Ott vagy, ahova 5 éve el akartál jutni

Be mered magadnak vallani végre?

Ma már teljesen másképp gondolkodsz, mint egy évvel ezelőtt. Persze ez nem az elmúlt egy év gyümölcse, hanem annak a hosszú útnak, ami mögötted van.

Mára már az egész életed változásban van. És ami most a legfontosabb, másként szeretsz.

Ez az írás, abban fog neked segíteni, hogy megértsd és tisztán lásd, mit jelent ego nélkül szeretni és megadni magad a szívednek. Néha lehet ki fog borítani. Ám a végén élvezni fogod. 

Egy fejlett elme, amilyen a tiéd is biztosan tudja, hogy minden döntésed mögött ott áll a “Mi az én hasznom ebből?” kérdés.

És mielőtt a felháborodott spiri ego elkattintásra késztetne, inkább olvass tovább. Mert ez fog megmenteni az egód és a spiri egód rabszolgatartó rémuralmából. És ha ezt most megérted. akkor …

A félelem ereje

Teljesen mindegy, mit tanítottak neked a szeretetről, nincs olyan, hogy önzetlen szeretet. Mindent azért teszünk, hogy kapjunk, vagy még fejletlenebb korunkban mindent azért tettünk, hogy ne veszítsünk.

Még a tisztánlátásod előtti időszakodban, minden döntésedet, minden cselekedetedet a félelem határozta meg. És amitől leginkább fél mindenki az a veszteség.

Például, félünk attól, hogy:

»  nem fognak szeretni

»  attól, hogy bírálnak, kigúnyolnak, degradálnak, elítélnek

»   anyagi veszteség ér, kirúgnak a munkahelyedről, nem kapod meg a fizudat

»   személybeli veszteség ér, elhagy a párod, megutál a barátod

A félelem mindig a jövőben van

Mindig akkor tud megszületni, ha egy esetleges eseményt kivetítünk a jövőbe. “Mi lesz ha” kérdés, ami átszövi egész létezésünk és ébreszti fel a félelem erejét.

Félelem nincs a múltban és nincs a jelenben.

Mindig a valamilyen döntésünk, lépésünk következményétől félünk. Tehát a félelem egy kivetített gondolat a jövőbe. És csakis akkor tud bekapcsolni, ha negatív állapotot feltételezünk a jövőben.

Hatalmas visszafogó ereje van a félelemnek. Megállít, visszatart, kicsivé tesz. Összezsugorítja  kockázat vállalásunk, a kezdeményező készségünket pedig elveszi. Felelősség hárítóvá és nyomorékká tesz.

Nem azért szar az élet, mert nincs lehetőség, azért szar, mert nincs választás, ha félelem van. Csak a biztonságra törekvés van, a “járt utat, járatlanért el ne hagyj”. Közben, azért hogy a biztonság fennmaradhasson, minden energia a változatlanság fenntartására megy el.

Így aki félelemből él, félelemből dönt és cselekszik

Mindig a veszteséget akarja minimalizálni, ahelyett, hogy a nagyobb nyereségre törekedne. Fél, hogy elveszíti a munkáját, ahol nem értékelik, ahelyett, hogy önmagához méltó állást találna. Fél, ha kilép a párkapcsolatából, lehet, hogy rosszabb lesz, ahelyett, hogy arra törekedne, olyan emberrel kötné össze az életét, aki megérdemli őt. 

Sajnos háttal áll a jövőnek, a múltat pásztázza, és nem vesz tudomást a jelenről. Sehol sincs, és nem ura önmagának. Sodródik, súrlódik, törik, és szenved. Lefele tekint, mert ha felszegezné fejét, elszédülne. 

Remeg azért, hogy nehogy elveszítse mind azt, amit eddig megteremtett, vagy elért. Birtoklása tartja rabszolgaságban. Minden meghozott döntése csak arról szól, hogy megvédje, amije van. És nem az egyensúlyról.

És igen.

Mind innen indulunk. Mindenki képes a változtatásra, csak van aki hajlandó is. Mert képesnek lenni és hajlandónak lenni nem ugyan az.

Sokan csak dumálnak, tanulnak, információt gyűjtenek, még talán oktatnak is, de nem tesznek semmit annak érdekében, hogy végleg leszámoljanak rabszolga életükkel. Félnek a veszteségtől, és félnek attól, ha nyernek, mit fognak róluk gondolni mások.

A félelem érzése sosem fog elmúlni

Ha már egyszer felébredt, vagyis sajnos felkeltették benne gyermekkorában végig kíséri egész életét. A fejlődés pont azt jelenti, hogy szembe mer nézni a félelmeivel, és megtanulja jól kezelni és uralni, vagy a félelmei uralják őt és az egész életét.

Ám ha megtanulhatja jól kezelni, jól irányítani és végtelen erejét felhasználhatja céljai megvalósítására. Persze ha vannak céljai.

Akkor fogod tudni jól kezelni a félelmeidet, ha önérdekérvényesítő életet teremtesz magadnak.

Önérdekérvényesítő élet nem egyenlő az önzőséggel


Csak így tudod uralni az életed.

[bts_restricted_content title=”Ez a doboz értékes extra tartalmat rejt” desc=”Ezt azonban csak OtthonFa Club Tagok (előfizetők) láthatják. Te még nem vagy OtthonFa Club Tag? Ugyan már! Regisztrálj most és máris olvashatod ezt a részt is. ” ]

Egy finomítottabb megfogalmazása, ám esszenciájába ugyan azt jelenti.

Mind önzők vagyunk, és mindig azt nézzük, ha döntünk, ha cselekszünk, hogy mi ebből a hasznunk.

Haszon alatt azt értem, hogy ne érjen veszteség, vagy azt hogy nyereség érjen.

Nincs olyan, hogy önzetlen szeretet.

Egyrészt a szó is értelmetlen, mert kihagyja belőle a személyt aki cselekszik, másrészt pedig mindig mindenki azért cselekszik, hogy ne érje veszteség, vagy azért csinál mindent, hogy nyereség érje.

Tehát vagy a veszteséget akarja kikerülni, vagy nyereséget akar. Azaz, azt nézi, hogy jó neki.

Aki fél, annak mindig nagyobb a veszteségtől való félelme, mint  nyereség utáni vágya. És addig nem is tud célokat kitűzni, mert nincs önszeretetben. Mert tudat alatt tudja, hogy önző, ám ezt képtelen felhozni a tudat szintjére, mert elsüllyedne szégyenében. Hiszen a babyboomer gondolkodás mód még a szocializmusban kondicionálódott, és ott azt verték a fejükbe, hogy nem lehetsz önző, mert minden a párté és minden közös.

Igazából a legönzőbb gondolkodás az, amikor valaki félelemből hazudik, és önámító, másokat átcsesző módon azt mondja, hogy ő önzetlenül szeret, önzetlenül cselekszik.

Mert neki az a haszna, hogy imádja, hogy azt mondják rá, ő milyen jó ember. Minden döntését, és cselekedetét a külső körülmények megítélésének feltétele határozza meg. Megfelelési kényszerből dönt és cselekszik, megfelelési kényszerből is szeret, tehát hazudik.

És bár társadalmunk annyira elcsorbult már, hogy arra mondjuk, hogy kedves, meg aranyos, meg szeretettel teli, aki hamis, hazug módon a szemébe hazudik, mi lássunk tisztán. Mi akik hajlandóak vagyunk bátran szembenézni önmagunkkal, és járjuk a valódi önismeret útját. Mi vállaljuk a felelősséget az őszinteséggel együtt járó konfliktusokkal, nehézségekkel, kellemetlenségekkel, kényelmetlenségekkel.

Tehát a legnagyobb önzőség, az önzetlenség. 

A kapitalista felfogás, ha őszinteségen és érték adáson alapszik, nem önzőség. Az opportunista élet felfogás, miszerint mindig azt nézzük, mi a hasznunk, az bizony nem önzőség. Kivéve, ha valaki fösvény. És mindent meg tart magának.

Ha abból a csodálatos elképzelésből indulunk ki, hogy mindenkinek nagyon magas az önismeret szintje, akkor az alap a világban, hogy mindenki önszeretetből él. És ez az jelenti, hogy a lehető legjobb önmagam vagyok. Nos, és nem ezzel szolgáljuk legjobban a világot?

Amikor valaki homályban él, és félelemből dönt és cselekszik, negatív a gondolkodás módja, állandóan önsajnálatban van, és mártír áldozat szerepet játszik, mert alárendeltnek érzi magát, ő a Legnagyobb önző ember a világon. Mert ő a puszta létezésével elvesz mindenkitől, sumák módon. És semmit sem ad.

[/bts_restricted_content]

Bárhol jársz is az úton, most ez következik

A szeretet ereje

Ha szeretet alapú életre vágysz, és őszintén akarsz szeretni, akkor ad meg magad a szeretetnek, és ne te akard kitalálni, hogyan is kellene annak megnyilvánulnia. Mert az önzőség, mikor te akarod megmondani a másiknak, hogyan szeressen téged.

Vagy amikor te olyat teszel amitől ő azt hiszi szereted. Közben nem is, csak azt hiszed. Mert ha igazán szeretnéd, nem adnád el a lelked, hogy olyan dolgokat teszel meg, melyek nem önszeretetből valók.

Mire elérkezel utad azon részéhez, hogy az őszinte szeretetre vágysz, akkor fog megtörténni egy nagyon fura jelenség az életedben.

Egyedül maradsz

Minden hazug-szeretetre épülő kapcsolatod el fog tűnni. Így időt kapsz arra, hogy megadd magad a szívednek, és olyan új emberi kapcsolatokat alakíts ki, melyek önszeretetre épülnek, mind a két fél által.

És ez az igazi szabad szeretet.

Ami nélkülöz minden félelmet, minden hízelkedést, minden hamiskás játékot. Mindenki önazonos, önfelvállaló önszeretetben élő lesz a kapcsolataidban. Ha végre te magad is.

Ehhez az állapothoz, meg kel érni, fel kell nőni hozzá. És ez természetesen nem biológiai kor kérdése. Minél inkább meg tudja valaki őrizni az ártatlanságát, annál inkább tudja megélni a szabad szeretet, szabad szerelem állapotát.

A generációkat tekintve, minél fiatalabb valaki, annál inkább képes a szabad szeretet állapotát megélni.

És hagyjuk is azt a szó összetételt, hogy szabad szeretet.

Mert a szeretet szabad

Minden jelző, amit a szeretet elé teszünk értelmetlen és csak szűkíti a szeretet fogalmát erejét.

Amint leszoksz arról, hogy misztifikálod a szeretetet, annál könnyebben tudod majd befogadni valódi értelmét.

A szeretet az 5dik dimenzió. Mindent átsző semleges ereje.

Két úton tapasztalhatod meg a szeretetet. Vagy az érzéseiden keresztül, vagy az egység állapotán keresztül.

Minél hiányosabb valakinek az önismerete, annál alacsonyabb szinten tapasztal.

Amikor valakinek alacsony az önszeretet szintje, és azt gondolja, hogy ő megélte az egység állapotát, csak spiri egója játszott vele. Hazug illúziót élt át. Még ha az egy finom érzés is volt.

A szeretet semleges energia

Nem pozitív és nem negatív. Nem lehet felfogni az érzések által. Ám a szeretethez az érzéseiden át vezet az út.

Nyítsd meg a szívedet és szeresd magad. Add meg magad a szívednek és közben tágítsd az önismereted.

Ennyire egyszerű, hogy a következő szintre tudj lépni.

Hahahaha, köszi, ilyen egyszerű, mi?

Fogadjam el, hogy önző vagyok, hogy nem is szeretek, hogy csak rombolok, amíg nem élek önazonos életet, és adjam meg magam a szívemnek, ahol az érzéseim vannak, azért, hogy felérjek valamit, ami nem is ott van?

Kérdezhetnéd.

Nos a szeretet is olyan, amit csak akkor fogsz megérteni, ha “csinálod”.

Mi nem szeretet?

Félelem, aggódás, pánik, harag, düh, bántalmazás, hatalmi dráma, butaság, tudatlanság, hazugság, vakhit, megfelelési kényszer, védekezés, sumákolás, taktikázás, ködösítés, hamisság, hízelkedés, stb.

Mi a szeretet?

A szeretet.

A hamis szeretetnek több arca van, alacsony és magas minősége. Lehet a szeretet torzult, birtokló, romboló, plátói, őrjítő.

Ám, ezen variációkat az egónak köszönhetjük, és valójában semmi köze sincs a szeretethez. Viselkedéseket, jellemeket, kapcsoltunk és szabályokat alkottunk arról, mi a szeretet. Elvárásokat támasztunk mások felé, hogyan szeressenek minket. Szeretet nyelveket alkotunk, és boldogtalanok vagyunk, ha önkényes és öncélú vágyainak nem teljesíti az, akitől szeretetet kunyerálunk.

Hazudunk, csalunk, bántunk azért, hogy a másiktól szeretetet csikarjunk ki.

Akkor nem tudsz mellényúlni a szeretettel, ha egyre jobban elkezded magad szeretni és közben mind végig megőrzöd a tisztán látásodat. Ha nem visznek el a kicsinyes érzéseid, az alacsony önbecsülésed és önértékelésed miatt, talán képes leszel szeretni.

Komolyan hiszem, hogy mély önismeret nélkül, képtelenek vagyunk a szeretetre.

Önszeretetből szeretni, és önzőnek lenni a legtöbb, amit adhatunk.

És ha ez most kicsapta nálad az egód biztosítékét (amit felháborodásként élsz meg amit az igazság érzeted táplál), akkor még csak az önismereti utad elején jársz.

Szeretni annyit tesz, mint felelősséget vállalni, miközben meghagyod mindenkinek a szabad akarathoz való jog gyakorlását.

És amit ebben az összefüggésben meglátod a szeretet mindent átszövő erejét, azt a nagyobb erőt, akkor mondhatod el magadról, hogy megadtad magad a szívednek.

Add meg magad a szívednek. És akkor fellebben a tudatlanság fátyla.

Hogyan add meg magad a szívednek?

Alakíts ki magadban az alábbi képességeket, és ültesd át a folyamatos jelen pillanatba őket. Élj így, és akkor képes leszel megadni magad a szívednek.

  1. Önszeretet szint növelése
  2. Tisztánlátás
  3. Önazonos önfelvállalás
  4. Kíméletlenül Őszinte kommunikáció
  5. Mentális és érzelmi önfegyelem
  6. Önszeretetből hozott döntések és cselekvések
  7. Céltudatos gondolkodás mód
  8. Folyamatos és rendszeres fejlődés

Hajrá és gyerünk tovább

Mivel te is azok közé tartozol, akik érzik magukban, hogy többre hivatottak,  fogadd el a személyes meghívásom, hogy bekapcsold magadban az önindítót.