„Ki vagyok én? Mondja már meg valaki a rohadt életbe!”

Ez az írás nem a „hobbi önfejlesztőknek” szól.

Azoknál, akiknél önfejlesztés és önismeret megáll a jól csengő idézetek lájkolásánál, ezek a sorok könnyen „kiverhetik a biztosítákot”.

Ha azonban te is pozitív változást akarsz az életedben, akkor imádni fogod (és jó helyre teszed a helyenként csípős nyelvezetet is).

Valami hiányzik…

36 éves férfi. Született a X és az Y generáció határán 1980-ban. (akárcsak én) Erősen hatottak rá a Babyboomer alapértékek.

Mindene meg van. Csodás élete, jó munkahely, jó fizetés, szép feleséggel, csodálatos és okos gyerekekkel.

Valami mégis hiányzott az életéből. Nem tudta elmondani, csak érezte. Ezért jelentkezett skype tréningre.

Válaszokat akart, és tisztán látni, hol van beakadva, hol van a hiba az életében.

A szürke hétköznapok elcsendesítették a belső vágyait. Átlagosan elmúló napok, hetek, évek vannak a háta mögött. A „keserves fényűzés”, a jó fizetés, biztonságot adó látszatot hozott az életében.

Évek óta tartó önfejlesztő munka, és a több millió forint, melyet önfejlesztésre költött, csak egyetlen egy dolgot nem adott meg neki.

Csak egy kérdésre nem találta meg a választ:

„Ki vagyok én?”

Az X, Y, Z generáció legfontosabb kérdése ez. Az X generációs önmegvalósításra, az Y generációs szabadságra, a Z generációs szabadságban megélt élményekkel teli életre vágyik, melyben kiteljesedhet.

De egy közös van bennük. Sóvárgó kutatásuk, hogy megtalálják önmagukat. Van, aki spirituális úton, van, aki bizniszben, és van, aki drogok segítségével kutatja, ki is ő valójában.

Van, aki egy életen át, beleragad ebbe az örült keresésbe. Keresi, kutatja és néha elkeseredésében titokban sírva és dühöngve, utálja az életet, mert nem élhet. Csak túléli napjait.

Megcsinálja a házi feladatot, felesleges időt tölt (suliban, munkahelyen) és a depresszió szorító karjai egyre csak szorul a mellkasa körül.

[bts_restricted_content title=”Itt találod az exluzív, előfizetői tartalmat” desc=”Ezt azonban csak OtthonFa Club Tagok láthatják. Te még nem vagy OtthonFa Club Tag? Ugyan már! Regisztrálj most és máris olvashatod ezt a részt is. ” ]

Ki lehet ő?

Ő a kereső.

Az örök boldogtalan. A szenvedő, az áldozat. Fogalma sincs arról, hogy ki lehet ő valójában. Robotpilóta élete, csak akkor tőr rá őrületes fájdalomban, ha egyedül van. Így szinte sosincs egyedül.

Mindig a valahol, a valakivel van. Csak legyen zaj, legyen nyüzsgés. Történjen valami, mert a csend fájdalmasan őszinte.

És utálatos rádöbbennie, mennyire egy szar, értéktelen élete van. Ezért inkább az önámítást választja.

Kívül mosolyog és nagyon kedves, aranyos, belül rohad és szenved. Hazug, látszat életet él. Úgy 45 éves korában pukkan a lufi, és jön az életközépi válság. A halálra ítélt, várja a végítéletet.

Rádöbben, hogy reménytelenül boldogtalan. Hazug kapcsolatok, utálatos munkahely. Egyedül van.

Ő a rabszolga.

Megalkuszik a szar élettel.

Már nem harcol, már nem küzd. nincsenek álmai, vágyai. A célok csak zavarják, így szinte mindennap ugyan azt csinálja. A semmit.

Nyüzsög, tevékenykedik, de semmilyen hasznos értéket sem ad a világnak. Elvégzi a feladatát a munkahelyén, és várja a falat elismerést, ami az egyetlen egy életmentő energiaforrása. Már rég eladta a lelkét.

És kurva szarul van.

„Pontosan tudja”, ki is ő valójában. Az, amije van. Amit elért. És a kapcsolatai. Önismereti szempontból, tök homályban van. Fogalma sincs róla, ki is ő valójában..

Megfelelési kényszerei hajtják, hogy kizsarolhassa mások elismerését, figyelmét. Elhiteti magával, ha megdicsérik, szeretik. És mindent meg tesz másoknak, hogy megkapja a szükséges drogadagját.

Már rég eladta a lelkét. Nincs semmije. Csak 1 db szavazati joga. Melytől minden 4 évben várja a csodát. Nem érti, miért boldogtalan. Hiszen ő mindent megtesz. Ő jó fej. Ő jó ember. Ő kedves. Ő megteszi, amit kérnek tőle.

A fejében csak egy kérdés zakatol: „Én jó vagyok! Nem érdemlek boldogságot, gazdagságot?”

Nem. Ő nem érdemel semmit. Csak feladatokat, melyeket újra és újra végrehajthat. Majd este a tv előtt ülve bámulja a valóságshow-kat, és jókat kacag azon, milyen ostobák is az emberek.

Ő az okos, akinek mindenre van válasza. És ő az, akinek nincs szüksége önfejlesztésre. Mert ő tud mindent.
Szinte már sajnálatra méltó a tudatlansága. Ő a menthetetlen.

Ő az önfelvállaló.

Az alkotó.

Túljut a keresésen, mert megérkezett a tisztánlátás állapotába. Túl van több belső világháborún. Felforgatta az életét, mert konfrontálódni.

Sokat van csendben, és figyel. Nagyon figyel. Nem tud, csak kérdez. Lassan, de biztosan rakja össze a mozaik darabkákat egy csodálatos és boldogító egésszé.

Érti, hogy ha keres, sosem talál. Így épít, alkot. Önmagát is. Nem keresi, hanem megalkotja.

Választ, dönt. Mert ő már felelősséget vállal. Fél, de jól kezeli. Cselekszik, a céljai alapján.

Mert bizony neki vannak konkrét céljai. Mert ő mer álmodni. Mer más lenni. Van akarata, és nem fél attól, hogy nem jut be a spiri, és egyéb mennyországba, ha valakit elküld az anyjába.

Nem önző, hanem önérdek érvényesítő. Azaz él a szabad akarat jogával, és hagyja, hogy mások is ugyan ezt tegyék.

Ő az önmegvalósító.

Nem foglalkozik a kereséssel, és az sem élteti, hogy találjon valamit odabent. Egyszerűen kidobja, ami nem szolgálja a céljait, és csak azt engedi be, aki, és ami igen.

Nincsenek anyagi gondjai. A fix pont (biztonság) az életében, az önmagába vetett hite. Az, hogy bízik magában rendületlenül.

Tisztában van saját magával, és folyamatosan képzi magát. Szeret és őszintén szeretik. Saját magát is szereti. Így tud adni, kapni, és tud kérni is.

Szociális kapcsolatai őszinték. És igaziak.

Nem sajnálja magától a pénzt. Esztétikus és szép dolgokkal veszi körbe magát. Kisugárzása pezsdítő és nyugtató egyszerre.

Nem érdekli, mit gondolsz róla, nem az elismerésre hajt. Hanem a tartalmas, boldog, élményekkel teli, szenvedélyes és szabad életre.

[/bts_restricted_content]

Egy konkrét dolgot keres önmagában…

Amikor a 36 éves férfival skypeoltam, feltűnt, hogy egy konkrét dolgot keres önmagában.

Fél, hogy mit talál, de már nagyon hiányzott neki önmaga. Minőségeket, tulajdonságokat, egy kész férfit keresett.

Valaki olyat, aki ő, de másmilyen, mint most ő. És ez volt a boldogtalanságának és a csalódásának az előszobája. Mert ha konkrét dolgot talált volna, biztosan csalódik.

Felszabadult, mikor elmondtam neki, hogy:

Hiába keresi, sosem fogja megtalálni.

Csak megalkotni tudja, miután végig járta az önismeret útjának első szakaszát, lebontva a hamis programokat. Kap egy tiszta lapot, amelyen megalkothatja önmagát.

És bár ez végtelenül egyszerűnek tűnik, nagyon nem az. Szabadon gondolkodni, a legnehezebb lépés.

Félelmek, kételyek, hitetlenség nélkül gondolkodni, csak nagyon kemény tudatos önismereti munkával lehetséges.

Életünk legbonyolultabb és legegyszerűbb kérdése: Ki vagyok én?

Aki biztosan nem vagy:

A vagyonod, a tárgyaid, az otthonod, az emberi kapcsolataid, a sikereid, a kudarcaid, a döntéseid, a párod, a gyereked, a tetteid, a múltad, a jövőd, a gondolataid, az érzéseid, a tested, a szerepeid.

Mert ezek csak mind a játékod eszközei. Segítenek játszani. De bizonyára nem te vagy, egyik sem.

Sőt, nem vagy az általad választott játék sem. Játék alatt azt az életminőséget értem, amit te választottál. Szegényen, vagy gazdagon, egészségesen, vagy betegen, boldogan, vagy boldogtalanul játszol, ez is mind a te választásod.

De a játékod, nem mutatja meg, ki vagy te, csak azt, milyen játékot választottál.

Az emberek szeretik beskatulyázni magukat, hogy kik is ők valójában, mert az egy kézzelfogható állapot. Az rabszolgák (robotpilóta életet élők) szeretik azt, ami kézzelfogható, definiálható.

Hiszen, akkor van az egójuknak viszonyítási pont, amihez képest, behatározhatják saját magukat. És puff, csapódik is a börtön lakat.

És, ami a legelképesztőbb, pénzt fizetnek valakinek (hamis tanítónak) azért, hogy választ kapjanak arra, kik is ők. Pedig valójában, csak a játék eszközeit tudják elmondani.

A kívülről érkező válasz, csak hamis illúzió. Mert a válaszok ott vannak benned. Csak jól kell kérdezned. És amíg nem tudsz magadnak jó kérdéseket feltenni, erre itt vagyok én.

Kezdd a kutatást ezzel…

Ha megakarod ismerni önmagad, és választ akarsz kapni arra az egyszerű kérdésre: Ki vagy te, kezdd a kutatást a szívbéli vágyaiddal.

Ez nem egyenlő azzal, hogy vadul elkezded írni a konkrét céljaidat.

Hogyan csináld? Így:

A 36 éves férfi elindult a valódi önismeret útján. Találkozhatsz vele az OtthonFa Önismereti Évindító Napon.

Mert érti és tudja, hogy ajtónyitó információkra van szüksége, hogy megalkossa élete fő művét, Önmagát.

Így soha többet nem fogja gyötörni a kérdés: Ki vagyok én! Tudni fogja.

Neked is ez a vágyad. Ezért mondj rá igent.

evindito2017-banner-to-blogpost

Kattints az ingyenes értesítőért!