Miért ülsz érzelmi hullámvasúton?

Hogyan kezeld jól az érzelmi hullámvasutazást?

Érzelmi hullámvasúton haladsz és már nagyon unod?

Az érzelmi hullámvasút nem egy vidámpark, hanem…

Felkelsz reggel, kipihenten, nyugodtan. Kitöltöd a kedvenc teád, kávéd, odakintről a napsugarak mosolyogják be a lakásod. Majd látszólag ok nélkül nyomasztó érzések kerítenek hatalmukba és látszólag ok nélkül egyre rosszabul érzed magad. Gyengeség, félelmek, gyomorgörcs…pedig semmi sem történt.

Valami ilyesmi az érzelmi hullámvasút. Ha nem is ugyanilyen formában, de megvan az érzés? Persze, hogy meg van. Nincs ember, aki ne élt volna meg ilyet. 

De most -ahogy máskor sem- egymás sebeit akarjuk nyalogatni, hanem megérteni és feltárni az érzelmi hullámzás valódi okát és megoldást találni rá. 

Mert ugye ez az önismeret lényege, hogy megoldjuk a problémáinkat (konkrétan azok kiváltó okát). Nem pedig az, hogy okoskodjunk valamiről, közben meg benne maradunk a sz…slamasztikában.

Amikor hatalmas a mentális zaj a fejedben, óriási káosz lesz a külvilágodban.

A sok megteremtett, fel nem dolgozott és helyére nem pakolt érzés miatt.

Hangulatodat te teremted folyamatosan a következő módon:
– Az agyadban keletkezik egy gondolat a külvilág hatására. (de vajon honnan jöhet ez a gondolat?)
– Ez a gondolat érzést vált ki belőled.
– Az érzés indítja be a cselekvést.

És most nézd át velem a leggyakoribb okokat, amiért az érzelmi (és persze kapcsolódva anyagi stb.) hullámzás, hullámvasutazás történik.

#1. nem hallgatsz a szívedre

Két aggyal rendelkezel. A szívednek is van agya.

Dr. David Paterson az Oxfordi Egyetem professzora, akinek munkája kiterjed az agy és a szív mindkét területére. A kutatásai azt mutatják, hogy az agy nem kizárólagos forrása az érzelmeknek, hanem a szív és az agy valójában együtt hozzák létre az érzelmeket.

A modern kutatások eredményei azt mutatják, hogy a szívnek saját tudata van.

Dr David Paterson az Oxford egyetem professzora kutatásaiban igazolja, hogy a szívnek is vannak neuronjai, melyek szoros összeköttetésben, együtt dolgoznak a nagyaggyal.

A szív elektromágnese impulzusokat küld az agynak, és viszont. Így a kialakult hitrendszered (kondícionálásod) alapján hozol meg döntéseket.

A HeartMath Intézet alapkutatásai azt mutatják, hogy egy adott személy érzelmi állapotának információját is a szív elektromágneses mezeje közli a teljes testtel. A szív ritmusának a mintázata jelentősen változik mikor különböző érzelmeket élünk meg. Az olyan negatív érzelmekhez, mint például a düh, vagy a frusztráció szabálytalan, rendezetlen, zavaros szívritmus mintázat (HRV) tartozik. Ezzel szemben az olyan pozitív érzelmek, mint szeretet vagy hála szabályos, rendezett, koherens szívritmus mintázatot hoznak létre.

osszetort_sziv_1

A szívre rombolóan hatnak a negatív gondolatok és érzések. Hmmm…

Biztos nem véletlen, hogy Magyarországon mennyire megnövekedtek a szívinfarktus veszélyei, illetve a szív és érrendszeri betegségek száma.

A KSH adatai alapján a halálozások 50%-ért felelős az említett betegség.

Ők mind nem a szívükre hallgatnak.  😥 

Egy agy van a fejedben, egy a szívedben. A kettejük között szoros kötelék van, egymást támogatva dolgoznak azon, hogy életben tartsanak. Elsődleges feladatuk pedig a túlélésed biztosítása.

#2. nem írod felül a szülői programokat

Minden program, minta, ami benned van, (kódolva a tudatalattidban) és javarészt gyermekkorodban kódolták beléd, azt a célt szolgálja, hogy élj túl.

Sajnos.  😐 

Fejlett szülők nem csak túlélésre és elégséges életre kondicionálják gyermekeiket, hanem növekedésre, önérdek érvényesítésre, magas önbecsülésre, kitartásra, hitre, cselekvésre.

Az önismeret hiányos ember szinte 80%-ban azt az életet éli egész életében, amit a szülei (és a szocializációs közeg) beléd programoztak.

Én elég egyszerű mintát kaptam. És sok évnyi agymosás (pozitív értelemben) kellett ahhoz, hogy változtatni tudjak az életemen. Úgy, hogy folyamatosan változtattam, a mentális-érzelmi-fizikai programjaimon, és reakcióimon.

  • (Dan) Magának elment az esze! 
  • (Szókratész) Egy élet munkája van benne! – Dan Milman (A békés harcos útja című filmben)

elmentazesze

Hát igen, valahogy így. Én is büszke vagyok rá, hogy elment az eszem.  😛 

Felmenőim, családom szemében elment az eszem. Ma már szeretem, mikor ezt mondják, még ha degradáló szándékkal teszik is. Mert tudom, hogy a kitart önismereti munkám meghozta a gyümölcsét.

Megváltoztam, megcsináltam, felülírtam a számomra nem támogató programokat. Mint például:
– te vagy a család fekete báránya
– te nem vagy olyan erős és ügyes, mint a nővéreid
– olyan hülye vagy matekból, hogy soha sem leszel csillagász
– nem vagy képes rá, mert fizikailag gyenge vagy
– állandóan beteg vagy
– érzelmileg nagyon gyenge vagy
– hülyeségeket beszélsz
– neked elment az eszed

Mind e degradáló és destruktív programok hozzájárultak a negatív énkép, alacsony önbecsülés, halogatás, félelmek, önsorsrontás, önszabotázs, öngyilkossági hajlamok, hedonista életvitel kialakulásához.

De térjünk vissza a káoszodra, az érzelmi hullámvasutazásodra.

#3. sok szart engedsz be az agyadba (mind a kettőbe)

Agyunk egy nagyon finommechanika műszer, és nagyon nem mindegy mit engedsz be. Hogy mire figyelsz. Mert minden hatással van rád. Az is, amiről tudsz, és az is, amit észre sem veszel.

Ha valaha foglalkoztál agykontrollal, akkor hallottad azt, hogy tudatalattink egy másodperc alatt sokszorosát fogja fel a külvilágból, mint a tudatos agyunk. Tehát a szublimációs folyamat, azaz a szubliminális üzenetek hatalmas tárháza ömlik beléd minden pillanatban, úgy hogy nem is tudsz róla.

A szubliminális üzenetek a tudat számára érzékelhetetlen információk, amik azonban hatással vannak viselkedésünkre. – Wikipedia

Ha információ éhes vagy, és napi sok órát töltesz különböző emberektől származó, különböző dolgok olvasásával, hallgatásával, azaz terheled a tudatos elméd, akkor ezen információknak a 400 milliószorosa megy be a tudatalattidba.

Nem is beszélve arról, hogy a DNS-edben lévő rejlett kódok, információk felszabadítása, mennyire meg tudja borítani a rendszeredet, ha nem vagy tisztánlátásban és nem uralod a gondolataidat és az érzéseidet.

Spirituális értelemben, a kundalíni energia, a tarot, a harmadik szem nyitogatása, a DMT molekula gerjesztése, és még sok egyéb képesség görcsös fejlesztése, mentális önfegyelem nélkül való felébresztése, sárgalapos örülté tehet.

A kedvencem, mikor valaki egy rajta kívül álló hatalomra bízza, hogy ő majd vigyáz rá és terelgeti az útján. Életveszély, amikor kiadod a kezedből a szabad akaratodból születő döntésed jogát.

Nem véletlen, hogy ennyire trendi lett ma meditálni. Legalább abban a kis időben, csak egy dologra koncentrálsz. És misztikus állapotnak éled meg a nyugalmat.

Ami tiszta vicc, hiszen miért is kellene „túlmisztikázni” azt, amikor nyugodt állapotban vagy. Nem véletlen, hogy napjainkban ennyire elterjedt a cannabis (ami le tud szedálni), hiszen erős mentális önfegyelem nélkül, nagyon nehéz lekapcsolni az agyat. Ja és a legális változata, az alkohol is igen nagy népszerűségnek örvend ugyanezért.

Gondold végig, mikkel is töltöd fel magad egy nap.

Mi ezekből az, ami előre visz, fejleszt, és mi az, ami csak zaj, és csak egyre nagyobb káoszt idéz elő benned.

Ha megválogatod a gondolataidat, és törekszel pozitív, előrevivő, fejlesztő gondolatokkal feltölteni az elmédet, akkor azok pozitív, jó érzésekkel fognak feltölteni. No nem a „hurrá optimizmusra”, (amikor szőnyeg alá söprés van), gondolatokkal töltöd fel az elméd,mert ez az, ami garantáltan önámításba sodor.
A tisztán látás képességének megszerzése, ami segíthet, de ezt csak önismereti fejlesztéssel sajátítható el. Különböző önismereti technikák alkalmazása tisztán látás nélkül is csak fokozzák a káoszt, és az érzelmi hullámvasutazás valószínűségét.

Valójában nem is a gondolat, hanem a gondolathoz társított hozzáállásod (tanult vagy választott érzelmi lenyomat)  a meghatározója annak, hogy érzed magad.

Mennyire reagálod túl a dolgokat. Mennyire csinálsz a bolhából elefántot. Mikor érzed, hogy élsz. Ha panaszkodsz, vagy a céljaidról beszélgetsz másokkal.

A gyenge mentális és érzelmi önfegyelemmel rendelkező emberek, szeretik a sodródást, szeretnek szenvedni, szeretik magukat az élet, illetve mások áldozataként beazonosítani.
Menekülj tőlük, mert nagyon rossz hatással lehetnek a hangulatodra.

#4. saját, szívbéli céljaid hiánya

Apropó célok.
Nem azért kell célokat kitűzni, időtervet készíteni, hogy mint saját magad rabszolgája robotként végrehajtsd azokat, és ne élvezd közben az életet.
Azért érdemes célokat kitűzni, hogy támogassa figyelmed fókuszának megtartását. Így könnyedén csak olyan gondolatokat választhatsz meg, melyek előrevisznek a boldog életed felé.

Nagyon nem mindegy, hogy milyen célokat tűzöl ki. Szívbéli célokat, hiány célokat, megfelelési kényszerből születő célokat, anyukád céljait, a párod beléd erőltetett céljait.

Az Önismereti Évindító Nap jegy mellé mindig kapnak a résztvevők Önismereti Évtervezőt, Céltervezőt, amiben részletesen megtanulhatják hogyan lehet a saját célokat megtalálni, kitűzni és megvalósítani. Így most ebbe, nem megyek bele részletesen. Gyere el az Évindítóra, és tedd magadévá ezt a hasznos tudást! Rövid ideig még pofátlanul olcsón regisztrálhatsz az Évindítóra.

[bts_restricted_content title=”Mi az amit mindenképpen hagyj ki az életedből?” desc=”Erről olvasol az #5. pontban, amit ez a doboz rejt. Mormolj el egy Szezám tárulj-t és kattints a Club regisztráció gombra az önismereti kincsekért. És hogy Te is olvashasd az #5. pontot is.” ]

#5. amiket mindenképpen hagyj el az életedből

Itt találsz néhány példát, aminek a túlzott „fogyasztása” garantáltan növeli az érzelmi hullámvasutazásod amplitúdóit.

Nem azért csörög a telefonod, mert azonnal fel kellene venned. Ne etesd, a fontosság érzetedet azzal, hogyha hív valaki, akkor te bizony nagyon fontos személyiség vagy, és azonnal fel kell venned.
Én például csak előre egyeztetett időben veszem fel a telefont. Ha valaki csak úgy rám csörög, az esetek 99%-ban nem veszem fel. Mert mindig adott dolgon van a fókuszom, védem az időmet, én osztom be az időmet, és senkinek sem engedem, hogy beossza helyettem.
Egyetlen egy ember van, akinek felveszem a telefont bármikor, a páromnak.

Nem azért van facebookod, vagy email címed, hogy ha valaki rád ír, azonnal válaszolnod kell. Ugyan az az eset, mint a telefonnál. Az emailjaimat naponta kétszer nézem. Ha a facebookon dolgozom, be van kapcsolva. Ha mással foglalkozom, nem nézem.
Ne ringasd magad abban az érzelmi csapdában, hogyha sokan keresnek, vagy sokan likeolják a megosztásaidat, akkor jobban szerethető vagy. A külső visszacsatolás mindennemű formája, nem szeretet kimutatás. Max a részedről szeretet kurvaság. Nem ad egészséges önbizalmat.

Válogasd meg az információt, amit beengedsz magadba. Az internetnek köszönhetően megnövekedett az elért információ tartalom. Ez nem jelenti azt, hogy ha valami érdekel, akkor sok órát kellene vele foglalkoznod. Nem könnyű megállapítani, mi hasznos és mi haszontalan információ. Törekedj arra, hogy ha megoldásokat keresel, ne hagyatkozz az interneten történő sörözés iránti vágyadra. Inkább írj rám, és beszéljük át a dolgot.

A multitaskingnak lehetnek negatív hatásai. Én sokat, sokszor multitaszkingolok. Ami azt jelenti, hogy egyszerre, több folyamatban vagyok benne. Több emberrel chetelek, írok, emailra válaszolok, problémát oldok meg, stb. Valójában ez csak látszólagos, hiszen egy adott időillantban, csak egy dolgot tudok végrehajtani, de megoszlik a figyelmem, sok minden között. Ez nagyon fárasztó, és ki kell pihenni. Én megtanultam nagyon gyorsan kapcsolni a racsnit a fejemben, és élesen fókuszálni a figyelmem. Mégis el tudok benne fáradni.
Nem érdemes az egész napodat így tölteni, mert garantáltan belebegetszel.

A pornó negatív hatása a szexuális életre. Ez egyszerre érinti a nőket és a férfiakat. Ha néha – néha megnézel egy pornót, az tök jó. De ha már nem bírod ezt kordában tartani, és elvonási tüneteid vannak, ha nem tudsz pornót nézni, az már beteges.
Az élet, soha nem fogja megadni neked azt, amit a pornófilmen látsz. És ha a szexuális életedet erre korlátozódik, bizony, impotencia problémáid lesznek.

A kétértelmű, és semmit sem mondó zakkant spiri írások, amelyek csak adatot tartalmaznak, de információt, és megoldást nem adnak. Lehet, hogy pár percre jobban vagy tőlük, de hosszútávon csak a káoszt növelik benned.
Videók, szerteágazó dolgokról. Ha van egy problémád, vagy fejleszteni való területed, nem az fog segíteni, hogy több száz különböző ember videóit megnézed adott témában. Mert így csak meg fogsz örülni.
Konkrét megoldásokat keress. Alkalmazd. Tapasztald meg, hogy támogat, vagy sem és ha nem, akkor jöhet a következő.
Az információ gyűjtés, nem elég a megoldáshoz. Amit tanulsz, azt azonnal a gyakorlatba kell ültetni, hogy lásd a kellő irányba és kellő mértékben változtat, vagy sem.

Tv nézés. Én sokszor némán nézem a tv-t. Még olimpia alatt is előfordult, mert a kommentátorok annyira negatívak voltak, hogy nem voltam hajlandó ezt a fajta gondolkodási szokást öntudatlanul hallgatni. A reklámok, a híradó, a különböző beszélgető műsorok, 90%-a negatív. Mert ma hírértéke a szörnyűségeknek van, és nem a csodáknak. Minden a félelem keltésről szól. Ha sokat nézed a tv-t, ne csodálkozz, ha tele vagy félelemmel, és bizalmatlansággal.

Lehúzó emberek társasága. Mi a francnak foglalkozol negatív, pesszimista, lehúzó emberekkel? Azért, mert még nem mondtál igent magadra, és nem tudsz nemet mondani.
Végre foglalkozik veled? De milyen áron? És hosszútávon ennek, milyen hatása van az életedre? Lásd tisztán, hogy miért vannak ilyen lehúzó kapcsolataid, és lelkiismeret-furdalás nélkül zárd le őket. Ne foglalkozz azzal, hogy most megbántod, vagy csúnyákat fog mondani rólad. Ha valóban meg akarod menteni, azzal tudsz neki segíteni, hogy őszinte tükröt mutatsz neki. És nem azzal segíted, hogy hagyod, leszívja a maradék energiádat. Ne légy mártír. Azzal segítesz sokszor, ha nem az ő elvárásainak megfelelően segítesz neki. Hanem úgy, hogy hiteles példát mutatsz neki.

[/bts_restricted_content]

Hogyan kezeld jól az érzelmi hullámvasutazást?

Érzelmi hullámvasúton haladsz?

És már nagyon unod?

Hát nem csodálom, mert baromi fárasztó egyszerre több életet élni. A mentális káosz gyengíti a mentális önfegyelmedet, aminek a következménye az önkontroll elvesztése, és jöhet a depresszió. Amit én unalomnak hívok.

Vajon miért történik veled, az hogy:
– egyik nap szuperül vagy, a másik nap meg tök depis
– egyik pillanatban bőgnöd kell az örömtől, a másik pillanatban, meg kiszakad a lelked a fájdalomtól
– a békés pillanatokat, azonnal felváltják a nagyon frusztrált pillanatok
– türelem, és hiszti váltják egymást
– nincs átmenet, hanem hirtelen az egyik állapotból, a másikba érkezel?

No, de Miért?

Mielőtt ezen agyalnál, hiszen ez rossz irányba visz, figyeld meg, hogy, MITŐL?
– mitől mész lefelé
– mitől mész felfelé.

Három szinten vizsgáld meg:

gondolat, érzés, cselekedet. Használd a három szintű technikát most is.
És meg fogod látni, hogy amikor lefelé mész, az mindig valamilyen régi rögzült gondolat miatt történik. Bekapcsol valami félelem, megfelelési kényszer, és máris lefele tartasz.

Amikor hazudsz magadnak, vagy másoknak, (a kis és a kegyes hazugság is az), azonnal csökken az energia szinted és elindulsz lefelé.

Amikor felfele mész, az mindig az önmagadra adott igen válaszok miatt van. Amikor szabadnak, nyugodtnak érzed magad. Amikor érzed, hogy a belsőd tágul, és egyre tisztább a fejed.

Te irányítod felfelé, vagy lefelé magad.

Te választod meg a gondolataidat, (akár tudatosan, akár öntudatlanul), amelyek kiváltják az érzéseidet, amelyek beindítják a cselekvésed.

Azon dolgok, melyeket önámításban, megfelelési kényszerből teszel, lefele visznek.

Azon dolgok, melyeket önfelvállalásban, önszeretetből teszel, felfele visznek.

Nem lustaságra ösztönözlek, hanem…

Amikor azt mondom tedd azt, amit szeretsz, ez nem azt jelenti, hogy egy léha, lusta, felelősséghárító életet élj.
Hanem azt, hogy azt tedd, ami a dolgod!

Minden hatás, ami ér téged, hatással van a hangulatodra, a gondolataidra és az érzéseidre. Ha nem válogatod meg, mit engedsz be, ne csodálkozz, hogy szanaszéjjel vagy.

Céljaidnak megfelelően érdemes szelektálni az információt. És a téged körülvevő embereket.
Sokszor hallottad már: átlaga vagy azoknak, akikkel az időd nagy részét töltöd.
Hát én inkább választom a kismackómat, mint egy pesszimista embert.

Láthatod, hogy ahhoz, hogy növelni tudd az energiaszintedet, jól kell magadat érezned. Jó hangulatban kell lenned. Ehhez viszont inspiráló gondolatokkal kell feltöltened az elméd

Összegezve az okok, amik miatt érzelmi hullámvasúton ülsz

#1. nem hallgatsz a szívedre
#2. nem írod felül a szülői programokat
#3. sok szart engedsz be az agyadba (mind a kettőbe)
#4. saját, szívbéli céljaid hiánya
#5. amiket mindenképpen hagyj el az életedből

Összegezve, mit is csinálj?

– soha többet ne hazudj
– válogasd meg a gondolataidat
– válogasd meg a társaságod, akikkel az időd töltöd
– válogasd meg mit olvasol és hallgatsz
tűzz ki célokat, és csak azzal foglalkozz, ami előrevisz (a céljaid felé)
– fejleszd a mentális és az érzelmi önfegyelmedet
– rendszeresen pihenj
– légy elkötelezett a mesteredhez, és rendszeresen beszélgess vele, gondolat tisztító célzattal

Tudd hova akarsz eljutni (ehhez kellenek az álmok és célok), különben csak körbe-körbe forogsz, és egyre jobban elásod magad, a lassú öngyilkosságba.

A te döntésed kell hogy legyen, szenvedni akarsz, vagy változtatni.

Javaslom a másodikat.

Új célok, új szokások, új élet.

Új célok mindenek előtt!

Csak így tudsz kiszállni az érzelmi hullámvasútból.
Hajrá!

Kattints az ingyenes értesítőért!