illetve várom a kérdéseket a párkapcsolattal kapcsolatban, és a különböző, négy szintekkel, az önismeret, az önfegyelem, az önszeretet és az önkifejezéssel. Ahol úgy érzed, hogy elakadásaid vannak, vagy nem értesz valamit, hogy azt hogy kell, mint kell, akkor azt feltétlenül írd meg hozzászólásban. És ne felejts el majd értesítést kérni a műsorról, hogy jövőhéten is kapj értesítést, hogy mikor kezdődik az Önismeret33, hogy ne maradj le az élő műsorról.

És akkor nézzük egyesével ezeket a lépéseket. Hú, de jó sokan vagyon, jaj de örülök neki. Közben taggeljétek be az ismerőseiteket, osszátok meg a videót, és szóljatok mindenkinek, hogy együtt tudjunk fejlődni itt az OtthonFa Önismeretben, hogy egyre boldogabb életet tudjunk élni.

Na, és akkor nézzük, tehát az első az önismeret, itt látjuk, föl is írtam, hogy szabadon a pár-kapcsolódásban. Ez egy nagyon érdekes dolog, hiszen akkor tudok valakivel kapcsolódni, hogyha azt a világit én befogadom, hogyha azt a valakit én el tudom fogadni olyannak, amilyen, nem alkotok róla véleményt, nem bírálom, ha törekszem rá, hogy megismerjem, törekszem arra, hogy egyre inkább fel tudjon szabadulni ő is az én jelenemben, hogy ne érezze azt, hogy korlátozva van, hiszen amit adok, én azt kapom, tehát hogy ő is ezt fogja nekem adni.
Ugye 100%-os felelősségvállalás önmagamért, ami az önismeret egyik legelső lépése. Hogy nem másokat hibáztatok, nem a jóistent, nem a körülményeket, nem a kormányt, nem az államot hibáztatom azért, mert nekem nehézségeim vannak, hanem tisztában vagyok azzal, hogy tudatos teremtőként én teremtem az életemet, ezáltal 100%-os felelősséget vállalok az életemért. Ugye szabadon kapcsolódni, nem erőszakból, nem megfelelési kényszerekből, nem az egóból, nem a spiri egóból, hanem tiszta, tudatos döntések által.
Tisztában kell lennem itt az önismeret területén, hogy egyáltalán miért akarok párkapcsolatban élni. Nagyon sok embertől hallom azt, hogy ők már egyáltalán nem akarnak párkapcsolatban élni, hogy ők mennyit csalódtak a másik nemben, ugye vannak sztereotípiák, hogy minden férfi szemét, minden nő k betűvel kezdődő szó, és hát ugye ezeknek a sztereotípiáknak a letételéhez szükséges tisztáznod saját magadban azt a kérdést, hogy miért is akarsz te párkapcsolatban élni. Hogy azért, mert együtt könnyebb, vagy azért, hogy közösen tudjátok fizetni a lakbért, vagy hogy miért is valójában tényleg. Tudjuk azt, hogy az ember társas lény, de valójában miért vágysz arra? És amikor ezek a dolgok tisztulnak a fejedben, máris nagyon sok minden változást tudsz elérni. Ugye milyen érzésekkel akarsz rendelkezni a párkapcsolatodban, ez egy nagyon fontos feladat, amit akár házi feladatnak is adok, otthoni fejlesztő feladatnak, hogy írd össze, hogy milyen érzésekkel akarsz rendelkezni a saját párkapcsolatodban. Hogy hogyan akarsz felkelni, hogyan akarsz lefeküdni, hogyan kezeljétek a problémát, hogy mennyire akarsz szabadon lenni, mennyire önmegvalósító életet akarsz élni, mennyire egy önazonos életet akarsz élni a párkapcsolatodban, ezeket mindenképpen érdemes összeírni. Miért? Hát azért, mert hogyha te tisztán látod, hogy hogyan akarsz élni, akkor ugye ezt egyértelműen ki tudod majd kommunikálni, el tudod majd mondani a párodnak is.

És mielőtt tovább mennénk, közben látom, hogy érkezett egy kérdés, Békés Vica írja, hogy „Bogi, az élet azt a lapot osztotta nekem, meg kellett tanulnom elég korán önállónak lennem. A férfiak nem szeretik az önálló nőket?” Teljesen felesleges általánosítani, hogy a férfiak mit szeretnek, vagy mit nem szeretnek, hagyd el ezt. Hagyd el az általánosításokat és azt, hogy megpróbálod megérteni a férfi pszichológiát, mert hidd el, hogy az nagyon nehéz. Sokkal jobb hozzáállás, hogyha elvonatkoztatsz a külső világtól, és arra koncentrálod a figyelmed fókuszát, hogy te mit szeretnél. Hogy hogyan rajongjon érted a párod, hogy hogyan kezeljen istennőként, hogy mennyire legyen támogató közeged, amikor nehéz napod van, hogy akarjon megismerni, hogy amikor depis vagy, akkor ki tudja találni a gondolataidat. És innentől kezdve vedd le ezekről a társadalmi általánosításokról a figyelmed fókuszát, hiszen amire gondolsz, azt teremted. És ha te ezt igaznak látod, akkor ezt fogod teremteni. Én nem tudom, hogy a férfiak mit szeretnek, vagy mit nem szeretnek, általánosságban természetesen elmondható, hogy különböző önbecsüléssel rendelkező férfiak, különböző anyagi helyzetbe tartozó férfiak milyen nőket szeretnek, vagy mit keresnek a nőkben. De általánosítani semmiféleképpen nem lehet. Hiszen nem lehet összehasonlítani, hogy mit akar egy férfi, mondjuk egy ötvenéves úr, aki, mondjuk a balatonboglári borgazdaságban dolgozik, a gyárban, ő mit akar egy nőtől, illetve mit akar egy nagyvállalkozó, többmilliárdos nagyvállalkozó, aki rendszeresen utazik a világ nagyvárosai között, és többmilliárdos üzlete van. Valószínűleg teljesen mást akar, mint a balatonboglári borgazdaságban dolgozó úriember. Tehát nem szabad általánosítani. Az egyik legnagyobb probléma a párkapcsolatok területén, hogyha általánosítunk. Úgyhogy Vica, nagyon-nagyon köszi ezt a kérdést, mert nagyon fontos pontra tekintettél rá.
Közben Székely Szilvia írja, hogy „Én hamar ráunok a másikra, és meg szeretném állítani ezt a folyamatot. Kérdésem a következő: miért van ez és hogyan lehet megállítani, vagy legalábbis tenni ellene?” Fú, ez is de jó kérdés! Ugye van az a mondás, hogy a szerelem, az elmúlik, és akkor megmarad a szeretet. És hogy a szexualitásban is azt mondják, hogy az elején, fú, úristen, hogy mennyire elvetemült módon lehet szerelmeskedni, és hogy ez egy idő után kikopik. Ez sem igaz, hogy kikopik, hanem minden változik és átalakul. Ha azt érzed, hogy hamar ráunsz a másikra, akkor az azt jelenti, hogy mind a saját önismeretedben, mind a másik önismeretében van egy szint, ami alá, a valamiért, nem mész le. Mert az önismeret annyira mély, annyira szerteágazó, hogy szinte életünk végéig ismerkedünk a másikkal. Én is négy éve vagyok együtt a párommal, de törekszem arra, hogy minden reggel friss szemmel kelek fel, minden reggel frissen tekintek rá, és amikor mondom neki, hogy jó reggelt kedvesem, és mennyire hálás vagyok, hogy melletted ébredhetek fel, akkor törekszem arra, hogy ne hozzam be a mai napba a régi dolgokat. Hanem hogy figyeljem meg ma, hogy ismerjem meg ma. Tehát hogyha ráunsz a másikra, akkor az csak is és kizárólag azért van, mert a jelen pillanatban csak a múltban megtapasztalt dolgokat látod és éled meg. És bizony, így elég unalmassá tud válni. Tehát úgy tudsz kijönni ebből a ráunok egy másik emberre, hogy, ahogy saját magadat megismered, a különböző mélységeidet, a különböző szerepeidet, hogy felfedezed, hogy milyen csodák, vagy milyen nehézségek vannak benned, ugyanúgy érdemes kíváncsi lenni a másik emberre is, és akkor sokkal tovább fog tartani, akár több életen keresztül is tud tartani az egymás megismerésének a folyamata, és akkor az nem lesz unalmas.

Jó, hirtelen én ennyi kérdést láttam, Bocz Krisztián írja, hogy „ezzel én is így vagyok”, bármi is legyen Krisztián, éljen, hogy te is itt vagy velünk.
Na és akkor menjünk tovább az előadásban, következő diát, hogyha nézzük, ugye ez a második terület, az önfegyelem. Tavaly nagyon sokat foglalkoztunk a mentális és az érzelmi önfegyelemmel, úgyhogy a blogbejegyzésekben érdemes utánuk nézni. Miért van szükségünk egyáltalán az önfegyelemre? Amikor azt érzed, hogy sodródsz, amikor azt érzed, hogy káoszban vagy, amikor azt érzed, hogy valami más hatalom irányítja az életedet, és neked nem túl sok közöd van ahhoz, hogy mi történik a te életedben, akkor az azért van, mert a saját gondolataid és érzelmeid rabságában élsz. Ami ugye azt jelenti, hogy az összes védekezési mechanizmusod, az összes megfelelési kényszered dolgozik, fogalmad sincs tudatosan, hogy valójában mi történik. Egy robotpilóta üzemmódban vagy. És a mentális és az érzelmi önfegyelmet azért kell kialakítani, hogy te legyél a kapitány, te legyél a vezető odabent. Ugye saját magunk irányításának a képessége az önfegyelem. És hogy milyen önfegyelmet érdemes elsajátítani, ugye itt a négy intelligenciaszintet nézzük, akkor fölírtam, hogy a fizikait, a mentálisat, az érzelmit és a spirituális önfegyelmet. Csak nagyon röviden tényleg, merthogy az időnk nem nagyon engedi, hogy belemenjünk, de hogy a párkapcsolati tréning videó felvételében ezt mind bőven kifejtem. Ugye a fizikai és a mentális önfegyelem területe főleg férfi attitűdöt igényel, tehát főleg a tervezésben és a cselekvésben valósul meg. Az érzelmi és a spirituális önfegyelem, az főleg női energiában, a befogadó energiában valósul meg, az érzéseink uralása és a spirituális látásmódunk uralása, hogy ne váljunk zakkant spirivé. És hogy nézed ezt a négy szintet, és hogyha mélyebben lenne most időnk belemenni, akkor teljesen egyértelművé válna számodra is, hogy igazából ez a négy önfegyelem, hogyha ezt tudod fejleszteni, hogyha ennek birtokában vagy, hogyha egyáltalán tudsz ezekről, hogy ezek vannak már, akkor már az is óriási nagy segítség abban, hogy tisztább, szabadabb legyen a párkapcsolatod.
És itt hadd mondjak egy nagyon fontos dolgot, dobpergést kérek, mert sokan azt hiszik, hogy az önfegyelem, az egy korlát, hogy korlátozzák a szabad szárnyalásodat. És ez nem igaz. Ezt mindig azok mondják, akiknek nulla az önfegyelmük. Akik erős önfegyelemmel rendelkeznek az életük majd’ minden területén, azok pontosan tudják azt, hogyha valakinek erős az önfegyelme, a mentális és az érzelmi, akkor az a legnagyobb szabadság. Akkor tudok leginkább felelősséget vállalni az életemért, amikor senki nem szól bele, amikor a külső világ hatásai nem tudnak úgy rám hatni, hogy teljesen a földre döntsenek engem. Tehát nagyon fontos, hogy az önfegyelem az egyik legfontosabb emberi tulajdonság, amit mindenképpen fejleszteni kell.

Közben mielőtt tovább megyünk, Csata Emese írja, hogy „szia, engem az érdekelne, hogy miért van, az hogy 2 és fél-3 év után olyan ember ébred mellettem, aki gépezik, eszik-iszik és dolgozik, néha bevásárol, ettől én belehalok, nem bírom, nem tudok vele mit kezdeni.” Hát ugye ez a 2,5-3 év nagyon érdekes dolog. Nekem rengeteg párkapcsolatom volt, és a legtöbb párkapcsolatom 3,5 évnél kezdett el hanyatlani, illetve a munkahelyeimet 2,5 év után kezdtem el otthagyni. Ez az az időszak, ez az az időintervallum, amikor a szokások tökéletesen beépülnek, amikor az egymással való szabályrendszer már automatikusan megy, és elkezdődik a robotpilóta együttélés. Ugye amikor párkapcsolatot akarunk valakivel kialakítani, akkor nagyon dolgozunk érte, akkor teszünk bele energiát, de amint megnyugszunk, hogy na már megszereztem, már együtt élünk, már van közös kecónk, van közös autónk, van közös hitelünk, akkor ugye innentől kezdve úgy megnyugszik az egyik-másik fél, és azt gondolja, hogy neki már nem kell erőfeszítést tenni a párkapcsolatába. És innentől kezdődik az az érzés, amit te is tapasztalsz, te is érzel, hogy puff, vége van a varázsnak, az egész sztori, mivel egyik fél sem tesz bele energiát úgy istenigazából, mint a legelején, ugye annyit. Elkezd így lefelé hanyatlani, és az egész egy nagy kaki lesz, most erre nem tudok jobb szót mondani. És az a megoldás erre, hogy hagyd a másikat, ne őt akard megváltoztatni, hanem azt figyeld meg, hogy te hogyan változol meg a párkapcsolatod elejéhez képest ebbe az időszakba, abban a 2,5 év, 3 éves időintervallum végére. Hogy hogyan állsz te a másikhoz, hogy te mennyire szoksz bele az együttélésbe, hogy friss szemmel tudsz-e tekinteni a párodra, érdekel-e ő még, tudtok-e még beszélgetéseket folytatni, kíváncsi-e rád, tudtok-e beszélgetni arról, hogy milyen volt a másik, figyeltek-e egymásra, adtok-e szeretetet és figyelmet egymásnak, dolgoztok-e egymás szeretetnyelvén, tehát hogy mi az, ami benned megváltozik. Ugyanis a párod csak téged tükröz vissza, és ezáltal tapasztalod azt, hogy fú, hát itt valami nagyon nem jó. És hát mit lehet ezzel kezdeni? Önismeret ezerrel. Figyeld meg magadban, hogy amikor te eljutsz arra a pontra, hogy elégedett vagy, kész vagy a párkapcsolattal, akkor nem történik-e meg egy ilyen, egy ilyen belekényelmesedős, hátradőlős, most már minden rendben van sztori, és akkor általában ott szoktak jönni ezek a problémák. Jó? Tehát az önismeretet javaslom.

És akkor megyünk tovább, merthogy az időnk szalad. Közben hogyha van kérdés, írjátok, mert az mindennél előbbre való. Hogy a ti fejetekben rend legyen, és egyre tisztább legyen a kép, erről szól az OtthonFa ismeret.

Ugye a harmadik feladat, a harmadik témakör, amivel foglalkoznod kell ahhoz, hogy egy boldog és harmonikus párkapcsolatot meg tudj teremteni, az az önszeretet. És ugye a szeretet nem más, mint 100%-os figyelem és elfogadás, az önszeretet esetén – saját magadnak. Tehát nagyon fontos, hogy hogyan gondolkozol magadról, mert ahogy magadról gondolkozol, ahogy magadat látod, titkon a fürdőszobában, senkinek nem elmondva, sajnos, hát nem sajnos, de ezt sugárzod ki és ezt fogja látni a párod is. Tehát ha nem vagy elégedett azzal, amit a tükörben látsz, ha nem szereted minden egyes kis cuki testrészecskédet úgy, ahogy vagy, nem tudod elfogadni, nem látod meg benne a csodát, hogy ez a rendszer, ez a kvantumbiológiai rendszer milyen csodákra képes, akkor bizony-bizony ne csodálkozz, hogy a másik ember is, nem fog úgy hozzád állni, ahogy azt téged valójában boldoggá tenne. Tehát nagyon fontos, hogy úgy állj magadhoz, úgy szeresd magad, úgy fogadd el magad az összes őrületeddel, az összes múltbéli programoddal, az összes nehézségeddel, ahogy vagy. Mert a változás legelső és legfontosabb lépése az elfogadás. És nem fogod tudni magadat szeretni, magadat változtatni, magadat fejleszteni, hogyha nem történik meg ez az első lépés, az elfogadás. És ugye a figyelem. Tehát a 100%-os figyelem. Ugye az önismeret alaptézise az az, hogy a figyelem fókuszát a külvilágról, a szkennelő fókuszodat magadra irányítod, és elkezded magadat figyelni, a belső folyamataidat. Hogy a külvilág milyen érzéseket, milyen gondolatokat, milyen vágyakat, milyen frusztrációkat, nehézségeket vált ki belőled. Mert hogyha elkezded figyelni, akkor tudsz mit elfogadni, és tudsz min változtatni, és akkor fogod tudni szeretni magad. Oké? Tehát amint megérted, hogy hogyan működsz és miért úgy, és miért olyan embereket vonzol be, miért olyan munkád van, miért annyi pénzt teremtesz, azonnal sokkal jobban fogod magadat szeretni. Jó? Tehát hogy mindenféleképpen fontos, hogy az önszeretet szinten dolgozni kell, teljesen mindegy, hogy mennyire szuperszonikus most a párkapcsolatod, vagy sem. De fontos, hogy kezdj el… tudom, annyira közhelyes, de kezdd el magadat mindennél jobban szeretni. Te vagy az első és legfontosabb dolog az életedben. Mert hogyha ezt te így tudod érezni, akkor fogod azt tapasztalni, hogy emberek úgy tudnak téged szeretni, ahogy arra te leginkább vágysz. Oké?

Na és akkor megyünk tovább. Jaj, egy nagyon fontos gondolat itt az önszeretet szinttel kapcsolatban, hogy ez a bánthatnálak, de nem teszem. És, és gondolj abba bele, hogy vannak-e olyan dolgaid, és tedd, tedd a kezedet a szívedre, amikor azt érzed, hogy valaki megbántott, vagy valaki fájdalmat okozott, és ezért valami fájdalmat akarsz neki okozni. Mert az egód elhiteti vele, hogyha neked fáj, akkor a te fájdalmad kisebb lesz. Na és hát ugye én tényleg azt gondolom, hogyha valakinek azt mondjuk, hogy szeretlek, akkor ez tényleg egy olyan önfegyelmet kíván tőlünk, hogy a kezembe adtad a lelkedet, az érzéseidet, tudok rólad mindent. A gyengeségeidet, az erősségeidet. És bármikor, a kezembe helyezett lelkedet és szívedet, összetörhetem. Bánthatnálak, de nem teszem. Ez a szeretet. És gondold végig, hogy önmagaddal kapcsolatban hányszor bántod saját magadat negatív kritikával, negatív bírálattal, ami nem segíti sem a saját magaddal való kapcsolódást, sem a külvilággal való kapcsolódást, és pláne nem segíti a pár-kapcsolódást.

Na és akkor menjünk tovább, a negyedik lépés. Az önkifejezés, ugye az egyik, talán a legfontosabb, bár tudom, mindegyikre ezt mondom, de tényleg nagyon fontos, hogy el tudjam mondani a másiknak, hogy én mit szeretnék. Ugye erről is rengeteget beszélgettünk, volt külön műsor az Önismereti33-ban az érzelmi kommunikációról, a hatalmi drámákról, és most is hoztam nektek, hogy hogyan tanítom én az asszertív kommunikációt. Nem négy lépésben, hanem sokkal fontosabb hat lépésben, ezt itt láthatod. Ebbe most nem megyünk bele, hiszen rengeteget beszéltünk már róla, de ebből a legfontosabb, az a harmadik lépés, amiről most beszélni szeretnék. Hogy ne vedd sértésnek a másik személyt, ne vedd sértésnek a külvilág által jött információkat, helyzeteket, szituációkat és embereket, mert ez fog téged a tisztánlátásban megtartani. És hogyha nem vagy benne a dobozban, nem egy ilyen egofightolásos adok-kapok van, hanem ugye őszinte szeretettel fordulsz a másik felé, és elfogadod, hogy rossz napja van, valami baja van, és nem veszed személyes sértésnek az  ő betámadásait, akkor sokkal könnyebben fogod tudni neki elmondani, hogy te mire vágysz, te mit szeretnél, és ezáltal egy sokkal őszintébb, egy sokkal tiszteletet kivívó állapotot tudsz teremteni a párkapcsolatodban.

Jó, közben nézem itt, hogy jött-e esetleg kérdés, kérdezzetek. Merthogy ez, ez a négy lépés, az önismeret, az önfegyelem, az önszeretet és önkifejezés az, amit neked mindenképpen fejlesztened kell saját magadban ahhoz, hogy egy tök szuper kapcsolatot tudj kialakítani. És teljesen mindegy, hogy hány éves vagy, teljesen mindegy, hogy hány éve élsz párkapcsolatban, vagy vagy szingli, vagy mit gondolsz erről az egész párkapcsolati játékról. De egy dolgot 100%-ig biztosan tudok neked állítani, garanciát vállalok erre: hogyha ezt a négy területet elkezded fejleszteni magadban, akkor anélkül, hogy kemény erőfeszítéseket tennél, anélkül fognak jönni hozzád emberek, és szeretnének majd kapcsolatot létesíteni veled. És olyan emberek, akiknek a társaságában tökéletesen őszintén, szabadon tudsz lenni. És hogy ebből majd alakul-e párkapcsolat vagy sem, ez majd az idő kérdése lesz.

Na, hát remélem, hogy tetszett a mai Önismereti33 műsor, várom továbbra is a kérdéseiteket, és hát találkozunk jövőhéten, ne felejtsétek el, hogy az OtthonFa önismereti tréningek között a párkapcsolati tréninget még mindig meg tudjátok vásárolni. Tegyétek meg, mert rengeteget fog segíteni ahhoz, hogy egy csúcsszuper párkapcsolatot tudjatok kialakítani, hiszen az az életünk értelme, hogy szeretetet adjunk, és szeretetet kapjunk. Ehhez kívánok nektek sok sikert, találkozunk egy hét múlva, hétfőn este 7 órakor itt az Önismereti33 élő facebook műsorban.Hogy

Kattints az ingyenes értesítőért!