Mi is valójában a tisztánlátás? Hogyan lehet a tisztánlátást fejleszteni? Erről fogsz bő 33 percben hallani ebből az Önismereti 33 adásból.

Hangfelvétel (MP3) formátum:

[smart_track_player url=”https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/of-public/Hanganyagok/Onismereti33/2018-02-05+Hogyan+lehet+a+tiszt%C3%A1nl%C3%A1t%C3%A1st+fejleszteni.mp3″ title=”Hogyan lehet a tisztánlátást fejleszteni?” artist=”Kárpáti Boglárka – OtthonFa” hashtag=”önismeret,önismereti33,spiritualitas,tisztanlatas” twitter_username=”otthonfa” ]

Kapcsolódó anyagok:

"Hogyan éld meg tudatosan a spiritualitást a mindennapokban?"

Vannak olyan emberek, akik csak abban hisznek, amit a két kezükkel meg tudnak fogni és csak az az érték a számukra, amit a pénztárcájukban látnak. Ez a videótréning nem nekik szól. Ők még nem értik azt, amit te már igen: a világ többről szól, mint a szabad szemmel látható dolgok összessége. Te nem csak magasabb szintre fogod emelni a spirituális intelligenciád, hanem megtanulod azt könnyebben is alkalmazni az életedben.
Transcript (videó legépelve)

Sziasztok OtthonFások! Szeretettel köszöntelek benneteket a mai Önismereti 33 élő Facebook műsorban, ahol megoldásokat kaptok varázslatok és mellébeszélés nélkül. A mai nagyon érdekes témánk, hogyan lehet a tisztánlátást fejleszteni. Ezt szavaztátok meg a Szabadulj fel! csoportban, úgyhogy természetesen erről fogunk ma beszélgetni. Közben írj ide, a videó alá egy hellot, egy sziát, hogyha itt vagy. Írd meg, hogy melyik városból nézed a műsort! Illetve mindenféleképpen, hogyha az adott témával kapcsolatban kérdésed van, akkor máris jöhetnek hozzászólásban a kérdések, hogy ezeket itt, élőben meg tudjam válaszolni. És engedjetek meg nekem ma egy kicsivel hosszabb bevezetőt, mert ugye ez a téma, ez sokakban kelthet mindenfajta spirituálisabb gondolatot és egy picit tegyük rendbe, hogy itt, az OtthonFánál hogyan kezeljük ezeket a témákat. Ugye az OtthonFa Club előfizetői csoportban rendszeresen azzal foglalkozunk, hogy hogyan tisztítsuk egymás gondolkodását és hogyan adjunk tisztánlátást a saját belső folyamatainkra. Az Antares Tréning is – ami március 10-én indul majd egy új csoport -, ugye ott is a fő területünk az az lesz, hogy hogyan fejleszd a tisztánlátásodat és hogyan láss rá teljesen tisztán a saját belső folyamataidra, hogy tisztán lásd azt, hogy hogyan működik a külvilágod, milyen árnyékszemélyiségeid vannak, mik azok a dolgok, amelyeken változtatnod kell.

Itt, az OtthonFánál abban hiszünk, és én abban hiszek és erre tettem fel az életemet, erre a gondolatra, hogy nem a tudás az, ami anarchiát szül, hanem a tudatlanság. És a tiszta tudás, ami mentes mindenfajta őrületektől, mindenfajta egós félelmektől és spirituális egós túlmisztifikálásoktól, és ilyen ’jajjj’, mindenfajta fura dolgoktól. Mi itt abban hiszünk, hogy több szinten kell fejlesztenünk magunkat ahhoz, hogy el tudjuk érni a tisztánlátást. Ugyanis mindenki láthat tisztán, ez igazából gyakorlás kérdése. A legveszélyesebb az, amikor valaki azzal a tehetséggel születik, hogy mondjuk tisztán lát dolgokat és ezt a tehetségét nem fejleszti tovább, és ezzel bizony nagyon-nagyon sok nehézséget okozhat magának is, illetve azoknak is, akiknek megpróbál látói tevékenységében működni.

És akkor vágjunk is bele abba, hogy milyen fajtái vannak a tisztánlátásnak, és hogy hogyan lehet ezeket fejleszteni! Illetve a műsor végén egy-két személyes példát is fogok hozni ezzel kapcsolatban. Közben látom, hogy egyre többen itt vagytok. És ne felejtsétek el megosztani a kedvenc csoportjaitokban is a mai műsort, hiszen azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy mindenkihez el tudjuk juttatni azokat az információkat, amely segít nekik a hétköznapok könnyedebb, boldogabb, felszabadultabb megélésében.

Közben látom, hogy Beka itt van. Markó Ákos, Nagy László, Timár Krisztina, Méhészné Szilvi. Ősi Mariann Ciprusról. Hello csajszi! És hát egyre többen vagytok, aminek én nagyon-nagyon örülök.

Na, és akkor nézzük azt, hogy milyen területei vannak a tisztánlátásnak! A tisztánlátást le kell tisztítanunk a, a misztikumok világától, mert rengeteg-rengeteg zakkant spiri tanítás található fent az interneten. Illetve sokan próbálják tanítani a tisztánlátást különböző módokon és ez nagyon-nagyon veszélyes. Ezért nagyon fontos, hogy úgy állj ehhez hozzá, hogy teljesen mindegy, hogy épp a jelenlegi életedben mennyire látod tisztán a dolgokat, hogyha gyakorlod a tisztánlátás gyakorlatait, akkor mindenki el tud jutni arra a szintre, hogy tisztán lássa saját magát, a saját világát és azt gondolom, hogy ez a legfontosabb első lépés, amit meg kell tenni ahhoz, hogy másoknak segíthessünk abban, hogy rálássunk a saját életünkre. Úgyhogy mindenkit arra kérek, hogy nagyon-nagyon racionális elmével álljon hozzá a mai műsorhoz, és küldjük ki az egót és a spirituális egót, mert nagyon nincsen rá szükségünk, hiszen ők csak összezavarnak téged. Amit még fontos tisztázni az az, hogy az empatikus képesség nem egyenlő a tisztánlátással. Hogyha valaki empatikus képességekkel rendelkezik, akkor az azt jelenti, hogy fejlett érzései, érzékelései vannak, ami persze nem egyenlő a fejlett érzelmi intelligenciával. És az empátia, az inkább az érzéseken keresztül, a kinesztetikai érzékeléseken keresztül történő érzékelés. Míg a tisztánlátás sokkal inkább a gondolatok, a látomások területén van, tehát ebből is látszik, hogy a tisztánlátás, az a mentális intelligencia fejlesztésével elérhető. Mindenkit óva intek attól, hogy könyvek meg interneten való írásokból elkezdje megnyitogatni a harmadik szemét. Ugye hogyha a csakrákat vesszük alapul, akkor van egy olyan csakránk, ami itt, a homlokunknál található, amit úgy hívunk, hogy harmadik szem. És hát nagyon sok írást találtam ezzel kapcsolatba, hogy gyertya meditáció fonal segítségével, meg, meg mindenfajta őrületek, amik alapvetően egy mester segítségével, iránymutatásával, kontroll alatt tartásával abszolút kivitelezhető technikák, viszont hogyha valaki úgy próbálja nyitni a harmadik szemét, hogy egyedül, otthon, ilyen sufnituningban, akkor annak komoly pszichikai következményei lehetnek. Úgyhogy nagyon kérek mindenkit, hogy ezt egyedül ne gyakorolja, bármennyire is érez magában tehetséget erre. Na, és akkor nézzük, hogy milyen területei vannak a tisztánlátásnak. Közben természetesen hogyha van bármi kérdésed, tapasztalatod, valamitől megijedtél, nem tudod, hogy ez most tisztánlátás, vagy csak az egód, spiri egód játszik veled, akkor tegyél fel kérdéseket és tisztázzuk ezeket a dolgokat, mert mindig ez az első lépés, hogy merd magadnak bevallani, hogy mennyi minden történik a fejedben és a szívedben. És azokat rendezve, azokat egyre, egyre inkább a helyére pakolva fogod azt tudni, hogy igazából ez most tisztánlátás volt vagy egyszerűen csak egy, egy egós védekezési mechanizmus kapcsolt be nálad.

Köszönöm, hogyha lelájkolod meg leszívecskézed a műsort, hogyha szereted. Illetve ne felejtsétek el megosztani a videót, vagy behashtagelni, betagelni az ismerőseiteket, akikkel meg szeretnéd osztani ezt a műsort, illetve oszd meg a saját idővonaladon!

Na, és akkor nézzük a tisztánlátás részeit! Van egy könyv, amit azoknak ajánlok, akik eldöntötték azt, hogy akár pénzt, időt, energiát szánnak arra, hogy a tisztánlátásukat fejlesszék, erre ugye elsősorban nagyon jók az önismereti tréningjeink, ugye az Antares Tréning, amit mindenkinek szívből ajánlok. Illetve C. W.  Leadbeater könyvét, a Tisztánlátást, mert azt gondolom, hogy a teozófia alapjaira épített tisztánlátás megértése és gyakorlatok nagyon sokat segít abban, hogy le tudd vetkőzni a misztikumokat erről az egész őrületről, és ténylegesen a tiszta tudást kapd meg.

A tisztánlátásnak rengeteg fajtája van, nemtől, kortól, tehetségtől, születési adottságoktól függetlenül. És ezek teljes mélységig elsajátíthatók, még akkor is, hogyha most azt érzed, hogy te egyáltalán nem rendelkezel a tisztánlátással. Azt még azért hadd tegyem hozzá, hogy nagyon fontos törekedni a tisztánlátásra, hiszen ahhoz, hogy, hogy egyre magasabb szintre emeld az életed, hogy egyre boldogabb, hogy egyre felszabadultabb legyél, ahhoz bizony szembe kell nézni fájdalmas, kellemetlen, kényelmetlen szituációkkal, helyzetekkel, belső személyiségekkel, és hogyha valaki ezt nem teszi meg, akkor igazából soha a büdös életbe nem fog tisztán látni. Két csoportra lehet osztani a tisztánlátás képességét és gyakorlatait, az első, amikor egyszerű tisztánlátásban van valaki, ezt hívjuk éterikus tisztánlátásnak. Amikor a harmadik szeme segítségével lát időben, térben és éterikus dolgokat. Ez az a terület, ami a legmagasabb szintje a tisztánlátásnak és ez az a terület, amit segítség nélkül, mester nélkül, útmutató nélkül, kontroll nélkül nem szabad elkezdeni gyakorolni, mert komoly pszichikai következményei lehetnek. És akkor utána jönnek a tudatos tisztánlátás területei, amikor valaki például térben vagy időben lát tisztán, tehát látja mondjuk a múltat vagy a jövőt, lát bizonyos embereket, tárgyakat, akik mondjuk a Föld másik területén vannak. Illetve ennek is van 3 típusa, ugye van a, a teljesen tudatosan felépített tisztánlátás, illetve van a, a, az akaratlan tisztánlátás, ami ugye azt jelenti, hogy, hogy az embernek vannak bizonyos képességei vagy nagyon jó a fantáziája, nagyon tiszta az elméje, mentes minden mentális zajoktól, kordában tartja a félelmeit és akkor néha ilyen látomásszerű bevillanásai vannak, amit nem igazán tud hova tenni. Ugye ez az akaratlan tisztánlátás. És hát igazából ennyi fajtája van így a szakirodalom szerint és én azt gondolom, hogy ehhez úgy érdemes hozzáállnunk most így, hogyha arról fogunk beszélni, hogy hogyan érdemes fejlesztened a tisztánlátást, hogy leveszünk minden okkult, és misztika, és spirituális és mindenfajta őrületeket. És tényleg a lehető legmagasabb tudatossági szinten a lehető legmagasabb mentális intelligenciával és racionális elmével úgy állunk ehhez hozzá, mint hogyha egy bevásárló lista alapján elmész bevásárolni, majd megfőzöd egy receptúra alapján azt a fantasztikus csirkepaprikást nokedlivel. Hiszen ennyire emberi tulajdonság a tisztánlátás, ennyire hétköznapi dolognak kellene lennie és nem, nem lenne szabad túlmisztifikálni.

Na, és akkor közbe nézem, hogy jött-e esetleg kérdés. Ősi Mariann írja, hogy „Nekem ez most pont nagyon aktuális. A fél napom azzal telik, hogy próbálom visszahozni magam…..magas energia-, rezgésszint, stb. Elkezdtem dolgozni, pasi, vissza a hotel, félelmeim úgy előjöttek, hogy alig bírom őket lecsendesíteni. Meditáció, megerősítések, stb. Úgy elvisz, hogy maradnék az ágyban, beparázok, nem vagyok a jelenben, pfff, káosz. Keresem a megoldást. Pasi ügy, ami az egészet elindította szerintem, illetve a múlt.” Szuper vagy Mariann! Hiszen ez egy nagyon fontos példa arra, hogy mennyire sebezhető a tisztánlátásunk. Ugyanis hogyha valakinek nincs önfegyelme, önkontrollja, nem fejleszti a mentális és az érzelmi önfegyelmét és önkontrollját, akkor a tisztánlátás így el tud menni. És utána már csak racionalizáló magyarázatok, védekezési mechanizmusok indulnak be. Beindul az agyalás, mit hogy lehetne, meddig lehetne. Bejönnek a múltbéli tapasztalatok, a rögzült paradigmák és az egészből egy ilyen hatalmas nagy káosz születik, ami ugye abszolút nem tisztánlátás. Ugye rendszeresen látunk olyan embereket, akik folyamatosan sulykolják a magyarázatait azzal kapcsolatban, hogy mi miért történik, miért az történik, miért azt látja. És hát ugye ez a racionalizáló magyarázkodás, ez sem tisztánlátás. Tehát amikor valaki folyamatosan csak tanul, tanul, tanul, információt vesz be, de azokat nem ülteti át a gyakorlatba, nincsenek jelenbeli tapasztalatai, akkor egészen biztos, hogy nincs tisztánlátásban. A figyelem fókuszának a helye is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy valaki tisztánlátásban vagy nincs. Például hogyha valaki egyfolytában a múltban van, a múltról beszél, keresi és kutatja a miérteket, mindig mindent meg akar érteni, ez megint nem tisztánlátás. Hiszen a tisztánlátás, az egyszerűen a jelen pillanatban történő valóságban alapszik és onnan tud esetleg térben és időben mozogni. De hogyha valakinek a fókusza nincsen 100%-osan a jelenben, akkor egészen biztos, hogy nem tud tisztán látni, hiszen érzelmi befolyásoltság alatt van, és ez teljesen össze tudja zavarni érzelmileg és mentálisan. Úgyhogy a megoldás Mariann erre, amit az OtthonFa Club előfizetői csoportban már tök jól megtanultál, az tényleg az, hogy meg kell állni, fel kell tölteni a raktáraidat táplálékkal, vitaminnal, vízzel, kell egyet pihenni, regenerálódni és utána tiszta fejjel ránézni a dolgokra. Kijössz a dobozból és kívülről, szinte érzelemmentesen tekintesz rá az egészre. Ugyanis a tisztánlátásnál nagyon fontos, hogy gyakorolni kell a lelki és az érzelmi függetlenséget. Ugyanis hogyha valaki érzelmileg nagyon benne van egy szituációban, magával ragadja, együtt érez, akkor egészen biztos, hogy elmegy a tisztánlátása, mert az érzelmi befolyásoltság, az igazából teljesen ellentétben van azzal, hogy valaki tisztán lát vagy sem. Jó?

Közben nézem, hogy jött-e még esetleg kérdés. Remélem, tudtok jegyzetelni. Hogyha nem, akkor ne felejtsétek el, hogy a YouTube csatornán, az otthonfa.hu weboldalon is meg tudjátok nézni, illetve most már az Ingyenes Letölthető Anyagok menü alatt pedig mp3-ban meg tudjátok hallgatni az összes Önismereti 33 műsort, úgyhogy nagyon törekszünk arra, hogy a lehető legkönnyedebbé tegyük neked, hogy a műsorokat folyamatosan, akár egész nap tudd hallgatni!

Na, és akkor menjünk tovább! Hogyan lehet fejleszteni a tisztánlátást? Hogyha eljutottál arra a pontra az életedben, hogy eleged van már ebből az egész káoszból meg, meg nem igazán vagy boldog, nem a saját életedet éled, sokszor vagyunk kilátástalan, nehéz szituációkban, akkor tényleg az önismeret által a legfontosabb a belső látás fejlesztése. Ez az első lépés, amit meg kell tennünk ahhoz, hogy tisztán rálássunk a dolgokra. A belső látás azt jelenti, hogy a figyelmed fókusza befele van és figyeled a belső folyamataidat, az érzéseidet, a gondolataidat. Ugye idetartozik a testtudatosság és a tested érzékelése is. És a belső látás által elkezdenek lehullani belül, a gondolataidról egy csomó mentális zaj, egy csomó felesleges dolog, amire nincs szükséged. Tehát az első lépés, az a belső látás elindítása.

Aztán a, a következő lépés, az egy olyan gyakorlat, amit érdemes minden nap végezni. Hogy minden nap legalább egy félelmeddel menj szembe! Ugyanis aki folyamatosan retteg dolgoktól, nem mer cselekedni, halogat, fél attól, hogy elveszít valamit, fél attól, hogy nem fogják szeretni, hogyha valamit megcselekszik. Tehát hogyha valaki tele van félelemmel, akkor egészen biztos, hogy fejlesztésre szorul a tisztánlátása. Tehát ha minden nap legalább egy dolgot megteszel annak érdekében, hogy szembenézz a félelmeiddel, akár belső, akár külső dolgokkal. Nemet mondasz ott, ahol eddig, eddig igent mondtál. Akkor ugye ez, ez elkezdi – és ez nagyon fontos -, a magabiztosságodat és az önbecsülésedet növelni. Ugyanis, aki nem bízik saját magában, az folyamatosan kételkedni fog abban, amit lát. És hogyha valaki kételkedik abban, amit lát, akkor ezzel a kételkedéssel, önbizalomhiánnyal elhomályosítja a, a tiszta képet, amit egyébként láthatna. Tehát nagyon fontos, hogy tegyél meg minden nap valami dolgot, amitől félsz. És ezután pedig a következő gyakorlat az az, hogy folyamatosan mantrázd, vagy kerülj olyan szituációkba, vagy nyilvánítsd ki azt, hogy te 100%-osan megbízol saját magadban. Ez baromi nehéz! Ugyanis már annyit csalódtunk emberekben, annyit csalódtunk magunkban, annyit halogattunk, annyi hülyeséget csináltunk, hogy ezáltal az önmagunkba vetett bizalmunk is csorbát szenvedett. De ahhoz, hogy tisztán láss, ahhoz 100%-osan bíznod kell magadban. Nem dölyfösen, nem nagyképűen, hanem azzal a szelíd alázattal, ahogy egy tanítvány hozzááll a mesterhez, úgy kell hozzáállnod saját magadhoz is. És a bizalom nagyon fontos dolog! Ugye több részből áll, őszinteségből, a valódi értékek – hát – kikommunikálásából, látásából. És nagyon fontos, hogy, hogy, hogy ezeket a lépéseket meg kell tenni. Tehát az őszinte, tiszta kommunikáció is bizalmat ébreszt saját magadban, hogy „Igen! Megcsináltam. Sikert értem el! El tudtam neki mondani. Ki tudtam kommunikálni. Önérdekérvényesítően meg tudtam lépni azokat a dolgokat, amiket meg akartam.” Ezáltal nő a bizalom, ezáltal nő a tisztánlátás. Ugye belül szinte minden mindennel összefügg, ahogy egyébként a külvilágban is, de belül ez sokkal érzékelhetőbb. És fel kell építeni ezeket a folyamatokat. Tehát nem lehet elkezdeni a tisztánlátás, harmadik szem gyakorlatát akkor, hogyha valakinek az alsó energiaközpontjai nincsenek megtisztítva és nincsenek lestabilizálva. Tehát hogyha valakiben bizalmatlanság van, és azt mondja, hogy ő nem bízik senkiben, ő nem lehet tisztánlátó. Hiszen ez feltételez egy bizalmat saját magam és a másik ember felé is. Aztán nagyon fontos, hogy hogyan fordulok oda a másik ember felé. Kritikusan, bírálósan, véleményezősen. Én jobban tudom. Mindenkinél én ezt jobban tudom. Tehát ilyen dölyfösséggel? Vagy szelíd alázattal, kíváncsisággal, felfedezéssel, őszinteséggel állok hozzá, és úgy kommunikálok vele? Hogy nem az van bennem, hogy „Úristen! Hogy mondjam el neki, hogy nehogy megbántsam?” Hanem át tudom adni az információt őszintén, és még hogyha esetleg az neki rosszul is esik, akkor is tudunk erről kommunikálni. Nem vesszük személyes sértésnek, hogy a másik megtisztel az őszinteségével.

És hát nagyon fontos, hogy, hogy legyen erőd. Tehát hogyha valaki állandóan fáradt, állandóan szomorú, depressziós, nehéz az élete, anyagi küszködésben telik, akkor egészen biztos, hogy nincs tisztánlátásban. Tehát hiába lát képeket, hiába gondolja azt, hogy angyal hangokat hall, hiába megy el egy angyalmágiára vagy mit tudom én, milyen tanfolyamok vannak. Őrület! Nem tiszta csatornán keresztül fog ez benne működni. Én azt gondolom egyébként, hogy az energetikai kezelések is sajnos ma már szinte minden ember számára felvételi nélkül elérhetők. Ami alapvetően azért probléma, mert hogyha valaki tele van félelemmel, nem bízik saját magában, azt gondolja, hogy mindenki más a hibás az ő életéért, kritikus, nem őszintén kommunikál, és ez az ember nekiáll egy energetikai kezelést végezni, valakinek belenyúl az energiarendszerébe, én azt gondolom, hogy ez, ez, ez hatalmas rombolás. Tehát nagyon figyeljetek oda, hogyha ilyen tréningekre vagy kezelésekre mentek, akkor, akkor történik-e ott egy elbeszélgetés, egy felvételi, vagy, vagy kéretlenül bárki bejöhet arra a tréningre. Mert azt gondolom, hogy, hogy ezt igenis kellene szűrni, vagy legalább fejleszteni az emberekben.

Közbe, hogyha jön kérdés a tisztánlátással kapcsolatban, akkor tegyétek föl! Közbe látom, hogy Kalocsai Linda Ausztriából van itt velünk. Svájcból Csonka Renáta. Jegyzeteljetek és mindenféleképpen kezdjétek el a gyakorlatokat végezni!

Na, akkor mi, hogyan tudod még fejleszteni a tisztánlátásodat? Nagyon fontos, hogy végezz testi, érzelmi, mentális, fizikai tisztulásokat. És hát természetesen spirituális tisztulást is. Ugye rengeteg információ, anyag elérhető, de az az idő, amit saját magaddal töltesz, a saját megtisztításoddal 4 szinten, ezt az időt semmi sem pótolhatja. Tehát nagyon fontos, hogy igyál elegendő friss vizet, pihentesd a testedet, legyél erős, tehát legyen erős a, a, a tested. Legyenek rajtad izmok, ne csak zumbázni járj, hanem építsd az izmaidat, hogy, hogy, hogy, hogy legyen a, az egész csontvázadnak egy, egy tartószerkezete, ugye ez az izom! És mindenféleképpen fontos az érzelmi és a mentális megtisztulás is, rendszeresen meditációkkal és figyelemfókuszálással. És hát van egy nagyon-nagyon fontos gyakorlat, ami egyébként mindenfajta készség továbbfejlesztésének az alapja, ez pedig az önszeretetszint fejlesztése. Ugye ami ide a, a, a szívcsakrához tartozó gyakorlat. Ez nagyon fontos. Tehát ameddig valaki nem szereti saját magát, alárendelt szerepben van. Azt gondolja, hogyha valaki fizet neki, akkor neki alá kell menni. A párkapcsolatban a nemiségét alárendeltként éli meg. Nincs rendben a szeretetnyelve, torzult szeretetnyelvbe van, akkor érzi, hogyha szeretik, ha bántják. Sokat veszekszik, hatalmi drámában van, nem őszintén kommunikál, akkor ez az ember egyszerűen nem fog tudni tisztán látni. És az önszeretetszint növelése tényleg az alfája és az ómegája annak, hogy valaki el tudja azt hinni, hogy amit ő gondol, érez és lát, hogy az, az valóság. És hogy ne, ne csak olyan dolgot lásson – akár egy angyalkártyából, egy ji chingből vagy egy tarotból, hogyha húz -, ne csak olyat lásson, amitől az egója meg a spiri egója nem ijed meg, hanem azt lássa, ami ott, előtte valójában jelen van. Ugye borzasztó, én borzasztónak tartom azt, hogy elmegy valaki egy 2 napos tarot tanfolyamra és utána bátran tud kártyát kirakni akár saját magának, akár, akár másoknak is. Én azt gondolom, hogy ez több év, mire valaki tényleg esszenciálisan átlátja a tarot kártyát. Ugyanezt gondolom mondjuk a, a magasabb szférákkal való kommunikációra, vagy valamikor azt mondja valaki, hogy ő tud csatornázni. Én azt gondolom, hogy erre mindenki képes, de csak akkor, hogyha megfelelő mértékben felfejleszti saját magát ahhoz, hogy ez a képesség, ez teljesen stabilan, biztonságosan legyen jelen benne és az ő hozzáállása is stabil, magabiztos, szeretettel teli és tiszta legyen minden félelmektől, érzelmi befolyásoltságtól, múlt tapasztalataitól, szülőktől hozott programoktól. Tehát én azt gondolom, hogy ahhoz, hogy valaki fizikálisan és energetikailag belenyúljon egy másik ember életébe, ahhoz neki nagyon magas szinten kell lenni úgy, hogy ő abban a kezelésben ne legyen benne, az az ember, hanem maga csak a tudás legyen jelen az ő részéről. Mert amint valaki beleviszi saját magát egy ilyen segítségadásba, onnantól kezdve az már egy nagyon személlyel átitatott energetikai kezelés lesz, és ez nem jó!

Tudom, hogy sokan ezzel nem értenek egyet, és, és, és megmondom őszintén, hogy baromira nem érdekel, hogy ki mit gondol erről. Rengeteg tapasztalat bizonyítja azt, hogy nagyon sok kontár van. Hogy nagyon sokan azzal az attitűddel indítják el az életüket, hogy ők segíteni akarnak másnak. És ebből látható, hogy amikor valakinek csak az a célja, hogy ő segíteni akar másnak és magát alárendeli ennek a segítségnyújtásnak, akkor ott még komoly önismereti problémák vannak. És én sem csinálok, én sem csinálok energetikai kezelést, hanem arra tettem fel az életemet, hogy tisztítsuk a gondolataidat, hogy szabadítsuk fel a gondolataidat, mert hogyha a gondolataid terében tisztánlátás van, tisztán látod a belső folyamataidat, akkor az már egy akkora erő benned, miközben egyre magabiztosabb, egyre határozottabb vagy, egyre magasabb az önszeretetszinted. Így fogod tudni saját magadat egy olyan pozícióban elhelyezni a saját életedben, ami leginkább boldoggá és felszabadulttá tesz. Jó?

Na és akkor, még gyakorlatok! Még van egy pár percünk. Ahhoz, hogy, hogy a tisztánlátásodban 100%-osan meg tudj bízni, ahhoz ezt nagyon sokat kell gyakorolni. Tudod azt csinálni például, hogy kiülsz tavasszal egy gyönyörű – hogy hívják ezt -, térre és figyeled az embereket. Nem mászol bele, nem nyúlsz bele a szabad akaratukba, hanem csak megértő figyelemmel figyeled őket. És próbálod meglátni, nem belelátni, nem akaratosan, nem azért, hogy „Na végre, hadd lássak már valamit!” Meg el tudjam mondani, hogy „Azta! Én olyat láttam!” Jó? Tehát ne így, hanem szelíd alázattal csak figyeld az embereket. És próbáld meg meglátni, hogy vajon mire gondolhatnak. Milyen lehet az életük az öltözködésük, a testbeszédük alapján? Milyen lehet az anyagi helyzetük? Hova siethetnek? A gyerekért vagy munkába? A tisztánlátáshoz nagyon fontos, hogy ha kivesszük az érzelmi beállítottságot, az összes bennünk lévő sztereotípiát – hogyha ránézek egy emberre, akkor azonnal beskatulyázom -, és ezeket elveted, és csak nézed az embert, és próbálod meglátni, hogy ki is ő valójában, hogy milyen problémái lehetnek, hogy hova siet. És figyeled a testbeszédét, az arcmimikáját, ugye a kommunikációját az embereknek, akkor ez, ez nagyon sokat el fog róla árulni és ez is segíti a tisztánlátásodat.

Aztán hogyha beszélgetsz valakivel, ez egy tök jó gyakorlat -, a megértő figyelem. Amikor felteszel egy kérdést, hogy hogy vagy, és tényleg érdekel, tényleg kíváncsi vagy arra az emberre, hogy hogy van. És nem azért beszélgetsz vele, hogy végre valakinek kipanaszoljam már magamat, hanem tényleg érdekel a másik ember. Hol voltatok nyaralni? Milyen volt az évetek? Hogy megy a munka? Felteszel neki egy pár kérdést és tényleg érdekel, és abban a pár percben, amíg vele beszélgetsz, csak ő van az univerzumodban. Megtiszteled őt a 100%-os figyelmeddel. Ugye? A szeretet alapú kommunikáció alapja. És figyeled azt, hogy miket mond, miket beszél. És így a kommunikációd is fejlődik, a figyelmed fókuszálása is fejlődik, és ki fog nyílni egy olyan könyv arról az emberről, ameddig ő megengedi, hogy te beleláss. Hiszen én nem szeretem azt, amikor valaki úgy turkál a másik emberben, hogy arra az ember nem adott engedélyt. Ezért utálom a szimbólum dobálásokat, a védelem felrakásokat meg az összes, ’nemtom’, ilyen mindenféle dolgot. Mert lehet, hogy csak jó szándék vezérli az embert, de alapvetően óriási károkat tud okozni a másik embernek, mert belenyúl a szabad akaratába. És nem tudja az az ember, hogy miért olyan döntéseket hoz, meg miért úgy hoz döntéseket. Illetve ne vegyük el a fejlődési keresztjét senkitől sem. Tehát hogy visszatérve a kommunikációra, hogy figyeld az embert, ne nyúlj bele, ne akarj belelátni, ne akarj a veséjébe látni, hanem egyszerűen csak figyeld addig, ameddig ő engedélyt ad rá, hogy te beleláss. És már akkor is rengeteg mindent látni fogsz. Az embereket összefüggéseiben kell nézni! Mit mond, hogyan beszél, miről beszél? Hogyan öltözködik, milyen a kommunikációja, milyen az öltözéke? Milyen a testbeszéde, milyen mimikákat rajzol, hol vannak ráncok az arcán? Ugye az is megmutatja, hogy csak a szája mosolyog vagy a szeme is szokott mosolyogni? Tehát, milyen haja van? Mennyire túlkompenzált az öltözködése? Vagy mennyire nagyon színtelenül öltözködik? Ezek mind-mind árulkodó jelek, amik hozzátesznek neked ahhoz, hogy láss. Ugyanis nagyon sok olyan embert ismerek, akinek semmilyen képessége nincs a tisztánlátásra, egyáltalán nem foglalkozik spiritualitással, fogalma nincs a csakrákról, a harmadik szemről, semmiről. Viszont annyira alázatosan tudja figyelni az embereket, hogy a beszélgetésből el tudja mondani, hogy milyen múltja volt, és el tudja mondani, hogy milyen jövője lesz, hogyha így folytatja tovább az életét. Mindenfajta spirituális tudás nélkül tisztán látja az adott embert. És én ezt hívom igazi tudásnak. Mert ezt neki gyakorolnia kellett, neki ebbe rengeteg-rengeteg gyakorlása volt. Én is kaptam anno ilyen feladatot a mesteremtől, hogy le kellett ülnöm az Oktogon téren, Budapesten és figyelni kellett az embereket. És meg kellett hogy lássam, hogy ki az az ember, akinek világít a homloka, és ez ugye nálunk azt a, azt a szlogent jelentette, hogy ő az az ember, akihez érdemes odamenni beszélgetni, kommunikálni. És hát ugye először, hát napokon keresztül ott ültem és hát csak ilyen őrületes hangyabolyt láttam, és minél alázatosabban, türelmesebben, alázatos tanítványként álltam hozzá ehhez a feladathoz, annál inkább elkezdtek mesélni magukról az emberek. És lehetett látni, hogy, hogy kinek milyen problémái vannak, milyen szenvedései vannak, milyen traumái lehettek a múltban. Ez mind átjön egy emberről. És ehhez nem kell őrült spirituális technikákat végezni, sokkal tisztábban lehet így látni a világot, az embereket, mint hogyha valaki azzal kezdi, hogy nem tudom, ő az angyalokkal, vagy kryonnal, vagy mit tudom én kivel akar kommunikálni és beszélgetni. Ezzel természetesen nem akarom ledegradálni azokat, akik hihetetlen képességekkel rendelkeznek és, és egy születési adottság, ez tök jó! Csak nagyon sokan összekeverik a spiri ego és az egót egy születési adottsággal. Nem igaz! És hogy lehet őket tesztelni, hogy, hogy ténylegesen mennyire látnak tisztán, mennyire látók valójában. Mert lehet, hogy ez csak, ezt csak ő hiszi, hogy ez egy vele született képesség és lehet, hogy tök sokat gyakorolta. Vagy a családban ez természetes volt, hogy így beszélgetnek az emberekről és gyerekkorában kialakult nála ez a fajta tudatos tisztánlátás. Tehát a tudatos és az éterikus tisztánlátás között óriási különbség van. És az a kérésem feléd, hogy gyakorolj! Légy alázatos tanítvány, mert mindenki képes arra, hogy tisztán lásson. És a tisztánlátás azért jó, mert megkönnyíti az életedet, megkönnyíti a feladataid megoldását, a döntéseidet és a, és a környezeted, a szeretteid életét is, hogyha nem érzelmi befolyásoltság miatt hatalmi drámázós, veszekedős, hisztizős életet élünk. Hanem sokkal inkább egy, egy megértő figyelemmel teli, jó kérdéseket feltevő, egymást támogató életet. És ebbe nagyon sokat tud segíteni a tisztánlátás. A tisztánlátás az egyik legfontosabb területe itt, az OtthonFánál a valódi önismeret útjának. Jó? Tehát ezt nagyon-nagyon sokat gyakoroljuk!

Jó? Hogyha bármi kérdésed van, akkor tedd fel hozzászólásba! Tudom, hogy ez egy kicsit megfoghatatlan terület, és bármennyire is próbálunk pusztán csak racionálisan hozzáállni, nyilván azért, azért bele-belekerül 1-2 spirituálisabb fogalom. De én azt gondolom, hogy egyáltalán ne kezdjen el valaki tisztánlátással foglalkozni, ameddig a mentális és az érzelmi önfegyelme és önkontrollja nem magas. Jó? Tehát ez az alap, amit mindenféleképpen fejleszteni kell.

Nos, hölgyek és urak! Hát remélem, hogy tetszettek ezek az információk. Ne felejtsétek el, hogy minden héten hétfőn van Önismereti 33 élő Facebook műsor, ahol hatalmas szeretettel várlak benneteket. Gyertek, nézzétek! Fejlődjünk együtt és tisztuljon a tudatunk közösen. Úgyhogy találkozunk legközelebb, addig is gyakoroljátok a tisztánlátást! Sziasztok!

Kattints az ingyenes értesítőért!