Mit tanulhasz a 45. amerikai elnöktől?

Az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke Donald Trump.

És ennyivel be is fejeztem a politizálást.

Donald Trumpot lehet szeretni vagy éppen utálni (és ez már magában is lehetne egy lecke). De figyelmen kívül hagyni a ténykedését lehetetlen. És hanyagság is lenne.

Trump személyisége önismereti szempontból nagyon érdekes. És ha félre tudod tenni a média általi előítéleteket, akkor most beviszlek a függöny mögé, és lerántom a leplet Amerika egyik legügyesebb játékmesteréről.

És ez neked is hasznos lesz, a saját önismereted szempontjából.

„Ugyan mi értelme van a nagy tudásnak, ha megtartod magadnak?” – Donald Trump

Én 2013-ban halottam először Trump nevét. Lositól (a párom).

Amikor összeköltöztünk, 3 darab könyvet hozott magával (első körben) és ebből is a legbecsesebb számára Donald Trump „Gondolkodj nagyban és csapj oda keményen” című könyve volt.

A könyv borítójának egy különleges példánya 4 éve ki van rakva a falára (szerk.: van egy különlegesebb, de ez most mellékes – Losi)

Losonczi János és Donald Trump

Trump nem engedi, hogy Losi lazsáljon. Losi meg azt, hogy én lazsáljak.

„Na ki ez a nagyképű, bunkó amerikai milliárdos?” – gondoltam magamban.

Aztán Losi kérésére, elolvastam a könyvet. És megértettem a „Tudatosság játékát”.

„Nézzünk szembe a ténnyel, hogy a világon rengeteg minden vár megismerésre, és ha nagy játékos akarsz lenni a világ küzdőterén, akkor figyelj oda, és teljesítsd túl az elvárásokat – minden áldott nap! Ne várd, hogy a sült galamb a szádba repüljön!” –Donald Trump

Mit tanít Neked Donald Trump?

Összegyűjtöttem az én kedvenc idézeteimet tőle, és utána elolvashatod, hogyan használd fel őket a saját fejlődésed érdekében.

Kettőt „ellőttem”  az elején ráhangolódásként, jöjjön a maradék 19 lecke…

„Ne becsüld alá önmagad és a lehetőségeidet!”

A neveltetésednek köszönhetően sokkal kevesebbet képzelsz önmagadról, mint amire valójában képes vagy. A túl kényelmes életben nem használod azon rendkívüli és különleges képességeidet, melyekkel rendelkezel.

Sokkal erősebb, sokkal kreatívabb, sokkal magabiztosabb vagy, mint megszoktad. Éppen ezért, mivel a képességeidnek alig pár százalékát használod, nem is veszed észre az öledbe pottyanó lehetőségeket.

Tőlem is sokan kérdezik, hogy hogy bírom a tempót. Hogy képes az OtthonFa ennyi hasznos értéket adni nap, mint nap?

Hát úgy, hogy törekszünk kiaknázni és a maximumon járatni a képességeinket, és élünk a lehetőségeinkkel, melyeket a különleges képességeink használata által teremtünk magunknak.
Huhh…hosszú Bogi mondat lett 🙂 Röviden: Maximumon járatjuk a képességeinket, ami újabb és újabb lehetőséegeket teremt nekünk.

Nem kell a különleges képességeidet túlmisztifikálni, természetesen nem varázslásra gondolok.

Hanem azon egyszerű és kézzel fogható képességekre, amelyek megkönnyítik, sikeressé és gazdaggá teszik az életedet. Ezek leginkább mentális, érzelmi, fizikai képességek és nem spirituális.

Hozd magad helyzetbe, hogy tisztán láthasd az erősségeidet, használatukat gyakorold, hogy egyre profibbá válhass!

„Ha a valóságod az álmaidból sarjad ki, akkor az álmaid valósággá fognak válni.”

Álmaid, vágyaid mutatják meg neked, milyen életre is vágysz valójában.

Ám könnyen lehet, hogy már fiatalon leszoktattak téged arról, hogy álmodozz.

Hiszen azt hallottad: „az álom az élet megrontója”. Marhaság!

A gyáváknak, önámítóknak, félősöknek biztosan. DE NEM NEKED. Ha nem valósítod meg az álmaidat, sosem leszel igazán boldog. Csak megalkuvó életed lesz. És az nem túl jó.

Imádom ezt az idézetet, mert mindig emlékeztet arra, hogy senkinek se hagyjam, hogy elrabolja az álmaimat, még saját magamnak sem. Hiszen a vágyaim a legbelsőmből pislákolnak fel, és a megengedő figyelmem által kapnak erőre.

Ha azt érzed, nem kerek az életed, és valami hiányzik, „kutass az álmaidban”, és megleled a megoldást.
Megj.: Ez sem varázslat. Csupán találd meg, hogy mire vágysz igazán. Ennyit jelent, ne agyald túl.

„Lelkesedés nélkül nem lehetsz energikus; energia nélkül pedig, semmire sem viszed.”

A lelkesedés a legnagyobb beindító erő.

Gondolj bele, mikor lelkes vagy, nem ismersz lehetetlent. a lelkesedés fejleszthető, ha kitűzöl elég nagy célokat, és szenvedélyes vágyat érzel célod teljesülésével kapcsolatban.

Ha nincsenek céljaid, amiért szenvedélyes lelkesedésben égnél, az csak annyit jelent, hogy túlélő üzemmódban vagy. 
Ezen viszont könnyű változtatni.

„Így is, úgy is szükséged van célokra, szóval miért ne lehetne valami nagy célod?”

A célod akkor jó, ha elég nagy ahhoz, hogy beindítsa a lékesedésed, de nem túl nagy, hogy megijedj tőle.

Éppen ezért mi időszakos célokat tüzűnk ki.

A „nagy ijesztő merész célt” (a 15 éves cél) lebontjuk kisebb időszakos célokra (10-15, 3-5, 1, negyed év), és ha megcsináljuk a negyedéves tervet (vagy akár még sikerül is túlteljesíteni), bizony egyre közelebb kerülünk a nagy célokhoz. És ez igazán fantasztikus érzés.

 

 „A siker nem a szerencsétől függ, hanem a jó időben hozott jó döntéseidtől”

Mit jelent szerencsésnek lenni? Nekem azt, hogy az erőfeszítéseimnek és az áldozathozatalaimnak köszönhetően, egyre több és egyre csodásabb lehetőséget teremtek magamnak. A szerencse, az nem azt jelenti, hogy nem teszek semmit, és kapok.

Hiszen előbb adnom kell, hogy kaphassak.

Előbb vetek, aztán aratok. És ha vetettem, és mindent megtettem, hogy jó legyen a termés, talán kegyes lesz az időjárás is hozzám. Tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik a többi Isten dolga.

Aki teszi a dolgát, és túlteljesíti a tervét nap, mint nap, bizony ezer és ezer döntéssel nézz szembe. Nem ér rá agyalni és „malmozni.

A jó időben meghozott döntés azt jelenti, hogy dönts gyorsan és cselekedj azonnal. És nem azt, hogy bármikor is várnod kellene egy döntés meghozásával. Hiszen akkor a saját idődet pazarlod el.

A következő 9 értékes leckét és a magyarázatukat csak OtthonFa Club előfizetők láthatják.

 

[bts_restricted_content title=”Ez a doboz 9 aranyat érő leckét rejt” desc=”Ezt azonban csak OtthonFa Club Tagok (előfizetők) láthatják. Te még nem vagy OtthonFa Club Tag? Ugyan már! Regisztrálj most és máris olvashatod ezt a részt is. ” ]

„Minél többen tanulsz, annál inkább ráébredsz, hogy milyen sok mindent nem tudsz.”

Csak a buta ember hiszi azt, hogy ő már mindent tud. Ahogy fejlődsz, úgy tágul és nyílik ki számodra a világ. ahhoz hogy sikeres, gazdag, boldog lehess, sok területen kell járatosnak lenned. És most még vannak olyan területek az életedben, amiről még nem is hallottál, ám lehet 5 év múlva profi leszel benne.

 „A tudatlanságért nagyobb árat fizethetünk, mint az iskolázottságért, és ebbe természetesen a pénzügyi képzésed is beleértendő. Ne hagyd, hogy az ismeretlentől való félelem szárnyát szegje vágyaidnak és anyagi boldogulásodnak!”

Az ismeretlentől való félelem nagy mumus. Ám ha nem nézel szembe ezen félelmeddel, igazából örökké csak egy helyben fogsz állni. Nem ismerek olyan gazdag embert, aki félne a jövőtől. Viszont a szegény emberek mindegyike retteg a jövőtől. Ez azért elgondolkodtató.

 „ A ránk leselkedő legnagyobb kockázat az, hogy nem lépünk előre a tanultak alapján”

Rengeteg információ és adat van a birtokodban különböző területekről. A kérdés az, mennyit alkalmazol ezekből nap mint nap. Mert hiába teszel meg mindent annak érdekében, hogy rengeteg információt gyűjts be. Ha nem tapasztalod meg őket, nem cselekszel, bizony azokból az információkból, csak mentális zaj lesz. Ami rettentően rontja a tisztánlátásod és valósi fejlődésed esélyét.

Ha tanulok valamit, én azt azonnal a gyakorlatba ültetem. Hiszen csak azt érthetek meg igazán, amit megtapasztalok. Akkor tudok egy tanítással eggyé válni, ha csinálom. Hiszen az információ gyűjtése még nem tudás. A valódi tudás, amikor alkalmazod. mennyit gyakorolsz?

„A kitartás jelentős tényezője a győztesek magatartásának.”

Kitartás, szorgalom, összpontosítás, cselekvés nélkül a dédelgetett álmaid, meg nem valósult álmok maradnak. Sokan mondják, ha nehezített az út, akkor az azért van, mert nem az én utam, és másfele kell menni. Ekkora baromságot. A nehézség csak megmutatja, miben kell fejlődni. Aki állandóan útirányt vált, mindig megy a kisebb ellenállás felé, és soha nem lesz kitartó.

„Tanulj a pénzről, és állítsd a szolgálatodba!”

A pénz fontos, a pénzt szeretjük, és szolgál. A pénz az eszköze, hogy megvásárolhasd a szabadságodat. Akinek sok pénze van, több lehetősége van, és több élményt is gyűjthet magának. A pénzkezelés nagyon fontos lépése a meggazdagodásnak. Csinálj pénzt, és örülj annak, hogy van mit kezelned.

Örülj, ha pénzt adsz ki, és örülj, ha pénz érkezik hozzád. Adakozz, de mindig magadnak fizess először. A pénzt meg kell tanulni jól használni. Ami nem a cashflow négyszöggel és nem egy életbiztosítási kötvénnyel kezdődik. Hanem azzal, ami a pénztárcádban van, vagy nincs.

„Hogy mit kezdesz az időddel, az nagyon fontos téma, hiszen az elvesztegetett idő nem pótolható. Egyszóval bánj körültekintően az időddel, és tanuld meg figyelmesen befektetni.”

Minden nap eltelik 86400 másodperc az életedből, amit nem kapsz vissza. Ha értelmetlenül töltőd el, akkor is elmúlik. Ha közben megvalósítod önmagad, az álmaid, és hasznos értéket adsz ezáltal a világnak, akkor is elmúlik.

Mivel töltöd a napjaidat? Értelmes, hasznos dolgokkal, amelyek előre visznek, vagy felesleges, megfelelési kényszerből születő dolgok elvégzésével?

„Bizonyos dolgok egyszerűen megmagyarázhatatlanok, a kreatív elme mégis képes megragadni, és kézzelfogható formába önteni őket.”

Ha fejleszted a mentális intelligenciádat és a mentális önfegyelmedet, egyszer csak el fogsz jutni arra a pontra, hogy kidobáltad a mentális szemetet és könnyedén össze tudsz kapcsolódni a kreatív elméddel. Na ez aztán csoda!

Újítások, kezdeményezések, ötletek tódulnak be majd az elmédbe, és alig győződ megvalósítani a jobbnál jobb ötleteidet. Hiszen a gondolatok megvalósulnak dolgokká. Csak az a nem mindegy, milyen gondolatokat dédelgetsz. Nézz körül az életedben, és máris láthatod, mely gondolataidat szükséges lecserélned.

„A kreatív embereknek nincs szükségük arra, hogy mások motiválják őket, hiszen önmagukat motiválják. Odafigyelnek, és az agyuk mindkét felét kihasználják a teljesítő képességük határáig.

Ők megtalálják az ösztönzést, nem másoktól várják el. És lehető legnagystílűbben használják a fejüket.”

A külső motiváció csak 5% tud hozzátenni a sikeres célmegvalósításhoz. Rá kell szoktatnod magad, hogy felébreszd a belső motivációdat, hiszen a legnagyobb erődet (95%) ott találod. Ehhez önmagadnak bevallott álmokra, célokra van szükséged.

Nem fogod elérni a teljesítőképességed csúcsát, ha nem mersz álmodni és célokat kitűzni. Kár lenne, ha azt a 95% erőt, sohasem használnád fel.

„Te is emeld meg a saját mércédet! Soha ne érd be azzal, hogy „eleget” teszel.

Napjaink világa a versenyen alapul, és olyan gyors, hogy fokoznod kell az állóképességed szintjét, ha versenyben akarsz maradni – vagy ha egyáltalán labdába akarsz rúgni.”

Ha önérdek érvényesítő életet akarsz élni, netalántán saját vállalkozást akarsz, akkor meg kell acéloznod a lelked.  A testedzések által ez a fajta gondolkodásmód, amit az idézet sugall, könnyen elsajátítható.

Én mindig azt szoktam csinálni, hogy kitűzöm magamnak hányat fogok guggolni. Mondjuk ma 5X5-öt guggoltam súlyokkal.

Nagyon elfáradtam benne. No de, ilyenkor még van ott erő, és érdemes ráhúzni. Mondjuk, csak 3-at. Guggolok még hármat. És enyém a világ.

Mert nem csak azt csináltam meg, amit kitűztem magamnak, hanem még többet is. És mivel azt a célt tűztem ki, hogy a 2017-es Antares táborra szép, formás, kerek popsim lesz (Ispán Kingának köszönhetően), így ez a szellemi és fizikai túlteljesítés nagyon is a célomat szolgálja.

Emelkedett és büszke vagyok magamra, mikor túlteljesítem a tervem, bármiben is. Csak próbáld ki! Mindig emeld a saját mércédet! Különben le fogsz maradni.

„Bármivel foglalkozol is, ne add fel! Mérd fel, és aknázd ki az erősségeidet! Mindnyájan tudunk nyújtani valamit, hiszen különböző egyéniségek vagyunk, és már korábban megmondtam: nem fogadok el kifogást!

És amikor az életedről és a szeretteid jólétéről van szó, a kifogások keresését te sem engedheted meg magadnak!”

A kifogások és azok leracionalizálása az életünk megrontói. Akinek van kifogása, tuti önámításban van. Szinte mindig. A félelmei, védekező mechanizmusai, megfelelési kényszerei vezetik.

Hány család van, ahol rossz körülmények között élnek, és a szülök, csak annyit mondanak, nincs munkahely és mennek segélyért. Hát tudod, én megnézném, kinek adnék segélyt.

Ám nézzünk téged. Ha nem vagy boldog, felszabadult, gazdag, sikeres, akkor bizony jó sok kifogás lapulhat a fejedben, hogy mit miért nem csinálsz meg.

Aki akar, annak megoldásai vannak. Aki fél, annak kifogásai. Ha nem akarsz eléggé valamit, nem tiszta a célod. És ez beleragaszt abba az állapotba, amit utálsz.

[/bts_restricted_content]

„A kellő szorgalom egyet jelent azzal, hogy napról napra növeld a pénzügyi intelligenciahányadosodat.

Valószínű, hogy keményebben és tovább kell dolgoznod, ám ez többet ér, mintha kifogásokat keresnél és veszni hagynád a céljaidat.”

Ez az idézet nagyon hajaz az előbbire, de nagyon imádom, ezért beraktam.

Ami itt a fontos, hogy soha se hagyd veszni a céljaidat. sokan azt mondják, azért nem valósították meg a céljaikat, mert út közben rájöttek, hogy nem is akarták igazából. Ezt sosem értem. Meg nem valósult célról, melynek megvalósulását, és a hozzá kapcsolt plusz csodákat nem élte meg, honnan tudja, hogy nem az övé.

Váltsd valóra a céljaidat, és bízz végig magadban, hogy te azt akarod. Csináld meg. És ha akkor úgy érzed, nem tett boldoggá, akkor mi van. Rengeteget tapasztaltál, és közben egyre jobban megismerted önmagad. És végre elmondhatod magadról, hogy valamit végig csináltál.

Ez meg fogja növelni az önbecsülésedet, és sokkal tisztábban fogod látni magadat. És a következő céljaidat. De ha állandóan félbehagyod, amit elkezdtél, nem haladsz sehova sem.

„Tekintsd át a képességeid leltárát, az érdeklődési területeidet, a pozíciódat, a hajlamaidat, és kötelezd el magad szellemileg a helyzeted megváltoztatására!

Légy nyitott olyan ötletekre is, amelyek rendesen meg sem fordulnának a fejedben! Tudatosítsd magadban, hogy a lehetőség számos különbözőalakban érkezhet, és hogy a hullámvölgyeket gyakran hullámhegyek követik.

Nem könnyű őket meglovagolni, de azért sikerülhet.”

Nos így beszél az, akinek mind a négy intelligencia szintje (mentális, érzelmi, spirituális, fizikai) magasan van és mély önismerettel rendelkezik.

 „Felelősségünk arra is kiterjed, hogy megkeressük magunknak a megfelelő környezetet, amelyben fejlődhetünk, vagy legalább megvethetjük lábunkat a következő szintre lépéshez.”

Ha nem támogató közeggel veszed körül magad, bizony keserves lesz az utad a célodig. Valószínűleg már az első nehézségnél fel fogod adni. Átlaga vagy azoknak az embereknek, akikkel az időd nagy részét töltöd. És lassan olyanná válsz, mint ők. Nézz körül a környezetedben.

Ők azok az emberek, akik a jövődre emlékeztetnek? Megcsinálták azt, ami a te célod? Ha nem, akkor menj el máshova, és keress más helyet, más társaságot. Egyedül még mindig könnyebb elérni a céljaidat, mint visszahúzó erőkben megtartani a motivációdat. És akkor ehhez még két idézet.

„A nem éppen eszményi környezettel úgy birkózhatsz meg a legkönnyebben, ha szem előtt tartod a célodat.”

„A körülmények ritkán tökéletesek, szóval ha a családi vagy munkakörnyezeted nem segíti elő a sikered elérését, fokozott erőfeszítéseket kell tenned a fókuszod élességének megőrzésére! De a legfontosabb, hogy ne a helyzeted negatív vonatkozásaira fókuszálj, hanem a megoldásra!”

A saját életedet teszed könnyebbé és boldogabbá, ha kizárod az életedből azokat az embereket, akik nem szolgálják a fejlődésedet. lehet, erre most azt mondod: Úristen, ez milyen csúnya dolog.

Hát, ha nem lépsz, egy biztos. Magaddal nagyon csúnya dolgot művelsz. Lemondasz az álmaidról.

 „Mindig többet teljesítettem, mint amennyi kötelező volt. Azt hiszem, ez a siker egyik titka. Nem csupán a pénzügyek terén, hanem mindenben.”

Azt hiszem az adakozó életmód alapja ez. Itt van például az OtthonFa Előfizetői Club, ahová most INGYEN bekukkanthatsz 10 napig.

ofc-trial-pagethumb1

Mindig többet teljesítek, mint amennyit előre megígérek a Clubban. És ha kérés érkezik egy Clubtagtól, Losival törekszünk azonnal változtatni, teljesíteni a kérést, ha van rá mód. Általában találunk. Vagy csinálunk.

És bár ez mindig is így volt az életemben, hogy többet adtam, mint amennyit ígértem, vagy kértek tőlem, még azelőtt is, hogy megismertem volna Donald Trumpot, jó azt tudnom, tudatosítanom, adakozó, hasznos és értékes életet élek. Én így érzem jól magam

Összegezve:

Donald Trump személyisége önismereti szempontból nagyon érdekes.

Hogy milyen elnök lesz? Majd meglátjuk. Én azért szeretek előre dönteni, úgy ahogy az a céljaimat szolgálja.

Ha eljátszom a gondolattal, hogy milyen változást hoz Trump, akkor én ezt választom:

  • Létrehozza a FöldVilágBéke tanácsát
  • Egyesíti az emberiséget
  • Békét köt idegen civilizációkkal
  • Elkezdi megépítettni az Enterpriset
  • Létrehozza a Föderációs Űrflottát, felfedezés és kutatás jelleggel
  • és békét köt a Szindikkel, Borgokkal és a 8472-es fajjal is.

Lehet azt hiszed, hogy csak viccelek.

Talán igen. Talán nem. De az biztos! 😀

Ahogy Hodján Orsi (Antares 2.0-ás) írta: 

of-szf-fb-group-hodjan-trump

Donald Trump Amerika elnöke…ez 2dolgot rögtön bizonyít:
1. Mennyire nem érnek semmit az előrejelzések meg felmérések….(a saját életünkben a tuti megmondók jóslatai…tojni rájuk)
2. A francba Boginak megint igaza van.
Akkor miért is toporgok még mindig??????

És tényleg, miért is?

Kattints az ingyenes értesítőért!