Mindennapi pörgés, stressz, és sok-sok teendő. Ebben mindenki elfárad. Ebben a nagy hajtásban gyakran elfelejtünk feltöltődni, pedig ezzel elkerülhető lenne a beszürkülés, kiégés, gyakran betegségek is. Ebből az adásból azt tanulod meg, hogy hogyan töltődj fel mind a négy intelligencia szintjén.

Hangfelvétel (MP3) formátum:

[smart_track_player url=”https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/of-public/Hanganyagok/Onismereti33/2018-02-12+Hogyan-kezeld-a-lelki-faradtsagot-beszurkulest-es-kiegest.mp3″ title=”Hogyan kezeld a lelki fáradtságot, beszürkülést és kiégést?” artist=”Kárpáti Boglárka – OtthonFa” hashtag=”önismeret,önismereti33,faradtsag,kimerultseg,feloltodes” twitter_username=”otthonfa” ]

Kapcsolódó anyagok:

Belső Béke Tavaszi Elvonulás

Szökj meg 4 napra a hétköznapok terhe alól és térj vissza újult erővel.

Transcript (videó legépelve)

Hogyan kezeld a lelki fáradtságot, beszürkülést és kiégést?

Sziasztok OtthonFások! Szeretettel köszöntelek benneteket a mai Önismereti 33 élő Facebook műsorban, ahol megoldásokat kapsz varázslatok és mellébeszélés nélkül! Jelentkezzetek be a műsorba itt a videó alatt a hozzászólásba, hogy hello, sziasztok, és írjátok meg, hogy a világ mely pontjáról nézitek a műsort. Hiszen látható, hogy teljesen nemzetközivé vált az OtthonFa önismereti műsor és a világ számos pontjáról nézitek. A mai fő témánk: Hogyan kezeld a fáradtságot, a beszürkülést, a kiégést? És azt gondolom, hogy ez egy nagyon aktuális téma és meg fogjátok látni, hogy az önismeret útján ez egy nagyon-nagyon-nagyon fontos téma, hiszen ez abszolút hátráltathatja a céljaid megvalósulását, a közérzetedet, a hangulatodat, hogyha ezt nem kezeled jól, hogyha nem figyelsz erre, hogy a 4 intelligencia szintjén ezt hogyan lehet jól kezelni.

Közbe várom a bejelentkezéseteket. És hát természetesen ma is készültem nektek egy kérdéssel, amire várok sok-sok választ. Méghozzá az lenne a kérdés, hogy hogyan tapasztalod meg általában a fáradtságot. Tehát frusztrált leszel, stresszes leszel, ideges leszel, elmegy az életkedved, elmenekülnél, utálsz mindenkit? Ez az első kérdésem! Tehát hogy hogyan tapasztalod meg, amikor teljesen kiégsz? Illetve mit szoktál csinálni, hogyan töltődsz fel? Mik azok a, a, a, a számodra bevált jó módszerek, amelyek segítenek neked abban, hogy fel tudj töltődni? Elmész kirándulni, olvasol, bevackolsz, nézel valami jó kis filmet, iszol egy finom teát, meditálsz, jógázol? Tehát mik a te gyakorlataid azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell feltöltődni? Ugyanis lesz egy titkos megoldásom majd számotokra! Hogy meg fogjuk nézni, hogy azok, amiket írtok, feltöltő gyakorlatok, azok mely intelligenciához tartoznak, és hogyan tudod még kimaxolni a feltöltésedet, hogyha esetleg hozzáteszed a többi intelligenciához tartozó energetizáló, feltöltő gyakorlatokat.

Na, és akkor közben látom, hogy Ősi Mariann itt van Ciprusról. Hello csajszi! Farkas Zolit látom, Fodor Dorinát, hello Dorina! Illetve Nagy Lacit vagy László Nagyot, hát már minden, ja, igen, Nagy Laci, az jó! Igen. Szia Laci! Lászlónál van valaki, aki talán László Zoltán és én sose tudom. Tehát a mai fő témánk az az, hogy hogyan kezeld a lelki fáradtságot, a beszürkülést és a kiégést. Írjátok meg hozzászólásba, hogy hogyan szoktatok elfáradni, mik a tapasztalataitok! Illetve írjátok meg, hogy hogyan szoktatok feltöltődni, hiszen ebből mindannyian tanulunk. És én is természetesen a műsor alatt rengeteg ötletet próbálok adni, de leginkább megértést azzal kapcsolatba, hogy a harmonikus feltöltést, ami a lelki békének az alapja, azt hogyan tudod megteremteni.

És akkor közbe látom, hogy egyre többen itt vagytok! Juhuuuu! Nagyon jó. Ne felejtsétek el megosztani a kedvenc csoportotokban vagy az idővonalatokon a műsort, hogy egyre több emberhez eljussanak ezek a megoldások, ezek az egyszerű gyakorlati megoldások, amelyek segítik a hétköznapjaitok boldogabb megélését, hiszen ezzel a céllal jött létre a műsor. Mellébeszélés nélkül, varázslatok nélkül, tényleg csak a lényeg.

Na, és akkor nézzük is azt, hogy miért nagyon fontos ez a téma és hogy miért kell vele foglalkozni! Hogyha harmóniában mozgunk önmagunkkal és a külvilággal, és belső békében akarunk élni, akkor van egy fontos szempont, amit érdekes a természet törvényétől ellopnunk, hogy ő ezt hogyan csinálja. Ugye a természet egy évben kétszer újul meg, egyszer ősszel, az őszi napfordulókor, illetve tavasszal, a tavaszi napéjegyenlőségkor, és mindenféleképpen fontos az embernek is a belsejét erre a ritmusra, erre az időbeosztásra hangolni. Hogy ősszel és tavasszal is csinál egy nagyobb tisztítást, egy nagyobb feltöltődést, akár egy böjttel összekötve, de nagyon fontos, hogy ezt harmóniában és a 4 intelligencia szintjén csináljuk meg. Ugye az OtthonFa Belső Béke Tavaszi Elvonulás is pontosan ezt a célt szolgálja, ami majd ugye március 20-tól 23-án lesz, úgyhogy ha még nem jelentkeztél, akkor nemsokára fogsz tudni. És mindenféleképpen fontos, hogy ezeket a, a természet löketeit, a természet energiahullámait jól fel tudjuk használni, jól ki tudjuk használni arra, hogy fel tudjunk töltődni. Hogyha most belegondolsz, hogy ősszel voltál-e legalább 4-5 napot teljesen kikapcsolódni, feltöltődni, ami szinte 100%-os olyan énidő volt, amikor olyan tevékenységet végeztél, amikor fel tudtál töltődni. Na, és hogyha nem volt ilyen, akkor most egészen biztosan érzed már, hogy fáradt vagy, kezdesz kimerülni, kezd eleged lenni a sötétségből, az emberekből, a feladatok sokaságából, hogy minden nap tényleg checkpointtól checkpointig haladsz és csinálod az életedet. És ez pontosan azért van, mert szükségünk van erre a pár napos elvonulásra, feltöltődésre, amikor magunk mögött hagyjuk a feladatokat, az otthoni dolgokat, kicsit kimenekülünk a világból, elmenekülünk, elszökünk így ezekből a, a, az alkotóhoz tartozó feladatokhoz és hagyjuk egy kicsit feltöltődni a lelkünket, a testünket, a mentális terünket és az érzelmi terünket. Úgyhogy ez nagyon fontos, úgyhogy erről, ezért is csináltuk meg ugye az OtthonFa Belső Béke Tavaszi Elvonulást. Pontosan azért, hogy fel tudjunk töltődni egy csodás helyen, ahol már szinte maga a hely is tölt.

Na, és akkor nézzük, hogy miket írtatok eddig! Ősi Mariann azt írja, hogy „Én befekszek az ágyikómba, a szobámba, (már amikor van saját szobám). Zenét hallgatok, olvasok, meditálok, megnézek egy filmet, stb.” Ugye ezek azok a, a, a fontos gyakorlatok, amiket érdemes elvégezni. Ugye amikor befekszel a vackodba, bezárod magad, akkor igazából olyan, mint amikor vannak ezek az okos porszívók és szépen rááll a töltőre. Vagy amikor a telefonodat feltöltöd. Ugye a telefonodat is minden egyes áldott nap vagy 2-3 naponta felrakod a töltőre, és ugyanúgy szükséged van neked is arra, hogy fel tudj töltekezni. „Zenét hallgatok”, ugye a zene nagyon-nagyon segíti az érzelmi feltöltődést. „Olvasok”, ugye attól függ, hogy mit olvasol, attól függően az érzelmi vagy a mentális vagy a spirituális intelligenciád töltődik. „Meditálok”, az abszolút a spirituális intelligenciához tartozik. „Megnézek egy filmet.” Hogyha ez szórakoztató, ez kikapcsol, hogyha ez vígjáték, akkor ugye azáltal, hogy kacagsz, növeli a hangulatodat és ez is segít abban, hogy az érzelmi intelligenciádat fel tudd tölteni. Ugye ez nagyon fontos, hogy van a 4 intelligenciánk – a mentális, az érzelmi, a spirituális és a fizikai intelligenciánk -, és akkor érezzük magunkat egységben, akkor érezzük magunkat jól, stabilan, meg tudjuk őrizni a belső békénket, hogyha ez a 4 intelligencia energetikai szintjén fel van töltve, de ugyanannyira. Nem úgy, hogy az egyik kevésbé, a másik meg nagyon, hanem teljesen fel van töltve mind a négy, akkor tudjuk azt, hogy „Wow! Kifordítom a világot a sarkaiból!”

Révész Rebeka írja, hogy „Én frusztrált, feszült, stresszes leszek.” Na köszi, Beka! „Senkihez nincs olyankor türelmem, még magamhoz sem. Olyankor utálok mindenkit.” Nagyon fontos megtalálnod azt a harmóniát, hogy mennyit áradsz kifelé és mennyit vonulsz el a világtól. Hogyha ez a harmónia nincs meg a kiáradás és az elzárkózás között, tehát a magamban vagyok és a kiáradok között nincs harmónia, nem fektetsz ugyanannyit mind a kettő területre, akkor bizony nagyon-nagyon nehezen tudod egy idő után megtartani azokat az energiákat, amelyek a külvilágban kellenek ahhoz, hogy te urald a külső teredet. Ne irányíts, ne kontrolláld, hanem urald! Ezért nagyon fontos, hogy látható az, hogy itt például az érzelmi intelligenciád, illetve a spirituális intelligenciád nincsen feltöltve. Akkor van az, hogy „elég, elég, hagyjon most már mindenki békén, nem bírok senkit se elviselni”. Mert érzelmileg nem dolgoztad fel azt a sok mindent, ami beáramlott, nem raktad rendbe magadba és spirituálisan sem fogadtad be azokat az információkat, amik jöttek emberektől, felismerések, tükrök. Nem raktad magadat rendbe. Tehát nagyon fontos lenne, hogy minden nap úgy oszd be a napodat, hogy legyen kiáradásos feladat elvégzés, teszed a dolgodat, célirányosan cselekszel és legyen befele fordulás, tehát reggel kezdj meditációval, megerősítő mondatokkal! Már reggel töltsd fel mind a 4 intelligenciád akku energiarendszerét, és akkor sokkal könnyebben fogod venni a mindennapos nehézségeket. És akkor a megoldásokat írta Beka, hogy „Mandalát színezve, filmezve, meditálva, zenét hallgatva szoktam feltöltődni, bár pár napja nem igazán tudok.” Mert már nem elég. Tehát ilyenkor érdemes kimozdulni a természetbe és olyan tevékenységet csinálni, amit sose szoktál. Ha valaki nagyon el van fáradva, akkor szoktam neki mondani, hogy nem elég, hogyha egy fél napot foglalkozol tudatos pihenéssel, mert az nem lesz elég. Minimum legalább egy héten 24 órára van szükséged, hogy feltöltsd magad. Havonta legalább 2 napra. Ugye ez már lehet a párral, családdal, de tényleg olyan tevékenység, ami feltöltő. Ahol nem számít, hogy kinek csokis a szája meg ki hogy van felöltözve, hanem csak egyszerűen folytok bele a jelenbe. Negyedévente pedig egy 4-5 nap tök jó, hogyha ki tud szakítani a mindennapok őrületéből, forgatagából, tetterejéből és el tudsz vonulni egy pár napra. Ez nagyon fontos! Ugye negyedévente nem tudunk most még jelenleg elvonulásokat csinálni, egyelőre kettőt tervezünk. Lesz egy tavasszal, meg lesz egy ősszel. Közel ugye az őszi és a tavaszi napéjegyenlőséghez és napfordulóhoz, pontosan azért, mert akkor a legideálisabb és hát ugye nagyon-nagyon fontosnak tartom ezeket a szakrális minőségeket is megélni, úgyhogy a Tavaszi és az Őszi Elvonuláson is fogunk tartani tavaszköszöntő, tavaszi napforduló szertartást és őszköszöntő, őszforduló szertartást. Mert ezek annyira jól összekapcsolnak a természet határtalan erejével, annyira feltöltenek, annyira megtöltenek életerővel, hogy bőven elég energiád lesz ahhoz, hogyha ezeket a checkpointokat még berakod, a tudatos pihenőnapokat, bőven elég energiád lesz ahhoz, hogy ilyen atombomba minőségben csináld végig az évedet. És ugye ez hát nem feltétlenül, hogy mondjam, káros arra, hogy megvalósítsd a céljaidat.

Közbe Zoli írja, hogy „Én nagyon álmos leszek, és sokat tudok aludni. Igen, és hisztis leszek, de olyankor inkább elbújok, ellógok a természetbe. De ha nem tudok elbújni, akkor kisírom magamat és könnyebb lesz.” Hát ez már a végső stádium, amikor az ember energiaszintje annyira leesik, hogy átmegy önsajnálatba. Ilyenkor az összes akkud kimerül teljesen, és ilyenkor tényleg az ember azon gondolkodik, hogy itt maradjak ezen a Föld nevű bolygón, megéri-e egyáltalán, hogy én itt harcolok meg megyek előre, van-e értelme ennek az egésznek vagy nincs? Amikor álmos leszel, az egy védekezési mechanizmus. Bekapcsol az egód és lekapcsol téged, hiszen a tudatalattidban a legfontosabb védekezési mechanizmus, az az életvédő mechanizmus, hogy túlélj, és amikor már túlhajszolod magad érzelmileg, mentálisan, spirituálisan, fizikálisan, még egy lökettel túlmész a sok-sok-sok-sok határon, akkor egyszer csak van egy off gomb, amit megnyom ez a védekezési mechanizmus, és ez az alvás. Biztos volt már veletek is olyan, hogy „Oké! Leülök 5 percre. Csak 5 percre!” Behunyod a szemed, kinyitod a szemed és eltelt 3 óra. Na, ilyenkor ez már a végső kimerültség. És hát ezután jönnek a különböző betegségek, influenciák. Tehát nem véletlenül van az sem, hogy az influencia vírus – influenza vírus, bár szerintem ez fura szó, mindegy -, ilyenkor tud a leginkább betámadni a szervezetedet, hiszen ilyenkor vagy leginkább lemerülve.

Aztán Bernáth Mária írja, hogy „Mikor elfáradok, pár éve a sírás kerülget. Tornázom, mozgok, kiadom a feszültséget.” Ugye nagyon érdekes ez az elfáradás, az OtthonFa Club előfizetői csoportba is egész héten ment erről a diskurzus, hogy így vagyok fáradt, úgy vagyok fáradt. Akkor ez most ego, nem ego? Vagy most akkor hátráltatom magam a céljaim megvalósításától? De amikor már a sírás kerülget, az már nagyon a végkimerültség állapota, tehát ott már nagyon túlhajszoltad magad. És amikor arról beszélünk, hogy ilyen óriási érzelmi hullámzás van az életedben, így mész, egyszer jól, egyszer nagyon rosszul, az annak is köszönhető, akkor is le tudsz menni nagyon mélyre, hogyha az érzelmi intelligenciád nincs feltöltve.

„Sziasztok!” „Rajzolok, közben zenét hallgatok vagy jógázok, meditálok, olvasok, filmezek.” Ugye a rajzolás és minden művészeti tevékenység, az leginkább az érzelmi intelligenciát tölti fel. A zene szintén. A „jógázok, meditálok”, az inkább a spirituális intelligencia és maga a mozgás, az a fizikai intelligencia. Az „olvasok, filmezek” pedig inkább ugye a mentális intelligencia, de hát ez is attól függ, hogy milyen jellegű könyveket, filmeket választasz.

Aztán Andrea Ingrid Sarbu Lőrincz írja –fúúú de, húúú, mekkora csapat lehet ez -, „Én félrevonulok, takarítok, rendet rakok otthon és a munkában is. Ha csökken a káosz, nyugodtabb leszek. Fontos, hogy ilyenkor ne szóljon hozzám senki, csak magammal rendezzem a külső-belső dolgaimat. Aztán visszatérek a világba.” Ez az elvonulás és rendezés, ez egy szuper dolog! Amikor elkezded a lakásodat rendbe rakni, ugye rendezed magad, meg amikor rendezed magad, akkor rendezik a külvilágod is, a, a rend leginkább a spirituális és a mentális intelligenciához tartozik. És az otthonodnak a rendrakása és bármennyire fura, és van benne fizikai mozgás – ugye tudnak kioldódni blokkok a folyamatos sikálás által –, mégis inkább, leginkább a spirituális intelligencia területéhez tartozik. Az, hogy ne szóljon hozzád senki, ez már azt jelenti, hogy a toleranciaszinted és az emberekhez forduló szeretetszinted lecsökkent a nullára. Ami azt jelenti, hogy az önszeretetszinted is lecsökkent a nullára. Ez a „ne szóljon hozzám senki”, ez mindenféleképpen az érzelmi intelligencia teljes lenullázódását jelenti.

Ugye hogy tudnak lenullázódni a különböző intelligenciák? Hát úgy, hogy sem belülről, sem kívülről nem kap töltést. Tehát az érzelmi intelligencia az önszeretethiány vagy a különböző szeretetnyelvek hiánya miatt abszolút le tud csökkenni. Vagy hogyha valaki agresszíven, megfélemlítően kommunikál veled vagy hatalmi drámázik veled, akkor is le tudja csökkenteni az érzelmi intelligenciaszintedet. És hát ugye tanultuk azt, hogy a világ, meg sok ember nem arra törekszik, hogy te boldog legyél. És ezért nagyon fontos megtanulni azt, hogy igen, van, amikor „Oké, állj! Elzárkózom, visszavonulok és rendezem, feltöltöm az intelligenciámat.” De ez csak rövid távon jó megoldás. Ugye hosszú távon nagyon fontos az, hogy milyen támogató közeggel veszed körbe magad. Mert hogyha te feltöltöd az intelligenciáid energiáját és jön valaki folyamatosan, napi szinten és valamelyiket betámadja, akkor igazából nem nagyon tudsz fejlődni, mert állandóan csak az megy, hogy visszafele tornázod azt a szintet legalább odáig, amiből aztán meg tudna történni az áttörés és tudnál fejlődni. Tehát nagyon fontos a támogató közeg. Nagyon fontos a belső beállítottság, hogy hogyan gondolkozol magadról. És nagyon fontos az, hogy mennyi időt szakítasz ki az élet mókuskerekéből arra, hogy csöndbe legyél. Jó? Ez tök fontos!

Mariann írja, „Fúúú, nagyon őszintén, ha szétcsesz a stressz, akkor a szex nagyon tud segíteni.” Ez is nagyon érdekes! A szex egy nagyon-nagyon-nagyon feltöltő dolgot tud neked adni. De, és figyeljetek ide, az utóbbi időben nagyon sok pasival skype-oltam, és hát természetesen szóba kerül a szex, hogy ő hogyan éli meg. Szóba kerülnek a pornófilmek, hiszen teljesen természetes, hogy a mai világban ugye a pasik néznek pornófilmet. És hát ugye meg lehet különböztetni különböző szextípusokat. Fontos, hogy elfogadjuk azt, hogy a nők befogadó minőségek, a pasik meg behatoló minőségek, és nem ugyanúgy élik meg ezt az energiát. A nő, hogyha, ha nagyon élvezi a, a szexualitást, hogyha biztonságba van, ha ez inkább egy finomabb, érzékibb szeretkezés, sokkal jobban fel tud töltődni, újrabootol a rendszer, én legalábbis úgy szoktam hívni. A férfinak is szüksége van az érzelmekre, de ő jobban szereti ezeket a vadabb szexuális őrületeket. És természetesen nekünk, nőknek is szükségünk van az őrültebb, vadabb szexualitásra, ami egyébként nagyon tölt. De nagyon fontos a szexualitásban – és ezt írd föl magadban – az őszinteség. Ugyanis hogyha a szexben nem vagy őszinte, megadod magad, azért szexelsz a pároddal, hogy „Úristen! Nehogy ne szeressen.” Vagy „Úristen! Nehogy ne legyek elég.” Vagy „Úristen! Nehogy elhagyjon.” Nőknél és férfiaknál is akkor viszont ez a szexuális együttlét, ez energiaromboló hatással tud lenni. Tehát nagyon fontos, hogy, hogy igen, a szex alapvetően tényleg fel tudja tölteni az összes intelligenciaszintedet, hogyha az őszinte, hogyha ott mindenki tudja, hogy, hogy én mit akarok, maximális önszeretetbe vagyok, a párom is tudja, hogy mit akar, ő is maximális önszeretetbe van, és egy ilyen őrült, bohó, fantasztikus, szenvedélyes, magas minőségű tánc lesz belőle. És akkor már tök mindegy, hogy ez egy erősebb, durvább, hát most mit, hogy, hogy mondjam, hogy durvább, tehát több, több izomenergia van abban az együttlétben vagy egy érzékibb, lágyabb, akkor igazából már tök mindegy, hogyha megvannak ezek a kapcsolódások. Úgyhogy erre oda kell figyelni, hogy milyen szex, milyen a szexuális életed. És hát természetesen a pornófilmek nem töltőek. Nyilván vannak már szebbek, lágyabbak, érzékiebbek, ahol nem premier plánban látjuk a női, férfi nemi szervet, hanem van benne érzés, van benne odaadás, van benne a másikra való odafigyelés. Ugye ezek a pornófilmek inkább már töltenek. De ha ezt te bűntudatban csinálod, szégyelled, tagadod, nem vallod be, eltitkolod, akkor tök mindegy, hogy milyen magas szintű pornófilmet nézel, akkor is lehúzó energiája lesz. Hiszen a szégyen és a bűntudat leginkább az, ami az összes intelligenciádat ennyi perc alatt, ennyi másodperc alatt, ennyi pillanat alatt le tudja hozni nullára.

Gábor Niki írja – hello Niki -, „Egyre jobban érzem mielőtt végképp kimerülnék, és még azelőtt cselekszem. Pl. ma tornáztam és masszíroztattam. Húzós hetem lesz, és így már biztos könnyen veszem!” Nagyon fontos a testmozgás és a masszíroztatás! Mind a kettő alapvetően, összességében a fizikai intelligenciához tartozik, de a hatása kihat az összes intelligenciára. Egy nagyon intenzív, nagyon turbó fokozatú edzés, az abszolút ki tudja belőled hozni a mentális blokkokat. Nekem is volt olyan edzésem, amikor a – hogy hívják ezt a gömbizmit, bicepsz, azt hiszem, bicepsznek hívják –, mikor arra gyúrtam és így húztam, és egyszer csak azt éreztem, hogy nem bírom. És elkezdtem zokogni és tökre éreztem, hogy basszus, itt valami, valami kitisztult, valami felszabadult. És ott járkáltam a terembe és így zokogtam egy fél órát. Tehát hogy nagyon jó a testedzés. A masszírozás dettó. Ugye az is alapvetően a fizikai intelligenciát kezdi el feltölteni, hiszen a tested kezd el kilazulni, kinyomkodják a csomókat, ellazulsz, ugyanakkor az összes intelligenciára hatással van, hiszen a blokkoldások minden szinten hatnak. Úgyhogy ez is tök jó!

Na, és hogyha van még ilyesmi, akkor írjatok! Várom az ötleteket, hogy hogyan szoktatok feltöltődni, hiszen akkor így egyértelműen látod, hogy mi az, amire szükséged van ahhoz, hogy egységbe és harmóniába hozd magad. Ugye a 4 intelligencia és ugye a mai fő témánk az az, hogy hogyan kezeld a fáradtságot, a, a kiégést – majdnem azt mondtam, hogy kielégülést -, a kiégést és a beszürkülést. És ehhez abszolút sokat ad, hogyha tisztán látod, hogy a 4 intelligencia területén milyen segítségek vannak. Na, és akkor menjünk tovább! Közbe várom a hozzászólásokat, kérdéseket, hogyha valami problémád van ezzel kapcsolatba és nem tudod, hogy hogy kezeld, vagy hogy mi melyik intelligenciához tartozik, akkor írjátok meg hozzászólásban.

A 4 intelligencia, és akkor menjünk is bele a mai fő témánkba erre a pár percre! Ugye van a mentális, az érzelmi, a fizikális és a spirituális intelligencia. Na és akkor nézzük! Ugye a spirituális intelligencia – és itt most nem a, nem arra a fajta spiritualitásra gondolok, amikor ezoterikus eszközökkel próbáljuk magunkat feltölteni, hanem színtisztán arra a spiritualitásra gondolok, amikor a figyelmem fókusza befele van és egy meditatív, hála állapotába tudok kerülni. Ide ta, ilyen feltöltés még például hogyha, ha az önmagaddal való Legjobb jóval összekapcsolódsz, ezt hívhatjuk Istennek, Forrásnak, Felettes énnek, bárminek, jó, ami neked tetszik. De egy vele való kommunikáció, egy vele való azonosulás, egy vele való egység megteremtése, az a spirituális intelligenciádat nagyon magas szintre tudja hozni.

Aztán ott van a mentális intelligencia, ami főleg ugye a gondolatok terében, a finom anyagi terében van hatással. Itt nagyon fontos, hogy mindenfajta negatív gondolatot, panaszkodást, problématudatos gondolkodást szépen lassan el kell hagyni, mert ezek nagyon viszik lefele az energia szintjét. Tehát a pozitív gondolkodás, a megoldáscentrikus vagy a céltudatos gondolkodás az, ami abszolút feltölti az elmédet. A víziók, a, az imaginációs technikák, amikor valaki mond egy meditációt, és akkor te azt hallgatod és közbe figyeled, meg járod azt az utat, amerre vezetnek téged. A mentális intelligenciának nagyon fontos, hogy fel tudjon töltődni, a csend. Tehát ez az elrévedezős állapot, amikor csak nézel kifele az ablakon – én is szoktam, van csomó fenyőfa itt a kertben, meg galambok. Itt nálunk egy nagy galamb család lakik, imádom őket! Gyönyörű szépek. Van köztük fehér galamb is. És ők úgy szépen leülnek a, a fenyőfának az ágaira és ott vannak egész nap, és az annyira gyönyörű, hogy én azt órákon keresztül el tudom nézni, és annyira feltölt, olyan boldog leszek tőle, olyan magasztos pillanatokat élek meg ettől. És meg kell magadnak engedni ezt az elrévedezős, mentális csendes állapotot! Jó? Aztán ami még fejleszti, ugye a figyelemfókuszálásos gyakorlatok, amikor egy adott dolgot próbálsz meg a tudatodba tartani. Az a kérésem, hogy ez ne egy égő gyertya legyen vagy ne egy fonál, amiket áthuzigálsz a harmadik szemeden, hanem sokkal inkább egy, egy, egy olyan víziót tarts magad előtt, amit mondjuk szeretnél. Egy autót, egy házat, egy utazást. És miközben azt a víziót ott tartod magad előtt, közbe töltsd fel magad a lehető legcsodálatosabb, bőséggel teli érzésekkel. Jó?

Aztán az érzelmi intelligenciát vesszük következőleg. És akkor közben írt Katalin, hogy „Mikor lemerülök, akkor sokat veszekszem a párommal.” Hát ugye ez már a következménye annak, hogy lementek az elemeid. „Semmi nem jó, amit csinál. Ez is azért van, mert nem szeretem magam. Én Kangoo jumps edzést szeretem heti egy alkalommal, ott kiadom magamból.” Nagyon jó! Ugye nem szereted magad. Ott van a, az Önszeretet e-bookom vagy a 33 Kihívás, amit mindenféleképpen ajánlok neked. Azt kell csinálni, hiszen érzelmileg merülsz le leginkább, hogyha az jön először, hogy nem szeretnek. Oké? Tehát „Semmi nem jó, amit csinál. Nem úgy csinálja. Nem úgy mutatja ki a szeretetét, ahogy az nekem jó legyen.” Ez azt jelenti, hogy az érzelmi intelligenciád az, ami nagyon-nagyon lemerül. Tehát önszeretet, szeretetnyelvek, védd meg magad, mondj nemet, hogyha valaki degradál, bánt vagy bármit csinál. És hát gyakorold, gyakorold az asszertív kommunikációt! A heti egy alkalom edzésre nagyon kevés. Tudom, hogy a Kangoo az elképesztően dinamikus mozgásforma – a terembe is, ahova járok, ott is nyomják a csajok -, egy héten nagyon kevés. Háromszor, de legkevesebb kétszer kell, és mellette tök jó lenne egy kis meditációt beiktatni az életedbe. Akár minden nap, vagy pozitív megerősítő mondatokat. Nem vagy-vagy, hanem is! És akkor harmóniába, egyensúlyba tudod hozni a 4 intelligenciádat. Nem tudom hangsúlyozni, hogy ez mennyire fontos. Ugye a sikeres emberek, akiket ismerek, és hogy én, nekem egy sikeres ember az, aki boldog, az, aki olyan életet él, ami boldoggá teszi. Olyan tevékenységet csinál, egy olyan adakozó személyiség, aki nem pénzközpontú gondolkodásmódban van, hanem ad, ad, ad és egyre többet ad vissza a világnak. Nekem ez a sikeres ember. És sokat beszélgettem velük, sokat kérdeztem őket, és mindenki, azt mondták, hát főleg a nagyon sikeresek, hogy egy héten 2-3 napot foglalkozik a cégével, a vállalkozásával, az összes többi napja arról szól, hogy hogyan tornázza fel az intelligenciának az energiaszintjét. Hogyan legyen jó hangulatba? Hogyan legyen könnyed, laza, pörgős, bulis állapotban? És igazából korunk egyik legnagyobb üzletembere – ugye Richard Branson –, olvastam az ő könyvét, önéletrajzát és ugye ő is erről ír, hogy, hogy ő imádja a vállalkozásait, de hogy ő úgy áll hozzá, hogy, hogy ő szereti és imádja és csinálja. Ugyanakkor ugye ott lakik egy szigeten, ahol csodálatos környezetbe van és folyamatosan arra törekszik, hogy ő is, a, a, az üzleti partnerei is, az ő alkalmazottai is, hogy mindenki jól érezze magát, hiszen ekkor tudjuk a legnagyobb teljesítményt adni a világba bele, a szolgálatunkba. Úgyhogy ezért nagyon fontos azzal foglalkozni, a szeretteid miatt is, ugye hogy az tök fontos, hogy a legjobb anya tudj lenni, hogy a legjobb apa tudj lenni. És ehhez tényleg az kell, hogy jó példával járj elöl, hogy jól legyél, hogy kiegyensúlyozott legyél! És mivel őrült hajtás van a világban mindenkinek, nekem is, neked is, ezért nagyon fontos, hogy radikálisan figyeljünk ezekre a tudatos, feltöltős, tudatos pihenőnapokra. Ezért is csináltam meg ugye az OtthonFa Elvonulást, pontosan azért, mert ha egyébként nem, de akkor ott biztosan tudhatod, hogy olyan emberek vesznek körül, olyan feladatokat kapsz, olyan helyszínre viszlek, olyan táplálékot fogsz kapni és úgy jössz haza, hogy minden szinted abszolút fel van töltve. És hogyha érzed, és ugye akkor már tudatosan tudod, hiszen ezt is átgyakoroljuk, hogyha pontosan tudod, hogy melyik csúszik, akkor tudni fogod, hogy hogy, hogy csináld vissza.

Hú, közbe itt jött valami hozzászólás az OtthonFa Clubból, azt kikapcsoltam. Menjünk tovább! Igen. „Szeretném kérdezni, hogyha a lemerülés energiavámpír miatt van, hogy tudom megkülönböztetni és védeni magam? Elég a szeretet állapot?” Nagyon jó kérdés! Hogyha pontosan tudod azt, hogy energiavámpírok vesznek körül. Honnan tudod? Folyamatosan csak beszél, meg se hallgat, közbeszól, panaszkodik, rád akaszkodik, minden, mindenf, veled akar menni ebédelni, csináljátok együtt, stb., stb. Tehát amikor tudod, hogy energiavámpír van a, a környezetedben, az a legjobb, hogyha szembesíted ezzel. Hogy „Figyelj! Én nagyon szeretlek téged, de szívod az energiámat. És hogy én baromi sokat – pénzt, időt, energiát – teszek abba bele, hogy én jól legyek, hogy magas szinten legyek. És baromira nem akarom azt, hogy te pedig leszívj. Vagy változtass a hozzáállásodon, vagy bár nagyon szeretlek, de nincs miről beszélgetnünk!” Tehát ez egy nagyon jó dolog. Hogy honnan tudod megállapítani és megkülönböztetni, hogy most energiavámpír vagy te magad szívtad-e le, én azt gondolom, hogy a kettő egy és ugyanaz, ugye a spirituális szintjén nincs különbség. Ugyanúgy állj ki magadért, mondj nemet, legyél önérdekérvényesítő nagyon mély, elfogadó szeretettel és kommunikálj őszintén és tisztán! És senkinek se hagyd, hogy elrabolják az energiaszintedet. Jó?

Közbe Szilvi írja, hogy „Én azt vettem észre, hogyha kimarad a futás 1 hétig, sokkal feszültebb vagyok.” Hát ez tuti! Bár én utálok futni, de ha nekem kimarad az edzés, ugyanezt élem meg. „Ezért nekem a futás is feltöltődés, és utána nagyon szeretek meditálni. Szerencsére én csodás környezetben futok, általában fülig ér a szám!” Juhuuuu! Igen, hát akik futnak, és jól tudnak futni, mert megtanultak mentálisan is futni, én nem tudok mentálisan futni, ezért fizikailag se. Sőt, amikor voltam múltkor túrázni, akkor pont mondta a Losi, hogy „Szívem! Te nem tudsz járni.” És tényleg így van, mert én alapvetően már nagyon fiatal koromtól platform cipőbe, magassarkú cipőkbe jártam és mindig lábujjhegyre lépek, amitől elképesztően elfárad a vádlim, és ezért nem bírok hosszú túrákra menni, úgyhogy meg kell tanulnom járni. Igen, tehát a futás nagyon-nagyon jó és utána a meditáció. Amit még érdemes beiktatni, az az érzelmi feltöltődés, tehát hogy folyamatosan töltsd a szeretetszintedet Szilvi, és akkor minden rendben lesz. Illetve hát mentális és érzelmi önfegyelem. Tessék járni akkor futni, mondom ezt én, aki megint 2 hete nem mentem edzeni. Na de, ide-oda rohangálok. Na de, ennek is eljön az ideje, én is halogathatok valamit. Oké, oké, értem!

Na, és akkor menjünk tovább, az érzelmi intelligenciához tartozó fejlesztések abszolút veled kapcsolatos érzések. Nem a másokkal, hogy a mások hogy állnak hozzád, az már csak egy bónusz, hogyha pozitív, és nagyon-nagyon rossz, ha negatív. Hanem az önmagadról alkotott gondolataid nagy része az, ami tudja tölteni, tehát miket gondolsz magadról? Nagyra becsülöd magad, szereted magad, imádod magad, büszke vagy magadra, mindenféleképpen megjutalmazod, megünnepled magad, ha sikert értél el. Igenis betartod azokat a dolgokat, amelyek jó érzésekkel töltenek el vagy alárendelődsz másoknak? Tehát nagyon fontos az érzelmi intelligenciánál a saját belső gondolkodási világodnak a minősége, hogy az pozitív vagy negatív. Aztán ami idetartozik, a kommunikáció. Hogy mennyire, tehát amikor valaki elkezd egyre magasabb szintre, rezgésszintre és energiaszintre kerülni, akkor azt fogja tapasztalni, hogy egyet hazudik és puff, leesik. Én is így voltam vele. Nem értettem, hogy miért vagyok szarul, és rájöttem, hogy ’nemtom’, a boltosnak azt mondtam, hogy nincs nálam apró, pedig tudtam, hogy tele van a táskám apróval, csak rohadt lusta voltam, meg haladtam volna már, és inkább azt mondtam, hogy nincs nálam apró. És akkor rájöttem, hogy basszus, hazudtam. Akkor ezért vagyok szarul. Ezért mostanában azt szoktam mondani a pénztárosnak, hogy „Figyelj! Van nálam apró, de valahol a táskám alján és most nincs kedvem kikotorni.” És akkor néz rám, mondja, hogy „Jó, oké, köszi!” És ennyi! És jéééé, nem kell hazudni. De jó! Tehát hogy a hazugság, az nagyon le tudja szívni az energiaállapotodat. Úgyhogy a kommunikációban érdemes egyre inkább az őszinte kommunikációt, mert az felemel, az felszabadít, mint amikor a léggömb felszáll és dobálod ki a súlyokat. Jó?

Írjatok még kérdéseket és ötleteket azzal kapcsolatban, hogy hogyan szoktatok meditálni, hogyan szoktatok feltöltődni, hogyan szoktátok a különböző intelligenciátokat feltölteni! Illetve jöhetnek a kérdések azzal kapcsolatban, hogyha nehézséget tapasztalsz azzal, hogy hogy töltsd fel magad. Vagy hogyan éled meg a kimerültséget, a beszürkülést? Ugye beszéltünk arról a műsor elején, hogy egy évbe kétszer legalább 4-5 napot kell pihenni a tavaszi és az őszi napéjegyenlőség környékén, hiszen akkor is a természet megújul. Ugye tavasszal akkor van a maghasadás, ami egy óriási galaktikus energia, ősszel pedig megtörténik a leválás, az elengedés, a beburkolózás, ami szintén egy óriási energia. Amikor a hatalmas nagy diófám egyik nap még tele nagy, zöld levelekkel, 2 hét múlva meg tiszta kopár. Tehát hogy ezek hatalmas természet energiák, amelyeknek a hullámát érdemes meglovagolni és feltöltődni. Úgyhogy a Tavaszi Elvonulásodnak már tudom a dátumát, ezt írd föl, március 20-tól 23-ig egy gyönyörű helyen leszünk, Mátraszentimrén. Azt is elárulom. Az az én egyik nagy kedvenc helyem és egy kedves elvonuló helyre is el foglak benneteket vinni, ahol egy csodás meditációt fogunk majd csinálni.

Azt írja Kati, „Hogyha más – Katalin –, ha más hazudik neked, az is lehúz?” Ú, nagyon, nagyon! Hát mert ugye fáj! Tüske kerül beléd. Mikor tudod, hogy hazudik. Ott áll veled szemben az az ember, mondjuk azt mondja, hogy szeret téged, és a szemedbe hazudik. Hát akkor az őrület! „Mit lehet tenni?” Hát azt, hogy „Oké! Megértem. Elfogadom. A következő a kérdésem, én azt érzem, hogy amit elmondtál, az nem 100%-osan fedi a valóságot.” Nem szoktam azt mondani embereknek, hogy hazudsz. Mert „Én nem hazudok! Én sose hazudok!” Én is ezt mondtam régen, aztán persze, hogy ott volt az aprópénz a táskámban. Tehát érdemes szembesíteni azzal, hogy te azt érzed, hogy ez nem fedi a valóságot, és hogy tiszteljen meg a 100%-os őszinteséggel még akkor is, hogyha azt érzi, hogy neked fáj. Mert sokszor azért hazudnak az emberek, amiért mi is. Miért? Jajj, nem akarom a másikat megbántani. Ugye? És lehet, hogy ő is azért nem mondja el az igazat, mert nem akar téged megbántani. Nyugtasd meg afelől, biztosítsd őt, hogy elmondhatja. Nem fogod leszedni a fejét, nem fogod visszabántani, nem fogod degradálni, nem fogsz vele semmit csinálni, hanem hálás leszel neki, hogy megtisztel az őszinteségeddel.

Zoli írja, hogy „Bogi! De mi van akkor, ha energiavámpír épp a párom? És nagyon nem hisz semmiben. Mondjuk úgy, hogy csak fizikai intelligencia fejlett nála. Hogyan tudom feltölteni úgy, hogy nyugiba legyen?” Sehogy! Mutass jó példát! Tehát szokjunk le arról, hogy a párunkat meg akarjuk menteni. Nem fogod tudni. Ő egy individuum, saját szabad akarattal rendelkezik, azt csinál, amit akar. Mutass jó példát! Meditálj, hallgass önszeretet meditációt, foglalkozz spirituális, érzelmi, mentális gyakorlatokkal! Meséld el neki, hogy ez neked hogy segített, és igenis legyen a fizikai világban is eredménye annak, hogy te ezekkel foglalkozol. És akkor oda fog figyelni, hogy „Figyelj már Zoli! Ezt te hogy csinálod?” Tehát mutass pozitív példát! Mindig ez a titok. Azt persze hozzátenném, hogy miért élsz együtt egy energiavámpírral. De ez már a te dolgod.

Zita írja, hogy „Gyógytornászként sokat tornázom, sokat kell beszélnem, estére a csendet szeretem. Mit tegyek feltöltődésre?” Én is nagyon sokat dumálok egy nap és én is imádom a csendet. Én ilyenkor például Voyagert szoktam nézni. Hogy megnézek egy részt, az kb. 50 perc és addig teljesen elcsendesítem magam. Utána persze jöhet egy meditáció. Gyújtok egy gyertyát és elkezdek hallgatni valami finom zenét, és ezzel próbálom visszarendezni magam. Feltölteni magam megerősítő mondatokkal: szeretem magam, nagyra becsülöm és beszélgetek egy kicsit Istennel, mert az nekem mindig ilyen tök jó feltöltő szokott lenni. És utána pedig gyerünk tovább! Tehát mikor egy nap van 8 Skype-om meg még van egy élő műsorom, akkor azért úgy rendesen össze-vissza vagyok. Viszont nagyon fontos, hogy ilyenkor zárj ki mindent! Nincs feladatok, ne takaríts, ne mosogass, ne főzz, ne csinálj semmit! Hanem hazamész, legyen 1 órád, míg megbeszéled a családdal, hogy oké, ez most kell neked. Bezárkózol a hálószobába, feltöltődsz és már szuper Zitát láthatnak a többiek. Jó?

Na, és akkor menjünk tovább! Fizikai intelligencia. A fizikai intelligencia területén ahhoz, hogy fel tudd tölteni az akksidat, nagyon fontos az intenzív testedzés. Nemcsak az ugribugri, nemcsak a kangoo, nemcsak a futás, hanem az, hogy megdolgozd az izmaidat. Jó? Tehát ez nagyon fontos, hogy legyenek erősítő gyakorlatok az életedben. Aztán nagyon fontos a masszírozás. Tök jó az úszás. Tök jó, hogyha, ha sétálsz egyet a természetben. És ugye az még plusz a spirituális meg az érzelmi intelligenciára is hatást gyakorol, el lehet menni szent helyekre, ott feltöltődni. Nagyon fontos a minőségi táplálkozás, az étrend-kiegészítők, tehát a testnél a legfontosabb, hogy legyenek feltöltve az akkumulátoraid. Igyál vizet, egyél eleget, szedjél vitamint, szedjél olyan táplálékkiegészítőket, amelyek segítik ugye azt, hogy jól legyél! A D-vitamin, a C-vitamin, az Omega3. Tessék multivitamint szedni! Tudom, hogy őrület, de a mai kajákba nincsen annyi táplálék, amennyire a tested genetikailag kódolva van. Sok benne a szemét. Tehát nagyon fontos, hogy igyál gyógyteákat – csalánteát, tessék meginni napi 1 pohárral. Citromfű teát tessék meginni este lefekvés előtt. Nézd vissza a fizikai intelligenciához tartozó Önismereti 33 előadást. Mert egy csomó mindent elmondtam. Jó?
Aztán, és akkor, ami még hátravan, ugye beszéltünk a mentális, beszéltünk a fizikai, beszéltünk az érzelmi és beszéltünk a spirituális intelligenciáról? Hogy azt mi tölti fel? Segítsetek egy kicsit, mert most összezavarodtam! Én szerintem nem beszéltünk a spirituális intelligenciáról, hogy azt mi tölti fel. Már ugye arra mondtam a meditációkat, arra mondtam az Istennel való beszélgetést. Szóval jó, oké, akkor végigvettük a 4 intelligenciát. Azért várom hozzászólásba, hogy „igen Bogi, mind a négy intelligenciát végigvettük”. Zoli azt írja, hogy „nem”. Most melyik nem, Zoli? Tehát nem beszéltünk a spirituális intelligenciáról? Melyikről nem beszéltünk srácok? Losi szokta ilyenkor mondani, hogy löki az agyam a láncot. Tehát amikor már egy kicsit el vagyok fáradva én is, nekem is ugye töltekezni kell. Én most abba fáradtam el nagyon, megmondom őszintén, hogy ugye megjelenik a, a könyvem nemsokára és hát szanaszéjjel vagyok tőle. Tehát rengeteg döntést kellett meghozni, hogy hogy nézzen ki a könyv, milyen borítója legyen, milyen anyagok kerüljenek még hozzá, azokat megírni, hogy, hogy olyan bombasztikus dolgot kapjatok. És, a spirituális intelligenciáról beszélünk még, jó! És hát amikor így először a, a, az előolvasások után visszajöttek a visszajelzések, hogy milyen a könyv, meg, hát én úgy bömböltem, úgy fogjátok imádni, alig várom, hogy megjelenjen végre. Úgyhogy nemsokára ezen is túl vagyok és akkor ez egy ilyen, nem tudom, 30 éves nagy blokk szakadt fel bennem, hogy akkor oké, akkor én ezt most így kirakom, és hát közben meg írom a következő könyvet, ami ’nemtom’ mikor fog megjelenni, de hát valamit muszáj csinálnom ezzel kapcsolatban, úgyhogy nagyon szeretem.

Na, és akkor a spirituális intelligencia, ugye erről én azt hittem, hogy beszéltünk. De lehet, hogy csak gondolkodtam rajta vagy több dimenzióba vagyok, nem tudom. Tehát a spirituális intelligencia az a fajta terület, ami abszolút a belső világodban van. Tehát ahhoz, hogy azt fel tudd tölteni, azt úgy tudod a legjobban, hogyha fel van töltve az érzelmi, a mentális meg a fizikai intelligenciád, és akkor tudod a spirituális intelligenciádat is jó magasra feltölteni. Hiszen a 3 oszlop, a 3 stabil láb, ami ugye tartja azt a fajta utat, hogy a Felettes énedhez, az Istenedhez, a, a Legjobb jóhoz, a bármilyen, bármiben hiszel, ahhoz közelebb tudj kerülni. Imádság, hála ima, csend meditációk, tehát nem az imaginációs meditáció, hanem a csend meditáció az, ami nagyon sokat segít. A, a, az a fajta elrévedezés, amikor folyamatosan az egység állapotába tudsz kerülni, tehát érzékeled, hogy, hogy a mindennapi tevékenységeken kívül van egy magasztosabb cél, amiért te itt vagy. Van egy szolgálat, ami miatt a lelked le akart ide születni. És vannak olyan könyvek, amelyeknek nagyon magas a kalibrációs küszöbe, David R. Hawkins könyvei például, Hawkins könyvei ilyenek. Ezeket érdemes beszerezni esetleg és olvasni. Jajj, remélem, hogy majd az én könyvemet is fogják így ajánlani. Tök jó! Tehát hogy, hogy olyan olvasmányok, olyan csend meditációk, omozás, magas frekvencia, magas frekvenciájú zenehallgatás és abszolút ez a megbocsátó, szerető attitűd, beállítottság az, ami ugye tudja növelni a spirituális intelligenciád energiájának a növelését. Na, ebbe jól belefutottam.

Jó, oké! Meditáció jó, spirituális. Köszönöm szépen, hogy írtatok! „Aki agymosásnak állítja be a változásodat, nem lehet vele beszélni, példát mutatni?” Hát meg kell neki mondani, hogy minden agymosás. Tehát amit a szüleink végeztek velünk, agymosás, amit az oktatási intézmény végez velünk, agymosás, hiszen mindenki azt mondja, hogy csak a saját szabályrendszere a jó. Egy hálózatépítő rendszerben abszolút az agymosás. Na de, ha az a cél, hogy sok pénzt csinálj, emberekkel akarsz foglalkozni, akkor tök jó. Mondhatja valaki azt is, hogy az önismeret egy agymosás. Vagy, vagy bármilyen ezoterikus technika agymosás. Minden agymosás, hiszen változtatja a gondolataidat. Én egyébként mindig azt szoktam mondani, hogy sose tagadom le. Tehát amikor hálózatot építettem és mondták, hogy „Úúú, hát, hogy kimosták az agyadat.” Akkor mondtam, hogy „Igen! Hál’ istennek!” Vagy amikor elkezdtem nagyon intenzíven önfejlesztéssel foglalkozni és elkezdtem másképp kommunikálni, másképp megjelenni régi társaságoknál, akkor „Na mi van, kimosták az agyadat?” És mondtam, hogy „Igen! Hál’ istennek!” És akkor ezen így mindig meglepődtek. És akkor elkezdtek figyelni, hogy „Mert az miért jó neked?” És akkor elmondom, hogy „azért jó, mert….” És magamról beszélek, hogy nekem miért jó. Tehát hogy nem, szokjatok le arról, hogy embereknek a torkán le akartok tolni valamit. Hogy meg akarjátok változtatni a beállítottságát, a hozzáállását, a gondolkodásmódját. Sokkal inkább magatokkal foglalkozzatok. Azzal foglalkozzatok, hogy mi az, ami fejlesztendő bennetek. És tartsátok tiszteletben a másikat, hogy ő úgy változik, ahogy akar, vagy nem változik. És hogy tartsa tiszteletben azt, hogy te hogyan akarsz változni. Hogy te belül hogyan éled meg jól a saját életedet. És azt tudni kell, hogy, hogy nem az a cél, hogy segíts a másiknak. Az emberek nem akarják, hogy segíts nekik. Aki panaszkodik meg rinyál, az se akarja, hogy segíts neki, csak azt akarja, hogy hallgasd meg. Nem segítségre van szükségük az embereknek, hanem őszinte szavakra. Arra, hogy felnyisd a szemüket. Arra van szüksége az ismerőseidnek, hogy lássanak egy olyan példát, ahol, ahol megkívánnak egy olyan életet, amire legbelül ők is vágynak, és hogy be merjék maguknak vallani, hogy „Úristen! Én is erre vágyom, és én ezt akarom. És tanítsd meg, hogy hogy csinálod.” Hogy, hogy higgy magadban, ugye a spirituális intelligencia fejlesztéséhez tartozik és az energiájához tartozik, hogy higgy magadban. Hidd azt, hogy az út, amin jársz, az jó, hogy ne kételkedj magadban. Ha kiderül, hogy pofára esel, tök jó, hát elbasztad. Na és? Akkor mi van? Megyek a következőre, gyerünk tovább! Tanultam belőle egy csomót. A sikeres ember százszor elesik és csak egyszer lesz sikeres. Tehát higgy abban, hogy azáltal, hogy te egyre jobban vagy, hatással vagy a környezetedre, és ők is egyre jobban lesznek! És egyszer csak elérnek egy olyan küszöbpontot, amikor erre, erre már nagyon nagy igényük van. És oda fognak jönni hozzád és azt fogják mondani – nem azt, hogy segíts -, hanem azt, hogy „Figyelj! Akkor mondd meg, hogy hogy csinálod, mert engem is érdekel.” Közben itt láthatod hozzászólásban a Tavaszi Elvonulást. Jelöld be, hogyha érdekelnek az információk róla. Remélem, hogy minél többen úgy döntötök, hogy eljöttök. Mert mi már nagyon készülünk. Lesz meghívott előadó is remélhetőleg és mondom, csodás helyen leszünk. Úgyhogy kattintsatok rá és nézzétek meg, hogy mik azok az információk, amik már elérhetők a számotokra.

Jó, én azt látom, hogy nincsen több hozzászólás. Hogyha van, de nem láttam, akkor írásban fogok rá válaszolni. Hogyha utólag nézed ezt a műsort, akkor is feltétlenül írj hozzászólást, írd le a gondolataidat, problémáidat, hogy tudjunk közösen fejlődni, és hogy támogató közegei lehessünk egymásnak. Én köszönöm szépen, hogy itt voltatok ma is az Önismereti 33 műsorban, nagyon nagy hála, hogy ilyen sokan itt vagytok hétről hétre. És természetesen jövő héten hétfőn is 19 órakor várlak benneteket újra itt, az Önismereti 33 élő Facebook műsorban, ahol megoldásokat kapsz varázslatok és mellébeszélés nélkül. Sziasztok!