Hagyd el a problémákkal teli életmódot és érkezz meg a MEGOLDÁSOK VILÁGÁBA!

Egy probléma megoldó módszertant adok most a kezedbe. Ami hatékony, eredményes, és sikeresen lehet alkalmazni.

Nem „fájdalom csillapító”. 

Ahogy neked is, mindenkinek vannak megoldásra váró feladatai. Igaz az, hogy a probléma centrikus gondolkodás, még több problémát szül, a megoldás centrikus gondolkodás, csak megoldásokat.

Egyre könnyebben. Egyre eredményesebben. 

Ami gördülékennyé, könnyeddé és felszabadult varázsolja az életedet.

Ám a gondolkodási szokás megváltoztatása kitartó, rendszeres figyelmet igényel. Fárasztó és néha nehéz lépéseket és döntéseket. 

Nem tőled, hanem azoktól, akik még nem döntötték el, hogy a boldogságot választják.

Hál’isten, te már döntöttél és a célirányos cselekvés útját járva, minden esélyed meg van arra, hogy bombasztikus változást idézz elő az életedben.

Hát ki a csoda érné be ennél kevesebbel? Te már biztosan nem.

 

A gyökér probléma

3 éve tartó, rendszeres önismereti tréningek tartása után kijelenthetem, hogy pontosan látom, mi életed legnagyobb problémaj.

Felkészültél, hogy beavassak életed legnagyobb titkába?

Akkor most figyelj!

Az a fő problémád, hogy nem látod tisztán, mi a legnagyobb problémád.

Nem megsérteni akarlak, és okoskodni a te életedről. El kell, hogy hidd nekem, hogy a dobozodból, nem látod tisztán ön,magad kulcsfontosságú szerepét a saját életedben.

És tapasztalatok igazolják, hogy a legtöbb tréner, nem segített hozzá a megoldáshoz. Pont azért, mert nem mert veled konfrontálódni.

zuppanbrigi7 éve próbálom különböző segítőkkel megoldani az életem nagy rejtélyeit és tulajdonképpen ehhez képest semmire nem jutottam. Soha nem beszéltem még így ,ilyen formában magamról és nem találtam ekkora értő és támogató figyelemre. Nekem ez így volt tökéletes. – Zuppán Brigitta, sykpe tréning résztvevő

 

Ha végig olvasod most ezt a cikket, lehetőséged lesz megérteni, miért vagy beleragadva egy problémába. A megértés az első lépés. Hiszen ez fogja elhozni neked a felismerést, ami megnyitja az ajtót a megoldás centrikus gondolkodási szokás megalapozásához.

Lehetőséged akkor fog valósággá válni, ha valóban döntöttél a változtatás mellett. Ha felhatalmazol engem arra, hogy közös utazásunkban az idegenvezetőd lehessek.

Határozott döntés nélkül, nincs változás. Így ha csak kíváncsi vagy, hagyd is abba az olvasást, mert ez a továbbiakban nem neked szól. Sajnos. Ha még nem akarsz cselekedni, csak szenvedni, nem fogod megcsinálni a szuper és hatékony gyakorlatokat, amiket megosztok veled. 

A határozott döntés általi, gondolkodás megváltoztatása fogja elhozni neked annak a kiegyensúlyozott, nyugodt életnek a lehetőségét, amelyre vágysz.

Gyere velem végig a folyamaton

 

Problémakezelés és Félelemfeloldás 

Amikor minden összedől

Nézzünk egy alap állapotot, ahogy érezheted magad, amikor nagyon benne vagy a problémád dobozában.

És a dobozban nincs tisztánlátás, csak önsajnálat és negatív hozzáállás. Rögzült gondolatok adják a probléma centrikus gondolkodás alapját. 

Milyen is ez az állapot? Biztosan ismerős lesz.

„Miért én? Miért velem történik ez? Mit követtem el, hogy ilyen helyzetbe kerültem? Miért kapom ezt a büntetést? Miért ilyen igazságtalan a világ?

Hirtelen minden összeomlott. Az eddig halogatott aprónak tűnt problémáim összeadódtak és maguk alá gyűrtek. Nehéznek érzek mindent.

Nyom az életem. Káosz a köböm, és fogalmam sincs, mit kezdjek, ezzel a helyzettel Erőt sem érzek magamban, hogy gondolkodjak. Szívem szerint elmenekülnék, vagy bebújnék a paplan alá. hagyjon mindenki békén.

A szégyen miatt nem akarok senkivel sem kommunikálni. Lassan erőt vesz rajtam a pánik és a depresszió. A gyomorgörcsöm kifúrja az oldalamat, frusztrált, ingerült és hisztis vagyok.

Elbuktam és ezt a kudarcot, most nem élem túl. Ezt most nem tudom felvállalni. Dühös vagyok és elkeseredett, hogy kilátástalanságba hoztam magam és szégyent hoztam a szeretteimre. Innen nem is lehet felállni.

Nyugtatóra, alkoholra, bármire szükségem van, ami elűzi a sötét gondolatokat. A mélyben vagyok, a víz alatt. Nem bírom tovább ezt a nyomást. Innen nincs kiút. Meg akarok halni…..”

Volt már ilyen, vagy ehhez hasonló megélésed? Vagy esetleg most is ilyen állapotban vagy?

Nem irigyellek! Ez egy nagyon kemény helyzet. A kérdés csak az, hogy szeretnél még szenvedni, vagy szeretnéd megoldani?

Gratulálok, ha az utóbbit választottad, mert akkor már egy lépéssel közelebb vagy a Fény felé!

Itt csak annyi a dolgod, hogy felismerd, nem jó ez neked. Változtatni akarsz. A felismerés után kitűzni a célt és meghozni a szívbéli döntést: VÁLTOZTATOK!

Itt még a hogyan nem számít. Egyenlőre csak tűzd ki a célt és hozd meg a döntést. Például így:

Tény: szarul vagyok és jól akarok lenni.

Cél: felszabadultan akarom élni az életem

Döntés: Úgy döntöttem, hogy felszabadultan élem az életem.

A döntés hatására, beindulnak az energiák, melyet a célirányos cselekvéseddel tudsz meglovagolni.

 

Amikor már van remény

A megoldás centrikus gondolkodási szokás kialakítása, nagyon nehéz akkor, ha valakinek az alap beállítottsága negatív.  Ha önsajnálatban van. Ha áldozat szerepben éli az életét.

Ám ha most ezt az írást olvasod, biztosan járod már a valódi spirituális önismeret útját, és törekszel arra, hogy megváltoztasd az életed! Így neked ez egy könnyebb feladat, és még ma képes leszel arra, hogy fordíts egyet életed kerekén!

Ehhez csak egy apróságot kell megtenned, időt kell adnod magadnak ahhoz, hogy szembenézhess a problémával, és megold.

A megoldás centrikus gondolkodási szokás kialakítása egy új szokás, tehát nem fog menni egyik pillanatról a másikra. Mentális önfegyelem, rendszeresség, kitartás kell hozzá.

Ám óriási segítség, hogy nem neked kell kitalálni a lépéseket, csak lépésről-lépésre megtenni azt az utat, amit már oly sokat bejártak sikeresen előtted.

A sikeres megoldásban lesz óriási segítségedre a következő 7 lépés!

 

Problémakezelés 7 lépése

1. Ne ess pánikba:

A helyzet most hirtelen kilátástalannak tűnik, ám nagyon fontos, hogy ne engedd az érzéseidnek, hogy uralkodjanak rajtad. Nagyon szarul vagy, ez tény, ám a cél, hogy ki gyere ebből, és ehhez össze kell kaparnod a maradék energiádat. Az első pillanat, meghatározza az egész problémamegoldó folyamat minőségét és az eredmény sikerességét. Így hagyd abba az önmarcangolást és az önsajnálatot, ülj fel, vegyél elő egy tollat és egy tiszta papírt és gyerünk tovább!

Tehát válaszd meg jól a hozzáállásodat. Legyél pozitív, optimista, határozott.

2. Ne halogass:

Pontosan tudom, hogy mit érzel. Megértem, hogy nehéz, ám ha leérveled magadnak, hogy most azért nem foglalkozol ezzel, mert nem marad egy cseppnyi erőd sem, és csak lenni akarsz, gondolatok nélkül, hidd el, egyre szarabbul leszel. Így csökken a rezgésszinted, ezáltal a tudatosságot beszűkül, elzárod a kreatív csatornákat, és alacsony energiaszinten nem hallod meg az intuíciódat. Csak az egod akarja most azt, hogy pihenj! Ne menekülj, ne búj el, hanem lépésről lépésre gyere ki a viharból.

Nézz szembe a tényekkel. Tűzz ki célokat, és hozd meg a határozott döntéseidet.

Ne foglalkozz a hogyanokkal. Ennek még nincs itt az ideje. Csak a célnak és a döntésnek.

3. Elfogadás:

Ha érzelmileg rendezted magad, akkor el kell azt fogadnod, hogy a te életedért, 100%-osan te vagy a felelős.

És ezt a jelenlegi helyzetet is te teremtetted meg.

Ne haragudj magadra, hanem tanulj ebből a helyzetből, hogy legközelebb jobban csinálhasd. Ez a felelősségvállalása annak, hogy te vagy életed hajójának a kapitánya, a te döntéseid és gondolkodási szokásaid teremtették meg a jelened.

Ez azért fantasztikus hír, mert ebből egyértelműen látszik, hogy neked van hatalmadban változtatni és új életet teremteni magadnak és szeretteidnek.

Tehát fogadd el, ami van, vállalj 100%-os felelősséget és gyerünk tovább!

4. Gyere ki a dobozból:

„Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket.” – Albert Einstein

Látod ezért fontos, hogy „szintre” hozd magad, mert különben nem tudsz kijönni a dobozodból.

A megfelelő hozzáállás (pozitív szemlélet), a gondolkodási szokásod megváltoztatása (megoldás centrikus gondolkodás)  és figyelmed fókuszának beállítása (figyelmed a célon) emeli a rezgés szintedet.

És ez tágítja a tudatosságod. Az is észre fogod venni, amit eddig nem. Ezzel már „szintre” is hoztad magad. 

Pedig nagyon fontos, hogy kívülállóként tekint most a helyzetedre.

Válaszd le magad érzelmileg az adott szituációról, és mint saját mentorod, objektíven tekints rá a helyzetre. Ezzel szabad utat engedsz a kreativitásodnak és lehetőséget adsz magadnak, hogy meghalld az intuíciódat is.

Csak így fogod tudni a további lépéseket eredményesen véghezvinni.

5. Azonosítás:

Mi a probléma?
Mi életed legnagyobb problémája most, amit ha megoldhatnál, azonnal megváltoztatná az egész életedet pozitív irányba?

Írd össze minden bajodat. 

Tényleg írd le. Ez az egyik legfontosabb lépés. Lehet nehéz lesz. Az. Mindig nehéz szembesülni azzal a ténnyel, hogy az önámításnak, felelősséghárításnak köszönhetően, mennyi mindent nem csináltál meg. 

Jó hír, ha csak ezt csinálod meg, már akkor is be fognak indulni a megoldási folyamatok. tekintsd ezt az egészet egy nagy felfedezésnek. Egy nagy önismereti technikának. Így ennek, hatalmas ereje van, hogy megváltoztasd az életed.

6. Megértés:

Most már tisztán látod a jelenlegi helyzetedet, ám ez nem elég. Azt is tisztán kell látnod, hogy hova szeretnél eljutni?

Most hogy érzed magad, és hogy akarod érezni magad akkor, ha ez a probléma már nem áll fenn? Látnod kell a jelenlegi és az ideális helyzet között a különbséget. Még ne foglalkozz a hogyanokkal, csak tisztázd le magadban, hogy milyen állapotot szeretnél megteremteni, mind három szinten. (szellemi, érzelmi, fizikai).

Írd le a célodat. Mit akarsz tapasztalni? Milyen érzésekkel akarsz rendelkezni?

7. Megoldás:

Most már a tisztánlátásod teljes, látod hol vagy, hogyan jutottál el idáig, és a legfontosabbat, azt, hogy hova szeretnél eljutni. Most már csak meg kell csinálni.

Hozd meg a döntés. Utána jöhet a megoldás!

Írd össze, hogy a jelenleg rendelkezésedre álló erőforrásokkal, milyen pici apró lépésekkel tudsz elindulni a megoldás felé. Írd össze azokat a lépéseket, amiket most rögtön meg tudsz tenni.

Ne ess abba a hibába, hogy az egész folyamatot látni akarod előre, mert az nem fog menni. A legnagyobb csapda itt vár rád, hogy nem kapsz biztosítékot arról, hogy a döntéseid és a pici lépéseid jó irányba visznek vajon?

És ha itt elkezdesz agyalni, sehova sem fogsz elindulni…. Ha itt a félelmeidre hallgatsz, nem fognak a dolgaid megoldódni.

Ne agyalj, csináld.

Azonban Te ennél, már sokkal bátrabb vagy, így ez a veszély nem állhat fenn! Igaz?

Ha mindent összeírtál, még ma, kezd el az első lépéssel!

Most rögtön, kezd meg a célirányos cselekvést. Hagy mindent a fenébe, és csak azzal foglalkozz, ami a dolgod. 

Csak azzal foglalkozz, ami előre visz a célod irányába. Mindig kérdezd meg magadtól. Ez most előre visz? És ha nem, hagyd. A dolgodat tedd! 

 

Amikor felszabadulsz a problémák súlyos terhe alól

Ha ezen a folyamaton felelősségteljesen végig haladsz, garantáltan jobban fogod magad érezni, attól, hogy teszel önmagadért!

Nő az önbecsülésed és az önszereteted is, hiszen büszke leszel magadra azért, mert kijöttél a …….ból!

Önbizalmad erősödni fog, és már soha többet nem fogod magad ilyen nehéz helyzetbe hozni, hiszen nem fogsz többet halogatni, mert nem fogsz pánikba esni, ha nehézséggel találkozol.

Csak használd és alkalmazd rendszeresen ezt a 7 lépést, hogy szokássá tedd az életedben, a feladataid könnyed, gyors és eredményes elvégzését!

Jöhet bármi, már nem fog tudni maga alá nyomni!

Láthatod, hogy a probléma, csak egy megoldásra váró feladat! Hajrá!

Naná, hogy van kérdésed. Nekem is mindig millió van, hiszen ez visz előre. Ha kérdezek. Téged is erre buzdítalak. Írj ki a kérdéseidet hozzászólásba. Hajrá!

 

Kattints az ingyenes értesítőért!