Nem tudod kihez fordulj, ha elakadtál?

Talán eddig nem is kértél jól segítséget?


Szeretettel köszöntelek. Kárpáti Boglárka vagyok, az önismereten alapuló problémakezelés specialistája.
Az előző videóban arra kerestük a választ, hogy mi a következő lépés a jelenlegi energiák tükrében a Valódi Önismeret útján.

Hogyan tovább?

Megbeszéltük, hogy ebben az időszakban miért elengedhetetlenül fontos segítséget kérni. Ha nem láttad ezt a videót, akkor javaslom, hogy feltétlenül nézd meg.
Most viszont arra keressük a választ, hogy KITŐL érdemes segítséget kérni? és MIT JELENT A VALÓDI SEGÍTSÉGKÉRÉS?

Kitől kérj segítséget?

Nagyon sokan, amikor megrekednek, amikor beakadnak egy problémában, akkor automatikusan úgy reagálnak, hogy olyan emberektől kérnek segítséget, akik a környezetükben vannak.
Barátoktól, barátnőktől, a párjuktól, a szüleiktől, a szomszédtól…olyan emberektől, akik…
VAJON HITELESEK ABBAN, amit kérdezünk tőlük?

Sokkal könnyebb a szégyenünket, a problémáinkat felvállalni olyan emberek előtt, akikkel nagyon szoros érzelmi kapcsolatban vagyunk. Idegenek előtt viszonylag nehezebben merjük kimutatni azt, hogy gyengék vagyunk, hogy elesettek vagyunk, hogy megrekedtünk. Mi ezzel a probléma? Mi a probléma azzal, ha olyan embertől kérsz segítséget, aki nem biztos, hogy hiteles abban, hogy azt a segítséget adja, amire neked szükséged van?

„Eddig rosszul kértem segítséget?

Mert megoldásokat keresel. Úgy kérsz segítséget, hogy a te adott problémádra adjon valaki egy megoldást. És a szüleid, a barátaid, a párod el fogják mondani, hogy ők hogyan oldanák meg ezt a helyzetet. De ez neked nem valódi segítségnyújtás. Hiszen nem a tisztánlátásodat fogja tágítani az, amit ők mondanak, hanem belelökhetnek egy kényszerpályára, ami nem biztos, hogy megoldást ad a te problémádra.
A valódi segítségkérés azt jelenti, hogy olyan embertől kérsz segítséget, aki adott témában hiteles neked. Aki pozitív példával jár előtted, aki már megugrotta ezeket a problémákat, és láthatod, hogy az eredménye mit mutat neked.

„Akkor hogyan csináljam ezután?”

Mit is jelent a valódi segítségkérés? Hogy olyan embertől kérsz segítséget, aki hiteles abban a témában. Kitől kérj segítséget? Valószínűleg ne a hozzád legközelebb álló emberektől. Hiszen ők a félelmeikkel, az aggodalmaikkal lehet, hogy nem megfelelően fognak neked segíteni.
Hogyan kérj jól segítséget? Hogyan kell hozzáállnod gondolatilag, érzelmileg, beállítottságban ahhoz, hogy jól kérj segítséget? Úgy, hogy ne csak egy mankót kapj? Ne csak egy könnyű utat, egy könnyű megoldást kapj, hanem megkapd azt a tisztánlátást, amelyre valóban szükséged van.

„Erről fogunk beszélgetni a következő videóban.”

Ha kérdésed, javaslatod, ötleted van, akkor kérlek, itt a hozzászólásban írd le.
Tarts velem a következő videóban, ahol arról fogunk beszélgetni,
HOGYAN KÉRJ JÓL SEGÍTSÉGET?

Lemaradtál az előző videóról?

KATTINTS IDE az előző videó lejátszásához!
Megj.: Ezt a videót is letöltheted hanganyagként. 😉

Érdekel a következő videó?

KATTINTS IDE a következő videóhoz!
„Ez is letölthető mp3-ban?” Naná! 🙂

Oszd meg, ha tetszett!
Szólj hozzá, ha van gondolatod róla!
Iratkozz fel értesítőre, hogy ne maradj le a következő részekről!

Kattints az ingyenes értesítőért!