Ha az egót az ellenségnek tartjuk, akkor saját magunk ellenségei vagyunk. Egy belső háborút vívunk, önmagunkban, önmagunk ellen.

Persze tök jól hangzik, hogy aki legyőzi magát erős. Mi lenne, ha harc helyett, az ego legyőzése helyett, inkább a békésebb és hatékonyabb megoldást választanánk, önmagunk fejlesztésére:

Fogadjuk el azt a tényt, hogy az ego egy illúzió. Az ego illúzió világot teremt. A Valódi éned, a valódi világban él. Tehát, ami az ego szintjén történik, valójában nem is létezik.

A blogbejegyzés végén, még sok írást fogok ajánlani neked az ego megismeréséről. És mire végzel az olvasással, sokkal felszabadultabb leszel. 

Ami ellen harcolsz, azt erősíted

A probléma tudatos gondolkodásmód az ego eszköze. Felnagyítja a problémát, és azt akarja minden áron leküzdeni. Így belekerül egy lefele húzó spirálba, beszűkül a gondolkodás, és csak a problémát lehet látni.

A valódi önismeretben az ego egy szuper eszköz arra, hogy a külvilágban elérjük a céljainkat. Ám tény, hogy az ego nagyon rossz úr, de jó szolga. És azt kell elérnünk a fejlődésünk által, hogy az egot felhasználjuk, amíg nem tudjuk azt elhinni, hogy csak egy gondolat, és nem is létezik.

Hogyan lehetséges, hogy tapasztalom az egomat, és közben fogadjam el, hogy, amit tapasztalok, az nem is létezik?

A céltudatos gondolkodásmód, segít abban, hogy ne vessz el az ego kicsinyes szűklátókörűségében.
A „hiszem, ha látom” elv helyett, „a látom, mert hiszem”, elvét kell használni.

Tehát teljes paradigmaváltásra van szükség, a minőségi változáshoz. Az egóval kapcsolatosan tehát a megoldás, ha megváltozik az, amiben hiszek.

Abban a pillanatban, amikor elhisszük, hogy az ego csak illúzió, az elme egy magasabb szintre lép, kitágul a tudatosság, és a szeretet, a béke, a harmónia lép a harcok helyébe.

Belső szintlépés, minőségi változás lehetősége

[bts_restricted_content title=”Ez a doboz értékes extra tartalmat rejt” desc=”Ezt azonban csak OtthonFa Club Tagok (előfizetők) láthatják. Te még nem vagy OtthonFa Club Tag? Ugyan már! Regisztrálj most és máris olvashatod ezt a részt is. ” ]

2019. 5. hét, Önismereti előrejelzés

Ez a hét elhozza azt a lehetőséget, hogy stabilan, könnyedén és lazán, végtelen nagy szeretettel, fel tudj lépni a magas minőségű személyiségeid szintjére.
Csak előtte lesz még egy kis ego harc.

Január utolsó napjai, és február első napjaival telik az 5. hetünk. Nincs vége az időnek, sem a céloknak. Folyamatos, folyamatban vagyunk, és együtt rezgünk a körülöttünk lévő energiákkal.

Hatásunk és befolyásunk van arra, hogy körülöttünk, milyen színezetet kapnak az energiák, milyen hatást váltunk ki a környezetünkből. A kívülről érkező lehetőségek hullámait meglovagolva, megfejlődve, uralkodói, parancsolói vagyunk a környezetünknek. Mind ezt alázattal, szeretettel, békésen, és célirányosan.

Február egy felkészítő hónap lesz, hogy utána (majdnem fél évig) minden belső értékünkről, képességünkről tisztánlátást kapjunk.

Ebben az időszakban fontos lesz, hogy mely személyiségeiddel éled és teremted az életed: a barbár, nyafogó gyerek kombóban, vagy a magas minőségű Kreatív Művész Zseni és Alkotó Békés Harcos egységében éled és teremted az életed.

Az elmúlt pár hónap erőfeszítéseinek eredménye kezd a héten kibontakozni. Elkezdenek beérni a dolgaid, és megszületik a tisztánlátás, hogy mi az , ami nem szeretetből való az életedből.

Itt lehet némi önámítás azzal kapcsolatban, mi is az eredmény. Nos, az eredmény az, amiért te dolgoztál meg, és nem az, amit alád raktak mások. Ezt fontos tisztán látni, mert a későbbiekben ez okozhat problémát.

Mindenképpen egy felelősségteljes hozzáállásra van szükségünk a héten, hogy felvállaljuk sorsunkat, és szembenézzünk önmagunkkal. Tehát összecsapnak az erők bennünk: a félelem és a szeretet. Ezt végtelenül könnyedén lehet rendezni, és kilépni a harcból, A Békés Harcos minőségeivel. Leginkább a céltudatos gondolkodás gyakorlatba ültetésével.

Az energiák uralásában fontos szerepet kap a pénz. Itt a 3D-ben, akkor tudod uralni az energiákat, ha uralod a pénzt, hiszen az is energia. A Pénz a 3D kötőanyaga, ami segíti a manifesztációt. Hiszen pénz nélkül, a 3D-ben nincs fejlődés.

Radikális erővel, radikális döntésekkel, lehet most elindulni a bőség teremtés útján.

E hét lehetőségében, megfejlődésre váró feladatában ott van tehát a minőségi változás lehetősége.

Ehhez mindössze csak a te határozott döntésed szükségeltetik: Szeretet alapon, célirányosan cselekszel a magas aspektusaid által.

Tények:

Ahhoz, hogy tudatos teremtővé váljunk, (ami a januári hónap kihívása) meg kell szelídítenünk az egónk által uralt személyiség részeinket. Azaz a romboló, félelemmel teli, alacsony minőségű aspektusainkat.

A tisztánlátáshoz elengedhetetlenül fontos az objektív érzelem mentesség, hogy fel tudjunk emelkedni a saját érzelmi dobozunkból.

Elménk teremtő erejének maximális kihasználáshoz, egy laza és békés belső beállítottságra van szükség, mert csak ekkor tud bekapcsolódni a célirányos cselekvés és a céltudatos gondolkodás mellé a kreatív művész részünk.

Mind e tényeket akarja az ego bomlasztani:

– mindenkiben ellenséget és hátsó szándékot lát
– senki sem szeret
– egyedül vagyok az egész világgal szemben
– felfújt irigység és féltékenység mások sikereire
– mindenért a másik a hibás
– belső harcot szít, hogy nehezen lehess belső békében
– gerjeszti a romboló személyiség részeket

Itt az idő elhinni, hogy az ego nem is létezik.

[/bts_restricted_content]

Tehát a legfontosabb, hogy nem az a cél, hogy legyőzd az egot. Hanem az, hogy hidd el, nem is létezik. Így nincs mivel harcolni, és sokkal könnyebben elérhetsz a békés teremtő állapotba.

Emlékeztető a Januári Önismereti előrejelzésből

A hónap fő feladata:
Változtasd meg azt, ahogy a belső és külső világodról gondoskodsz, és megváltoztatod a világot, amiben élsz.

Minden negatív jelzőt cserélj le arra, hogy „csodálatos”.
Ez az egyszerű gyakorlat, minden lehetőséget támogat, ami januárban vár rád.

Január megerősítő mondata:
Úgy döntöttem, hiszek és bízom magamban.

 

Ha több tudást akarsz az EGO-ról, akkor ezeket ajánlom neked:

Blogbejegyzések és Önismerei33 videók:
Volt egyszer az EGO
Emelkedj felül az egón! – Szinte minden az EGO-ról
Hogyan szabotálják a tudatalatti programok és az egó a céljaidat?
Miért térnek vissza a már megoldott élethelyzetek?
A 6 legőrültebb félelem, amellyel célkitűzés során találkoztam

Heti Gondolatrendező az OtthonFa Club anyagaiból:
8., 42,. 50,. 70., 71., 79., rész

OtthonFa Club webinár:
Hogyan urald az EGO-t?

OtthonFa Club meditációk:
 Elméd természetes működése a gazdagság és a bőség
 Gondolatok Elcsendesítése Meditáció
 Belső Erő Előadás és Meditáció

Arra kérlek, hogyha végig néztél minden OtthonFás anyagot, kezd el a gyakorlatba ültetni a tanultakat. Hiszen minőségi változás, csak az ÚJ tudás gyakorlatba ültetésével lehetséges.
Sok sikert a pozitív változáshoz.

 

Ha gyors, pozitív paradigmaváltásra van szükséged, akkor ezzel kezd, töltsd le ingyen: 

Kattints az ingyenes értesítőért!