Az Y generációsok világuralomra akarnak törni, meg akarják érteni és teremteni saját magukat. Végre!
Hát erről szól a valódi önismeret.

Nem csoda hát, hogy egyre több fiatal (y generációs) jár el a tréningjeimre és keres meg, hogy „Bogi Skype-oljunk!”.

Miért érdemes és erősen ajánlott fiatalon, Y generációsként (született 1980 és 1995 között) és Z (született 1995 és 2010 között) önismerettel foglalkozni?

Nos, kedves Y-os:

Nem vagy hülye, gyenge, életképtelen, szerencsétlen és semmirekellő fiatal

Nem igaz, hogy nem tudod magad kifejezni. Nem igaz, hogy zombi vagy. És az sem igaz, hogy azért drogozol, mert túl jó dolgod van.

És ezt most meg is fogod érteni, miért!

Előre szólok, nem kérek elnézést az idősebb generációtól. Akinek nem inge, ne vegye magára. 

Ezért az írásért sokan meg fognak kövezni! Miért? Mert őszinte, és csak az igazságot tárja fel.

Ami a lényeg: Inkább most foglalkozz önismerettel, mint 45 éves korodban szenvedni a teljes kiégés és az életközépi válság szégyene miatt.

Most találd meg az utad, a vállalkozásod, a céljaidat, hogy ne vesztegess el feleslegesen 20 évet (vagy még többet) az életedből.

Tegyél egy próbát. Végülis mit veszíthetsz? 5 perc nem a világ!

Olvasd ezt el, írd, meg mit gondolsz erről. Cenzúrázatlanul jöhet a savazás, ha nem értesz egyet! Én bízom benned, és szívesen veszem, ha végre megírod az őszinte véleményed.

Mert itt lehet!

Nincs helyed a világban, mert…

Egyrészt ezért, másrészt: A jelenlegi világunkat a Babyboomer generáció (születtek 1946 és 64 között) építette fel.

És én bevallom neked őszintén, én nem akarok ebben a világban élni. Minden nap arra törekszem, hogy egy Új Világot építsek, ahol szabadon élhetek, korlátok és felesleges hülye szabályok nélkül. Bőségben, szenvedélyben, és élvezni akarom az életet.

Gyanítom, ezzel te is így vagy.

Abban fog neked segíteni ez az írás, hogy be merd végre magadnak vallani, meg merd látni, miért érzed azt, hogy nincs helyed a világban.

És érzed ezt teljesen jól. Mert ebben a világban tényleg nincs helyed. Újat kell építeni!

Hogy megértsd miért nincs helyed a világban, meg kell értened, hogyan is gondolkodtak azok, akik a mai világunkat felhúzták.

Hogyan éltek a szüleid, és miért lettek olyanok, amilyenek?

A Babyboomerek és a gondolkodásmódjuk

babyboomer

A BabyBoomer generáció – kattints a nagyításhoz

[bctt tweet=”…ebben a világban tényleg nincs helyed. Újat kell építeni!” username=”OtthonFa”]

Nem töri óra jön, hanem értelmes következtetések

1946 ban a második világháború után, megtörtént a kommunista hatalomátvétel, Rákosi Mátyás vezetésével. És ez nekünk történelem, a szüleink ebben éltek. És nagyon nehéz volt nekik.

A folyamatos félelem, hazugságok, látszatpolitika, idejében, szoros szabályoknak kellett megfelelniük. Nem vállalhatták fel őszinte gondolataikat, nem élhették meg önmagukat, és még csak nem is álmodhattak arról, hogy szabadságban éljenek. Szabadságban, térben, időben, és gondolkodásmódban.

Rabszolgák voltak, a rendszer rabszolgái. Ám a halálfélelem és az Ávó jelenléte, arra késztette őket, hogy elhiggyék a hazugságokat, és beolvadjanak jó elvtársként a rendszerbe. A legfontosabb a munka volt. Mindenek előtt. Hiszen akkor voltak hasznos tagjai a társadalomnak, ha munkás reggelen felkeltek és bementek valahova dolgozni.

Egyébként veszélyes munkakerülők voltak, és elvitte őket az ÁVÓ. És ha különvéleménye volt, fejbe lőtték.
Számodra szinte felfoghatatlan világban szocializálódtak.

Kádár János által megteremtett szocialista Magyarországban nőttek fel. A Kádár korszak elhozta szüleidnek a látszólagos Kánaánt. Biztonságban élhettek, volt jövőképük (amit persze a rendszer állított fel neki). Tanulhattak, élhettek, gyarapodhattak, és igazából ki volt nyalva a seggük, csak dolgozniuk kellett, és bólogatniuk.
Éppen ezért szinte nulla az érzelmi intelligenciájuk. Kivéve azoknak, akik azóta sokat foglalkoztak ezen területek fejlesztésével.

Egészen 1989-ig, amikor is megtörtént a rendszerváltás, és a biztonság illúziója, a könnyedebb élet elveszett. És az állam már nem vállalta, nem vette át a felelősséget a vállaikról.

El kellett kezdeniük döntéseket hozni, tervezni, és több pénzt csinálni, ha nem akarták, hogy gyerekeik lemaradjanak a nyugati világ fiataljaihoz képest. Elkezdtek rettegni, és félni. hatalmas nyomás nehezedett rájuk, amit leginkább gyermekeikre nyomtak át, akikre rárótták azt a terhet is, hogy majd öregkorukra a gyerekeik tartsák el.

Amit belédsúlykoltak:
„tanulj rendesen”
„legyen egy jó szakmád”
„legyen papírod”
„soha ne szállj szembe a főnököddel”
„pénz kell keresned”
„ne légy gyenge”

És igen. Világuk közepe a pénz lett. A pénz lett a szeretet kimutatás eszköze is.

A gyerekeikre, rád, birtokként tekintenek, és bár mindig jót akarnak, ők tudják (szerintük), neked mi a jó. És érzelmi zsarolással, bűntudat keltéssel mindent elkövetnek, hogy elérjék nálad azt, amit velük tett a rendszer:

Tartsd be a szabályokat, és bólogass. Egy fenét!

xgeneracio

Az X generáció – kattints a nagyításhoz

Soha, de soha ne haragudj rájuk azért, mert olyanok, amilyenek. Sokan, lehet épp a te szüleid is, sokat változtak és fejlődtek az elmúlt években. Ám amit gyerekkorukban beléjük kondicionáltak, azt nagyon nehezen felejtik el.

Ők nem értik az információ alapú világot, hiszen egy nagyon cenzúrázott világban éltek. Haszontalannak tartják az ülve töltött időt, és soha nem fogják megérteni a szabad alkotás örömét.
Lehet a szüleid 1964 után születtek?

Akkor ők X-esek. Az idegbeteg generáció. Ők már a nyugati kultúrába, felsőoktatási intézményekbe szocializálódtak. Szanaszéjjel vannak belül, és csak törtetnek előre, és belül haldokolnak . A hazug biznisz világra éhes, vérszomjas szőrnyek. És a legtöbb pszichoszomatikus betegség őrzői. Mondhatnám azt is, hogy a kokain által szert nyert hamis önbecsülés nemzedéke. De nem mondom, mert a kokainból, és a cannabisből még sok Y-os is merít önbecsülést. Persze ne általánosítsunk. Végülis,  én sem „éltem” rajta. 😛

[bctt tweet=”Tartsd be a szabályokat, és bólogass. Egy fenét!” username=”OtthonFa”]

Aki te valójában vagy

ygeneracio

Az Y generáció – kattints a nagyításhoz

Az alábbi képekről láthatod, hogy milyen is vagy valójában. És még ennél, sokkal, sokkal több!

zgeneracio

A Z generáció – kattints a nagyításhoz

Hogy milyen vagy ha szabad vagy? (És elfelejted végre, mibe is szocializálódtál!)

[bts_restricted_content title=”Itt egy 9perc 38másodperces előadásvideómat találod a generációkról ” desc=”Ezt azonban csak OtthonFa Club Tagok (előfizetők) nézhetik meg. Te még nem vagy OtthonFa Club Tag? Ugyan már! Regisztrálj most és máris nézheted ezt a vidót is ” ]

Ez a videó az Asszertív Kommunikációs Tréningünk első előaásának részlete és segít jobban megérteni a generációkat. Ha nem voltál ott ezene a tréningen és szeretnél jobban és határozottabban kommunikálni, akkor itt tudod megvenni a teljes tréning videófelvételét. Természetesen 20% OtthonFa Club kedvezménnyel.

 

 

[/bts_restricted_content]

Te kreatív zseni vagy!

google_b1-450x600Milyenek is valójában a kreatív zsenik?
…értik a képernyőn megjelenő varázslat mögött rejlő rendszer részeit. A tett szakértői. Nem csak kitalálnak koncepciót, hanem létre is hozzák a prototípust. 
Kiváló analitikus gondolkodók. 
Úgy vélik: döntsenek az adatok, de ne vegyék át az irányítást.
Jó üzleti érzékük van.
Erős bennük a versenyszellem. 
A kiválóság vágya hajtja őket (nem csak 9-től 5-ig.)
Megértik a felhasználót, a vevőt.
Új ötletekben kimeríthetetlenek.
Szükség esetén képesek szemléletmód-kaméleont játszani.
Kiváncsian kreatívak.
Kockázatvállalóan kreatívak. …
A kreatív zsenikben talán az a legjobb, hogy mindenütt ott vannak.
Keményen dolgoznak, megkérdőjelezik a fennálló rendet, és másképp állnak a dolgokhoz.
Ezért gyakorolnak ekkora hatást a világra.

Ebből a könyvből idéztem, érdemes elolvasnod: Google – Így vezetünk mi

És még többet tudhatsz meg magadról Y-nosként, itt!

Mi az, ami rabságban tart?

Leginkább az, ha meg akarsz felelni egy letűnt kor szabályainak. És ha elhiszed azt a sok negatív baromságot, amit rólad mondanak.

Nem vagy hülye, gyenge, életképtelen, szerencsétlen, semmirekellő. Nem igaz, hogy nem tudod magad kifejezni. Nem igaz, hogy zombi vagy. És az sem igaz, hogy azért drogozol, mert túl jó dolgod van.

A kompenzációs dolgaidat (helyettesítő tevékenység) annak köszönheted, hogy nem hagynak szabadon szárnyalni. Nem csinálhatod azt, amit szeretnél, be vagy zárva, és kell valami, ami oldja benned azt a hatalmas nagy feszültséget. Alkohol, drogok stb.

A pénzközpontú gondolkodásmód amit a szüleidtől tanultál, bekorlátozza a kreatív elmédet, és nem veszed észre az élet által tálcán kínált lehetőségeket.

Nem azért laksz a szüleiddel 20-30 évesen, mert szerencsétlen vagy, hanem azért, mert a szüleid magukhoz kötöttek téged, és elhitették veled, hogy nélkülük nem élnél túl.

Azért veled élnek párkapcsolatban, mert rengeteg áldozatot hoztak érted. Legalábbis ők így élik meg. Rengeteg Babybommer szült, vagy vállalt gyereket megfelelési kényszerből, és bizony beáldozták magukat a gyerekeikért. No ezért vannak elvárásaik.

A Babyboomerek magukhoz, és az ő világképükhöz viszonyítanak téged. Ami egy baromság!

A szocializmus hivatalosan 1989-ben véget ért. Majd jött a kapitalizmus, amire nagyon nem volt felkészülve senki sem. És sok Babyboomer még ma is úgy áll hozzá a világhoz, mint 1989 előtt. Nem maguktól, hanem az államtól várják, hogy egy szebb világot építsen.

Pedig ez most már a mi dolgunk lesz. Ha szar a világ, és nem teszel semmit, csak hagyod, hogy szar is maradjon.

Hogyan lehetsz végre szabad?

Ismerd meg önmagad, és éld a saját életedet, a saját játékszabályaid szerint. Az önismeret az egyetlen támogatás, ami segíthet végre megértened, milyen is vagy valójában. 

Miben segít az önismeret?

Ne kövesd a régi mintákat. Építs újakat! Szerinted?

Nem a pénz a fontos, hanem az érték és az élmény. Szerinted?

A párkapcsolat nem gazdasági kapcsolat. Szerinted?

A munkahely nem olyan, ahova be kell járni, pláne ha saját vállalkozást akarsz. Erre bőven elég mondjuk az Asana. Szerinted?

Az erőltetett networking hányinger. Szerinted?

Az internet és a „kütyü” fontos, és nem elmebaj. Szerinted?

Van véleményed, és van életed. Ahhoz hogy új világot teremts tudnod kell, hogy mit akarsz, mire vagy képes. Mekkora az önbizalmad, hogy is vagy magaddal, és mit akarsz alkotni az életedben.

Ehhez szükséges az önismeret!

Ha velem együtt ismernéd meg magad:

Ne úgy képzeld el, hogy fekszel a kanapémon. Ne viccelj!
Majd fekszel a tiéden, és Skype-on dumálunk.

Ha bizonytalan vagy önmagadban, vagy biztos vagy abban, hogy te szar vagy, és még nem múltál el 36 éves, de már több vagy mint 18, akkor van neked egy ajánlatom.

Könnyedén kiderítheted, hogy jó úton jársz-e, vagy csak követed a szülői mintákat, és közelítesz a depresszió felé.
Ha épp öngyilkos akarsz lenni, akkor tudd, ha tényleg az akarnál lenni, már megtetted volna. Felesleges, ezen rágódnod.

Azért vagy itt, mert dolgod van. Szabadítsd fel magad, és élvezd az élményt és a szabadságot!
Mivel tudom, hogy még nem bízol bennem (kivéve ha már beszéltünk), ha azt érzed, hogy semmit sem ért a beszélgetésünk visszaadom a pénzed.

SOS ajánlom neked a következőt>>> Skype Önismereti tréning

u.i.: amúgy a sikeresebb vállalkozások vezetőinek, már olyan tréningeket tartanak, hogyan készüljenek fel az Y és a Z generációs munkaerőre. Szóval ha nem akarsz lemaradni, akkor rakd rendbe magad.

Kattints az ingyenes értesítőért!