Bőségtudat használata a gyakorlatban

„A bőségtudat jóval többet jelent annál, mint hogy egyszerűen csak elegendő pénzt keresünk. Ez egyfajta gondolkodásmód is, amely által az életet nem végtelen küzdelemnek, hanem varázslatos kalandnak fogjuk fel, amelyben vágyaink könnyedén és magától értetődően beteljesülnek. E gondolkodásmód része az is, hogy bármiben képesek vagyunk meglátni a szépséget, hogy áthat a hála érzése, és kitárjuk színünket a bennünket érő benyomásoknak. A bőségtudat lelkiállapot is egy érzés; nem hit, hanem maga a tudás: az a tudás, hogy minden, amire csak szükségünk van, rendelkezésünkre áll, elérhető számunkra. A bőség és a jólét valójában az ember természetes létállapota.”  – Deepak Chopra

– Mester! Törekszem folyamatosan felülírni a szegénységtudatot! Majdnem azt mondtam, szegénységtudatomat, de már tudom, nem használok birtokos szerkezetet, mert azzal csak a jelenlétét erősítem.

Egész jól működik, egyre kevesebb a gyomorgörcsöm, és azonnal észreveszem, fülön csíptem, ha negatív gondolatok vagy érzések jönnének fel a pénzzel kapcsolatban. Sokat beszélgettem vele mostanában, így a pénzkezelési technikák is egyre simábban mennek.  Nagyon jó érzés uralni a pénzáramlási folyamatot. Nem is uralni, sokkal inkább támogatni, hagyni, hogy szabadon áramoljon. imádom, hogy már látom, hol korlátoztam eddig a szabad áramlásában. Tulajdonképpen korlátoztam őt a szabad mozgásában. Hihetetlenül felszabadító érzés ez, hogy láttam, mit tettem eddig, ami ide vezetett. A tisztán látás segíti a 100%-os felelősségvállalást is. Ez rengeteg energiát és lendületet ad! mehetünk tovább, Mester?

– Elméletben mindent tudsz a bőségtudatos gondolkodásról. Miért nem tudod alkalmazni?

– Mert még hazugságnak érzem. Még azt érzem, nem érdemlem meg, hogy gazdag legyek. Mintha szégyen lenne gazdagnak lenni. Sok ember rengeteget dolgozik azért, hogy a napi betevője meglegyen, én meg könnyedén legyek gazdag? Olyan diszharmonikus érzés ez bennem. Mintha elárulnám őket és magamat. Eddig gondolkodtam valahogy a gazdagokról, általában negatívan, most meg álljak be a sorba én is? Hogy engem is utáljanak?

– AHA, szóval attól félsz, hogy nem fognak szeretni, tisztelni az emberek, ha te is gazdag leszel? Mit fognak szólni a szomszédok, ha meglátják, hogy szebb autóval mész haza? Ha csoki barnán találkozik veled a családod karácsonykor? Majd megkérdezik tőled, hogy mit flancolsz? Minek mész a Maldív – szigetekre, ha tized annyiért tudsz a Horváth tengerpartra lemenni? Még kajára sem kell költened, hiszen addig a hűtőtáska is kitart, igaz?

– Hát, igen… Miért van most gyomorgörcsöm?

– A gazdagság felelősségvállalás. Lehetsz Te csodálatos adakozó ember. Bizonyítsd be, hogy úgy leszel gazdag, hogy közben nem adod el a lelked, és segíted támogatod az embereket! Ezért is van már adakozó számlád, és minél több pénzt áramoltatsz magadhoz, annál többet tudsz adni! A legnagyobb spirituális mesterek is mind gazdagok és nincs emiatt lelkiismeret furdalásuk, hiszen rengeteget jótékonykodnak. Akkor tudsz többet adni, ha neked is több van!

– Ez igaz Mester!

– Gazdagságoddal más embereket is gazdaggá tudsz tenni! A példamutatásod legyen világhíres arról, hogyan lehet szegénységtudatból gazdaggá válni, megélni az univerzum végtelen bőségét és ezt a tudást add át mindenkinek. Tanítsd meg nekik a pénzteremtés művészetét! A szolgáltatásaidért kérj megfelelő pénzösszeget, hogy beindítsd a pozitív pénzáramlást az életükben! Adj annyit, amennyit csak bírsz, de ne mindent ingyen, mert lekötöd a pénzáramlásukat!

– Tehát a bőségtudat önmagában még nem elég, cselekednem is szükséges.

– A cselevéseddel hozod mozgásba az energiát! A cselekvés Istennek tetsző, az univerzum is csak a rezgésedből ért. Ha csak otthon ülsz és meditálsz más a rezgésed, mint amikor lelkesen, motiváltan, célirányosan cselekszel a szent célod megvalósítása érdekében!  A bőség és a jólét valójában az ember természetes létállapota. Hozd magad ebbe az állapotba! A bőség tudatos gondolkodás, csak az első lépés. Bőségben kell magad érezned, és úgy is kell a döntéseidet meghoznod, majd cselekedned. Akkor lesz harmonikus a kisugárzásod, ami megteremti számodra a bőséget, ha mind három szinten (gondolat, érzés, cselekvés) belső bizonyosságból tudod, hogy bőségben vagy! És ezt csak akkor tudod megélni, ha cselekvéseid által, mindig, minden pillanatban így gondolkozol, érzel, és cselekszel!

– Ennyi pénzből, hogyan élje bőségben?

– Látod, még mindig szegénységtudatosan gondolkozol.

– Ohhhhhhh, csak egy régi program…. töröl, töröl, töröl… megyek és teszem a dolgom, tudatosan, bőségtudatosan!

– Hajrá!

Ha bármi kérdésed van, írd meg hozzászólásban.