A Márciusi önismereti előrejelző munkafüzet letölthető az OtthonFa Club weboldalról, a letöltések menüpontból.

A negatív gondolatok hatása önmagadra

Amikor negatívan gondolkozol önmagadról, az olyan, mintha egy nagy késsel folyamatosan szurkálnád magad. Amikor negatív tényeket állítasz önmagadról, folyamatosan romboló a saját önértékelésed, és önbizalmad. Amikor kritizálod, bírálod önmagad, rombolod az önértékelésed és az önbecsülésed.

Így kialakul benned a negatív énkép, aminek az lesz az eredménye, hogy egy csomó dologra nem tartod képesnek és érdemesnek magad, és garantáltan sikertelen lesz az életed.

És aki negatívan gondolkodik önmagáról, lassú öngyilkosságot követ el.

Miért gondolkodsz önmagadról negatívan?

Mert ezt tanultad, ezt szoktad meg. Negatív állításokat hallottál másoktól önmagadról, és olyan sokat, olyan sokáig hallgattad míg végül elhitted életképtelen vagy és semmire sem vagy jó.

A szüleidtől a túlzott elvárások, a maximalizmus, a tökéletesség abba a hitbe kergettek, hogyha nem tudsz megfelelni a szüleid elvárásának, nem vagy elég jó, és talán nem is vagy jó semmire. Csak hajtod magad, hogy mindent maximálisan teljesíts, hogy tökéletes legyél, miközben bent folyamatosan bántod és bünteted magad, ha ezeknek a kritériumoknak nem tudsz megfelelni.

Az önmagadról való negatív gondolkodás beléd égett, így állsz önmaghoz, ilyennek látod önmagad, és ennek eredményeként, ilyennek látnak mások is. Közben mindent megteszel, hogy jó színben tüntesd fel magad, és így kialakul a hamis énkép, mely mögött a negatív énkép húzódik meg. És ennek a belső beállítottságnak garantáltan frusztráció, szorongás, depresszió lesz a vége, ha nem változtatsz rajta gyorsan.

 

Pozitív gondolkodás önmagadról

Ez nem azt jelenti, hogy önámításba kell esni és hurrá optimista módon kellene önmagadhoz hozzáállnod. Egy ugyanis szintén hamis énképhez vezetne. A cél az, hogy reálisan és tisztán lásd önmagad, ki is vagy, milyen is vagy, mire is vagy képes valójában.

Mert csak így lehetsz sikeres, erős, és boldog, aki a saját, szabad életét éli, bőségben és szeretetben.

Tisztán látni önmagadat, csak önismerettel lehetséges. 

Első lépésekben le kell építened aki nem vagy, amilyen nem vagy és az összes önkorlátozó hiedelmet, ami a fejedben van, és mind hazugság.

Ezután őszintén meg kell látnod, milyen pozitív tulajdonságaid vannak. Miben vagy jó, milyen képességeid vannak, milyen erősségeid, gyengeségeid építik fel az énképed.

Majd fokozatosan el kell hagynod a hamis mintákat (szülői, társadalmi minták) melyek korlátoztak a saját kiteljesedésedben. És erősítened kell az eddig elnyomott képességeidet, erősségeidet, hogy azzá az emberré válhass aki vagy és azt az életet élhesd, ami maradéktalanul boldoggá tesz. És felszabadulva fogod érzeni önmagad.

Közben a pozitív énképedet fel kell építened, ehhez olyan gondolatokat, érzéseket, tetteket kell szokássá tenned, melyek egy belső stabilitást és belső békét eredményeznek.

Kezd ezzel az ingyenes önismereti tudásanyaggal:

 

 

Negatív gondolatok pozitív hatása

Csak akkor ismerheted meg ki is vagy valójában, mire is vágysz valójában, ha már tisztán látod ki nem vagy és mi az, amit nem akarsz, mert nem tesz boldoggá.

A negatív gondolatoknak nagy haszna van, és van pozitív hatása arra, hogy könnyedén ki tudd alakítani a pozitív énképed, és válj életed alakítójává.

Ugyanis a negatív gondolatok felismerése, fülön csípése, és azonnali átalakításuk pozitív gondolatokká segítenek hozzá ahhoz, hogy elindulj a valódi önismeret útján. Mert e folyamat közben a figyelmed fókusza végig önmagadon, önmagadon belülre kerül, így elindult az önismereti utazásod. Hiszen az önismeret első lépése, azért, hogy megismerd önmagad az, hogy a figyelmed fókuszát önmagadra fordítod.

Így egy határtalan és végtelen lehetőségekkel teli világba érkezve, elkezded uralni a gondolataidat, és ez azért lesz csodás pozitív változás az életedben, mert aki uralja a gondolataid, uralja az életét.

És te, ezt fogod elérni. Te leszel így, az életed alakítója.

 

Az ördögi körből való kilépés, azaz a negatív gondolatok elhagyása

2019 Március – Önismereti előrejelzés

„Minden most kezdődik el, ahogy dobban a szíved.” – ákos

ELŐFIZETŐI TARTALOM

Ez a doboz értékes extra tartalmat rejt

Ezt azonban csak OtthonFa Club Tagok (előfizetők) láthatják. Te még nem vagy OtthonFa Club Tag? Ugyan már! Regisztrálj most és máris olvashatod ezt a részt is.

Bejelentkezés Club regisztráció

 

Fő minőségek, amit ültess a gyakorlatba

Tisztulás
Elengedés
Öröm
Radikális Döntések
Fókusz
Szeretet
Meditáció
Felelősségvállalás

Amire most szükséged lesz, a szeretetre épülő mély kapcsolat kialakításához önmagaddal:

• belső belassulás és megtisztulás
• mély kapcsolódás önmagaddal (egész nap)
• fókusz megtartása önmagadon és a céljaidon
• találd meg az örömöt mindenben
• radikális döntések meghozatala
• gyors, érzelem mentes elengedés
• bátor célirányos cselekvés tudásod gyakorlatba ültetésével

 

A Márciusi önismereti előrejelző munkafüzet letölthető az OtthonFa Club weboldalról, a letöltések menüpontból.

 

Ajánlott tudásanyagok az OtthonFa – Önismeret Univerzumból

Kifejezetten olyan anyagokat válogattam össze, melyek a fejlődést szolgálják. Így nem kell találomra válogatnod köztük, ezekre koncentrálva, garantáltan sikeres hónapod lesz. Ezeket mind megtalálod az OtthonFa Club oldalon és a zárt facebook csoportban.
Kérlek, ne csak megnézd ezeket, hanem azonnal ültesd is a gyakorlatba az új tudásod, mert csak így fog változást hozni az életedben.

Webináriumok:
 Hogyan Urald az EGO-d?
 Spiritualitás, Spirituális intelligencia
 A bőségtudatosság megteremtése
 Tudatos jelenlét
 Az átszoktatás
 A pénzügyi intelligencia fejlesztésének alaplépései
 Tudatos teremtés és a sikeres célmegvalósítás folyamata

Heti Gondolatrendező:
4,.5,.6,.7.,8.,9.,11.,15.,16,.17,.18,.19,.21,.22,.27,.29,.30,.31,.36,.37,.38,.39,.40,.41,.46,.49,.52.,55.,62.,63.,64.,68.,69.,70.,71.,74.,78.,81.,89.,90.,91.,94.,95.,98.,99.,rész

Meditációk:
 Elméd természetes működése a gazdagság és a bőség
 Gondolatok Elcsendesítése Meditáció
 Elengedés meditáció
 Felöltődés Pilisszentkereszt – Szentkút Energiáival

Színezni, rajzolni is lehet, a céltudatos szabad kezes rajzolást, festést, alkotást ajánlom. Arra figyelj, hogy nem csak akkor vagy művész, ha az általánosságban elfogadott művészeti technikákat csinálod éppen, hanem innentől kezdve minden pillanatban. Így minden cselekvésedben (meditáció, sport, feladatok elvégzése, utazás, pihenés, szex, gyereknevelés, kommunikáció) mindig művész vagy, és annak a művésze, amit épp csinálsz.

Minden nap szívvel és lélekkel, szenvedélyesen és hiteles példát mutatva, azon fogok dolgozni, hogy a lehető legtökéletesebben szolgáljam a fejlődésed, és a boldog, szabad, saját életed megteremtését. Együtt, megcsináljuk!

Minden nap hálát mondok az OtthonFa Clubért, hogy együtt, támogató csapatként éljük és teremtjük az életünket.

Kárpáti Boglárka on Facebook
Kárpáti Boglárka
Kárpáti Boglárka
Szia! Kárpáti Boglárka vagyok, az Önismereten alapuló problémakezelés specialistája, az OtthonFa társalapítója, író, vlogger és az OtthonFa Önismereti Blog szerzője. Célom az emberek tudatának felszabadítása. Köszönöm, hogy az én írásomat olvasod. Hiszem, hogy Neked is segít.

Pin It on Pinterest

Read previous post:
A Múlt elengedése – Múltrendezés

Aki azt mondja, a múltat könnyű elengedni, lezárni, megbocsátani és újrakezdeni, az minden bizonnyal egy lépést sem tett meg ezzel...

Close