Miért fontos elsajátítanod az asszertív, őszinte, teremtő kommunikációt?

Azt teremted, ami belőled árad ki, és ennek az egyik legfontosabb része a szavak misztériuma, a szómágia, amit mondasz, kommunikálsz. Ha a mondandód nincs összhagnban a szívbéli céljaiddal, akadályozod a céljaid könnyed megvalósulását.

Mivel ez tény, teljesen mindegy mit gondolsz erről Fontosabb, hoyg sajátítsd el az asszertív teremtő kommunikációt, ésmeg fogod tapasztalni, hoyg céljaid sokkal könnyebben, gyorsabban megvalósulnak.

Olvasd végig ezt a blogbejegyzést, amiből mindent megtudhatsz, amire csak szükséged van.

Utána jöhet a gyakorlás!

Önazonos gondolatok és érzelmek őszinte önfelvállalása

Hatalmas különbség van az őszinteség és az őszinte önfelvállalás között.
Amíg az őszinteség egyszerű szavak formájában van jelen a kommunikációban, addig az őszinte őnfelvállalásban nem csak a kiáradás, de a befogadás is jelen van.
Az asszertív kommunikáció alapja a szeretet, a tisztelet, és a tudatosság, ezen egy ponton tovább lép az önfelvállaló asszertív kommunikáció.
Nem csak a cél kerül fókuszban, hanem a tudatos megnyílás, hogy tudatosan beengedem a másikat a legmélyebb önmagamba, és megmutatom neki, hogyan is működöm én odabent, milyen alapértékek szerint élek, döntök, cselekszem.

Először megjelenhet a megnyílástól való félelem. Ha eddig nem voltam teljesen őszinte magammal és másokkal, vagy nem mertem felvállalni valódi önmagam, beléphet a képbe az a félelem, mit fognak gondolni róla, fognak-e szeretni, el tudnak e fogadni olyannak, amilyen valójában vagyok. És vajon elveszíthetem a másikat, ha igazán mélyen megismer engem?

De egészen biztos, hogy őszinte, önazonos önfelvállalás nélkül, nincs szabad, saját élet

Sajnos a világban, a ködösítő, elferdítő, elhallgató, deformált kommunikácoó van jelen, az ego védekezési mechanizmusai miatt.
Számtalan konzultációmban, ahol párkapcsolati problémák rendezésével kerestek meg előfordult, hogy hamis információkat közölt a társával az illető, így az egyre mélyülő bűntudat és szégyenérzet egyre mélyebb szakadékot alkotott a párok között, ami eltávolodást, elhidegülést, egy felszines hamis életet, párkapcsolatot eredményezett.

Ugyan ez a problémával találkoztam sokszor a szülő gyerek kapcsolata között, amikor a szülő nem volt mindig 100%-osan önfelvállaló a gyerekkel való kommunikációban, ami a gyerekben tudat alatt bizalmatlanságot szült, és ez oda vezetett, hogy kamasz korában hazudni kényszerült a szüleinek. Hiszen ezt tanulta meg.

A meg nem értettség érzése, a magányosság a társas kapcsolatokban, mind az őszinte önfelvállalás hiányára vezethető vissza.
Sokan azt hiszik az őszinteség kíméletlen. De csak azért, mert támadó-védekező energiában történik, így élik meg. Rosszul.
Mivel az ego csak ezt érti. Támadás-védekezés, bosszú.

A szeretettel teli kommunikáció

A szeretet elfogadó, megbocsátó, elengedő alap beállítottsága emeli a kapcsolatokat arra a szintre, hogy képesek legyenek egymással őszinte önfelvllalásra, ami egy sokkal magasabbra emeli a kapcsolódást, és egy sokkal szabadabb kapcsolódást hoz létre.
Az önazonosság nem lehetséges mély önismeret hiányában.
Előbb utóbb, mindenki választás elé kerül a valódi önismeret útján.
Amikor a szabadság, boldogság, béke utáni vágy már nagyobb lesz, mint a veszteségtől való félelem, könnyedén lehet mindenki őszinte, önazonos, önfelvállalásban.

A lélek és a szív felszabadul a hazugság, bűntudat, szégyen terhe alól, kisüt a nap az elmében, és megjelennek a csodásk az életben.
A harag, a düh, a mások hibáztatása, a félelem, a felelősséghárítás, mind az ego eszköze.
A megértő figyelem, az elfogadás, a megbocsátás, az elengedés, mind a szív és a tudatosság eszköze.

Amíg valaki nem őszinte, önazonos, önfelvállalásban éli az életét, nyitott nefogadó szívvel, magas tudatosságban, minden bizonnyal hazugságban éli az életét. Nos, az ilyen élet, nem is élet, csak harc a túlélésért, miközben a lebukástól való félelem egyre jobban megkeményíti a szivet.

Így nehéz hűségesnek lenni önmagunkhoz, hinni és bízni önmagunkban. És ha ez nincs meg, egyenes következménye, hogy lehetetlen hűségesnek lennni másokhoz, hinni és bízni másokban.

A belső cenzúra nagyon erősen működik, ha mindig az a kérdés van a fejedben: hogyan is mondjam el neki.

Vagy amikor azt érzed, várnod kell a megfelelő pillanatra.
Amikor a változás, egy tudatos, erős akarattal átitatott döntésnek köszönhetően megszületik, fizikai remegés, elgyengülés, torok összeszükülés jelentkezhet, ami bizonyítja, hogy az ego meg akar állítani, az őszinte, önazonos, önfelvállalásban.
Nem lehet senkisem szabad békében, amíg ezt a fejlődési szintet meg nem lépi.

Ez nem egy olyan dolog, ami egyik napról a másikra kivitelezhető.
Sőt! Sokan benyelik az őszinte önfelvállalásért kapott bántásokat.
Pedig ezt ünnepelni, elismerni, megbecsülni kell magunkban, és akkor fogja ezt más is megtenni velünk.

Kezdd el magaddal

Vegyél elő egy füzetet, és kezd el kiírni magadból az őszinte, önazonos, önfelvállásban megérkező gondolataidat, érzéseidet.
Figyeld meg magadban, mit éreznél ha ez a füzet msáok kezébe kerülne, ha elolvasnák mi is van benned.
Ha gyomorgörcsös leszel ettől a gondolattol biztos lehetsz benne, hoyg még nem adtad oda magad az életednek, így természetes, hogy az élet is szűkmarkúan bánik veled.

Amit adsz, azt kapod vissza, annak a 100szorosát.

Egyszerű példa.
Ha azt érzed mindig csalódsz az emberekben, mert átvernek, akkor tudd, hogy te mindig magadban csalódsz, mert te is átvered önmagad folyamtosan, és természetes, hoyg ennek a 100szorosát kapod vissza a külvilágból is.

Nos igen, az őszinte, önazonos, önfelvállaló hozzáállás és kommunikáció felelősségvállalást jelent.

És ez egy csoda. Mert ebben a létezésben megnyílnak a kapuk, közelebb kerülsz az önmegvalósításodhoz, egyre tisztábban fogod látni az életfeladatodat, a valódi boldog életed, és a szabadság bősége és békéje is rád köszönt végre.

Igen, önfelvállalás nélkül, sosem láthatjuk meg, kik is vagyunk valójában, mit is akarunk, miért vagyunk itt, mi értelme van az életünknek.
Önfelvállalás nélkül, az élet valóban értelmetlen, és csak az ego sürgető, sóvárgó azonnali vágykielégítéséről szólhat az élet, amit leginkább mások elismerésének vágya miat rakunk össze.

Eljött a döntés ideje, hogy merre viszed tovább a saját életedet

Védekező, támadó, bosszúszomjas egoban létezel tovább, vagy a szeretettel és bőséggel teli, szabad őszinte, önazonos, önfelvállaló, önmegvalósító életet választod.
Hozd meg a döntést.
Még most!

Itt az idő hogy ki mond, amit valójában gondolsz. Ami a leginkább dühít, kiakaszt, felháborít, felidegesít.

Itt az idő, hogy teljesen őszintén felvállald azt, amit gondolsz és érzel.

Itt az idő, hogy felszabadítsd magad az elfojtásaid alól.

Itt az idő, hogy letedd a megfelelési kényszereid láncait, és mindenkinek tök őszintén elmond, mi a bajod vele.

Csak miután őszintén felvállaltad a gondolataidat, érzéseidet, és őszinte szavakba öntötted ami benned van, és lehiggadtál, utána ráérsz rendezni magad.

Elég volt az elfojtásokból

Elég volt a megfelelési kényszerekből. Elég volt a „jógyerek” szerepből.
Most engedd ki ami benned forrong évek óta.
Itt az idő, hogy őszintén kimond, amit gondolsz, és őszintén fel is vállald, hogy ez van benned.
A sorsfordításhoz szükséged van az őszinte kommunikációra.
A 100%-os önfelvállalásra.
Nem az a cél, hogy hatalmi drámázz. Nem az a cél hogy eltiporj másokat. Nem a veszekedés a cél, és nem is az, hogy másokra ráborítsd, amit eddig elfojtottál magadban.
De ne félj attól, hogy megbántasz mást.
Eddig bántottad, hogy hazudtál neki önmagadról.
Itt az idő, hogy őszinte igaz életre cseréld le az eddig hazug, látszatpolitikás életed.

Azt mond, azt fejezd ki szavakban, amit érzel és ne azt, amit gondolsz

Érdekes megfogyelni, ha megkérdezel valakit, hogy: Hogy vagy?
Leginkább arról fog beszélni mi történt vele az elmúlt időszakban, vagy egy nagyobb horderejű dolgot kezd el mesélni. A külvilágról beszél, és nem arról, hogy milyen érzéseket élt át, az elmúlt időszakban, és leginkább nem arról, hogy most, ebben a pillanatban hogyan érzi magát.

Érzéseinket szavakba önteni, valóban nem egyszerű

Kicsi tanítványaimmal sokszor megtörtént, hogy amikor igazán először beszél magáról, odabentről, az érzéseiről, vagy megkukul, vagy elragadja a sírás.
Ez természetes, hiszen a társadalmat nem érdekli hogy vagy, az érdekli milyen eredményeket értél el.
Így beragad az EQ, beragadnak az érzések, és nagyon nehéz tudatosan teremteni.

A másik érdekes eset, amit tapasztaltam, hogy amikor valaki legelőször kezd el magáról, az érzéseiről beszélni, negatív dolgokat mond, ha őszinte, ha nem, akkor azt mondja, ami menő, vagy amit gondol, hoyg mit akar hallani a másik ember.

Egyszer kipróbáltam azt, hogy megkérdeztem embereket: Hogy érzed most magad, különböző érzelmi beállítottságban.
És azt tapasztaltam, hogy könnyedén idomulnak az önismereti szűzek válaszaikkal, ahhoz az emberhez és az érzelmi beállítottságához, ahogyan kérdez, és ahogyan van.

Ha depisen kérdeztem, lehangolt válaszok jöttek.
Ha mosolyogva kérdeztem, mosolygós depis válaszok jöttek.
Ha boldog voltam, örömteli válaszok jöttek.

Persze vannak az örök pesszimisták, akiktől tök mindegy milyen belső beállítottságban kérdezel, csak és kizárólag panaszkodni fognak. Még akkor is, ha ép most jól érzik magukat, de megszokták, hoyg a kommunikációval lehet energiát rabolni, ezért csak panaszkodnak, sajnáltatják magukat, játszák folyamtosan a szegény én hatalmi drámát.

Főleg most, mikor annyi feszültsg van a társadalomban, most látszik igazán, mennyire is idomulnak emberek a környezeti légkörhőz.
Sajnos.

Baromira alacsony az érzelmi intelligencia szint átlagosan a világban, mert mindenki fél önmaga lenni, őszintén kifejezni önmagát

Persze a höbörgés, fröcsögés, megfélemlítő kommunikáció adhat instant bátorságot, de ez nem szeretetből való, asszertív, őszinte, teremtő kommunikáció. Teremt, de nem a szívbéli célokhoz visz közelebb. Így ez nagyon nem lehet célod.

Fél a bírálattól, elidegenítéstől, megbélyegzéstől, veszteségtől, így inkább elárulja valódi érzéseit, és olyat mond, amit elvárnak tőle.
Természetes következménye ennek, az önmagtagadó létezésnek és kommunikációnak a maradandó boldogtalanság.
Az önfevállalás, az őszinte önkifejezés hatalmas erőt ad! Mindemellett magabiztosságot, határozottságot, emeli a 4Ö-t és hatalmas felszabdulás van benne.
Csak át kell lépni azon a bizonyos törésponton.

Nézzük lépésről lépésre

1. lépés: gondolkodni (nem agyalni, céltudatosan gondolkodni)
2. lépés: kiírni, elfogadni
3. lépés: kimondani

Én nagyon nagyon sokat szenvedtem az őszinte önkifejezés töréspontjának az átlépésén, míg rájöttem, nem kell egyből megtenni.
Rávezető gyakorlatokat kell gyakorolni, hogy utána élesben is menjen.

Meditációkban elkezdtem kutatni a valódi, mélyre elnyomott érzéseimet, szinte mindennel kapcsolatban.

Mit érzek a párommal kapcsolatban?
Mit érzek a virággal kapcsolatban?
Mit érzek a munkahelyemmel kapcsolatban?
Mit érzek a testemmel kapcsolatban?
Mit érzek az autómmal kapcsolatban?
Mit érzek anyukámmal kapcsolatban?
Mit érzek…..?

Majd ami jött elkezdtem kiírni magamból egy titkos füzetbe, amiről senki se tudott. Mérhetetlen szégyen lett volna, ha bárkinek is a kezébe kerül az én belső valódi világom igazsága, úgy, hogy addigi életemben, szinte végig hazudtam mindenkinek megfelelési kényszerből, jógyerek szerepből, integrálódási vágyból.

Szóval csak meditáltam és írtam. És sokszor megdöbbentem, micsida csoda érzések vannak benenm, milyen csodálatos is vagyok igazából, és mennyire feltöltő megélni a valódiságomat.

Aztán mikor már elkezdtem sokkal tisztábban látni magamat, az érzéseimet úgy mindennel kapcsolatban, lassan óvatosan szavakba is elkezdtem felvállalni őket.

Izgi volt nagyon, éreztem a belső frusztrációt, de elköteleződésem az őszinte önkifejezés, és az önfelvállalás felé teljes volt, mert tudtam, csakis így lehetek szabad, és csakis így lehetk boldog, ha nem hazudok tovább sem magamnak, sem másoknak.

„Beszélgetni akarok magamról”

Bárkinek, bármit is akarsz mondani, asszertíven tedd, ne legyen benne harag, düh, fájdalom, hatalmi dráma, érzelmi zsarolás. Kezd azzal, hogy elmondod neki, most  ki akarod fejezni az érzéseidet, ne vegye személyes sértésnek, beszélgetni akarsz magadról.

Az érzelmi kommunikációnál nem számit a másik reakciója, csak mond el neki, ami benned van.
Ne rá öntsd a sérelmeidet 😃 Csak mond el, ami benned van.
Lényegtelen most, hogy ő erre, mit reagál, ez most rólad szól, és a te felszabdulásodról.

Az önismeret legjobb gyakorlta ez szerintem

Az érzelmi kommunikáció gyakorlása által tudhatsz meg a legtöbbet magadról.
És elképesztően fejlődik az érzelmi intelligenciád, mert egyre több érzést fedezel fel magadban. Így könnyű lesz akár 500 érzést is átélni, és nem csak kb 25-öt, ahoygan egy átlag ember éli az életét. Érzelmi színkavarkádban fogsz élni, és nem a szürke 50 árnyalatában. 😃

Mindig is abban hittem, hogy a kommunikáció a második legfontosabb képesség, amit magas szinten szükséges elsajátítani.

És nem mint egy technikát, hanem mint egy szokást, egy varázserőt, hiszen minden pillanatban kommunikálunk. Akkor is ha azt hisszük senki sem lát.

Az őszinte, önazonos, önfelvállaló, asszertív kommunikáció, figyelve arra, hogy mind ezt még teremtő kommunikációban töténjen, szerintem valóban varázserő.

A gondolatok, az érzések, a szavak, a tettek összhangja mágikus teremtő erővel bírnak

És aki egy kicsit is érzi, hogy hívja a spirituális világ, megfelelő kommunikáció nélkül, egy bizonyos szinten túl nem tud lépni sosem.
Hiszen a teremtés alapja a fókusz és az érzelem, a belső és külső világ teljes összhangja, és aki ezt nem tartja magas önfegyelemmel, akarattal, összevissza fog varázsolni mindenfélét.

Rengetegen sínylődnek a megfelelési kényszerek, a jó gyerek szerep, az önkorlátozó hiedelmek nyomorúságában, akármennyire is próbálják leplezni kedvességgel, mosollyal, látszat vidámsággal, hogy nem is.

Sokan meghasonulnak a belső és a külső világ különbözősége között, és azért, hogy a külvilágnak megfeleljenek, eladják a lelküket, megtagadják önmagukat, így saját börtönükbe zárják szívüket.

Nem szabadok. És ha nem teszik le a külvilág felé érzett mérhetetlen félelmet, a vágyat, hoyg elismerjék, megdícsérjék, elfogadják őket, sajnos nem is lesznek soha.

Mert a valódi belső szabadásghoz nem elég, ha valaki el tudja játszani, hogy szabad az élete. Nem elég megvásárolni az időt. Nem elég kifele élni.

A világ változik, te is tapasztalod. Sokan még mindig azt hiszik, majd ha elmúlik a Covid, minden visszaállhat a régi kerékvágásba.
Nem. Semmi sem lesz már ugyanolyan.

És már ma, itt és most, a tökéletes és teljes bizonytalanság sivatagában, magadon belül kell elindítanod megteremteni, majd kint folyamatosan elköteleződve hinni és tenni azért, amilyen életet te élni akarsz.

Mágikus beavatás

Valaki azt mondta nekem tegnap, hogyan is lehetne szabad, ennyi korlátozás mellett. Majd emlékeztettem, hogy a spirituális megvilágosodás, amire annyira vágyik, a legnagyobb 3D-s korlátok között érhető el.

Nézzük csak a Pálos beavtásokat. a végső beavatás egy barlang legsötétebb, legmélyebb részében történik, amikor a beavatásra váró embert 72 órára leplekkel lefedve, bezárják egy kőkoporsóba. Ha él, és ép elméjű mikor 72 óra múlva kinyitják a kőkoporsót, beavatást kapott a magasabb dimenziókba.

Látható micsoda 3D-s korlát kellett a Pálosoknak is.

Az egyiptomi kulturában, a Misztérium iskolákban (melyek 21 évesek voltak) egy épített, teljesen sötét, vízzel teli 6 méter mély alagútba kellett ugrania a beavatásra váró embernek. És ez a mély alagút, tele volt krokodilokkal. Az alagút végén, egy szűk kis kút vezetett felfelé a kijárat, a Fény felé.

Aki kijött ebből a vízzel teli, teljesen sötét, krokodilokkal teli alagútból, levegő, fény, segítség nélkül, beavatódott.
Mind a két beavatásban fontos szerepe volt annak, hoyg valaki le tudja e küzdeni a halálfélelmét, szembe tud e bátran nézni a halállal, és képes e a szívére, az intuíciójára hallgatni, és átverekednie magát a sötétségen, hogy elérje a Fényt.

A legnagyobb 3D-s korlát adja a legnagyobb belső szabadságra a beavatást.

Tehát ami ma a külvilágban történik, része a saját misztérium iskolád beavatásának.

Látod e az igazságot a látszat mögött, vagy elveszel abban a világban, amit félelemnek hívunk. Látod, hogy minden érted történik, vagy azt érzed, hogy minden ellened történik, minden téged támad, minden a te életeted nehezíti meg?
Aki képes és hajlandó gyakorolni az önismereti gyakorlatokat, megkapja azt a beavatást, hogy szeme átlát az illúziókon, és látja a foram és dolgok mögötti valóság igazságát.

Az asszertív kommunikáció nem csak egy technika

Hanem egy lépés ki a börtönből, hiszen őszintén, önazonosan, önfelvállalóan élhet az, aki megtanul jól kommunikálni, és akkor soa többet nem kell játszani a jó gyerek szerepet, nem kell eladnia a lelkét a megfelelési kényszerek miatt, és soha többet nem kell önmagát rombolnia a hazugságok miatt.

Az önismeretre épülő asszertív-teremtő kommunikáció az első beavatás a szabadabb belső világba. És mivel nincs kinet bent nélkül, így a beavatott személy, aki sokat gyakorolt, elkezd egy teljesen másik világot látni, érezni, tapasztalni.
Mind ez természetesen nem kényszer, hanem lehetőség, hogy a bölcsesség tudatosságába érhessen a tudat, ahol az igazi értékekre épülő, önmegvalósító értékadó élet elindulhat.
Mindenki arra születet, hogy csinálja, amire született.

És amíg az alap beavatásokon nem esik át valaki, sosem avatódhat be életének valódi értelmébe és céljába.
Miért? Mert aki már ezt is tisztán látja birtokában van bizonyos belső erőknek, ami hatalmat ad a kezébe. Ezzel vagy visszaél és egós butaságokra pazarolja el az erejét, vagy él vele, és beteljesíti élete célját.
Összehangolt belső és külső kommunikáció nélkül, nincs tudatosság, nincs tudatos teremtés, nincs könnyű és sikeres élet. És ami talán a legfontosabb, nincs saját élet sem.

Aki megtagadja az önismeretet, megtagadja létezésének erőit, okát, célját, beavatásiat, lehetőségeit

Tegnap valaki azt mondta, nincs ideje önismeretre és nincs is hozzá kedve

Ez számomra teljesen értelmezhetetlen mondat. Hiszen az önismeret minden pillanatban történik, ahogy a teremtés is minden pillanatban történik.

Aki megtagadja az önismeretet, megtagadja létezésének erőit, okát, célját, beavatásiat, lehetőségeit.

Talán úgy tűnik, hogy most túlzás, amit írok. Nem arról beszélek, hogy OtthonFa önismeret nélkül nem lehet élni. De lehet, lehet máshol is önismeretet mélyíteni.

De önismeret nélkül, nincs emberismeret, nincs világismeret és az önismeret nélküli ember, valóban csak egy kétlábon járó robot, ami a külvilág kénye kedve szerint alakíthat, idomíthat, utasíthat.

Az az ember, aki nem ismeri önmagát, szinte semmit sem tud a világ valódi dolgairól. És valóban csak egy elem funkcióját tölti be, amit mások lemerítenek, majd eldobnak.

A mai nap az önmagad fontosságára ébredés napja

Ha a külvilágnak hiszel, elhiszed, hogy nem vagy fontos. Ha magadnak hiszel, pontosan tudod, hogy nem egy csepp vagy az univerzumban, hanem egy univerzum vagy egy cseppben.
És hogy mennyire de mennyire fontos, hogy te most pont itt és most élsz.
Képességeidre, célodra, létezésedre, mint egy korty vízre a sivatagban szükségünk van. Rád van szükségünk, és nem a programjaidra, amiket beléd ültettek.

Nőként, a női mágikus erődre van szükségünk, férfiként a benned szunnyadó igazi teremtő harcosra van szükségünk.

Sokkal értékesebb vagy, mint most azt elhinnéd nekem!
Sokkal fontosabb vagy, mint azt eddig valaha hitted!
Szükségünk van rád, a tisztánlátáodra, az erőidre, arra, aki lenni akarsz, szabadon, szeretetben!

Aki mindig teremtő kommunikációban beszél és gondolkodik, szívbéli céljai sokkal könnyebben valósulnak meg

Nem lesz ellensége a vágyainak, nem fogja pont az ellenkezőjét teremteni annak, amit akar, és mindent el tud érni az életében, amit kitűzött. Soha többet nem fog szorongani, vagy frusztráltnak érezni magát, ha beszélnie kell, bármiről, bárkivel, bármiért, bárhol.

Teremtő kommunikáció lépései:

  • Nem számít bárki más is így kommunikál-e, nem várjuk el senkitől, hogy azzal a tudatossággal, kommunikációs technikával rendelkezzen, mint mi.
  • Bölcs tudatosság (szeretet alapú elme mátrix, objektív tisztánlátás, alázat)
  • Céltudatos gondolkodás mód (cél-döntés-cselekvés)
  • Belső beállítottság ( Asszertív attitűd, Győzök attitűd, win-win alapon, hit, szeretet, lelkesedés, szenvedély)
  • Belső és külső Asszertív kommunikáció (kérdezéstechnika, asszertív kommunikáció 6 lépése)
  • Fenntartani a bölcs tudatosságot és a teremtő kommunikációt minden pillanatban (szokás, amit be kell gyakorolni, míg észrevétlenül is alkalmazni fogod)

 

Ezt a pár lépést nem egymás után fogod megtanulni.
Fontos a megértés bizonyos szintig, a gyakorlás, és a gyakorlati tapasztalatok által születő felismerések, mert azok hozzák az elme mátrix valódi tágulását, változását, ami ad egy stabil belső beállítottságot, így a teremtő kommunikáció nem technika lesz, hanem része lesz a lényednek, az életednek.

A kommunikáció nem lineáris

Nem A pontból halad a B pont irányába.

A kommunikáció köti össze a belső világot a külvilággal, tehát része minden, ami kommunikáció: szóhasználat, a testbeszéd, az arcmimika, az öltözködés, az életvitel. Minden amit magadról kifejezel (öltözködés, autó, lakás, munkahely, kapcsolataid, sminked, stb) kommunikáció. Meg kell tanulni olvasni mások önkifejezésében is, de elsőként a saját kommunikációdat kell megismerned, megértenéd, hogy tudj rajta a kívánt irányba változtatni.

A kommunikáció nem fixál, hanem lehetőség

Nem hiszek az első benyomásban, mert aki mély szinten ismeri magát, mély szinten ismeri mások önkifejező kommunikációját. Hiába jön hozzám egy 2000 dolláros öltönyös pasi, 1000 dolláros órában, és 1500 dolláros cipőben, 2 pillanat alatt leveszem, hogy nem tudja viselni ezeket, csak ráaggatták. Ugyan ez az insta celebeknél is, még egy fotón is lehet látni, mennyire hamis, mennyire nem önazonos, ha ismered a saját kommunikációdat.

Vagy mostanában nagyon sokan kezdtek hálózatépítésbe az online világban, és árulják a nem olcsó krémeket, eszközöket, meg mindent, de miközben beszél a termékről, láthatóan meg van szeppenve az ára miatt. Mert ha nem csinálná a hálózatépítést esze ágában sem lenne megvenni azt a fura cuccot. És hamis, és ez látszik. Minden kommunikáció, az értékesítés is. De ha hamis, nem fog működni.

És mi emberek bízunk a hatodik érzékünkben, és ha felgyúllad a vészjelző az elménkben, még ha most még nem is értjük miért, nem fogjuk bizalmunkat adni.

A kommunikációt teremtően alkalmazni magas szintű tudatosságot és sok gyakorlást igényel

Mind e közben annyi mindent meg tudsz magadról, hogy azt talán még el sem hiszed most. Kérlek hidd el.
Sajnos, mivel senkit sem tanítottak meg rendesen kommunikálni, így a legtöbb ember ösztönből, azonnali válaszreakcióból, dühből, haragból, félelemből, hatalom ittasan kommunikál.

Persze két mondattal le lehet őket szerelni ha az ember lát. És a látás alatt azt értem, hogy az ember érzelmi stabilitásban van, és nem billenti ki a másik ember belső beállítottsága.

Ha egy átlagos párkapcsolatot nézek, ahol egyik fél sem foglalkozik gyakorlatba ültetett önismerettel, egy univerzális harcteret látok az alá-fölé rendelt viszonyok folyamatos tüzében. Hamisságok, sunnyogások, elnézések, bűntudatok, elfojtott érzések, harag, düh, szégyen, és harc, harc, harc jellemzi a kapcsolatot minden szinten.

Ha egy átlagos szülő gyerek kapcsolatot nézek, ahol egyik fél sem foglalkozik gyakorlatba ültetett önismerettel, uralkodó szülő-rabszolga gyerek, vagy pont fordítva, harcteret látok. És mivel a gyermek függ a szülőtől, így egy önismereti szűz szülő napi szinten ezer sebet, és sok traumát ejt a gyereken. Kurva nehéz szülőnek lenni. De önismerettel még ez is sokkal könnyebb.

A világunkban minden kommunikáció

És akinek ez jól megy, annak az élete is jól megy. Pont úgy jól, ahogyan ő akarja jól.
FIGYELEM: NE A TECHNIKÁRA KONCENTRÁLJ CSAK, HANEM VÁLTOZZ. ISMERD MEG MAGAD, HOGYAN KOMMUNIKÁLSZ ÉS VÁLJ TEREMTŐ KOMMUNIKÁTORRÁ.
Mert ha csak a technikát sajátítod el, az önkifejezésed nem lesz valódi. A cél az őszinte, önazonos, önfelvállaló kommunikáció, mert csakis ez bír igazi teremtő erővel, amivel a szívbéli céljaidat elérheted. És így soha semmi sem fog benned bújtatott frusztrációt, vagy szorongást kelteni kommunikáció közben.

Az asszertív attitűd

Az asszertív magatartás jelentése, értelmezése a szakirodalomban az önérdek-érvényesítés. Ami valójában igaz, hiszen nem mondunk le a saját elvárásunk, szükségletünkről. Azonban nem mindegy, hogy ezt agresszíven tesszük, azaz a másikat „letarolva”, vagy éppen figyelembe véve, azaz elismerve, hogy neki is vannak jogai, és annak tiszteletben tartását éppen úgy elvárhatja, mint mi sajátunként, azaz képesek vagyunk önmagunkért kiállni.
Az az asszertivitás lényege, hogy nem mondunk le a saját értékeinkről, szükségleteinkről, miközben tiszteletben tartjuk, hogy másik szükségleteit, véleményét, az ehhez való jogát.
A mai gyakorlatban az asszertív kifejezés olyan viselkedést ír le, melynek során egy adott érzelmi konfliktusban az egyén képes megvédeni magát, megóvni én-határait, s eközben a másik fél szükségleteit is tiszteletben tartja, tehát empátiával, kifejezett indulat nélkül képes reagálni, mégis határozott marad.
E viselkedés azonban a megfelelő lelkiállapot nélkül nem sokat ér. Elsajátítása összetett folyamat, motivációt, elkötelezettséget és lelki munkát igényel.Egy asszertív viselkedésű ember környezetével összhangban igyekszik elérni céljait, erőt nem alkalmaz, együttműködést tanúsít. Ez a fajta magatartás és kommunikáció pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyünk a munkánkban és a magánéletünkben.
Az asszertív kommunikáció belülről fakadó alkalmazása nem egy egynapos folyamat, de hosszan tartó használata során az egyén önértékelése megnő, szorongás és stressz-szintje nagymértékben csökken, élete harmonikusabbá, boldogabbá válhat.

Az asszertivitás nem velünk született, hanem meg kell tanulnunk!

Asszertív kommunikáció

Legyünk tisztában a minket megillető jogokkal, de fogadjuk el a velük járó kötelezettségeinket is! Ha így teszünk, és betartjuk munkánk, valamint az emberi együttélés legalapvetőbb szabályait, akkor könnyebben képesek leszünk beismerni hibáinkat is – mert tudjuk, hogy azok jóvátehetők, és emberi értékünket nem kisebbítik.

Döntsd el előre, milyen eredményt akarsz elérni, mi a célod. Ettől függ, hogy mit mondasz, mikor, hogyan (olyan szempontból is, hogy írásban, szóban v telefonon, v másképp). Tervezz meg egy reális és egy elfogadható eredményt, aminél lejjebb/beljebb/feljebb… nem mész (nyilván ez komolyabb helyzetek, tárgyalások esetén szükséges).

Csodálatos hatása lehet, ha indulatainkat másokat tisztelve tudjuk kifejezni. Ha megvédjük magunkat anélkül, hogy másokat megbántanánk, ha meghallgatjuk a másik álláspontját és tudunk mindkettőnk számára elfogadható megoldást találni. Remélem, sikerült kedvet csinálnom ahhoz, hogy meg akard tanulni az asszertív kommunikáció csínját-bínját.
Van még egy fontos javaslatom: gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!

Az asszertív jogok (nem teljes) listája:

1. Kapacitásom meghatározására
2. Hogy tisztelettel bánjanak velem, meghúzom a határaimat
3. Hogy meghallgassanak és komolyan vegyenek
4. Hogy megfelelően kifejezhessem a véleményemet és érzéseimet
5. Hogy kérjem azt, amire szükségem van
6. Hibázni
7. Háttérben maradni, ha úgy tetszik
8. Elutasítani, vagy tárgyalni
9. Mentegetőzés nélkül kijelenteni, hogy „nem tudom” “nem”
10. Gondolkodási időt kérni

OtthonFás, valódi önismeretre épülő, asszertív kommunikáció 6 lépése

1. Lépés: Cél
2. Lépés: Döntés
3. Lépés: Ne vedd személyes sértésnek
4. Lépés: Értsd meg a másikat
5. Lépés: Értesd meg magad
6. Lépés: Jussatok megegyezésre

1. Cél

• Miért beszélgetünk?
• Fókusz beállítása
• Nincs mellébeszélés
• Idő hatékony
• Lelkesít, motivál
• Belső Erőt előhívja
• Tisztánlátás

2. Döntés

• Belső elhatározás
• Beállítottság
• Magabiztosságot ad
• Ha tudom, mit akarok, nem tudnak kibillenteni
• Határozottságot ad
• Szerződés önmagammal
• Felelősségvállalás

3. Ne vegyél semmit személyes sértésnek

Hogyan? ISMERD MEG A MÁSIKAT
• Láss át a hatalmi drámáin
• Láss át a generációján
• Láss át az önismeretén
• Fogadd el őt olyannak amilyen
• Alkalmazd a tükör törvényét

4. Értesd meg a másikat

• Kérdezz , kérdezéstechnika
• Megértő – érdeklődő figyelem

5. Értesd meg magad

• Őszinteség
• Érzések, gondolatok kimondása
• Mi tenne boldoggá
• Milyen eredmény lelkesítene
• Hogyan képzeled el
• Mi lenne számodra a megoldás

6. Jussatok megegyezésre

Összegzés: Ha jól értelek, akkor te…? Ezzel kapcsolatban én….
Lezárás: Meg tudunk abban egyezni, hogy…..? Most kinek mi a dolga? Mikorra?

Nyugi, nem bonyolult, és nem lehetetlen, csak még nem gyakoroltad eleget!

Teremtő kommunikáció

Két részből áll:
1. belső asszertív kommunikáció
2. külső asszertív kommunikáció

Aki kész asszertíven jelen lenni, asszertíven kommunikálni, könnyedén beillesztheti a folyamatba a szívbéli vágyainak vízióját, és győz, azaz eléri célját úgy, hogy közben másokat is emel vele.

Mindig arról beszélek, és csakis arról, amiben hiszek és tapasztalni akarok.

Ez viszont nagyon hamissá tud válni, ha az ember nem él őszinte, önazonos életet, és nem asszertív a beállítottsága és a kommunikációja.

Mert a teremtő kommunikáció egy izgalmas lépéssel bővül. A külső kommunikációt megelőzi egy belső kommunikáció. És akkor fognak gyorsan és sikeresen megvalósulni a szívbéli célok, ha a belső kommunikáció analóg, ugyanaz, mint a külső kommunikáció.
Hiába mantrázza valaki egész nap magában, hogy szenvedélyes szerelmet akar, ha kifele teljesen mást kommunikál.

Vagy fordítva is igaz, hiába mondogatja mindenkinek, hogy ő szenvedélyes szerelmet akar, úgyis öltözködik, még tesz is érte, ha a szíve mélyén most nem is erre vágyik.

És ez igaz az életünk minden területén, legyen szó pénzről, karrierről, hálózatépítésről, ingatlanközvetítésről, éneklésről, cégvezetésről, induló válallkozás beindításáról, bármiről.

Ma már sokkal fejlettebbek vagyunk, így a kommunikációnkat is hozzá kell ehhez fejleszteni.
A belső kommunikációt is fejleszteni szükséges. Hiszen van, aki szinte sosem beszélget magával, de kifelé meg állandóan csacsog. Őket hívom Yukatenginek. (Miért éppen Alaszka? című filmből hoztam)

Az nem belső kommunikáció, amikor valakinek tele van az elméje szeméttel, sok gondolattal, mentális zajtól már a feje is hasogat.
A belső kommunikáció a csendes elmében születhet meg.

Minden meditáció, mindfullnes, hálaima, révülés általi csendes állapotban magammal folytatott asszertív beszélgetés a belső kommunikáció.
A csatornázás, más lényekkel való kommunikáció, megint nem belső kommunikáció, az inkább telepátia, vagy transzcendens kommunikáció, a kommunikáció nagyon magas fajtája.
De nekünk egynelőre elég, ha érdekeinket érvényesíteni tudjuk, boldog, szabad, gazdag életet teremtünk magunknak, utána jöhetnek az ufók is, mit bánom én, ha mindenkit lekommunikálsz az asztalról itt a 3D-ben. 😀

 

Érted már, hogy minden problémád, valamely önismereti hiányosságból fakad?
Nem látod, ki vagy, nem tudod, pontosan mit akarsz, nem tudod, mi a szívbéli célod, nem tudod, hogyan fogalmazd meg, nem tudod, hogyan mond el, nem tudod, miért nem működik, és nem tudod élni a saját életed!
Így olyan közegben élsz, akiket mind ez nem is érdekel, hogy te ki is vagy valójában, csakis azt akarják idomulj őhozzájuk.
Vagy akkor hogyis van ez?
Rengeteg tudást olvastál most el! Értékeld!
Mert Itt az idő felszabadítani önmagad!
Cél! (így hozd a felszínre a szívbéli céljaidat!)
Döntés!
Cselekvés!
Gyakorolj!
Hajrá és gyerünk tovább!
Ha elértél idáig az olvasásban, gratulálok! És köszönöm neked!
Kattints az ingyenes értesítőért!