Avagy hogyan használd a spirituális intelligenciád a mindennapi életedben

Amikor elkezdtem járni a valódi önismeret útját, nehezen tudtam szelektálni azokat a lépéseket, amelyek leginkább támogatják a fejlődésemet.

Elképesztően türelmetlen voltam, mindent azonnal akartam, mindent egyszerre és végérvényesen megoldani.

Nem akartam várni, túl soknak tűnt az a 18 hónap. Én azt tanítom, hogy 18 hónap kell a tartós változáshoz.

Nehéz volt elindulni, nehéz volt türelmesnek lenni, és nehéz volt a pici-apró lépésekkel “csinálni” a változást.

Engedd meg, hogy meghívjalak a Tudatos Spiritualitás Tréningemre. Hogy a spirituális tudásodhoz kapj egy stabil alapot, hogy a belső középpontodban tudj maradni életed minden (legtöbb) pillanatában. Hogy vágyaid innentől kezdve könnyedén megvalósulhassanak.

A Tudattágulás első jelei

„AHOL A FIGYELEM, OTT AZ ENERGIA!”

Persze akkor fogalmam sem volt arról, hogy mit jelent ez valójában.

Hosszú utazásom, mely az élet titkainak a kutatásairól szóltak, egy lépéssel sem vittek közelebb e mondat megtapasztalásához, pláne nem a megértéséhez.

Folyamatosan robbantak az agyamba az információk, és egyre nagyobb lett a káosz.

Próbáltam technikákat, Mestereket segítségül hívni, hogy átvegyem a hatalmat a tudatom felett, ám nem tisztult a kép. A szilánk ott volt a fejemben.

A sötétben nem találtam a kapcsolót, és szenvedős szerepem sorra feladta a harcot.

Persze féltem is a hatalomtól.

Féltem attól mit találok a fénnyel teli szobában. Féltem, hogy korlátolt elmém hatalomra ébredése, a rendelkezésére álló Erőt, “rosszra” használja, és nem alkotni, nem építeni fogok, hanem rombolni.

Majd újra Mesterem bölcs szavai mentettek meg a teljes kétségbeeséstől.

– Az Univerzum fürkészése és felkutatása helyett, sokkal jobban tennéd, ha saját tudatodat fedeznéd fel. Ott vannak a csodák minden más, csak leképezése annak.

A tér, erőd koncentrálása révén változik. Az idő nem lineáris, ám korlátolt elméd mindent dekódolni, definiálni és megérteni akar még mielőtt a tapasztalás megtörténne.

Ostoba kérdéseket teszel fel: Hogyan? Miért? És ezzel, be is zárod a végtelen lehetőségek terének az ajtaját.

Te börtönözd be magad, melyekhez negatív, szenvedős, önsajnáltatós érzéseidet hívod segítségül. Azt hiszed a félelmeid áldozata vagy.

Csak a félelmet érted, mert csak a félelmet ismered. És azt hiszed, ha érted, akkor uralod. Pedig a félelmeidet te magad alkotod. A Tér-Idő teljesen üres és csak az van ott jelen, amit te megalkotsz benne.  

Ám a jelenlegi tudatosságod oly szűk, hogy ha csak a megértésre törekedsz, spirituális egódat fogod duzzasztani, és egyre messzebbre kerülsz a tiszta tudat állapotától.

A megértés a múlt integrálása a jelen pillanatba, ám a figyelmed nem a tiszta időben van, hanem elveszik a linearitásban. Így nem csoda, hogy nem értesz meg semmit.

És a legnagyobb problémád az, hogy azt hiszed érted. Óriási körmondatokban beszélsz, amit senki se ért és ettől érzed magad annyira spirituálisnak. Pont ahogyan a „zakkant spirik”.

Ám a valódi bölcs olyan egyszerűen tudja elmondani a tanításokat, hogy a hülye is megérti. 

Életed szinte kizárólag a memóriádból épül fel. Nap, mint nap, évről évre szinte ugyan azt a filmet nézed. És nem változik semmi, mert te nem változtatsz a gondolkodásmódodon.

Amikor belső figyelmedet a tér-idő egyazon pontjára helyezed, az olyan, mintha emberből egysejtű amőbává változtatnád értelmi képességedet.

Tudatos teremtésed nem fog megvalósulni. Kicsinyes vágyaid, mely sanyargatott életedbe próbálja megteremteni a biztonság illúzióját, pont attól foszt meg, ami emberré tesz.

Lehetőségeid korlátlanok, ám még a paradoxont sem vagy képes felfogni és csak dimenziókban tudsz gondolkodni.

Elméleteket, definíciókat, magyarázatokat gyártasz, próbálod az ismeretlent önmagad számára ismerté tenni, mert azt hiszed ettől okosabb, tudatosabb leszel.

Nagyon nevetséges a törekvésed, mely arról szól, hogy információkat veszel magadhoz, és ezeket szajkózod. Az információ tapasztalat nélkül, csak üres fecsegés.

Nem cselekszel, nem tapasztalsz, nem hozod mozgásba az energiát.

Ostobaság azt hinned, hogy az információ a hatalom. Az információ az csak információ. Nem ad és nem vesz el semmit.

Alkalmazása során transzmutálja és tágítja a tudatod. Tehát csak akkor ér bármit, ha cselekszel.

Azt hazudod, hogy a félelmeid visszafognak. Nyamvadt, egós érzéseidre hárítod a felelősséget, hogy ők az okai a halogatásodnak, szenvedésednek. És te hagyod, hogy újra és újra átverjen egy program.

Ott a “valóság”, ahol az energia, és az energiát te irányítod a figyelmeddel. Ennyire egyszerű.

A Cél ad értelmet létezésednek 

MIRE FIGYELSZ?
És ez az élet maga! Ahol a figyelem, ott az energia.

– És akkor most mit csináljak? – kérdeztem tátott szájjal

– Érezd jól magad! Ám mielőtt megint egód sürgető nyüzsgésének engedelmeskednél, kérdezd meg magadtól: MI A CÉL?

Mert a célod fogja meghatározni mire figyelsz. A célod határozza meg, mit döntesz. A cél ad fókuszt, a cél mutatja az irányt, a cél ad Erőt a cselekvéshez, formálja az anyagot és hozza mozgásba az energiát.

Célod megvalósítása során tudatosítsd magadban az Univerzum tökéletes és minden meg van benne a boldogsághoz. A Valóság a szeretet középpontjában létezik. Minden helyzet, még a legnehezebb is tökéletes, mert leckével szolgál spirituális fejlődéshez. 

Azt kapod az élettől, amire a kellő tapasztalatod alapján szükséged van.

Amit fontos megtanulnod, hogy urald a gondolataidat, hiszen ez a tudatosság alapja az önuralom, tisztelet, önkontroll, szabad akarat és a félelem (elhagyatottság, kudarc, halál, nem szeretnek, bírálat) legyőzése. Az összpontosítás (fogalmak, szavak, érzések, mozgás) előmozdítja a tudat fejlődését. 

Értsd meg a tudatalattidat és az automatikus reakcióidat. Küszöböld ki agyad azon hajlamát, hogy azonosítja magát testeddel. Tanuld meg tested tudatosan irányítani és kiváló műszer lesz belőle.

Tanulj meg magadra összpontosítani, különbséget tenni a magasabb rendű és az ego között. Emeld a rezgés szintedet, tudat szintedet, idegrendszered ellenállását, kontrolláld önmagad, így éred el a belső egyensúlyt.

Tanuld meg mi az oka testalkatodnak, jellemednek, viselkedésednek és mindennek mi a fő célja. Tanulj meg rugalmas lenni. Fogadd el az életedben elfoglalt helyedet.

Tisztelettel fordulj minden egyes élőlény felé. Tedd utad békéssé, harmonikussá. Fogadd el azt, ami van, légy hálás az élet lehetőségeiért. 

A Bölcs emberré válás 7 szintje – A tudatfejlődés evolúciója

[bts_restricted_content title=”Ez a doboz értékes extra tartalmat rejt” desc=”Ezt azonban csak OtthonFa Club Tagok (előfizetők) láthatják. Te még nem vagy OtthonFa Club Tag? Ugyan már! Regisztrálj most és máris olvashatod ezt a részt is. ” ]

1. szint: Sötét árnyék. Az ember féktelen lény, automatikus ösztönös reakciók jellemzik. Gyűlölet, düh, gyötrelem, szenvedés, magány, boldogtalanság. Másokat bánt.

2. szint: Világos árnyék. Az ember felfedezi érzéseit, megtanul szeretni, de még nem tudja fékezni az indulatait. Még mindig az élet poklában él. A hiba a tanulási folyamat része.

3. szint: Lélegző szív. Másik véglet. Jó emberré válik, aki mindig odafigyel a másikra. Megpróbálja megoldani a problémáikat, megóvni őket a szenvedéstől. Most sem boldog. Békéje másoktól függ, de nem tiszteli őket. Olyanná akarja változtatni az életüket, amilyennek szerinte léteznie kell. Hite összeütközésbe kerül mások hitével, nem tiszteli mások döntését. Amikor olyan nehéz helyzetbe kerül, amiből tanulnia kellene, úgy érzi, igazságtalanság történik vele, mert jó embernek tartja magát, aki csak másokért él.

4. szint: Mértékek tanítója vezeti. Név és szám, mindennek formáját meghatározza. Tudássá válik. Semlegesség a legfőbb cél. Szuperlénnyé válás. Megvilágosodás pillanata. Az ember visszatér a középpontba, tiszteletteljes, igazságos emberré válik. Aki, minden helyzetet még a legfájdalmasabbat is tökéletesnek fogadja el, mivel megértővé válik. Rossz emberből jó ember lesz, jó emberből igazságos, az igazságosból bölcs, Gondolataiban, szavaiban, szemében érzékelhető az állandó szeretet, amely megértésből ered. Eltünteti az egót.

5. szint: Semleges Szeretet szintje. Erők feletti uralom. Béke, harmónia. Polaritás tudása, hogy az Univerzum egyenlő a káosz és a rend összességéből. Az ellentétes erőknek a célja, hogy formálják az emberi tudatot, ez készteti arra, hogy tanuljon a döntéseiből. Megtisztulás, felajánlás, hála, bizalom.

6. szint: Spirituális fejlődés mélyebb szintje. Levetkőzi a félelmet, az automatikus védekezési ösztönt és uralkodik a csakrái felett. Egyensúlyban van. Nem lehet bölcs az, akit agresszió, tudattalan vezet. A felfogóképesség első szintje akkor ér véget, ha az ember tudatára ébred annak, hogy az élet örök. A halál egy ajtó a reinkarnáció folyamatában, melyek során az ember megpróbál felülemelkedni automatikus védelmi ösztönein. Elszántság és önállóság kell.

7. szint: A tiszta szellem állapota. Isteni jelenlét állapota. Az utazás valódi kezdete.

[/bts_restricted_content]

A spirituális fejlődéshez megtörhetetlen akarat kell, amelyet tudatosan kell kifejlesztened.

A „jellemes ember kialakításához”, csend kell a felfedett igazságok felett, és ezt csak az érheti el, aki érdemes rá.

Majd újjászületsz és a tudatos spirituális hozzáállás lesz életed természetes állapota. 

Azért születünk folyton újjá, hogy tanuljunk döntéseink következményeiből, hogy alkalmazkodó, bölcs emberré váljunk.

Az érett és integrált személyiséggé akinek mind a négy intelligenciája (spirituális, mentális, érzelmi, fizikai) magasan fejlett.

Olyan bölcs ember leszel, aki:

– tisztán látásra törekszik
– felelősséget vállal
– könnyedén és lazán kezeli a problémáit
– pozitívan gondolkodik
– magas az önbecsülése
– nem véleményez, nem kritizál, nem bíráskodik
– bátran szembenéz félelmeivel
– nem söpri szőnyeg alá a problémáit
– figyelme fókuszában önmaga áll
– szeretettel kommunikál, ha kell erélyesen is
– őszintén felvállalja érzéseit
– mer konfrontálódni
– elismeri a “hibáit”
– nem egóból cselekszik
– nem hazudik
– felvállalja önmagát
– gyorsan dönt és azonnal cselekszik
– képzi magát spirituálisan, mentálisan, érzelmileg, fizikailag is
– nem okoskodik
– nem osztja az észt kéretlenül
– nem akar mindenáron segíteni, csak ha kérik rá
– nem alázza meg magát másoknak
– kilépett a megfelelési kényszerek káoszából
– nem hasonlít össze két embert, és magát sem másokhoz
– őszintén és stabilan magabiztos és határozott
– nem törekszik arra, hogy neki legyen igaza
– alázatos és alázatos tanítvány
– él a lehetőségeivel
– nem akar senkit sem megváltoztatni
– vállalja a bizonytalanságot
– bízik magában
– nem fél a haláltól
– nincs önsajnálatban
– nem panaszkodik
– pozitív hatással van a környezetére
– a test-lélek-szellem fejlődési útját harmóniában kezeli
– asszertíven kommunikál
– elfogadja saját magát olyannak, amilyen és másokat is
– spontán és tervező egyben
– rugalmas
– független
– fontos a magánélet önállósága és sértetlensége
– függetlenség a kultúrától és környezettől
– a befogadás állandó frissessége jellemzi
– holisztikus látásmódban gondolkodik (nem a dobozból)
– szociálisan érzékeny: azonosulás, empátia, gyöngédség, magas az érzelmi intelligenciája
– mély, de szelektív társas kapcsolatokra törekszik
– etikai (erkölcsi) szilárdság jellemzi
– ellenségességtől mentes a humorérzéke
– pozitív az énképe
– alkotóképesség, kreativitás, innováció jellemzi
– egyre nagyobb mértékben átlátja a tudatalattijában futó programokat
– a saját életét éli és nem azt, amit elvárnak tőle
– szilárd és stabil az önmagába vetett hite

A gondolat az irány és az érzés a szerszám, amivel a valóságodat építed.

A tudatos élet felszabadít.

Tudatosan dönts. Tudatosan érezz. Tudatosan cselekedj.

Tudatosság egyenlő a tiszta teremtéssel.  

– Nos? Miben kellene még fejlődnöd? – kérdezte a Mesterem.

Hirtelen azt sem tudtam, mit mondjak. Kicsinek és szerencsétlennek éreztem magam mellette. Ezt elmondtam neki és ő csak annyit mondott:  Pont ebben. Ne degradáld magad soha többet. 

Megértettem, hogy az önmagamról alkotott gondolataim teremtették akkor a szenvedéssel teli valóságomat szenvedős érzéseimnek köszönhetően. Mind az az érzés, amit kisugároztam magamból formált az energiából anyagot.

A gondolat az irány, az érzés a szerszám, amivel
a valóságomat építem.

Csak és kizárólag rajtam múlik életem, és tapasztalásaim milyensége, minősége.

És amikor ezt elhittem végre, és az alapján választottam meg a gondolataimat, hogy mi szolgálja céljaim megvalósítását, hirtelen megváltozott minden.

Mert elkezdtem Tudatos Spirituálisan gondolkodni.

Van egy fejlődési (belépési) pont, ahol a megértés már korlátja a tovább lépésnek. De erről bővebben majd a tréningen.

Engedd meg, hogy meghívjalak a Tudatos Spiritualitás Tréningemre. Hogy a spirituális tudásodhoz kapj egy stabil alapot, hogy a belső középpontodban tudj maradni életed minden (legtöbb) pillanatában. Hogy vágyaid innentől kezdve könnyedén megvalósulhassanak.

Hogy miről lesz szó pontosan ezen a napon?
Itt mindent információt megtalálsz a Tudatos Spirituális Tréningről, kattints át >>> Érdekel a tréning

Remélem találkozunk a tréningen, hogy saját fejlődésünkkel közösen szolgáljuk a világ fejlődését.

Gyerünk tovább!

Kattints az ingyenes értesítőért!