Az egész életed egy nagy harc?

Állandóan küzdened kell valamiért? És már nagyon unod és belefáradtál?

Most végre megértheted, miért vagy „ezerfelé szétesve”, és miért olyan nehéz és harcos az életed.

Kezdjük egy izgalmas kérdéssel:

Hányan vagyunk odabent?

Az önismeret hihetetlenül izgalmas része (amit annyira imádok benne), felfedezni, hányan is vagyunk odabent.

Az a harc amit megélsz, tulajdonképpen a benned élő személyiségek harca egymással.

Ma már tudjuk, hogy a Jung féle analitikus pszichológiájából ismert archetípusokon kívül, rengeteg személyiség, és a hozzájuk tartozó széles körű attitűdök variációja lakozik tudatos és tudat alatt elraktározva.

Tanult viselkedési minták (utánzások) alapján választjuk -sokszor öntudatlanul- az egyik, vagy a másik személyiséget. Rendszerint -mivel a túlélésre lettünk programozva- a védekezési mechanizmusainknak köszönhetjük, hogy melyik személyiségünk (spirituális körökben aspektusaink) kerülnek előtérbe.

Ha nem ismered önmagad és nem vagy tisztában személyiségeid harcával, egy hatalmas nagy káosz, önsajnálat, önsorsrontás lehet az életed. Ekkor tapasztalod azt, hogy „nekem semmi se jön össze”, és egy hatalmas nagy küzdelem az egész életed. 

Belső harcok és vérre menő játszmák

Ennek az az oka, hogy nem látod tisztán, milyen csaták, harcok, játszmák zajlanak benned a túlélésed érdekében.

És egy nagy áldozat szerepben találod magad, amiből szeretnél végre kitörni. DE hogyan?

Érdemes jól szétnézni odabent, és megtalálni a tanult viselkedési mintákon túli valódiságodat.

Ezt a valódoságod választva, és őt felhatalmazva a döntésekre és irányításra, érheted el a könnyedebb életet, a boldogságot, a szenvedélyes szerelmet, a bőséget és a gazdagságot. És ekkor láthatod meg a szent célodat is. Most már érted, miért olyan fontos foglalkozni ezzel.

Ám, ha ez ennyire könnyű lenne, akkor mindenki már rég elkötelezte volna magát az önismeret mellett.

Ahol a legtöbben feladják

Az önismeret útja az elején nem könnyű. Amíg a „rombolás” időszaka megy, bizony fájdalmas önmagunkkal való szembenézések sorozatán kell átmenni.

És itt sokan feladják. Inkább választják a megnyugtató hazugságokat, mint a kellemetlen igazságokat.

Ami borzasztó, hogy ma trendi önismerettel foglalkozni. Ám a pénzközpontú önismereti szolgáltatók ezt az apró kis titkot nem szokták elárulni, és rendszerint, nem is szokták ügyfeleiket végig vezetni az önismeret első szakaszán. És így valóban nincs is eredmény. Nincs tisztánlátás és nincs felszabadító önvalóra találás sem. Holott ezért csináljuk.

Tudom, hogy te elkötelezted magad a valódi önismeret mellett. Éppen ezért változik folyamatosan egyre pozitívabb állapotba az életed.

A „Pszi Bank”

Fontos megértened és elfogadnod, hogy a tudatalattid óriási „pszi bankkal” rendelkezik. Minden emberrel, akivel valaha találkoztál, akár személyes, akár a tv előtt, akár egy könyvben, hatással volt rád, és felébresztette addig szunnyadó hasonló személyiségedet.

Ép ésszel felfoghatatlan, mi is zajlik a tudatalattidban. Ha a tudatos elméd a Newtoni fizika, akkor a tudat alatti elméd a Kvantum fizika és a Newtoni fizika összessége. Végtelen mennyiségű információ van a tudatalattidban.

És erős érzelmi hatásra, bizony megnyílnak ajtók. És felébresztett személyiségeid megkezdik a hatalomért folytatott harcukat.

És ez még mindig nem súrolja a skizofrénia tüneteit, hiszen az önismereted fejlesztésével, ahogy nő a tisztánlátásod, mindegyikről tudsz, és hatalmadban áll választani. Látod őket, és uralhatod. 

Elhallgatott információk

Kezdjük az alapoknál. Ígérem, ez nagyon érdekes lesz a számodra, mert az általános információkon túl, bepillantást nyerhetsz az elhallgatott információkba is.

Mert összegezve az ősi tanításokat, meg fogod ismerni a benned lakozó személyiségeket.

Mivel az Univerzumban, minden-mindennel összefügg, így a fontos, nem különállóságukban megérteni a különböző rendszerek tanításait, hanem az, hogy lássuk meg bennük az összefüggéseket.

Milyen tanítások rendszeréről van szó?

Vegyük alapul (nem időrendi felsorolásban) Jézus, Buddha, Mózes, Thot, a Tarot, Jung, Szókratész, Rudolf Steiner, James Redfield, az alkímia, a mágia által tanított misztikus személyiségeket. Vegyük hozzá az asztrológiát (az őszeset, ami csak létezik), az asztrozófiát, az Atlantiszi shumbrákat, a Maya pecséteket, az esszénus tanításokat, és a 12 DNS szál felépülését, az okkult, és az apokrif tanításokat. A hinduizmust, a csakratant és természetesen a Bibliát, a Koránt és a Zen koanokat is. Az ősi egyiptomi misztériumiskolák és az újkori egzisztencialista és pozitív pszichológia, és a 21. századi szociálpszichológiai tanításokat. A New Age, Ken Wilber, az integrál szemlélet, csak a jéghegy csúcsa.

Nem semmi káosz ez így, igaz?

Rendezzük a káoszt!

[bts_restricted_content title=”Ez a doboz 1655 aranyat érő szót rejt, amlyekkel rend lesz a káoszból” desc=”Ezt azonban csak OtthonFa Club Tagok (előfizetők) láthatják. Te még nem vagy OtthonFa Club Tag? Ugyan már! Regisztrálj most és máris olvashatod ezt a részt is. ” ]

Valójában rengeteg információd van magadról. Van amit be tudsz fogadni, és van, aminek még a tisztánlátásod és az önismereti hiányod miatt ellenállsz.

Előadásaimban és a tréningjeimen, rendszeresen beszélek a felfele ívelő és egyre táguló spirálról, ami csodálatosan szimbolizálja az önismereted mélyítését.

Hiszen, ahogy egyre több mindent megtudsz magadról, figyelmed fókuszának befelé irányításával, egyre több mindent tudsz meg a téged körülvevő világról.

Ez a tudás hatalom, hiszen hozzá segít a tudatos teremtéshez, hogy irányításod alá tudd vonni a téged körbeölelő és téged szolgáló energiákat.

Ahogy figyelmed fókuszát önmagadra irányítod, energiát adsz önmagad felfényesítésére. Ami eddig a sötétben bujkált, fénybe kerül. Megláthatod, így tudod hatalmad alá vonni különböző személyiségeidet, védekezési mechanizmusaidat, megfelelési kényszereidet.

Ez a valódi változás.

Megismerni és uralni önmagad, ezáltal a külvilágodat is.

Önismereti út nélkül a különböző tanítások -itt most szükséges az erős megfogalmazás- szart sem érnek! Mert nincs egy belépési pont, ahova kapcsolódhatnának az energiáik.

A különböző technikák, különböző személyiségeidhez kapcsolódnak. De ha nem látod, melyik személyiségedhez kapcsolódik, bizony sem a személyiségedet, sem a technika pozitív hatását sem fogod tudni uralni.

Így csak egy információ lesz, gyakorlati alkalmazás nélkül.

Ha tanult viselkedési minták alapján éled az életed (tehát anyukád, vagy apukád életét éled, és nem a sajátodét), előbb utóbb depresszió lesz a vége. Mert nem tudod kezelni a rád törő érzéseket. Még rosszabb, ha elfojtod az érzéseidet, és egyszer csak bombaként robbansz. Vagy egy fizikai, vagy egy mentális betegség formájában.

A modern kor önismereti problémája

Régen, úgy 100 éve nem volt ez probléma, hiszen nem állt ennyi információ a rendelkezésre. Ma, az internetnek köszönhetően, elképesztően sok adat áll a rendelkezésedre. Nem csoda, ha káoszban vagy.

Visszatérve a felfele ívelő spirálra, fontos megértened és tisztán látnod, hogy egy-egy transzmutációs folyamat után, a belső tágulásod, óriási erőket mozgat meg. Egy új pályára lépve, mindig azt érzed, hogy el vagy veszve, nem tudsz semmit.

És ez természetes, hiszen újjászülettél. És mind az, ami az előbbi pályán a magabiztosságodat adta, az új pályán, bizony, már nagyon kevés. Így tovább kell hatolni magadban, még mélyebbre, hogy az új pálya, új kihívásainak megfelelően tudd szervezni az új életedet.

Régebben, ez a folyamat egy ember életében egyszer ment végbe. A felgyorsult világunkban, amikor már ennyire tág a tudatod, ez a folyamat, fél év, akár egy hónap alatt is végbemehet.

Sőt, vannak napok, mikor az egész folyamaton végigmehetsz.

Attól függ, mennyire élsz aktív teremtő életet.

Tehát nem csoda, ha az egész életed megváltozik, ha az önismeret útjára lépsz, és életmódodnak választod ezt a szemléletet.

Hiszen az önismeret nem egy technika, hanem egy életforma.

Az önismeret lépései (a teljesség igénye nélkül):

 1. figyelmed fókuszát állítsd magadra
 2. problémák okának feltárása
 3. önkorlátozó hiedelmek feltérképezése, felülírása
 4. Paradigmák, berögzült szokások felismerése – elengedése
 5. félelmek megértése
 6. Intuíció, ösztön
 7. szülői minták
 8. valódi elengedés
 9. belső gyermek gyógyítása
 10. ismerd fel a szerepeid
 11. ki vagy te?
 12. nemi szerepek
 13. párkapcsolat
 14. szexualitás
 15. pénz
 16. tükör törvénye
 17. 100%-os felelősségvállalás
 18. önszeretet
 19. személyiség típusok
 20. depresszió feloldása
 21. asszertív attitűd
 22. tiszta kommunikáció
 23. kérdezéstechnika
 24. megértő figyelem
 25. konfliktuskezelés
 26. pozitív gondolkodás
 27. fejlődő gondolkodás
 28. megoldás centrikus gondolkodás
 29. szakrális spirituális gondolkodás, zakkant spiriség helyett
 30. 100 éves tábor filozófiája
 31. változás folyamata, változást akadályozó tényezők/félelmek és azok leküzdése
 32. cél
 33. döntés
 34. cselekvés
 35. bátor cselekvő attitűd kialakítása
 36. önbizalom-önbecsülés
 37. önszeretet
 38. tudatos teremtés
 39. hogyan helyett-mi a cél
 40. hit
 41. mentális-érzelmi megnyílás
 42. mentális önfegyelem
 43. érzelmi önfegyelem
 44. ego, spiri ego
 45. intuíció, ösztön
 46. egység-harmónia megélése
 47. kizökkenthetetlenség
 48. támogató közeg
 49. „gyereknevelés”

És amikor egy adott tudatossági szinten végigmész a folyamaton, kezdődik elölről, csak egy tágabb tudatosságban.

Ez lehet, nagyon soknak tűnik így első olvasásra. Ám biztosíthatlak, hogy szokásoddá válik az önismereti út során, hogy ezek alapján építsd fel az életedet.

Minden sikeres ember, nagyon mély (magas?) önismerettel rendelkezik.

És a legfelszabadítóbb élet az, amikor tisztán látod saját magad, és uralod a gondolataidat. Hiszen így tudod uralni az életedet is.

Ahogy egyre feljebb haladsz a spirálon, úgy látod egyre tisztábban önmagadat. És folyamatosan ismered meg a benned szunnyadó erőforrásokat, és gyengeségeket.

Ahogy egy buddhista tanítás mondja:

„Hova rejtsük el a titkot, Mester?

Rejtsük el az emberben, ott úgysem fogja keresni.”

De bizony keressük. És meg is találjuk!

Amikor felfedezed fura személyiségeidet, rá fogsz ismerni, mennyi minden lakozik benned. Sokkal több, mint amit eddig a hétköznapi életedben tapasztaltál.

És ez maga a csoda!

Ahogy Te is Csoda vagy.

És közös utazásunk révén, egyre több mindent meg fogsz tudni magadról. És amint elakadsz, kérdezz!

Ugyanis, amit elsőre nem látsz meg egyedül, azt másodjára sem fogod. Ez a védekezési mechanizmusaidnak köszönhető. Azonnal kérj segítséget, hogy ne dagonyássz az agyalásban.

[/bts_restricted_content]

Merlin most együtt örül St Germainnal és Leonardo Da Vincivel. Ha csak nem egy személy volt mind. 😀

Bogi Te megőrültél?

Mielőtt azt hinnéd, hogy megkergültem, szeretnélek megnyugtatni. Az önismeret ősidők óta létezik. Ősibb, mint a fent felsorolt tanítások közül bármelyik. Csak akkor még nem hívták úgy, hogy önismeret.

Az önismeret összesíti és összefoglalja a különböző irányzatokat. Hiszen ezek mind az ember belső forrásából születnek. Sajnos, egy iskolánál, vagy vallásnál letett voks, mindig a szétszakítottság eredményezi.

Ezért szeretem szenvedélyesen az önismeretet. Hiszen minden benne van, ami az emberből való. És, ami emberből való, az Istenből való, tehát minden benne van, ami valaha volt, van és lesz.

Lehet hát ennél csodálatosabb bármi az Univerzumban, mint az ember önmagának megismerése?

Visszatérve a racionalitás szűklátókörű világába, ha mind ezt a sok tanítást beöntjük egy nagy üstbe, akkor megkapjuk azt, aki visszanéz rád a tükörből.

Akik benned élnek(csak egy pár darab):

Ősi archetípusok: a Tarot nagyarkánumok
Felvett személyiségeid: Anyukád, apukád, testvéreid, az összes felmenőis (mindkét ágon), a szocializációs tered(óvoda, iskolák, haveri klubok), munkahelyen megismertek, párkapcsolatok, és a hozzájuk tartozó csomag. Aztán a gyermekeid, és a hozzájuk tartozó csomag. 
És még vannak a Női és a Férfi, az Aryuvedikus, az Enneagram, asztrológiai, a Maya, bíznisz, munkahelyi személyiség típusok.

Gyors fejszámítással, ez már több mint ezer ember, aki odabent él benned, és harcol azért, hogy felszínre juthasson.

Szédületes igaz?

Amikor elkészítesz egy asztrológiai, vagy maya, vagy számmisztikai, vagy enneagram, vagy kronobiológiai jellemzést, igazából csak arról kapsz információt, hogy mely részeid vannak a felszín közelében. A maya naptár használ egy úgynevezett rejtett energia pecsétet, de az is csak magas tudatossági szinten érthető.

Minden más titok marad.

És minél több információt próbálsz beszerezni magadról kívülről, annál jobban el leszel veszve. És egyre nagyobb lesz a káosz.

Amikor kívülről kapsz információt arról, hogy te milyen is vagy, és még nem vagy képes befogadni ezen információkat, félelemmel reagálsz rá. Így önbeteljesítő jóslattá válik, és aki lehetnél, már sohasem lehetsz, mert önmagadtól félsz.

Például, ha nem vagy felkészülve arra, hogy híres író leszel, és ezt egy pálmalevél felolvasásakor elmondják neked, lehet, sosem leszel író. Pedig lehet azért jöttél ide, hogy könyveiddel vezesd az embereket egy új és boldogabb világba. De inkább minden mást csinálsz, csak nem ülsz le írni.

Ha elemezni akarod magad, az mindig tévútra visz. Hiszen, a több kategóriás, rengeteg féle személyiség ott van benned, egyszerre. 

Sőt! Gonosz és perverz személyiségek is vannak benned.

Különböző részeid megismerés, elfogadása, és megszeretése, vezethet csak el az önszeretethez.

Csak a mély önismeret, azaz a bátor szembenézés és elfogadás segíthet neked abban, hogy megteremtsd a belső békédet.

Ha tudatos teremtője akarsz lenni az életednek, fontos, hogy tisztában legyél mi zajlik odabent. Hogy ne az önkorlátozó hiedelmeid áldozata legyél, hanem Ura a saját életednek.

Most végre megérthetted, miért vagy ezerféle, és miért olyan nehéz és harcos az életed.

Ha be akarod fejezni a harcot, ebben csak az önismeret segíthet.

Hajrá!

Kattints az ingyenes értesítőért!