A Tudatra való ébredés a Tudatosság

Most kezdődő több részes sorozatunkban a tudat, az elme, a tudatosság útján fogunk végig haladni. Célunk ezzel, hogy mindenki egyértelműen és tisztán láthassa hol tart a tudatosság útján, és legyen lehetősége fejlődni. Utunkon a tudomány, a teozófia, a tudatos spiritualitás, a szellemi törvények kísérnek minket, mellőzve minden szakzsargont a könnyed érthetőségért.

Látható lesz számodra, hogy mennyire fontos vagy te az univerzumban és milyen különleges szerepet töltesz be az életeddel. Hiszen a tudatosság útján élni azt jelenti, bőségben élni.

A következő blogbejegyzésekben a különböző tudatokat fogom kifejteni, hogy tisztán láthasd, hol tartasz ép a tudatosságban. Tarts velünk, a tudatod rejtelmes utazásába, a tudatosság útján.

Az elme

Az elmének két állapotba lehetséges.

Szunnyad, és energiatakarékos üzemmódban van, vagy Él és akkor aktív üzemmódban van, rengeteg energiát felhasználva.

Köztudott, hogy aki a komfortzónáján belül éli az életét folyamatosan, energiatakarékos üzemmódban éli az életét. A napjai 60%-ban ugyan úgy telnek, és egy évben maximum kétszer megy el hosszabb időre, szabadságra. Az év többi napján robotpilóta üzemmódban dolgozik, az előbbiekből kiindulva, tehát akkor nem szabad. Mert nincs szabadságon.

A tudomány igazolta, hogy az agy egyszerűségre törekszik működés közben. Egyszerűsít, sémába rendez, és azt lát az agy, amit értelmezni tud, tehát már van róla emléke a memóriában.
Tudósok bizonyították, hogy annyit látunk a valóságból, mint az előre kinyújtott karunk hüvelykujja kitakar. Tehát nagyon keveset.
Engem felháborított az a tény, hogy agyunk alig 10%-se használjuk, és a dns-unk 70% alszik.
Mi folyik, itt kérem szépen?

Tudattalan robotok vagyunk, akik óriási erővel rendelkeznek, de nem tudva erről úgy éljük le az egész életünket, mint a zombik?
Ki vagyok én? Mire vagyok képes? Miért vagyok itt? Mit tudok? És mind ezek tudatában, hogyan kell jól élni?

Az Öntudat

Azt jelenti, hogy tudatában vagyok annak, hogy én vagyok. De ez 2 éves kor körül kifejlődik a gondolkodásunkban.
Tudósok gyerekeket állítottak a tükör elé, és azt tapasztalták, hogy 2 éves kor körül a gyermek már nem azt mondja a tükörképére, hogy baba, hanem magára mutat, és azt mondja én. De még folyamatosan egyes szám harmadik személyben beszél magáról.
Tehát már kisgyermekkorban kialakul az öntudat.
Akkor azóta nem is fejlődünk?

 

Tudatosság

Azt jelenti, tudatában vagyok annak, mit, miért csinálok, és annak mi lesz a következménye. És ez igaz a benti világomra is. Tehát nincs tudatosság önismeret nélkül.

Ennek értelmében 3 éves korában mindenkinek önismereti tudásra kellene szert tenni, hogy ne legyen robotpilóta, és agyának és dns-ének sokkal nagyobb kapacitását fel tudja használni arra, hogy szabadon, bőségben, örömben élhesse az életét.

Mind a kvantumfizika, mind a tudatos spirituális tanok azt tanítják, hogy a külvilág, amit látunk, csak illúzió, és az illúzió világa, azaz az ego világa mögé kell tekintenünk, hogy lássuk mi is az élet.

Ehhez önismeretre van szükségünk, hogy felismerhessük, és lebonthassuk elménkből az egot, és tudatosságra álljunk át mentálisan.

A tudatosság az elmében történik

Tudatosnak lenni nem spirituális fejlődést igényel, hanem mentális fejlődést.
Erős önfegyelmet és akaraterőt kell kifejlesztenünk, hogy uralni tudjuk a spontán módón ránk törő félelmekkel teli érzéseket és gondolatokat.
Különben semmit sem látunk meg a valóságból.
Az uralja az életét, aki uralni tudja a gondolkodását. És ez a tudatosság magam
A tudatosság fejleszthető és tágítható, és egyre magasabb tudat szinteket lehet elérni.

Jelenleg 7 tudat szint van, 7 mentális szféra, amit élő ember képes elérni

1. tudatelőtti
2. tudatalatti
3. tudatos, jelen pillanatba van lehorgonyozva
4. folytonos tudat, szinkronicitás áramlatában van folyamatosan
5. tudat fölötti, telepatikus
6. szublimális, finomanyagi szintű frekvenciára van beállítva, csatornázás
7. holoelme érzékelő, holografikus világot átlátja

Az emberiség nagy része a 3. tudat szintet sem éri el

A nagy részük oly mélyen el van veszve a félelmek világában, az ego rabjai, így fogalma sincs arról, hogyan lehetne szabadon élni. Figyelmük fókusza a múltban van és a múltbéli sérelmeiket vetítve ki teremtik valóságukat, Rettegnek a jövőtől, így folyamatosan a konformitást választják, nehogy elveszítsék azt, amit már megszereztek maguknak.

Az 1-2 tudatossági szinten élők, kívülről irányított emberek. Minden döntésüket, lépésüket, sőt még a kitűzött céljaikat is az alapján hozzá meg, hogy mit vár el tőlük a külvilág, és mindent megtesznek azért, hogy kívülről dicséretet, elismerést, felhatalmazást meg is kapják.

Amikor valami tragédia történik az életükben, általában akkor eszmélnek fel, hogy máshogyan kellene élni és hosszú hónapok önmunkája és önismereti fejlődés által érik el a 3. szintet, a tudatosságot. De pár hónap önmunka nem lesz elég ahhoz, hogy stabilizálják tudatukat itt.

Hosszú évek mentális önmunkája szükséges ahhoz, hogy valaki elérje a 4. tudat szintet.
Vannak, akik spontán módon képesek bepillantást nyerni a még magasabb tudatszintekbe. Ők a kiválasztottak. De erről, majd egy következő bogbejegyzésemben írok.

Ami bizonyos, itt az ideje annak, hogy öntudatra ébredj, és el kezd fejleszteni a tudatod, hogy emlékezni tudj arra, ki is vagy, mit is akarsz, és miért vagy itt. És ami a legfontosabb, hogyan tudsz úgy élni, ahogyan az maradéktalanul boldoggá tesz téged.

Az önismeret ideje most kezdődik. Ami azt jelenti, aki nem foglalkozik önismerettel le fog maradni.

Nézd az ingyenes OtthonFa-Önismeret TV-t minden nap. Ha pedig gyorsabb haladásra vágysz, támogató közegben akkor gyere az OtthonFa Clubba most.

Mi következik most? Az Érkezés

Az Érkezés című filmnek a fő mondani valója, hogy a fejlettebb tudat átadja a gondolkodás módját a fejletlenebb tudatnak, így ő képes lesz arra, hogy fejlődjön.
Talán emlékszel a film egyik legfontosabb jelenetére:

Kap fegyver.
Használ fegyver.
Fegyver nyit idő.

A „fegyver” a gondolkodásmódot jelöli. A Tudást, a Tudatosságot.

Tedd életmóddá az önismeretezést

A 4. tudatossági szinten valóban felborul az idő linearitása, ahogy bekapcsol a kreatív elme. A Folytonos Tudatban a Céltudatos Művész lép elő.
Egyszerűen, aki azt csinálja minden nap, amit szenvedélyesen szeret és bőségesen megél belőle. Önazonos, önmegvalósító életet él.

Ahogy életmóddá tetted az önismeretet, ajtók nyíltak meg, és ma már nem az az ember vagy, aki egy évvel ezelőtt.

Lehet, a külvilágodban nem sok minden változott, ám belül már teljesen máshogy éled az életed, máshogyan gondolkodsz, más lett a fontos.

És ma már picit, be mered magadnak vallani, mit is akarsz igazából.

Sok radikális döntést hoztál, és még jó pár döntés vár rád, mielőtt véget érne ez az év is.

A Nő és A Férfi egysége nélkül nincs béke, béke nélkül, nincs tudatosság

Önismereti szempontból ez azt jelenti, hogy önmagadon belül végre megbékélhet a férfi és a nő, tisztelettel, alázattal, szeretettel fordulnak egymáshoz, egymást támogatva.

FONTOS: Ha a külvilágban a veszteségtől való félelmed óriási, akkor ez a felszabadulás nem fog megtörténni. Ha félsz attól, hogy elveszíted a párodat, mert ragaszkodsz, vagy gazdagsági kapcsolatban életek, vagy attól félsz, mit fognak mondani mások, eleve lekorlátozod mind a két minőséget magadban. Így az elfojtásodat fogod erősíteni, és nem jobban leszel, nem felszabadult, hanem egyre frusztráltabb, és egyre rosszabbul.
Szeretném, ha tudnád, ha a szívedet és a tiszta elmédet követed, sosem veszíthetsz semmit. Csak az ego tud ragaszkodni, és csak az ego tud elveszíteni, mert ő birtokló szeretetben van.
Ha egoban vagy, elveszel. Ha Céltudatos Művészként vagy jelen, felszabadulsz.
Néha baromi nehéz kijönni az egoból, tudom. Törekedni kell rá, és akkor egyre jobban fog menni.

A nő akkor tud felszabadulni, ha biztonságban érzi magát minden szinten. Ha azt teheti, amit szeret, akkor, amikor csak akarja, és addig, ameddig csak akarja.
Ha ez nem tud megtörténni, nem lesz szabad.
Ha emiatt a férfit is gúzsba köti, mind a ketten egyre szarabbul lesznek. És ez kihatással lesz a párkapcsolatra is.
Ha bármelyik fél, nem önmagát éli

Szakrális értelemben (önismereti szempontból benned) a női férfi egységre azért van szükséged, mert a bennük szunnyadó fénymagok, csak akkor tudnak megtermékenyülni, ha a férfi és női egység (szerelem) létrejön. Ha a férfi és a nő eggyé válik benned. Így születik meg a Céltudatos Művész és így indulhat be a bőségteremtés.

Nincsenek külső megoldások, csak belső megoldások vannak. Ez a Tudatban való hit, a tudatosság.

Tehát nem a párodra kell rányomni ezt, hanem magadban rendbe tenni a dolgokat, a másikat meg szabadon, békén hagyni, hagy csinálja végre azt, ami boldoggá teszi. Még akkor is, ha el kell engedned ezért.

Ha szereted, elengeded, ha menni akar.

FONTOS 2.: Ha egy kapcsolatnak, barátságnak vége van, nem kellene meggyűlölni a másikat. Itt is fontos a szeretet törvénye szerint élni.

Mindig lépd át a komfortzóna határát

Az előbbiek tekintetében ez elég egyszerű. Az élet, a mosolygás, a boldogság, a szenvedély, a derű, az öröm, a lelkesedés, a szabadság, a bőség, a konformitásodon kívül, azaz a komfortzónádon kívül található.
Így is, úgyis ki fogsz lépni belőle. Jobb előbb, mint később. Jobb saját, szabad akaratból, mint amikor hirtelen valami, vagy valaki rádkényszeríti.

A Tudathoz vezető első lépések

Új belső beállítottságot kell kialakítanod, ha mélyen kapcsolódni akarsz a Tudatoddal, és növelni akarod a tudatosságod.

 • őszinte mély kommunikáció, önmagaddal és másokkal is
 • csináld azt, amit szeretsz, és kérd el érte a jussodat, fizetésed
 • járt utat járatlanért hagyj el
 • cseréld le a kényelmet, (a konformitást), a kalandra, a felfedezésre, az újdonságokra
 • Céltudatos Művészként légy jelen
 • A szeretet törvénye szerint élj

Amire most szükséged lesz, a minőségi szintemelkedéshez

 •  zene, tánc, ének
 • belső belassulás és megtisztulás
 • mély kapcsolódás önmagaddal (egész nap)
 • fókusz megtartása önmagadon és a céljaidon
 • találd meg az örömöt és a szeretetet mindenben
 • radikális döntések meghozatala
 • gyors, érzelem mentes elengedés
 • bátor célirányos cselekvés tudásod gyakorlatba ültetésével

Mi növeli a Tudatosságod?

 • az önszeretet szint növelése
 • felülemelkedni az egón, és fülön csípni az összes érzelmi hatását
 • elfogadni ki is vagy te valójában
 • elfogadni a vágyaidat
 • céltudatos gondolkodás mód
 • erős mentális önfegyelem
 • erős érzelmi önfegyelem
 • erős mentális akarat
 • bátran szembenézni a félelmekkel
 • tudatos jelenlét, azaz a mentális csend kialakítása
 • célirányos cselekvés
 • időtér tervezés és annak betartása

Folytasd az olvasást:

A Tudatosság útján 2. rész

A Tudatosság útján 3. rész

A Tudatosság útján 4. rész

A Tudatosság útján 5. rész

Tudatosság növelése

Még több a Tudatosságról

Ha még több, még mélyebb ismeretek akarsz a Tudatosság fejlesztéséhez, akkor ajánlom neked a következő tudásanyagokat az

OtthonFa Clubból

Webinárium:

 • Hogyan Urald az EGO-d?
 • Spiritualitás, Spirituális intelligencia
 • A bőségtudatosság megteremtése
 • Tudatos jelenlét
 • Az átszoktatás
 • A pénzügyi intelligencia fejlesztésének alaplépései
 • Tudatos teremtés és a sikeres célmegvalósítás folyamata
 • Fekete lyuk az elmédben: a kishitűség

Heti Gondolatrendező:
4,.5,.6,.7.,8.,9.,11.,15.,16,.17,.18,.19,.21,.22,.27,.29,.30,.31,.36,.37,.38,.39,.40,.41,.46,.49,.52.,55.,62.,63.,64.,68.,69.,70.,71.,74.,78.,81.,89.,90.,91.,94.,95.,98.,99., 100., 102., 103.,rész

Meditációk:

 • Elméd természetes működése a gazdagság és a bőség
 • Gondolatok Elcsendesítése Meditáció
 • Elengedés meditáció
 • Felöltődés Pilisszentkereszt – Szentkút Energiáival

 

Az Önismeret életelőny, hajrá és gyerünk tovább!