Félelem nélküli életet akarsz? Naná!

Ez egy írás mely mélyen elgondolkodtat, és tele van megoldási kulcsokkal. 

Amint kitisztítod magadból a félelmeidet, felszabadulsz és azonnal pozitív változás áll be az életedbe.

Ahhoz, hogy bármi pozitív változást tudj elérni az életedben, fel kell számolnod azon hozzáállásodat, hogy félsz. Rá kell szoknod arra, hogy a félelem gondolata helyett, másik pozitív gondolatot válassz. Mondjuk a szeretet gyógyító és felszabadító érzését.

És nem elég egyszer és mindenkorra felülemelkedned a félelmeiden, hanem ahogy Napoleon Hill mondja:

Ki kell űznöd az agyadból a határozatlanságot, a kétséget és a félelmet is.

És nem elég elfojtani, elnyomni magadban a negatív érzéseidet. Rengeteg energiát emésztenek fel, ahogy ott benned a mélyben léteznek. Elveszik az energiád, az életerőd a teremtéstől, az alkotástól és a kreativitástól.

Jó hírem van!

Ha fel akarod szabadítani magad a visszatartó félelmeidtől, a gyötrő kétségeidtől, az idegesítő határozatlanságodtól, most olvass tovább!

Mert most lépésről lépésre, tisztán fogod látni, mit kell tenned a mentális, érzelmi, fizikai, spirituális szabadságod eléréséhez.

Mind félünk valamitől. De mitől?

Leginkább mindentől.

Félünk attól, amit nem ismerünk, nem értünk, nem győzünk erővel. Vagy pont az erőnktől félünk.

Rengeteg félelem van.

A jövőtől való félelem. Félelem a bizonytalanságtól, a szegénységtől, a kritikától, bírálattól, a betegségtől. Félelem az öregségtől, a haláltól.

És talán mind közül a legerősebb félelem a szeretet elvesztésétől lehetséges, azaz attól, hogy nem fognak szeretni. ( Bőgni ér)

Sokan nap, mint nap, mindent megtesznek azért, hogy ne érezzék a különböző félelem érzését.

Így már azelőtt letörik saját kezdeményezőkészségüket, mielőtt megjelenne egy vágy (cél), csak ne érezzék a vele együtt járó félelem érzését. Maradnak a komfortzónában, még ha büdös is, még ha unalmas is, még ha kicsit fáj is. (lehangoló, ám hidd el a végére jobban leeszel)

Ismerős? “Nincsenek céljaim, nem tudom mi a célom.”

Naná, hogy nem tudja. Retteg attól, amit megláthatna. (nagy levegő és gyerünk tovább az olvasással)

Akinek nincs célja, azért nincs, mert sokkal jobban bírják ezt a szenvedést, mert biztonságos, mint a bizonytalanság vállalásával járó félelmet, mert az őrjítő.

Azaz, védekező mechanizmusaik megvédik őket attól, hogy ne érezzék a félelem érzését. Sokan a spirituális és ezoterikus tanításokra fogják, hogy nincs céljuk. Pedig csak félnek. A látszatszeretet bűvöletébe kapaszkodnak, hogy ne kelljen bátran szembenézniük gyengeségeikkel, fejlődésre váró személyiségükkel.

Akkor hogy is van ez?

Félelem alapú gondolkodásmód, félelemmel teli életet teremt.

Nem a félelem tárgyától, eseményétől, következményétől félünk, hanem a félelem érzésétől félünk.

A félelem érzésének érzésétől félünk.

Egyszerűen, nem akarunk félni. Hát ezért félünk.

Na ez az, ami igazán őrület, és nem a félelem maga.

Az tanították, hogy jobb félni, mint megijedni!

Ez egy óriási önkorlátozó hiedelem, amitől nagyon gyorsan meg kell szabadulnod, mert baromság!

Mert így előre rettegés van, pedig még semmi sem történt. Csak gondolatban, a mentális síkon zajlanak a szörnyű események, de miközben a „megijedéstől véded magad” félsz. Azért félsz, hogy ne történjen semmi váratlan. Márpedig a változás váratlan eseményeket hoz.

Tehát csak ezzel az egy mondattal bárki képes arra, hogy rettegjen a változástól. Így nem is változtat. Nem csoda, ha lassú öngyilkosságban, zombiként éli az életét. (TEJÓÉG, még hány ilyen gondolat lehet a ember fejében??? )

Bizonytalanság vállalása nélkül nincs pozitív változás

Mindig a biztosra menni, maga az önkorlátozó hiedelem. Ha ragaszkodsz a biztonsághoz, sehova se mész. Te magad vagy a biztonság, ám amíg nem szereted magad, nem fogod ezt elhinni, és a félelmeid által teremtett körülményeid áldozata leszel. Vagy. (bocsi, ez az igazság)

Én szabad akartam lenni.

Úgy akartam menni az utamon, hogy senki sem mondja, meg mit tegyek, hogyan érezzek, hogyan gondolkozzak. Fel akartam szabadulnia pszichikai idő fogságából is, hogy ne érezzem azt folyton, hogy lemaradok valamiről és már túl késő bármibe is kezdeni. Szabad szerelmet akartam. Önmagamat megélni egy táncban és élvezni, ahogy a másik is ugyan ezt teszi.

Voltak terveim, és kósza képeim is arról, mit jelent a szabadság, és a szenvedélyes szerelemben megélt bőség.

Ám korlátolt, félelemmel teli elmém nem engedte, hogy változtassak. Védekezési mechanizmusaim börtön falai mögül, egyre csak sóvárogtam és szenvedtem. A félelem megbénított. Leblokkolt, mozdulatlanná tett. Nem bírtam lélegezni, azaz lélek-ezni, azaz élni. Lassú halál várt rám.

Eltelik az életem, és nem csinálok semmi értelmeset- gondoltam 21 éves koromban. Kezdtem feladni az életet és elfogadni, hogy szar az élet és az is marad, ha nem teszek valamit, gyorsan.

Ha gyorsan nem is, de kitartó önismereti munkával mára elmondhatom, hogy ha félek is már nem érdekel. Ha nagy ritkán a romboló gondolat jön és megy, minimális hatással. Eljutottam oda, hogy nem érdekel, ha megjelenik a félelem, egyszerűen nincs rá időm. Nem szánok rá időt. Leszoktam a félelemről.

A félelmeiden való felülemelkedés legelső lépése, hogy növeld, az önszeretet szintedet. Tudom, hogy tudod, de csinálod is?

Mi a félelem?

A félelem csak egy gondolat. És ha megváltoztatod a félelem alapú gondolkodásodat, valami sokkal pozitívabbra, előre mutatóra, építőre, akkor elhalványulnak a félelmeid, elvesztik erejüket.

Még ha nem is tűnnek el nyomtalanul, már nem lesz hatalmuk feletted.

Ahhoz, hogy tartós pozitív változást tudj elérni az éltedben, ahhoz legeslegelső lépésként, változtatnod kell a gondolkodási szokásaidon. Tudom, hogy tudod. Most azt nézzük meg, hogyan csináld. Ok?

A félelem leküzdése a gondolkodás mód megváltoztatásának 4 fázisával

Lehet csak az egyik fázisnál, lehet több fázisnál lesz szükséged támogatásra a tovább lépéshez. Válaszd azt, amelyikre most a legégetőbb szükséged van. Vagy válaszd mind, a gyors fejlődés érdekében, hogy mihamarabb túllendülj a holtpontodon. Gyakorolj, cselekedj 4 szinten. 

1 Megértés fázisa (SQ)

Értsd meg mi a félelem.

Nem több, mint elmeállapot. Egy gondolat. Te hoztad létre (valószínűleg szülői kondicionálás eredményeként). Mivel te vagy a létrehozója, neked áll hatalmadban felül emelkedni rajta.

A félelem gondolata csak egy aprócska részed. Mégis engeded, hogy uralja a döntéseidet, cselekedeteidet, sőt még a célkitűzésedet is korlátozza.

Ez maga az őrület nem?

2 Célkitűzés fázisa (IQ)

Tisztán kell látnod, hogyan akarsz élni, milyen érzésekkel akarsz rendelkezni, hogyan akarod érezni magad, nap-nap után.

Meg kell határoznod a hozzáállásodat, a gondolkodás módodat. Egyszerűen úja kell építened önmagad. Tűzz ki célokat. 

3 Döntés fázisa (EQ)

El kell köteleződnöd amellett, hogy felülemelkedsz az érzéseiden, és megteremted azt a csodás és szabad életet, amire vágysz.

És természetesen meg kell hoznod a döntést, hogy uralod és jól kezeled a félelmeidet. Azaz, mondd ki: Úgy döntötem, hogy….  és itt mondd, ami a legfőbb célod. Pozitív kijelentésként.

A döntés, maga az elköteleződés. Nélküle semmi sem változik és semmi sem valósulhat meg. A döntéssel hatalmazod fel magadat és az energiát hogy a kívánt állapot szerint formálódjon a világod. Ezzel ülteted el a szenvedélyed magját, mely szüli a lelkesedést, mely cselekvésre fog inspirálni.

4 Cselekvés fázisa (PQ)

Csak és kizárólag, akkor foglalkozz a „hogyanokkal”, azaz csak akkor kezdj cselekedni, ha túl vagy az első három lépésen. Hiszen az első két lépés fog leföldelni, ezek lesznek a fix pontjaid. Tedd meg az első lépést, itt és most. Azzal, amid van, ahol vagy, aki vagy. Mert a cselekvés fogja tüzelni a szenvedélyed és lelkesít egyre jobban és jobban. Ha csak gondolkodsz a cselekvésről, az mindig lehúz, és elfáraszt. 

Az első 3 lépéshez bőven elég egy óra! És utána azonnal kezd meg a cselekvést, ne halogasd

Cselekedni bizony 4 szinten kell mindig

Jegyezd meg nagyon jól: NEM ELÉG EGYIK VAGY MÁSIK SZINTEN CSELEKEDNI. Mind a 4 szinten kell párhuzamosan, akkor lesz változás. Addig nem.

Spirituális szinten (SQ) – végezz meditációkat

Mentális szinten (IQ) – végezz vizualizációkat, megerősítő mondatokat hallgass, és sajátítsd el a pozitív gondolkodást

Érzelmi szinten (EQ) – figyelj arra, hogy megválogatott pozitív érzésekkel töltsd fel magad

Fizikai szinten (PQ) – mindig azt cselekedd meg, ami összhangban van a céljaiddal.

Ennyire egyszerű, vagy még sem? 

A cselekvéstől való félelem leküzdéséhez megerősítő mondatok

Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha félek!
Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha kételyek gyötörnek!
Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha aggódom!
Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha kellemetlen!
Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha kényelmetlen!
Úgy döntöttem, hogy cselekszem akkor is, ha nincs hozzá kedvem!

Ezért imádom az önismeretet, (az OtthonFa módszerét, ahogy tanítjuk) mert fantasztikus rendszer és minden szinten fejleszt. 

Mint láthatod, a figyelmed fókuszát már le is hoztuk a félelmeidről, és arra koncentrálunk, amit akarsz. Az elmúlt pár percben nem a félelmedre gondoltál, hanem a megoldásra. Így máris átléptél (még ha csak egy pár percre is) a megoldás centrikus gondolkodás módba.

És innentől kezdődik a „varázslat”

[bts_restricted_content title=”Ez a doboz értékes extra tartalmat rejt” desc=”Ezt azonban csak OtthonFa Club Tagok (előfizetők) láthatják. Te még nem vagy OtthonFa Club Tag? Ugyan már! Regisztrálj most és máris olvashatod ezt a részt is. ” ]

A varázslat maga, az önismeret, ami elvezet a tisztánlátáshoz.

A 4 fázis meglépése és a 4 szintű cselekvés, bizony nem lesz elég, ha káosszal, őrülettel, és önámítással teli, hazug életet él valaki.

Miközben alkalmazod a 4 fázis 4 lépést, párhuzamosan mellette kell egy kicsit turkálni odabent. Így kerül felszínre az ok.

És csak így hatékony a megoldás. Rombolsz-építkezel. A kettő együtt garantálja a pozitív változást az életedben.

Mindig, mindig az első lépés a probléma okának feltárása. (max egy óra) Ha nem megy egedül, kérj segítséget.

Szokj rá arra, hogy amint falba, problémába ütközöl, kérj segítséget a támogató közegedtől.

Hiszen pont azért jött az akadály (fal, nehézség, probléma), hogy fejlődj. Ne legyél öntelt, fejlődj. Ahhoz meg segítség kell. Válts át alázatos tanítvány módba, és kérj segítséget.

Mi a segítség? Leginkább az, hogy gondolkozzatok együtt. Hiszen pont azért jött szembe egy probléma, mert elment a tisztánlátásod. Felül kell emelkedned rajta, magasabb szintre kell kerülnöd, hogy tisztán láthasd a megoldást.

Persze, megy ez egyedül is, tudom én. 😀 😀 😀

No de mennyi ideig tart, (ilyenkor az egódnak) míg te kigubizod magadból a valóságot? A védekező mechanizmusaid, önkorlátozó félelmeid, szörnyeid, megfelelési kényszereid, démonaid nyüzsgő forgatagából? Miközben szórakozik veled az egód és a spiri egód?

Tehát kérj azonnali segítséget. Kérdezz, kérdezz és alázattal hallgasd meg a választ.

Utána azonnal jöhet a pozitívabb jövőkép felállítása, és a végrehajtás azonnali megkezdése.

Ez két három óra max, ha kemény problémába ütközöl. És utána gyerünk tovább!

Az OtthonFa Club facebook csoportban tudsz kérni segítséget. Ne szégyelld a problémáidat. Ha már megteremtetted őket, vállald is fel és vállad érte a felelősséget.

Nincs értelme napokon keresztül dagonyázni a szarban. Ettől nem leszel se fontosabb, se értékesebb, se szerethetőbb. Sőt!

Hiszen nem az a szégyen, ha problémákat teremtesz magadnak. (Végülis fejlődni akarsz nem?) Az a gáz, ha szeretsz szenvedni, sajnáltatni magad, és elvárod másoktól, hogy ezt megértsék. És utálod, aki nem sajnál.

Erre szoktuk azt mondani: Én megértem. Nem érdekel.

Tehát mi is a “varázslat”, ami megszabadít attól a félelmedtől, hogy félsz?

A csapat. Hogy nem vagy egyedül.

Ám nem mindenki képes csapatba integrálódni. Miért? Mert nincs benne alázat.

Amíg a csapattagokkal foglalkozol, őket elemzed, analizálod, véleményezed, addig egóban vagy. És ego nem kér segítséget, csak “kisajnálkozza”, hogy figyelj rá..

Tanulj meg alázatos tanítvány lenni. És életed vezetőjévé válsz.

És akkor már nem lesz időd félni.

Persze ha félsz a felelősségvállalástól, és azért nem vagy alázatos tanítvány nehogy a vezetéssel járó felelősséget vállalnod kelljen, naná, hogy sehova se haladsz.

[/bts_restricted_content]

Nos, ezért kell az önismeret és a tisztánlátás.

Mert önismeret nélkül, minden technika csak egy takaró, amit ráterítesz a koszra. Nem fogod tudni működtetni őket.

Ahhoz, hogy bármi pozitív változást tudj elérni az életedben, fel kell számolnod azon hozzáállásodat, hogy félsz önmagad megismerésétől. Hiszen a legnagyobb félelem, ami visszatart az, hogy félsz, mit találsz odabent.

Tudom, hogy tudod, hogy te is tudod, hogy ezt akarod 😀 . Így rá kell szoknod arra, hogy a félelem gondolata helyett, másik pozitív gondolatot válassz. A Valódi Önismeret útjának első lépéseként ( a félelem helyett) válaszd a szeretet gyógyító és felszabadító őszinte érzését. Első lépésként Önmagaddal kapcsolatban.

Az OtthonFa Önismeret Módszertanát csak itt az OtthonFánál lehet elsajátítani. Az összefoglaló komplex rendszert mi dolgoztuk ki, akik valóban járjuk a valódi önismeret útját. Nem csak olvastunk róla, és azt tanítjuk, hanem éljük, amit tanítunk. Nekünk az Önismeret életforma, és minden pillanatunkat áthatja, minden szinten. Őszinte, szeretettel teli, szabad, szenvedélyes életet akarunk élni, mely bőséggel és gazdagsággal teli. És te? 

Naná, hogy igen! 

Kattints az ingyenes értesítőért!

Pin It on Pinterest