Hogyan formálj Ólomemberből Aranyembert?

„Felkészületlenül érkezünk meg. Belső iránytűnk fénytelenül dereng. Belső hangokat elnyomják az elménk zakatoló, üvöltő zajai.

 
Érzed indulnod kell, hajt a belső tüzed. Merre, hova, miért? – kérdezed és nincs válasz.
 
Végső elkeseredésemben elindultam. Csak arra figyeltem, hogy az egyik lábamat emeljem fel végre, léptem, és tegyem elé a másik lábamat. Törekedtem arra, hogy ezt a folyamatot ne szakíthassa meg semmi. Menni, menni. Haladni vágytam.”
Az önbecsülés misztériuma nem való beavatatlanoknak. 

A tanítvány elbukik, mielőtt eldöntené, hogy elindul.

Miért?

Mert ez a mágia teljes lényedet követeli magának. Tűze mindent eléget, amiről azt hitted valaha is fontos neked. Főnixmadarad, csak az eszenciádat hozza el új életedbe. Minden mást, maga mögött hagy. Változás, amely mély érzések birodalmába vezet el téged utad során.
 
Csodákban, magasztos áhítatban, ésszel fel nem fogható terekbe kalauzol el, miközben bármelyik pillanatban poklod legmélyebb zugába dönthet vissza.
 
Nem megijeszteni akarlak. 
 
Felébreszteni!
 
Bátorságra, összeszedettségre, figyelmed fókuszálására kérlek! 
 
Felejts el most mindent, amit eddig gondoltál az önbecsülésről. Tisztítsd meg a szót, minden ráaggatott címkétől.
 
Légy semleges, légy nonduális!
 
Légy teljesen jelen, velem!
 
 

Az megfelelő önbecsülés kialakításához talán egy élet is kevés. Folyamatos munkát, a figyelem fókuszálását igényli a mindennapos tevékenységeiddel párhuzamosan.

Ha komolyan gondolod, hogy rendbe teszed önbecsülésed, azt a döntést kell meghoznod, hogy ettől a pillanattól kezdve, figyeled magadat minden szituációban, elemzed a viselkedésed, döntéseid motivációját, és rendbe teszed hozzáállásod az életedhez. Egy lépéssel önmagad mögé lépsz, szemlélőnek.
 
Szeretek foglalkozni az önbecsüléssel. Igazi emberi alkímia. A legjobb önismereti mankó, ami elvezethet téged a felismeréshez, életed folyamáról, jelenlegi életkörülményeid helyzetéről.
 
Hiszem, hogy minden, ami most körülvesz téged gondolkodás módodnak, általános attitűdnek köszönhető. Ezek gyökere pedig önbecsülésed szintjének eredménye. 
 
Igazán abban hiszek, hogy minden, ami történik, történt, és történni fog, annak köszönhető, hogy önbecsülésed hol tart, hogyan vagy jelen itt a 3D-ben.
 
Hogyan éled meg mindennapi feladataidat, milyen a probléma megoldó képességed, milyenek az emberi kapcsolataid, mennyi pénz áramoltatsz, milyen az egészségi állapotod, hogy rabszolga vagy, vagy szabad ember, hogy tudsz -e nemet mondani, bátran konfrontálódsz, vagy konfliktus kerülő vagy, milyen lakásban élsz, milyen autóval jársz, vagy nincs is autód. 
 
Összegezve: Mennyire játszod jól a 3D-s társasjátékot, annak a függvénye, rendben van-e az önbecsülésed.
 
A magas önbecsüléssel rendelkező emberek, végig járták az önismeret útját. Akik nem töltöttek időt önmagunk felfedezésével, nincs önbecsülésük, csak erős önbizalmuk, látszat énképpel. 
 
Ki vagy Te?
 
„Az én elmerül az önmeghatározások ingoványában 
és felismerhetetlenné válik. 
Az összes meghatározás megtévesztő és egyben félrevezető.”
David R. Hawkins
 
 
Önmagadról kialakított programozottságodat kell megváltoztatnod, ez az első lépés.
 
Igen, egészen biztos, hogy amit most gondolsz magadról, nem a valóság.
 
„Az ember nem megtalálja, 
hanem megteremti önmagát” 
Thomas Szaz
 
Akkor induljunk tiszta lappal.
 
Égesd le magadról,  saját magadról kialakított gondolataidat.
 
Önbecsülésed nagyon törékeny, ha olyan dolgokkal azonosítod magad, amiket elvehetnek tőled.
 
Gondold végig! Amikor mindent elvesznek tőled, házad (tested), elméd, gondolkodó szervedet, énképedet, mindent aminek eddig hitted magad, mi marad? Marad valami?


„Amikor már egy bélyegméretű papírra le tudod írni az életrajzodat, 
sőt még hely is marad rajta, akkor szeretnék találkozni veled.”


Mooji 
 
De akkor mégis, hogyan lehet felépíteni egy magas önbecsülést?
 

Önbecsülésed rendbetételének lépései

 
Mi az egyetlen egy dolog ezen a világon, ami felett hatalmad van? A dolgokhoz való hozzáállásod. Tehát megint hol teszünk rendet? A gondolkodásodban. Csodálatos ez a folyamat, én nagyon élvezem! És Te?
 
 
1. Önmagadhoz való hozzáállásod megváltoztatása

Írjunk új történetet! Ez az énképed újrateremtésének mágiája.

Vedd számba jelenlegi életed minden mozzanatát. Egészségi állapotodat, emberi kapcsolataidat, hivatásodat, pénzáramlásodat, spirituális fejlődésedet. Nézd meg mely területekkel vagy elégedett, mely területeknél érzel elégedetlenséget.  Ennek is, mint minden önismereti feltárásnak, csak akkor van értelme, ha kíméletlenül őszinte vagy magaddal.
Most ismét menj végig az összes életterületeden, de most már úgy, hogy az aki cselekszik, döntéseket hoz, az a személy a Te ideális éned. Az, aki lenni szeretnél. Hogyan néz ki? Milyen ruha van rajta? Mit csinál? Hogyan csinálja? Hogy érzi magát a napi teendői közben? Mi a munkája? Milyen a kapcsolata a párjával? Gyerekeivel? Mennyi időt szám magára egy nap? Mennyi pénze van? Hova és mennyit megy nyaralni? 
MINDENT, mindent írj le róla. Ez az a személy, aki azt az életet éli, amilyenre Te vágysz. Lehet sokaban különbözik a jelen pillanatodtól, lehet teljesen más személy, más körülményekkel. engedd szabadjára a fantáziádat, halld meg szíved vágyait, és merülj bele a történetbe. Írd is le most, új történetedet.

Kész? Milyen érzés volt? Felszabadító?


A jelenlegi énedet és ideális énedet mi választja el egymástól? Gondolkozz ezen picit.


Az égvilágon semmi. 


Mind a kettő illúzió.


Ha a jelenlegi éned és az ideális éned közötti szakadék van, alacsony az önbecsülésed. 


Nincs olyan, hogy jelenlegi én, és olyan sincs, hogy ideális én. Mind az a sóvárgás, amit érzel ideális éneddel kapcsolatban, csak egod társadalmi szerepét betöltő megfelelési kényszerek manipulálják. Jelenlegi éned, önmagadról kialakított énképed. A kérdés csak az, mi alapján építetted fel énképedet. Saját vagy mások gondolatai befolyásolták az alkotást. Igen, énképünk megalkotása művészeti alkotás. gyerekkori programozottságból felépített énkép, hazugságra épül. Rajtad kívül senki sem tudhatja jobban azt, hogy te milyen is vagy valójában. Sajnos az emberek 90% haláluk napjáig sem tudják ezt, nem tudni sokszor kinek az életét élik, másolják, de egy biztos nem a sajátjukét. Mi szükségeltetik ahhoz, hogy kialakítsd a tiszta, igaz énképet magadról. Az, hogy megismerd magad. Az igazi önismeret útjának a legelején mit tudsz énképedről? Semmit. Szokásaidat, programjaidat, reakcióidat ismered tapasztalatból. de azt, hogy te milyen is vagy valójában nem. Ezért indulsz el, hogy találkozz magaddal.

Tehát hófehér tiszta lap, az ami vagy. Mi ír rá igaz sorokat? 
Élethelyzetek, amelyek érzéseket váltanak ki belőled, és az ezekre a helyzetekre adott reakcióid ettől a pillanattól kezdve lehetnek már valódiak?

Ohh nem, ez egy folyamat. Figyeled magad, hogyan reagálsz, és a reakciód jól esik, vagy sem? Ha nem legközelebb nagyobb szeretettel reagálsz, és ezt addig csinálod, amíg azt nem érzed, hogy igen, ez tesz leginkább boldoggá, az hogy pont ilyen vagyok, így reagálok. 
 
A szeretetet válaszd mindig, minden szituációban. Ez vezet csak el valódi önmagadhoz.

 

 
Tehát az önmagadhoz való hozzáállásod megváltoztatásának mi a kulcsa?
Tudatosítod magadban, hogy fogalmad sincs arról, ki vagy te.
Most ismerkedsz magaddal.
Fogadd el, ami most körbe vesz, programozott elméd és programozott tudatalattid eredménye. 
Az elfogadás a kulcs. Elfogadni önmagadat és a helyezteted akkor tudod tökéletesen, ha megbocsátottál magadnak.
Továbbmegyek. Ha felismered, hogy mindeddig azt cselekedted, ami akkori jelenlegi legmagasabb tudatossági szinted szerint a legjobb volt önmagad és mások számára, kell-e bármiért is megbocsátanod magadnak?
 
Másoknak?
 
Most ismerkedsz magaddal.
A világon szerintem ez a legnagyobb kaland! Megismerni önmagunkat!
Ez a valóságunk, hiszen minden ember, esemény, történés tükörként azt az egyetlen egy célt szolgálja, hogy megismerjük önmagunkat.
A Kör bezárult.
Kattints az ingyenes értesítőért!