Tudatosság nélkül, már nagyon ciki élni! Ám sokat azt hiszik a tudatosság=tudni. Ám ez nagyon téves. Tudatoság = … a végén mondom el.

Első lépés a tudatossághoz

A tudatosság bátorságot igényel. Mert csak akkor tudjuk tágítani a tudatosságunkat, ha bátran szembenézünk elménkben lévő negatív gondolatainkkal, önkorlátozó hiedelmeinkkel.
Tiszta tudatosságot ez elménkben akkor tudunk létrehozni, ha felülemelkedünk a fejünkben élő egotól.

Ebben a (kicsit) hosszabb, ám annál izgalmasabb és tartalmasabb írásból olyan új gondolatokat kapsz, amitől tágul tudatosságod, és mindent megértesz végre az egóról.

Csodás felismeréseket kívánok neked <3

Tudatosság növeléséhez bátran nézz szembe az egóddal

Az ego egy illúzió világot teremt.
A valódi éned a valódi világban el.
Ami az ego szintjen történik valójában nem is létezik.

Miért kell bátorság az önismerethez?
Mert az EGO rögtön beleszól: „Önismeret, haha, hát ki ismerne jobban téged, mint Te magad?” Tehát vele szembe kell menni.
Az önismeret szerintem éppen azt jelenti, hogy azokkal a félelmeimmel, szokásaimmal, dolgaimmal, tulajdonságaimmal nézek szembe, sőt, tudatosan vállalom a szembenézést, amelyek mélyen bennem vannak, amelyeket rejtegetek, amelyekről nem veszek tudomást, amelyeket elfojtok magamban, amelyekkel szembenéznem fájdalmas, amelyek létezését még magam előtt is tagadom.
A szembenézéshez bátorság kell. S az úton való elinduláshoz is. Mint a mesebeli rengeteg erdő, amelyben elindul a legkisebb királyfi. (De eszembe jut a hagyma is, ahogy a burkait fejtegeted. Mindig beljebb jutsz.)
Bátorság kell, hogy tükörbe nézz, hogy szemtől szembe lásd magad. Csupaszon, álarcok nélkül. Ahogy vagy. – Antares Tréning Résztvevő

 

Miért is vagy te bátor?

Mi a bátorság ?
Kezdetben nincs nagy különbség egy gyáva és egy bátor ember között. Az egyetlen eltérés abban mutatkozik, hogy a gyáva a félelmeire hallgat, és azokat követi, míg a bátor nem törődik az aggodalmaival, hanem egyenesen előrehalad. A bátor ember minden félelme ellenére nekivág az ismeretlennek.
Osho

Ego vs Tudatosság

Az elmúlt évek során sok, sok, sok emberrel foglalkoztam.

Van két kategória (nem önismereti szempontból), ami kirajzolódott előttem a tanítványaimból.

1. változtat, változik kivűl-belül
2. nem változtat, nem változik, sem kint, sem bent

Nézzük elsőnek a második csoportba tartozó tanítványaimat.
Ők azok, akik minden infót begyűjtenek, kevesebb pénz tesznek a fejlődésükbe, és ami a legfontosabb, az információt nem érlelik tudássá önmagukba, a gyakorlatba ültetés által.

Náluk felfedeztem egy nagyon érdekes dolgot. Tőlem várják, hogy az életük megváltozzon.
Egyrészről tök rendben van, persze, hogy tőlem várja, hogy pozitív változás álljon be az életébe, hiszen én vagyok az, aki rendezem, új információval látom el, tanítom, szurkolok neki.

De ő nem csak ennyit vár tőlem. Igazából arra vár, hogy a megkapott információ által, máris változás áll be az életébe úgy, hogy semmit sem tesz érte. Vagyis azt gondolja, hogy azzal, hogy fizetett nekem, már tett érte, szóval jogosan mondhatja azt: ide nekem a változást, kifizettem az árát.

Nem gyakorol, nem ülteti az információkat a gyakorlata, nem vállal felelősséget, nem lép ki a komfortzónájából, csak várja várja a változást. Ám ő nem változtat, csak információt gyűjt, így a változás sohasem fog bekövetkezni az életében.

Így Bogi lesz a hibás.

Meg van a paradoxon?

És akkor most nézzük a kettes csoportot. Őket nevezem igazából a tanítványaimnak. Mert a második csoportba tartozók nem tanulnak senkitől sem. Csak mesterről, mesterre járnak, és várják, hogy majd valaki helyettük megoldja a problémáikat.

Tehát az első csoportba tartozók
– megfelelő módon begyűjtik a szükséges információkat
– ezek alapján új célokat tűznek ki
– azonnal döntést hoznak a változásról
– gyorsan a gyakorlatba ültetik, rendszeresen, folyamatosan, kitartó szorgalommal a kapott információt, így tudássá érlelődik bennük.
– így több releváns információhoz jutnak
és a kör megy tovább…

E csoport tagjai velem együtt dolgoznak, alázatosan, figyelmesen.

És van még egy óriási különbség a két csoport tagjainak hozzáállásában.

Az első csoportba tartozók bátrak, mert hajlandóak mélyen szembenézni önmagukkal, és változtatni úgy, hogy kilépnek a komfortzónájukból.

Míg a kettes csoport tagjai csak felszín kapargatást csinálnak, és amikor ki kellene lépniük a komfortzónájukból, inkább irányt váltanak, más mestert keresnek. Technikákat tanulnak, hogy majd a technika megoldja a problémájukat.
Ők sosem fogják megérteni (talán egyszer igen) hogy a szemléletmód váltás, a változtatás, a felelősségvállalás, a tudás gyakorlatba ültetése, a kitartó szorgalom, az alázat ami előre viszi az embert a fejlődés útján.

A mester „csak” azért kell, hogy most már örökre úton tudjon maradni, legyen egy őszinte tiszta tükre, aki válaszol, aki kérdez, és aki látja azt, amit a tanítvány még nem lát.

És Igen.
Te aki OtthonFás és OtthonFa Clubos vagy, te vagy a legbátrabb, mert az egyes csoportba tartozol.

Ha nem, akkor most szedd össze magad, és lépd meg az első lépésed, és gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj <3

Végtelenül hálás vagyok neked, hogy bátran haladsz az önismeret útján <3

Bátor utazó vagy

A Tudatosság változás

Az elmúlt 12,5 év az érzelmi testtel kapcsolatos fejlődést hozta el.
Minden tele volt az érzelmi intelligencia fejlesztési lehetőségével, hogy érett érzelmi szintre emelkedhessünk.

Ahhoz, hogy ne ösztön énünk érzelmi drótján rángatódjon az életünk (és mi magunk), szükséges volt megismerni önmagunkat, és megtanulni:
– őszintén kommunikálni
– letenni a hatalmi drámákat
– asszertív attitűdöt
– asszertív kommunikációt
– érzelmi önfegyelmet
– objektív érzelemmentességet
– kezelni az agressziót és a dühöt
– meghúzni az érzelmi határainkat (betonfal építés nélkül)
– bízni és hinni önmagunkban
– elcsendesíteni az elménket
– érzelemmentesen reagálni a külvilág hatásaira
– tisztán látni az érzelmi dobozainkat
– kijönni az érzelmi dobozainkból
– és felülemelkedni a félelmeinken, kishitűségen, és az egon.

Az ego nem rossz, és nem is ellenség, csupán egy illúzió, amit el kell engednünk, hogy valami sokkal jobb vehesse át a helyét. (dr. David R. Hawkins)

A szituációk és a történések, amiket magad elé dobálsz az utadon, mind arra akarnak megtanítani, hogy légy egyre tudatosabb.

Törekedj ne érzelmekkel reagálni, és ne vonódj be mások érzelmi dobozába.

Ne az ego igazságát keresd, hogy kinek van igaza, és mi történt a múltban. Maradj itt a jelen pillanatban és a lehető legmagasabb önértékeléseddel kommunikálj. Természetesen asszertív attitűdben, és asszertív kommunikációval.

Mind az, amivel szembetalálkozol a következő időkben, mind olyan, amit el kell engedned, mert már nincs szükséged ezekre az érzésekre, gondolatokra, dinamikákra az új életedben.

Érdemes egy listát is írnod, hogy lásd pontosan mik azok a minőségek, amelyek fölé kell emelned a tudatod.

Csak az ego hiszi, hogy támadják, és csakis az ego támad mindig. Mert fél.

Nem attól leszel boldog, ha igazad lesz.
Attól leszel boldog, ha nem az ego igazságát keresed.

Ha nem védekezel, nem érhet támadás.
Ha mégis azt érzed támadnak, jusson eszedbe, egoban vagy.

Vajon képes vagy, akkor is szeretettel fordulni másokhoz, amikor úgy tűnik igazságtalanul támadnak?

Törekedj az igazságérzeted helyett, az Igazsághoz igazodni.
Maradj meg a belső békédben, maradj kimozdíthatatlan, szeress, és kommunikálj.

A belső világodban szépen épül az Új Rend. Most itt az idő, régi kivetítéseidet is rendezni, meghúzni a határaidat és a béke és a szeretet Világítótornyává válnod.

Amikor meghozol egy új döntést a programozottságoddal ellentétben, utána mindig egy szintemelkedés történik. Elméd, tested változáson megy keresztül, aminek intenzív fizikai tüneteit hívjuk transzmutációnak.

Az ego ellenállásba kezd az új döntésed megteremtése ellen, bevédi magát, és törekszik mindent elkövetni, hogy ne előre haladj, hanem a próbákban való elfáradás miatt, visszarendeződj régi életszemléletedbe.

Ám a támogató közösségnek köszönhetően, nem fordultunk vissza, hanem minden megpróbáltatás ellenére őriztük a látomást céljainkról, és ha néha négykézláb is, de mentünk előre a kitűzött céljaink megvalósítása felé.

A mentális fejlődésnek köszönhetően, amit a céltudatos gondolkodás és a célirányos cselekvés hozott el, tágul a tudatosságod,  hiszen folyamatosan a gyakorlatba ültetjük a tudásunkat, végre szintet léphetünk. Ami egyszerűen azt jelenti, hogy változtattunk gondolkodásmódunkon, szemléletünkön, ahogy önmagunkra és az életünkre tekintünk, ennek eredményeként változik külvilágunk.

A sorsfordítás először belül történik

és miután bent stabilizálódott, jelenik meg fokozatosan a külvilágodban. Ezt a folyamatot lassíthatja, nehezítheti az ego, de egész évben gyakoroltuk, hogyan emelkedjünk felül az egon. A szeretet által. Így ma már minden tudás a rendelkezésedre áll, hogy belső világod pozitív megváltoztatása által, megteremtsd csodás új életedet.

Az én életemben szinte minden megváltozott. Új helyre költöztem, pont olyan házba, amilyenre mindig is vágytam. A párkapcsolatom sokat mélyült, ahogy a hitem, bizalmam, önszeretetem sokat fejlődött.

A Bőség megteremtésének kezdete teljesen felforgatta az életemet, és ma már teljesen más a viszonyom a pénzzel, a gazdagsággal.

Nagyon elfáradtam a sok önismereti önmunkában, a céltudatos gondolkodás mód és a célirányos cselekvés gyakorlásában, és a céljaimra való fókuszálásban.
Elfáradtam, viszont ilyen szabad és boldog még sosem voltam 😀

Sok a felelősség, és rengeteg megoldásra váró feladatom van, mégis mosolygok, és szeretek, és törekszem minden pillanatban megtartani a harmóniát. Ahogy nő bennem a szeretet, úgy erősödött gyenge területeimen a félelem is. Csodás érzés volt a legsötétebb óráimon a tudat, hogy nem vagyok egyedül. Mert számíthatok rátok, mindig, ahogyan te is, ti is számíthattok rám, és egymásra. <3

Ha elfáradunk, és „menekülhetnékünk” van a sok nyakunkba szakadt tehertől, a spiriego azonnal bekapcsol, és mindenféle varázslatokkal akar megoldásokat találni a problémánkra. Ezzel elmerülhetünk a problématudatos gondolkodásmódba.

 

Mi a spirituális ego?

A spirituális egot úgy definiálhatjuk, mint túlzott büszkeség a spirituális eredményekre (ami nem ugyanaz, mint az önbecsülés és az önbizalom.) Vagy negatívként is érezhető, mint az az érzés, hogy „nem vagytok elég jók”, hogy elvégezzétek a feladatot, amit a Szellem kiszabott rátok. Ahogy sokan közületek egyre jobban haladnak a felemelkedés útján, a spirituális büszkeség elengedése gyakran a „kulcs” beavatás vagy gyógyítás, amire szükségetek van, hogy a szolgálat következő szintjére fejlődhessetek.Ez egy teszt, hogy vajon képesek vagytok-e tisztán hallani a Szellem vezetését és követni azt, vagy az ego vágyának a spirituális fejlődéseteket kontrollálni akaró suttogását halljátok – Celia Fennen

 

A spirituális ego
Az elköteleződés és odaadás néha túlambicionáltsághoz, túlzott lelkesedéshez vagy akár fanatizmushoz is vezethet, amik az egyensúlyvesztés jelei. Gyakori hiba a kundalini energia erőltetése mesterséges gyakorlatokkal. A kundalini önmagától, automatikusan emelkedik a megfelelő szintjére, összhangban a domináns tudatszint energiamezejével.Az energia az egyén mibenlétének következményeként nyilvánul meg, a világhoz való viszonyának megfelelően. A spirituális energia manipulatív eszközökkel történő erőltetése komoly rendellenességeket, kiegyensúlyozatlanságot, zavart és téves tudatállapotokat eredményezhet. Ez olyan túlzó álláspontokhoz és önmeghatározásokhoz vezethet, mint például próféta, messiás vagy akár Jézus Krisztus (Ezeket a jelenségeket Hawkins konzultánsként töltött évei során is megfigyelte sok vallásos és spirituális csoportnál).
Néhány spirituális gyakorlat szintén vezethet módosult vagy autoszuggesztív tudatállapotokhoz, melyeket tévesen spirituálisként azonosítanak. Míg a mantrák és bizonyos ismétlésre alapozott gyakorlatok értéke a saját kalibrált igazságszintjük és a mögöttük rejlő szándéknak megfelelően kétségtelen, aközben a háttérben a megalapozott spirituális fejlődés pótszerévé válhat. Az igaz állapot sokkal inkább abban tükröződik amivé az egyén vált, mint abban, amit hisz vagy tesz. Így az okkult gyakorlatokat, vagy mágikus manipulációkat és mozdulatsorokat jobb elkerülni az igazság javára, a valós spirituális fejlődésért. A folyamatot megkönnyíti a hajlandóság és az ambíció feladása Istennek. Az eltévelyedés megakadályozhatja az ego azon vágyának tudatosulását, amit túlélése és a spirituális út átvétele érdekében eszközöl.
Dr. David R. Hawkins

 

Az önámítás az ego fegyvere

Bekapcsolja az okoskodó attitűdöt, és azt hiteti el veled, hogy aki nincs veled, az ellened van. És azt bántani kell, bosszút kell állni rajta. Bekapcsol az irigység, a féltékenység, mert nem lépsz túl az egon a szeretetbe.
Így figyelmed fókusza kiesik önmagadról, kifele néz, és máris kezdődik az elgyengülésed.

Így nagyon fontos, hogy mindig válaszd a szeretetet.

Mindig kérdezd meg magadtól, mit tenne most a Bölcs Felettes énem, mit tenne most a szeretet?

Az elkeseredés, a düh, a harag, az irigység, a felsőbbrendűség, az okoskodás, a féltékenység, az alárendeltség, a félelem, az egyedül vagyok érzése, mind egóból születik, Így nagyon fontos, hogy bocsáss meg. Légy megbocsátó attitűdben, és hagyd az igazságérzetedet. A megegyezésre törekedj, a nyer-nyer helyzetekre, és törekedj mindenkit elfogadni és szeretni olyannak, amilyen.

Nagyon fontos, hogy legyél kíméletlenül őszinte magaddal. Magadnak nem tudsz hazudni, negatív következmények nélkül. Legyél őszinte végre 100%-osan önmagaddal.

Vagy a szeretetet, bőséget látod, vagy a félelmet, a hiányokat. A te döntésed, milyen világot akarsz látni.

Tudjuk mi a döntésed.

 

Ne félj többé, válaszd a szeretet bizonyosságát

A szeretettel, hittel, bizalommal átitatott céltudatos gondolkodás és célirányos cselekvés a fő feladatunk.
Szeress
Higgy
Bízz
Magas önfegyelemben legyél
Célodra fókuszálj
Célirányosan cselekedj
Lásd meg a téged körülvevő Bőséget

Mindenképpen fontos lenne, hogy kiűzd elmédből a félelmet, hogy megláthasd a valóságot mögötte. Azt, hogy ki is lehetsz, és mit is akarsz valójában.
Figyelj arra, hogy ne kezdj küzdelembe a félelemmel, mert ez csak problématudatos gondolkodásmódban tart, és ha a figyelmed fókuszét a félelemre helyezed, egyre nagyobb lesz.
A szeretetre fókuszáld a figyelmed, mindig a szeretetet válaszd.

És akkor eljön az idő:

Beszélgetés a Mestereddel

 MERT Nem kérsz túl sokat a világtól – sőt, messze túl keveset kérsz 

– Mester, teljesen összeomlottam. Arra gondoltam, hogy véget vetek az életemnek, mert ebből már nincs más kiút.

– Ép itt volt az ideje. Örülök, hogy összeomlott hamis, hazugságokkal teli, illúziókra épülő teremtett valóságod. Itt az ideje, új célokat kiűzni, és az igaz személyiséged felépíteni.
Életed eddigi emlékei, fogva tartják valódi vágyaidat. Valódi vágyaid azon dolgok sokasága, melyeket a legnagyobb önértékelésben és önszeretetben lévő, valódi éned akar.
Ám oly messze kerültél tőle az elmúlt évek alatt – mások általi programozottságából születű, hamis énképed miatt – hogy már le is szoktál arról, hogy vágyakozz.
A célok, csak egy fura gyomorgörcsös közhellyé süllyedtek. Ha mégis vannak, előbukkannak, általában problémamegoldó célokról, hiánycélokról, megfelelési kényszerből születő célokról, jó gyerek szerepből születő célokról beszélünk.
Ám ezek mind csak alacsony önértékelésű, alacsony önszeretetű, torzult és hamis énképed illuzórikus céljai.
Az ego által teremtett valóságban, egy bűntudattal, szégyennel, alacsony önértékeléssel és önszeretettel teli hamis világban élsz.
Ahol azt hiheted, hogy mindenért keményen meg kell dolgozni, áldozatokat kell hozni, hazudni, túlélni, gyűlölni kell, és támadni. Támadni mindenkinél előbb, hogy nehogy téged érjen támadás. Hiszen a támadás a legjobb védekezés. És védekezni tanítottak, ragaszkodni, elvenni, megtartani mindenáron.
Olyan világot teremtettél, ahol kérni szégyen, elfogadni alárendeltséget ad, és soha senkinek sem bocsátunk meg. Ahol a gyengeség a hiba, bűn és mivel folyamatos kudarcok érnek, így bűnös vagy.
Mindent megteszel a szeretetért, hogy elfogadjanak dicsérjenek. És a mindenben benne van az is, hogy eladod a lelked. Egyre csak távolodsz valódi önmagadtól, elszakítva a forrásodtól. Így életerő hiányában, folyamatosan hatalmi drámázol, hogy energiát rabolhass másoktól. Közben hazudod, hogy szeretsz, miközben mindenkit csak kihasználsz, hogy életben tudj maradni.
Ez a világ, ami szembenéz veled, nap, mint nap, és te csak hagyod, hogy a félelmeid, a bűntudatod, a szégyen egyre jobban maga alá temessen. Nem csoda, ha ily bűnösként azt hiszed, nem érdemelsz semmit, és hogy az egész világ ellened van.
Egy ego kínzásaitól túl terhelt világot teremtettél. Erre használtad végtelen és határtalan erődet, és szívedben szunnyadó igaz szeretetet.
Nem háríthatod tovább senkire sem a felelősséget, hogy ők nem adták meg neked azt, amit kellett volna, és miattuk lettél ilyen.
A te döntéseid vezettek a jelen pillanathoz.
Az öngyilkosság menekülés, és kibújás lenne a felelősség alól.
Mikor raksz végre rendet magad után?
Mikor bocsátasz meg végre magadnak és mindenkinek?
Mikor csatlakozol össze újra forrásoddal?
Sosincs késő új döntéseket hozni és őszinte szeretettel teli, fényes életet élni.

– Hogyan kezdjek neki, Mester?

– Az első lépés az új belső alapok lerakás. Ezzel párhuzamosan át fogod élni a leválásokat, elengedéseket, amik még a gyász fájdalmával terhelnek. De figyelmed fókuszát ne erre emeld, hanem az újra, amit építeni akarsz.
Rendezd a belső beállítottságodat
Írd le milyen életet akarsz élni
Döntsd el, hogy méltó vagy rá és fogadd be, engedd meg.
Tűzz ki új célokat
És lépésről lépésre valósítsd meg a céljaidat, építsd fel az új életedet, engedd el a régi életedet, és mind ezt a folyamatot itasd át lelkesedéssel, szenvedéllyel, szeretettel, örömmel, békével.

– Hát jó…öööö… és hova, hogyan rendezzem a belső beállítottságomat? Azt se tudom, hogy kell erre jól rákérdezni 😀

– Mert még sosem csináltad, így nincs képed róla. Amiről nincs képed, nem tapasztaltad meg. Amit még sosem tapasztaltál meg, nem értheted.
Így teljesen bizonytalannak tűnhet az egész újrateremtés folyamata. Ez a szép benne. Így biztosan nem hozol be semmit már a hamis múltadból.
Vállalnod kell a bizonytalanságot, különben nincs fejlődés.
Belső beállítottságod rendezése a hit, bizalom, önszeretet, önértékelés, énkép rendbe rakásával kezdődik. Úgy, hogy innentől kezdve hiszel és bízol önmagadban, a döntéseid erejében, másokban, és a mindenség támogató erejében. Ez az ősbizalom. Enélkül semmi vagy.
Ebből is láthatod, hogy önismeret nélkül nincs élet. Csak egós mindennapi harc a túlélésért. Pedig nem ez a feladatod, hogy harcolj, szenvedj. Hanem az, hogy boldogságban, bőségben, örömben élj, hogy megismerve önmagad, kiárasztva végtelen szereteted, szolgálva önmagad szolgáld a világod jobbá tételét.
Az önismeret az első és az utolsó lépés, hogy a Mindenség Szobájába léphess.
Természetes, hogy amikor az önismeret útjára lépsz, az első, amit tapasztalsz a káosz lesz. ez kell az új világod megteremtéséhez. Ne ijedj meg, ha a változás, fura és sokszor értelmetlen fordulatot vesz. Mindig tudatosítsd magadban, hogy minden érted történik, még akkor is ha látszólag pont az ellenkezőjét tapasztalod. Hinned és bíznod kell, hogy minden jól alakul, és abba az irányba, amit te kitűztél magadnak. Ezért is van szükséged célokra, hogy legyen iránya az életednek, és a végtelen energia, abba az irányba rendeződjön, amit te kitűztél magadnak.
Célok nélkül csak bolyongás van, és előbb utóbb az ego végérvényesen átveszi az uralmat az elméd felett. Ami azért vicces, mert az ego, elméd teremtménye és csak egy egészen picike részt vesz ki elméd határtalan nagyságából.
Ezért van szükséged célokra, hogy át tudd alakítani az elméd a céltudatos gondolkodás módra, mely messze meghaladja az egot. És az egos nyüzsgés, semmit sem teremtő céltalan cselekvésből, így váltasz át, célirányos cselekvésre, és szabadulsz fel végleg egod börtönéből.
Így napjaid, tele lesznek értelemmel, csodával, szeretettel, örömmel, bőséggel. Hát nem sokkal jobb ez, mint az a szörnyűség, amiben most élsz?
Látom rajtad, hogy nehezen tudod elképzelni és elfogadni, hogy részed lehet ebben a sok csodában. Meg kell tanulnod elképzelni fejleszteni a fantáziád, különben sosem fog megváltozni az életed. Mert ami kép él az elmédben, azt teremted meg a külvilágodban is.
És csak a gondolataid megváltoztatásával, tudod megváltoztatni a gondolatok által teremtett világodat.
Itt az ideje felelősséget vállalnod, azért aki vagy.

– Ki vagyok én, Mester?

– Amíg elméd a kézzelfogható, racionális, jelenlegi elme berendezkedésed szerint megérthető válaszokat keresi, erre a kérdésedre sosem kapsz választ. Hiszen az ego szintjén, ahogy a kérdés is, úgy a válasz is felfoghatatlan. Ahogy fejlődik az önismereted, és szép lassan felismered ki nem vagy, és az új igazságoknak köszönhetően tágul az elméd, így juthatsz el olyan mentális szintre, ahol majd felismerések formájában, tiszta pillanatokkor beavatást kapsz a magas spirituális intelligenciához tartozó válaszok megértésére.

– És ez mennyi idő?

– Hát igen. Az alázatos türelem fontos erény a tanítvány útján. Pont annyi idő lesz, amennyi idő alatt megengeded magadnak, hogy megtörténjen. Lehetnek napok, vagy akár évek, de lehet holnap is, vagy most rögtön. Az önismereti munkádtól függ, hogy mennyire őszintén, alázatosan kötelezed el magad emellett az út mellett és mennyire vagy alázatos tanítványa Mesterednek. Minél többet kételkedsz a valóság igazságában, annál tovább fog tartani az utad.
És mikor egy csodálatos reggelen, arra ébredsz átléptél az Új Világba, fel fogod ismerni, ki vagy te valójában.

– És honnan tudjam, mit akarok valójában, ha nem tudom, ki vagyok valójában?

– Nincsenek rossz célok. Indulj el, és semminek se hagyd, hogy megállítsa haladásod. Pláne nem az ego összezavaró, vallató, megállító, követelőző kérdéseinek.
Ha fejleszted az önismereted növekedni fog tudatosságod, így meg tudsz érkezni a jelen pillanat végtelen és határtalan boldog terébe. Hagyd a múltat, már elmúlt. Bocsáss meg, és emelkedj felül a múltba ragadt eszméken.
Itt és most, sokkal könnyebben tudsz összekapcsolódni önmagaddal, és még ha nem is látod át az egész képet, tudni fogod, mit akarsz most. És mivel emelted az önszeretet szinted, az önértékelésed, és rendbe raktad énképed (azaz a hamis negatív énképedet felülírtad, pozitív énképpé) látni fogod a céljaidat.
Ahogy látod, az önismeret nem lineáris út. A Csodák Útja. A Csodák Tanítása.
Indulj el és haladj, és akkor minden meg nem értésed, felismerésbe fordul át és fényesség lép be az elmédbe ott, ahol eddig sötétség volt.
Ne ijedj meg sem fényes önmagadtól, sem démonaidtól. Mindenek felette állsz. Ahogy egyre jobban uralod az egod, a mentális és érzelmi önfegyelmed erősödésének köszönhetően, úgy fogod egyre könnyebben uralni belső univerzumod minden szereplőjét és minden rejtett zugát.

– Mindent elrontottam eddig Mester. Minden erőfeszítésem, szívem, lelkem beleadtam, és még ez is kevés volt. Semmire sem vagyok jó. Nem kérhetem a boldogságot a bőséget, meg kell fizetnem a vétkeimért.

– Az önsajnálatra valóban nem vagy jó. Azzal „fizetsz meg a vétkeidért” ( ha van ilyen, bár én kétlem), hogy önmagadhoz méltó életet kérsz.

– Az önmagadhoz méltó élet, a halál. Nem jár nekem semmi.

– A Semmi? Ez nagyon jó! Kérd a semmit. És meg fogod látni, több mindened lesz, mint valaha.

– Nem értelek Mester.

– És még hosszú ideig nem is fogsz. Elég ha hiszel és bízol bennem. És én felkapcsolom az elmédben a fényt, hogy láss és értsd mi is a valóság igazsága. Csak kérned kell, a mindent, mert nem kérsz túl sokat az élettől, sőt nagyon is keveset kérsz. És elköteleződve kell járnod a valódi önismeret útját. Mert ez a te utad, az egyetlen út, mely valóban a sajátod. A saját önismereti utad.
És ne feledd. Nem azért van szükséged Mesterre, mert valamit nem tudsz. Azért van szükséged Mesterre, hogy tudd, hogy mit nem tudsz.

 

A Tudatosság elengedés

Ahhoz, hogy tovább tudj lépni, megértő figyelemben kell most lenned, és le kell válnod az érzéseidről. Azért, hogy megláthasd mi az az érzés, ami már teljesen felesleges. Mint mondtam érzés, és nem személyek.
Lesznek akik megállnak, visszafordulnak

Ahogy tapasztalod a külvilágodban, sok a fura állapotban lévő ember.
Azt mutatják, hogy válnak le rólad azon érzelmek, melyek visszafogtak eddig.
És ez JÓÓÓÓÓÓ!

Ők még nem hajlandók kilépni a komfortzónából, nem hajlandók meglépni, amit tudják, hogy meg kellene lépniük, így egyre növekszik bennük a feszültség.

Egyre agresszívabbak, hisztisebbek, sértődékenyebbek, és teljesen értelmetlenül reagálnak le dolgokat. Rombolnak, vádaskodnak, csak hogy nekik legyen igazuk, és bent maradhassanak az érzelmi biztonság illúziójában.

Ezen részeid, melyekről a tükröket kapod, nagyon félnek és nem akarnak tovább lépni a bizonytalan felé. Nem vállalnak kockázatot, nem vállalnak felelősséget, és szépen mennek vissza, menekülnek vissza a komfortzónájukba. Megállnak, és ettől a feszültségtől, tőrnek, rombolnak zúznak inkább, ahelyett, hogy szembenéznének a félelmeikkel, és felelősséget vállalnának az életükért.

Ők le fognak válni rólad.

Lassan eltűnnek az életedből, ha jól kezeled önmagadban ezeket a személyeket. Ahogy te egyre stabilabb vagy, ők egyre jobban fognak utálni és ellened fordulni.
És persze mindenért te leszel a hibás a szemükben.

Ne akard meggyőzni őket. Figyelmed fókusza legyen önmagadon, és ha valaki menni akar, engedd. Sírj picit ha kell, de senkinek se engedd, hogy elrabolja az álmaidat.

A benned élő összes személyiség felé fordulj elfogadással, szeretettel, és engedd el, aki már visszafogna téged.

Lesznek akik megállnak, visszafordulnak.
Ne te legyél az <3

Itt és most, azaz a jelen pillanatban, az egótól megtisztított elmével hozd meg életed radikális döntéseit

Alacsony szinten, minden egós dolog előkerülhet. Az Ego offenzívát indíthat, ha még erős benned, hogy ne tudjon megtörténni a szintlépés.
Az erők tehát összecsapnak: a felettes éned változásba hívó tánca, mely egy sokkal magasabb minőségű életet ajánl fel neked, és az ego komfortzónába visszahúzó ereje, bevetve minden félelmet, amit csak tud.
Az az igazság, hogy a felettes éned fog győzni. (Persze csak akkor, ha nem hagyod el a valódi önismeret útját) A valódi kérdés az, hogy most vagy egy kicsit később. És minél később, annál jobban fog fájni.

Biztosan átélted már az ego nélküli tudatosság állapotát.

Emlékszel rá milyen csodálatos, békés, bátor, megható, biztonságos, hálával teli, emelkedett, problémamentes állapot volt?

Mi lenne, ha az egész életed ebben az állapotban telne? Félelem nélkül, magabiztosan, határozottan, tisztán látva, agyalások nélkül?

Ha állandósulna a tisztánlátás, és folytonos tudatosságban lenne az elméd, és egységben élnéd meg önmagad, és nem szétválasztva és leválasztva a saját belső erődtől?

Akkor indítsunk el egy új kört.

Az új életed megteremtésének alaplépése:

1. vonulj el, hogy egy napig senki se szóljon hozzád
2. felejtsd el az eddigi életed, kötelezettségeidet, feladataidat
3. meditálj egy nagyot, és emeld meg az önszeretet szinted, hogy egy sokkal tágasabb perspektívából tudj rátekinteni az életedre
4. írd le az összes valódi vágyadat  – ehhez itt a segítség
5. Írd le, hogyan akarsz élni valójában
6. fogadd el, hogy ezt akarod
7. valósítsd meg

 

Ez lesz most a megoldási kulcs, hogy elfogadod, amit valóban akarsz.

Persze az egód, törekedni fog arra, hogy agyalásba, félelembe vigye el ezt, és halogasd a saját életed elfogadását, felvállalását.
De te már nagyon jól ismered az ego eszközeit, és az általuk keltett érzéseket: harag, düh, félelem, önsajnálat, agresszió, gyomorgörcs. És ezek különféle összekapcsolt formája.

Itt az idő, a lelked szavára (felettes éned, intuíció által keltett szavára) hallgatni és felelősséget vállalni azért, aki vagy, és amit valójában akarsz. Még úgyis, ha nem tiszta a kép, ha nem látod a HOGYAN-okat.
De a célt már látod, a döntést bátran meg tudod hozni és szeretettel teli célirányos cselekvésbe fogni.

Nem kertelek.

Radikálisan meg fog változni az életed.
De hát ezt akartad, igaz?

Természetes, hogy bekapcsolhat a veszteségtől való félelmed, de ne erre figyelj, hanem arra, hogy mit nyerhetsz a radikális döntések meghozatalával.

A saját, szabad, boldog, bőséggel és szeretettel teli életedet.

Megint borítottam az életem, és teljesen átterveztem, mind a saját, mind a vállalkozásom alapjait.

Hogy kupolok-e? Nagyon. Ám ott a cél, ami húz előre, és erőt, kitartást ad arra, hogy ezen az úton menjek tovább.
Nem tudom mi lesz pontosan ezáltal, és a HOGYAN-okat sem látom hosszútávon. Azt tudom, most mi a következő lépés. És ahogy haladok előre, egyre tisztul a kép.

Belső bizonyosságból érzem, ez jó irány. Érzem, ahogy hív, ahogy tágulok általa, és egyre biztosabb vagyok abban, hogy előre vivő döntéseket hoztam önszeretetből.

És megnyugodtam, hogy megértettem az Univerzum (mély-lelki) üzeneteket, és időben döntöttem és változtattam, radikálisan.
Én úgy akarok meghalni, hogy büszke vagyok magamra, mert volt bátorságom a lelkem szavára hallgatni. Még akkor is, ha ez teljesen ellent mond minden racionális és logikus gondolatnak.
Nem fogok csak azért a komfortzónámon belül maradni, mert kényelmes és biztonságos. Bátran vállalom a bizonytalant.

Mert hiszek és bízom magamban, és van bátorságom változtatni. Még ha ez veszteségekkel is jár.

Úgy döntöttem, hiszek és bízom magamban.
Úgy döntöttem, belső békéből azonnal döntök és gyorsan cselekszem.

Nem azért írtam ezt le, hogy elmondhassam, én milyen fantasztikus vagyok.
Tükröd vagyok.
Te vagy ilyen.
Fogadd el.

Lépj.

TUDATOSSÁG =  TISZTÁNLÁTÁSBÓL VALÓ TUDÁS GYAKORLATBA ÜLTETÉSE

Állj ki a vágyaid mellett

Ne veszítsd el a szemed a célról. Sok minden történik most. Sok dolgot kell rendezni, lezárni, elengedni. Sok probléma is jön. Készíts rájuk megoldási tervet, de ne vessz el bennük Ne merülj el a probléma tudatos gondolkodás módban. Mert nincsenek külső megoldások, csak belső megoldások léteznek. Őrizd meg a céltudatos gondolkodás módodat.

Ezen a héten a meghozott radikális döntéseid miatt, támadhat az ego. Belül és kívül is egyaránt.

Én magamnak is és másoknak is ezt szoktam mondani, mikor el akarnak bizonytalanítani az aggódásuk és a birtokló szeretetük miatt:

„Nem tudom, hogy lesz. Nem látom a HOGYAN-okat. Szívem legmélyéből érzem, hogy ezt akarom. Mert ez vagyok, és ez tesz boldoggá. Kérlek, támogass engem, szeress ilyennek, és hagyd, hagyj éljem, a saját életemet.
Had legyek az, aki valójában vagyok, és had éljek úgy, ahogy boldoggá tesz.

Én döntöttem. Kérlek, fogadd el a döntésemet. És ha nem akarsz benne támogatni, legalább ne hátráltass. Mert megállíthatatlan vagyok és én megyek előre. Veled, vagy nélküled.”

Néha egyetlen őrült döntéstől függ a boldogság.
Légy bátor, légy őrült.

Összegezve: Mi növeli a Tudatosságod?

 1. az önszeretet szint növelése
 2. felülemelkedni az egón, és fülön csípni az összes érzelmi hatását
 3. elfogadni ki is vagy te valójában
 4. elfogadni a vágyaidat
 5. céltudatos gondolkodás mód
 6. erős mentális önfegyelem
 7. erős érzelmi önfegyelem
 8. erős mentális akarat
 9. bátran szembenézni a félelmekkel
 10. tudatos jelenlét, azaz a mentális csend kialakítása
 11. célirányos cselekvés
 12. időtér tervezés és annak betartása
  13. Változás
  14 elengedés

 

Amire most szükséged lesz, a szeretetre épülő, céltudatos gondolkodás szellemiségében:

 • belső belassulás
 • mély kapcsolódás önmagaddal (egész nap)
 • fókusz megtartása önmagadon és a céljaidon
 • találd meg az örömöt mindenben
 • radikális döntések meghozatala
 • gyors, érzelem mentes elengedés
 • bátor célirányos cselekvés tudásod gyakorlatba ültetésével

 

Ajánlott tudásanyagok az OtthonFa Univerzumból, a  Tudatosság növeléséhez

 

Az OtthonFaon blog, youtube csatornán, az OtthonFa Clubban rengeteg anyagot találsz ahhoz, hogy lépésről lépésre tudd növelni a tudatosságod.

Ám ezeket mindenképpen érdemes feldolgoznod:

Blogbejegyzések és Önismerei33 videók:
Volt egyszer az EGO
Emelkedj felül az egón! – Szinte minden az EGO-ról
Hogyan szabotálják a tudatalatti programok és az egó a céljaidat?
Miért térnek vissza a már megoldott élethelyzetek?
A 6 legőrültebb félelem, amellyel célkitűzés során találkoztam

Heti Gondolatrendező az OtthonFa Club anyagaiból:
8., 42,. 50,. 70., 71., 79., rész

OtthonFa Club webinár:
Hogyan urald az EGO-t?

OtthonFa Club meditációk:
 Elméd természetes működése a gazdagság és a bőség
 Gondolatok Elcsendesítése Meditáció
 Belső Erő Előadás és Meditáció

Arra kérlek, hogyha végig néztél minden OtthonFás anyagot, kezd el a gyakorlatba ültetni a tanultakat. Hiszen minőségi változás, a Tudatosság növelése,  csak az ÚJ tudás gyakorlatba ültetésével lehetséges.

Sok sikert a pozitív változáshoz.