A Párkapcsolat

Életünk egyik legfontosabb kapcsolata. Ebben az írásban pedig találsz 10 lépést, hogy közelebb juss a jó párkapcsolathoz.

Ha van párkapcsolatod, akkor azért, ha nincs akkor azért érdemes foglalkoznod most ezzel.

Fontos jól csinálni. Hiszen, ha a párkapcsolatod emelő, szenvedélyes, harmonikus, akkor az minden szempontból pozitív hatással van az életedre.

Ha a párkapcsolatod terhelt, bizony akkor az életed is nehézzé válik.

Nincs annál csodálatosabb, amikor két szabad ember, szabad akaratából dönt úgy, hogy összekötik az életüket. Nem megfelelési kényszerekből, hanem szabad akaratból. Ez az igazi csoda!

Most arra kapsz megoldási lehetőségeket, hogyan tedd a párkapcsolatodat, számodra a legideálisabbá.

Mikor mondtad utoljára a párodnak: Szeretlek!
Mikor érezted?

Hányszor hallom nap, mint nap nőtársaim szájából a „panaszokat”:
 
 nem elég figyelmes
 későn jár haza
 sokat dolgozik
munkatársaival kedvesebben beszél, mint velem
 türelmetlen a gyerekekhez
 elvárja, hogy kiszolgáljam
egy fűszálat se rak keresztbe otthon
 és a szex, hát az meg mi?
 stb…
 

Miért érzünk hiányt a Szent Kapcsolódásban?

 
1.       mert nem az
2.       megfelelési kényszereink szerint élünk
3.       szülői mintáinkat másoljuk
4.       gyermekkori traumáinkat vetítjük ki
5.       „elvárom, mert én is adok olyat, amit nem szívesen teszek meg” hozzáállás
6.       régebbi kapcsolataink fájó programjait védekezzük le újra
7.       elfojtott szexuális vágyaink rendezetlensége
8.       megváltozott szerepek gyermek leszületésekor
9.       önmagunk utálata, azaz az önszeretet hiánya
10.   meg akarjuk változtatni a másikat
11.   fizikai kontaktus hiánya
12.   stb…
 
Szeressétek egymást, de ne csináljatok bilincset a szeretetből. Hagyjatok teret egymásnak az együttlétben. Álljatok egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz, mert a fák sem nőnek egymás árnyékában. Adjatok egymásnak a kenyeretekből, de ne ugyanazt a szeletet egyétek. Töltsétek meg egymás poharát, de ne egy pohárból igyatok. Legyetek olyanok, mint két oszlop, melyek ugyanazt a tetőt támasztják, de ne akarjátok birtokolni egymást. Hagyjátok meg a másik függetlenségét. Örüljetek és táncoljatok együtt, de időnként engedjétek egymást egyedül lenni. Gondoljatok arra, hogy a lant húrjai is külön állnak, mégis ugyanaz a zene szól rajtuk. – Kahlil Gibran

Rossz helyen van a fókuszunk

 
A listát holnap reggelig lehetne sorolni szerintem. Igaz? Elképesztő, hogy mennyi minden történik egy kapcsolatban bennünk, a felszín alatt. Ha elfogadjuk a tényt, hogy minden belőlünk indul ki, bátran kijelenthetjük:
 
Folyamatosan a másikat szapuljuk, de vajon mi rendben vagyunk? Érzelmileg, szellemileg, mentálisan, a múlt lenyomatait feloldva, fel vagyunk készülve egy érett felnőtt társas kapcsolatra?
 
A cél az, hogy szárnyaljunk a szerelemben, ne szárnyaszegett zombiként éljük túl a napokat! Tudjuk magunkat és Kedvesünket inspirálni, hogy boldog kiteljesedett életet éljünk?
 

Most alap gondolatokat és technikákat kapsz,

amik elengedhetetlenül fontosak egy harmonikus kapcsolathoz.

Bízom abban, hogy ezeket az érzéseket integrálva magadba, olyan életet alakítasz ki magadnak, amelyre igazán vágysz, amelyet megérdemelsz.
 
Ehhez azonban bele kell szeretned magadba. Az Önszeretet mindennek az alapja, ami a világban Veled történik! (ez egy másik blog bejegyzésem témája, javaslom olvasd el azt is)
 
  

Tíz lépés, a harmonikus párkapcsolathoz

Mielőtt bármibe is belekezdenél, hozd meg a döntést!
 
Határozd el magadban, hogy ettől a pillanattól kezdve elindulsz az önismeret egy olyan útján, melyet úgy hívnak; párkapcsolat.
 
Egyrészt, hogy jobban megismerd önmagad, másrészt, hogy úgy éld meg a párkapcsolatodat, ahogyan igazán szeretnéd.
 
Úgy döntöttem, hogy ettől a pillanattól kezdve jobban odafigyelek magamra, a párkapcsolatomban megélt érzéseimre. Azért, hogy boldog, harmonikus, szenvedélyes szerelmet és kiteljesedett életet éljek!
 

Első lépés:

 
Ha nem tudod, mit szeretnél, és nem tudod ezt kifejezni, szenvedni fogsz. Mert senki sem fog megfelelni a titkon tartott vágyaimnak, melyekből görcsös elvárások lesznek.
 
A lehető legfontosabb egy kapcsolatban, a minőségi kommunikáció.
 
Szeretettel, de határozottan el kell mondanod, mit szeretnél.
 
Ez nem az egók harca fejezet. Itt nem a másik hibáit soroljuk fel, nem arról beszélgetünk, mit utálok a másikban. Nem arról szól ki a jobb, vagy ki a rosszabb, ki tesz meg többet a másikért.
 
Például, ha azt szeretnéd, hogy a párod kedvesebben beszéljen veled, minden egyes alkalommal, mikor bántón szól hozzád, kedvesen mond el neki, hogy ez most nem esett jól neked, és kéred, más hangnemben szóljon hozzád.
 
Ne kezd el mondani, hogy te milyen kedves vagy. Ez legyen a természetes attitűdöd. Nyilvánítsd ki, ami neked nem jó, és adj ötletet arra, hogy neked mi és hogyan esne jól.
 
 

Második lépés:

Tudatos Teremtés

Párkapcsolatban vedd ki a személyt és figyeld meg, milyen minőségek maradnak a nyomában.  Ezután, légy tudatában, hogy ezeket a minőségeket Te vetíted oda. Vedd le a minőségeket. Mi marad? Most döntsd el, milyen minőségekkel szeretnéd feltölteni ezt az üres teret. Majd hozd vissza a személyt. Ő egy másik Te vagy.
James Redfield – Shambala titka
Írd le, milyen párkapcsolatot szeretnél.
 
Nagyon fontos! Ne azt írd le, hogy nézzen ki, mi legyen a munkája, mennyi pénzt keressen. Ne korlátozd be a tökéletest.
Azt írd le, milyen érzéseket akarsz vele megélni. Hogyan akarod magadat érezni vele.
 
Írj listát, de még jobb, ha írsz egy naplószerű történetet. Jelen időben.
 
A történetbe vidd bele a fantáziád, kreativitásod, engedd szabadon szárnyalni a képzeleted. Érezd közben, hogy hevesebben ver a szíved, érezd, ahogy szerelmes vagy belé, szenvedélyesen csókolóztok a kedvenc helyeden, és egy csodálatos este után, életed legfantasztikusabb szerelmeskedése történik meg veletek.
 

Ne legyél szégyellős!

 
Nem kell feltétlenül látnod az arcát, a testét, azt érezd milyen szenvedélyes érzéseket vált ki belőled a közelsége. A simogatása, az ölelése.
Érezd, ahogy a hangjától forróság fut végig a gerincedben. Forró ajkától, édes sóhajától, elgyengül a térdet, keltsd életre a tested és a szíved. Érezd őt Itt és Most magad mellett.
 
Most ezt az érzést küldd el a párodnak! Áraszd ki, az érzéseidet rá, képzeld most őt magad elé, és szeresd! Szenvedélyesen szeresd!
 
Ha ezt minden nap megcsinálod, megváltozik az energetikád, megváltozik a rezgésed, megváltozik a hozzáállásod.
Megváltozik az életed.
 
A gondolataidhoz társított érzések teremtenek! Ezért fontos, milyen érzések vannak benned a pároddal kapcsolatban. Hiszen pontosan ezt kapod vissza, amit magadról és a párodról gondolsz.
 

Harmadik lépés:

Pozitív gondolkodás

Vedd észre a Kedvesedben a legapróbb pozitív jeleket, amelyek szenvedéllyel töltenek el.
Vedd észre, mind azt, amit eddig nem láttál meg benne. Mi tetszik benne? Mi a vonzó benne? Melyik tulajdonságát szereted a legjobban?
Csak a pozitív tulajdonságaira figyelj. És adj hálát értük. Így egyre több és több pozitív dolgot fogsz benne felfedezni.
 

Negyedik lépés:

Légy Jelen

Ami számodra negatív, hagyd figyelmen kívül. Nyilvánítsd ki neki, hogy mi nem esik neked jól. Törekedj alkalmazni az asszertív kommunikációt.
 
A harmadik és a negyedik lépés transzmutálja a jelened, hiszen ahogy megváltozik a hozzáállásod Kedvesedhez, úgy fognak változni történeteid.
 
Nagyon fontos!
Végig őrizd meg tisztánlátásod. Ne a Kedvest akard megváltoztatni, mert az nem lehetséges. Ha a változás fókusza rá irányul és nem a saját érzéseidre, akkor csak még több megfelelési kényszer magvait ülteted el a kapcsolatban.
 

Ötödik lépés:

Amit adsz, azt kapod vissza

Légy kedves és figyelmes. Azt add, azt tedd és úgy, ahogy szeretnéd, hogy Te is megkapd. A szeretet kiárasztása a teljes figyelemmel kezdődik.
 

Hatodik lépés:

Fűzd szorosabbra a kapcsolódásotokat

Több közös program kettesben. 
 

Hetedik lépés:

Közös célkitűzés

Jelent széppé varázsoló, fejlődést elősegítő beszélgetések. Akkor tudtok támogató közegei lenni egymásnak, ha egy irányba néztek. Ha vannak közös céljaitok, melyekért közösen tesztek lépéseket.
 

Nyolcadik lépés:

Használd az összes szeretetnyelvet

Az öt szeretetnyelv a következő:
Elismerő szavak
Minőségi idő
Ajándékozás
Szívességek
Testi érintés
Ezek közül mindannyiunknak van egy elsődleges szeretetnyelve, amely mélyebben hat ránk az összes többinél. Hasonlóan, ha nem beszéljük párunk elsődleges szeretetnyelvét, akkor ő valószínűleg nem érez kellő szeretet, még akkor sem, ha a többi nyelvet jól „beszéljük”.- Wikipedia

Dicsérj! Minden nap, legalább egyszer dicsérd meg a párodat valamiért.
Köszönd meg! Mondj köszönetet mindenért, amit kapsz tőle. Jól fog neki esni, és egyre többször akarja majd ezt érezni.
 
Mond: Szeretlek! Ne vesd csak úgy oda. Nézz jelentőségteljesen a szemébe, és mint egy lassított pillanatban, érzéssel átitatva mond ki: Szeretlek!
  

Kilencedik lépés:

Türelem

Légy türelmes! Légy kegyes önmagaddal és a kedveseddel is!
 

Tizedik lépés:

Ne játssz hatalmi drámákat

A mennyei próféciában van egy rész, amikor is nagyon jól szemlélteti James Redfield író az Emberi Kapcsolatokban megjelenő Játszmákat és Hatalmi Drámákat, Manipulációs-Technikákat… ahogyan megpróbálunk a Másiktól Energiához jutni… és lehúzni Őt… – Csizike

A harag, a panasz, a fájdalom, az elfojtott érzések, a rossz szex, a verbális bántalmazások, a negatív kritika mind rombol. Rombolja az önbecsülésed, a Kedvesét is! A legnagyobb gyilkos egy kapcsolatban az érzelmi és mentális bántalmazás. Ne tedd!
 

Összegzés

 
A folyamat során meg fogod ismerni azon részed, aki párkapcsolatban él. Pontosan tudni fogod, mi tesz téged boldoggá, mit akarsz megélni, hogyan tudsz kiteljesedni egy szenvedélyes szerelemben.
 
Ez az alapja a harmonikus párkapcsolatnak. Ha Te jól vagy, tudod mit akarsz megélni az Univerzum tálcán hozza el Neked a várt változást. Ennyire egyszerű!
 

Csapda!

Végig őrizd meg a tisztánlátásod! Ne dőlj be az illúzióknak! Amint magyarázod a miérteket, az egód hatalmában leszel. Az egó nem szereti a szerelmet, csak a szenvedést. Ne harcolj ellene, csak tudd a tudatosság a főnök.
 
Ha meghoztad az őszinte szívbéli döntést és ezt a tíz lépést végig viszed nap, mint nap tudatosan, szeretettel fél éven keresztül, és még mindig Hiány-és Kompenzálós kapcsolatban érzed magad, lépj ki a kapcsolatból!
Adj Teret egy új szerelemnek!

Az Életedre buzdítalak. Tedd meg magadért!
És akkor megváltozik minden.
 

Ha úgy érzed, egyedül nem boldogulsz a párkapcsolatodban felmerülő problémákkal, gyere, oldjuk meg együtt! 
 
Kattints az ingyenes értesítőért!