Hogyan kérj (önismereti) segítséget, hogy az a fejlődésed szolgálja?

Szeretettel köszöntelek!

Kárpáti Boglárka vagyok, az önismereten alapuló problémakezelés specialistája és az Otthonfa blog írója.

A videósorozat eddigi részeiből megtudhattad, hogy a probléma alapvetően az, hogy nem kérsz segítséget, tehát KÉRNI KELL SEGÍTSÉGET. Hogy KITŐL KÉRJ SEGÍTSÉGET? És MIT JELENT A VALÓDI SEGÍTSÉGKÉRÉS?

A mostani videóban arról fogok beszélni, HOGYAN KÉRJ SEGÍTSÉGET?

Lehet, hogy ez a téma bagatellnek tűnik, és végtelenül egyszerűnek, és egyáltalán, minek is beszélünk erről… De az eddigi tapasztalataim alapján a Skype-tréningesekkel, az Antares-tréningesekkel, a Skype-konzultációsokkal és az egyéni tréningesekkel arra a következtetésre jutottam, hogy erről bizony beszélni kell. Ezt rendbe kell tenni.

 

A HOGYAN KÉRJ SEGÍTSÉGET? egy nagyon fontos része a te alapbeállítottságod. Mert azt gondolod, hogy te tudod, hogy mire van szükséged. Hogy neked milyen segítségre van szükséged. És ezzel a gondolattal lépsz oda ahhoz, akitől segítséget kérsz. Tehát valójában nem horgászni szeretnél megtanulni, hanem halat akarsz kapni. És a megoldás az valójában a tisztánlátás.

Mert nem az a probléma, amit te valójában problémának látsz.

Az csak a probléma egyik része. Az az okozat. És neked megoldani azt az okot kell, ami kiváltja azt az okozatot, amit a külvilágodban tapasztalsz. Ez így a kerek probléma. És hogyha jól akarsz segítséget kérni, akkor a te beállítottságodnak nagyon NYITOTTnak kell lennie, nagyon BEFOGADÓnak kell lennie és teljesen ŐSZINTÉN fel kell tudnod vázolni, hogy igazából mi is az, amit te megélsz, és arra kérsz te egy megoldást. Most már tudod azt, hogy segítséget kell kérned. Tudod azt, hogy kitől kérj segítséget, hogy miért fontos a segítségkérés és azt is, hogyan kérj segítséget, milyen beállítottsággal. Vagy még mindig vacillálsz? Még gondolkozol? Bizonytalan vagy?

Kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy kérj-e segítséget?

Ez abból adódhat, hogy azt éled meg, hogy a környezeted nem ért meg téged az önfelvállalás útján. Ebből tudat alatt arra következtethetsz, hogy ha ők nem értenek meg, ha hozzájuk nem tudsz fordulni valódi segítségkéréssel, akkor valójában senkihez. Hogy senki nem ért meg téged. Hogy nem vagy fontos. Hogy nem vagy értékes, hogy nem értékesek a gondolataid, hogy nem fontos a problémád. Hogy nem tudsz valódi értéket teremteni, és az, amit te tudsz adni másoknak, az igazából nem érdekel senkit sem. KÉSZEN ÁLLSZ arra, hogy végre segítséget kérj? Készen állsz arra, hogy végre kigyere ebből az ördögi körből? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint a videó alatti gombra kattintani és KÉRJ SEGÍTSÉGET MOST AZONNAL!