A szabad szeretet felemel

A valódi önismeret útján képesek vagyunk megérteni mi is a szeretet. És megtanuljuk, hogyan szeressünk, és hogyan fogadjuk el mások szeretetét.
Elsőre ez bagatelnek hangozhat, ám meg fogod látni, mire végig olvasod a bejegyzésem, hogy ez nagyon is fontos.
Most nem azért teszünk erőfeszítést az önismeretben, hogy megtanuljunk szeretni magunkat és másokat is. ( a szeretet elfogadás, és megértő figyelem adakozása).
Most egy izgalmas új dolgot kell megtanulnunk.
Feltétel nélkül hagyni, érezni, befogadni, élvezni, fürdőzni abban, hogy szeressenek mások. És aki rombol, bánt elengedni.

Azért, mert hagyod magad szeretni, még nem leszel gyenge

Én is ismerem régről, azt az elgyengítő fizikai tünetet, amikor éreztem, hogy szeretnek, és mégis meg akartam halni.
Megsebzett mások őszinte szeretetet, mert előtte még sosem éreztem.

Mindig odatettem a kérdőjelet: Valóban szeret? Tényleg igaziak az érzései? Nem akar valamit elérni ezzel? vajon milyen hátsó szándékai lehetnek?
És bekapcsoltam a védekezést: na jó, résen leszek, és le fogom buktatni, hogy nem is szeret, csak akar valamit.

Meg van neked is ez a hülye hang a fejedben?

Minden áron be akartam bizonyítani, hogy nem is szeret, és büszke voltam, mikor rést, vagy összefügést találtam arra, hogy miért van nekem igazam, hogy a másiknak nem is valós a szeretete/szerelme felém.

Huhhh, de nagyon nehéz érzések ezek. Végtelen magányra, egyedüllétre kárhoztattam magam.
Támadtam és védekeztem. Örökös harc volt az életem.
Bizonyítékot akartam, kézzel fogható bizonyítékot arra, hogy szeret. Ajándékokat, meglepetéseket, romantikus együtt töltött időt. Hogy én legyek a legfontosabb, és mindig csak rám gondoljon.
Találja ki a gondolataimat, és mindig igazodjon a jelenlegi hangulatomhoz.
Nagyon önző voltam akkoriban.

Majd hagytam, hogy szabadon szeressenek, így tudtam én is szabadon szeretni. Elfogadás, megértés, figyelem által, a saját hülye gondolataim eltűntek, és maradt a valóság.

Elhalkítottam az elbizonytalanító hangokat, és nem akartam védeni magam tovább azzal, hogy igazam legyen.
Nem vártam el, hogyan szeressenek. Leszartam a szeretetnyelveket, mert csak beszűkített és korlátokat hozott az életemben.
Megértettem, hogy mindenki egyénileg tud szeretni. Mindenki másképp.

És ha felfedezem, mi abban a jó, ahogyan a másik szeret, ahogyan csak ő tud szeretni, és sok mindent imádok belőle, az számomra egy hatalmas nagy felemelő és felszabadító állapot.
És ha sok minden nem tetszett, és mondjuk még romboltak is engem, tovább léptem.

Előbb utóbb mérlegre kerül mit adunk és mit várunk el

Valahol a történet ott kezdődött, hogy elcsúsztak a dolgok. Feltétel nélkül akartunk szeretni, közben feltételek szabtunk arról, hogyan szeressenek minket.

Az önismereti önfejlesztés megmutatja milyenek is vagyunk, milyenek is lehetünk, mi a küldetésünk, hogyan akarunk élni, mi tesz boldoggá. És megmutatja azt is, mennyire be vannak zárkózva sokan, és félnek, nem merik engedni, hogy mások szeressék őket.

Oly nagyon fáj már az élet sokszor. És úgy vágynak sokan az elfogadásra, a megértésre a támogatásra, a könnyedebb, terhek nélküli életre, ahol végre egy nagy levegőt lehetne venni a problémák hullámai fölött.

Olyan jó lenne átérezni a szeretet biztonságát, hogy nem kell a valamilyennek lenni azért, hogy elfogadjanak és szeressenek.

Hanem szabadon, őszintén, önazonosan, önfelvállalóan élni a szabad önmegvalósításban, és érezni, hogy pontosan ilyennek szeretnek.

Szabadon szeretni és szabadon szeretve lenni vágyunk legigazából mindannyian, hiszen ez az, ami leginkább fel tud emelni.

A szeretet, a szerelem, a hit most is felemel

Én utalom definiálni, de hogy irányba tudjuk állítani a gondolatainkat, valahogy meg kell fognunk. És bár a szavak a legnagyobb korlátai a belső világunk megértéséhez, mégis törekedjünk ne fixációként felfogni a szeretet definícióját, hanem sokkal inkább ugródeszkaként tekinteni rá. Kiinduló pontként, a legszűkebb alapként, ahonnan elindulva felfele táguló spirál piramisként egyre mélyebben megérethetővé válik a szeret valódi mibenléte.

A szeretet 100%-os elfogadás és megértő figyelem. Ez persze nem azt jelenti, hogyha valaki barom, romboló bántó, azt szó nélkül tűrni kell. Hanem azt jelenti, hogy elfogadom, hogy ő ilyen, nem akarom megváltoztatni. Elfogadom, hogy ő így döntött, így akar élni, így akar szeretni, de mivel ez engem nem szabadít fel, tovább lépek! Nem megváltoztatni akarom, hanem elhagyom!

A szeretet nem ítélkezik, nem bírál, nem okoskodik, nem véleményez, nincs benne előítélet, nem ragaszkodik, és nem akar birtokolni. Mégis meghúzza saját határait, bátran konfrontálódik, és felfedezői kíváncsisággal vállalja az ismeretlent és a bizonytalanságot.
A szeretet egy létállapot, ami nem függ semmilyen külső körülménytől.

Kezd el magaddal ezt megélni. És utána jöhet, mindenki más is. És az életed oly mértékben és minőségben változik meg pozitív irányba, amit most még, talán be sem bírsz fogadni.
Biztosan tapasztaltad már azt az érzést, amikor annyira sok szeretetet kapsz, hogy már attól sírsz, és azt érzed ennyi szépséget már el sem bírsz.
Ohh, sokkal többet is elbírsz. Amint elhiszed végre, hogy uralkodói (magas önuralom) minőségben megérdemled a sok csodát. És a Mindent. Talán azt gondolod most, ez túl nyájas, és butaság. Hosszú az út, az ego uralmától, az önuralomig, majd a szeretetig.

Nem mondom ma már meg senkinek sem, hogyan szeressen

Meg tudom mutatni, én hogyan szeretek: őszintén, önazonosan, önfelvállaóan, önmegvalósítóan. Van, akinek ez túl sok, és van, aki elbírja, sőt imádja. És olyannak szeret, amilyen valójában vagyok.

Nem azt az embert kell megváltoztatni, aki ott van a szemünk előtt, mert ennek garantált boldogtalanság lesz a vége.

Hanem megtanulni szabadon szeretni, és hagyni, hogy mások is szabadon szeressenek.

Úgy döntöttem, hogy szabadon szeretek, és megengedem másoknak is, hogy szabadon szeressenek engem!

Ne akarj mindent érteni, indulj el és közben meg fogsz mindent érteni.

Mert csak azt érted meg igazán, amit megismersz, és csak azt ismerheted meg igazán, amit megtapasztalsz!

Szabadulj bele önmagadba, áradj és élj!
Hajrá!

u.i.: És még valami. A szabadság és a szerelem közül a szabadság a fontosabb. Soha, senkiért, ne ad fel önmagad.

Hoztam még szeretet témájú írásokat, videókat, kattints rájuk:

Add meg magad a szívednek

Az Önszeretet Lépései – Az Önszeretet felvállalásának 6 lépése

4Ö – Te vagy a kulcs élteted titkához – 1. rész Az Önszeretet

{5 lépés} A feltétel nélküli szeretet állapotába

Szeretettel TILTOTT szavak – Önismereti 33 műsor

És egy tréninget is:

“Hogyan szeressem magam anélkül, hogy önzővé válnék?” Egész napos önismereti tréning videófelvétele az önszeretet szinted növeléséhez

Kattints az ingyenes értesítőért!