Spirituális szabad emberként szinte lehetetlen a régi szabályoknak megfelelni a mai világban. A párkapcsolatokban is.

Ebben az írásban megtalálod az okát, hogy miért annyira zűrösek ma a párkapcsolatok. És 4 egyszerű lépést is kapsz, hogy a Te párkapcsolatod jó legyen.

Tény, hogy a világ megváltozott.

A párkapcsolatok pedig azért annyira rosszak, mert a „régi világ” gondolkodását és párkapcsolati gyakorlatát akarják oly sokan beleerőltetni az életükbe. Ezért is foglalkoztunk egy egész napot ezzel a témával.

Mit is jelent ez?

Sokat beszélgetünk a generációk értékrendjéről. 6 nagyon eltérő generáció él ma Magyarországon. Ami komoly problémák forrása az élet minden területén. Igen, a párkapcsolatokban is.

Mert mind a 6 generáció másként áll a párkapcsolatokhoz.

generációk a családban

Más generáció, más gondolkodás, közös probléma

A mai X, Y és Z generáció teljesen máshogy éli meg a világot, mint a szüleik vagy a nagyszüleik.
Tehát máshogy, mint a Babybommerek és a Veteránok.

A problémák abból adódnak, hogy míg az idősebb korosztálynak a család volt az első az életükben, a mai korunk „aktív dolgozóinak” (bocs, így hívja őket, minket a „tudomány”)  az önfelvállalás és a szabad, saját élet megteremtése. És ezt a két ellentétet igen-igen nehéz összeegyeztetni.

Hiszen hogyan is élhetnéd a saját, szabad, önfelvállalós életed a múlt századi párkapcsolatok eszmerendszere szerint? Sehogy.

A régi korok nem támogatták az önismeretet, az önmegvalósítást, és az önfelvállalást. Az 1980-as évekig nem is nagyon ismerték ezeket a kifejezéseket. A rendszerváltásnak és a kapitalista irányzatnak köszönhető, hogy az X generáció a meg nem értettség érzése miatt magába fordult, és elindult az önismeret útján.

Ám nincs minta és nincs példa arra, hogy hogyan lehet a 21. században megélni egy spirituális párkapcsolatot. Legalábbis eddig nem volt, ezért kialakítunk egyet.

Az üzleti világban ügyes törekvések vannak arra, hogyan egyeztesd össze a magánéletet a karrierrel.

Az egy-egy területre koncentráló párkapcsolati megoldások hatástalanok

Ám sehol nem tanítják meg neked, hogyan egyzetesd össze a sikert, a karriert, a spiritualitást, és a spirituális párkapcsolatot a fizikai világgal.

A harmonikus élethez harmonikus szerelem, és harmonikus pénzáramlás szükséges. 
A boldog élethez a lélek szabadsága és kibontakoztatása szükséges.
A szenvedélyes élethez, a életfeladat felvállalása és megalkotása szükséges.

És ezek mind összeérnek abban, hogy a párkapcsolatod tartósan boldog, harmonikus és szenvedéllyel teli legyen.

És a legérdekesebb és legizgalmasabb dolog ebben az, hogy a fenti mondatot teljesen másként értelmezik a különböző generáció tagjai.

Kell egy híd, ami összeköti az információt és minden generáció számára megadja azt az iránymutatást, amivel ő meg tudja élni a saját életét.

És ez nem egyszerű.

A párkapcsolati terapeuták legtöbbje vagy a régi pszichológiai eszmékkel, vagy az új hullámos spirituális eszközökkel próbálnak segíteni a párkapcsolatok rendezésében.

Ám, ahogy a tapasztalatok mutatják ez nem elég. Nem működik. Egyre nagyobb a káosz.

hazasgraf1

Sok a válás, még több a párkapcsolati probléma. Forrás: KSH

Ma Magyarországon a házasságok nagy része válással végződik (24-25 ezer válás történik évente Magyarországon, tehát a házasságok 2/3 válással végződik).

A párkapcsolatok pedig vagy gazdasági kapcsolatok, vagy az első komolyabb problémára megszűnnek.

Ezeket a problémákat szerintem Te is tapasztalod. És nem csak akkor, ha már elváltál.

Csak gondold végig, hogy az ismerőseid közül hányan élnek igazán boldog, támogató, harmonikus, szenvedélyes és önfelvállaló párkapcsolatban?

Lépni kell, nem keseregni. Mert különben csak rosszabb lesz…

Radikális lépések szükségesek, hogy mind a saját életünkben, mind az utánunk következő generáció életében ez már csodásan működhessen. Mert az nyilvánvaló, hogy ha én nem teszek az életemért, akkor nem várhatom el, hogy jobb legyen.

Megélve legbelsőbb spiritualitásunkat, és közben jólétben élve a fizikai világban. Van híd, van módszer, és van megoldás. Eszközök, melyek használata segít a párkapcsolati problémák megoldásában.

Ám csak akkor, ha tudatosan, következetesen, rendszeresen alkalmazzuk őket. És természetesen ha egyáltalán tudsz róluk.

4 lépés a boldog párkapcsolatért

Ezek a lépések nem csak a párkapcsolatodban segítenek. Segítségükkel könnyebben egyeztetheted össze az egyéni vágyaidat a párkapcsolattal.

1. LÉPÉS: Régi minták felkutatása

Meg kell találnod azokat a régi gondolati- és viselkedési-mintákat, amelyek még a szüleidtől vagy nagyszüleidtől ragadtak rád. Mert jelenleg ezek rombolják minden kapcsolatod. Ennek a lépésnek a része a nő- és férfi-részed egyensúlyba hozása is.

2. LÉPÉS: Régi minták megváltoztatása

Meg kell változtatnod ezeket a mintákat. Mert amíg ezeket viszed bele a kapcsolataidba, boldogtalanságra vagy ítélve. És mivel a részeddé váltak, egy szakítás és újabb párkapcsolat sem fog segíteni. Hiszen azt is tönkre fogják tenni.

3. LÉPÉS: Az Antares Párkapcsolati Önkifejező Rendszer 4 fázisának alkalmazása

Tudnod kell mire vágysz. Ki kell tudnod fejezni az érzelmeidet és ki kell tudnod mutatnod a szereteted. Ez nem valami spiri maszlag, csupán egy egyszerű szokás, amelyet el kell sajátítanod ha boldog párkapcsolatot szeretnél.
Ez szinte mindenkinél problémás terület. Hiszen a szülőktől hozott régi minták itt is alattomos, romboló munkát végeznek. És úgy teszik tönkre az életed, hogy észre sem veszed.

Hosszas kutatómunka és tapasztalatok segítségével ez ma már könnyen megoldható egy vadi új módszerrel…

4. LÉPÉS: Új hozzáállás kialakítása

Ki kell alakítanod az új, saját hozzáállásod a párkapcsolataidhoz. Olyan hozzáállást, ami boldogságot teremt és ami Tiéd. Nem pedig mások programozták beléd.

Csak ezután a lépéssor után jöhetnek a különböző spirituális eszközök. Hiszen mire használunk eszközöket, ha nem látjuk tisztán, mi a probléma, és mit is akarunk másként?

Hiszen ha mentális káoszban használsz spirituális eszközöket, csak nagyobb bajt csinálsz, mint ami eredetileg volt.

A spirituális eszközök nagy hatalommal bírnak, ám teljes embert kívánnak.

Épp ezért fontos, hogy előbb magadat tedd rendbe, mielőtt fegyvert vennél a kezedbe. Nehogy rombolás legyen az eredménye teremtés helyett.

[su_button url=”http://lp.otthonfa.hu/parkapcsolat-eloadas/?utm_source=ofblog-ezert-vannak-valsagban-a-parkapcsolatok&utm_medium=blog-button&utm_campaign=parkapcsolat-eloadasnap” target=”blank” style=”3d” background=”#ff1100″ color=”#ffffff” size=”10″ center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: chevron-right” text_shadow=”1px 1px 2px #000000″ title=”Párkapcsolati Előadásnap Kárpáti Bogival”]Ez érdekel, megnézem részleteket[/su_button]