Nyilvánvaló, hogy az ember életében rendszeresen tűnnek fel kisebb-nagyobb akadályok.
Ezeken valahogy átverekedjük magunkat, hogy haladhassunk tovább a céljaink felé.

De miért vannak egyáltalán akadályok az életünkben?
– Akkor jön egy akadály, ha “nem jó az irány”?
– Vagy éppen akkor, amikor jó az irány, és csupán a kitartásod kerül mérlegre?

Ebben az adásban ezekre a kérdésekre törekszünk választ találni. 

És -ebbe a kissé filozófikus témába- megpróbálunk a mindennapi életedben is felhasználható tudást is vegyíteni.

A legtöbben kérik a Messenger értesítőt, így nem maradnak le az adásokról: https://otthonfa.hu/messenger-ertesito/

Hangfelvétel (MP3) formátum:

Kapcsolódó anyagok:

Önismereti Évindító Nap 2018

Indítsd be az évet velünk, és valósítsd meg több célodat 2018-ban!

Nézd meg a videót a részletekért…

Transcript (videó legépelve)

Sziasztok OtthonFások! Szeretettel köszöntelek benneteket a mai élő Önismereti 33 élő Facebook műsorban, ahol megoldásokat kapsz varázslatok és mellébeszélés nélkül. A mai fő témánk egy nagyon izgalmas kérdéskört fog végigjárni, hogy miért vannak akadályok az életben. És nagyon sok önismereti utazóval, akikkel együtt dolgozok, sűrűn előfordul az a kérdés, hogy vajon azért kapok akadályt, mert rossz az irány és változtatnom kell. Vagy azért kapok akadályokat az életemben az utam során, hogy kitartás próbának eleget tudjak tenni és meg tudjak küzdeni az életemben előkerülő akadályokkal? Úgyhogy erre fogunk ma megoldást keresni. Szeretettel köszöntelek, én Kárpáti Boglárka vagyok, ez pedig az Önismereti 33 élő Facebook műsor itt az OtthonFa Önismeret közösség oldalán. Remélem, hogy megtaláljátok a videót és itt vagytok. Nyomjatok egy, lájkot, vagy imádjátok le a műsort, hogy lássam, hogy itt vagytok! Illetve hozzászólásba írjatok egy hellot, egy sziát, és akkor máris látom, hogy kik vannak itt.

A mai műsor abból a szempontból rendhagyó lesz, hogy szeretném, hogyha sokkal interaktívabb lenne, ha sokkal inkább bekapcsolódnátok a műsor szerkesztésébe. Hiszen beszélgethetünk ugye az akadályokról, de sokkal jobb, hogyha már a gyakorlatba megtapasztalod azt, hogy hogyan is lehet az életedben a jelenleg fennálló akadályokat viszonylag könnyedebben átugrani, kikerülni, feldolgozni és jól kezelni. Úgyhogy én nagyon várom a kérdéseiteket a hozzászólásban, illetve azokat az akadályokat, amelyek jelenleg megkeserítik az életedet. Ugye vannak különböző életterületeink: párkapcsolat, hivatás, karrier, pénzügyek és még rengeteg minden, akár gyermekekkel való foglalatosság. És bizony valahol tapasztalunk mindig akadályt. És tök várom a hozzászólásokban, hogy írjátok meg, hogy éppen milyen életterületen szembesültök akadályokkal és hogy, hogy mi a kérdés ezzel kapcsolatban. Hol vagy elakadva? Vagy mi az a nagy mumus, az a nagy akadály, amit akár hónapok, évek óta nem tudsz megoldani, nem tudod leküzdeni? Úgy is írhatod persze a hozzászólásban a kérdésedet, hogy hallottál olyanról, aki látott valakit, akinek a szomszédjának az unokatestvérének a húga szembesült ezzel a problémával és akadállyal. Tehát nem kell feltétlenül úgy feltüntetned, hogy ez a te saját akadályod, hanem nyugodtan írd akár egyes szám 3. személyben is. Ahogy neked jólesik. Egy a célunk, hogy megtaláljuk az akadályodra a megoldást.

Közben nézem, hogy látható-e a műsor itt a Facebookon. Igen. Elméletileg már gyülekezünk is, juhuuuu! És közben látom, már Fercsák Melinda itt is van, „Hello Bogi, üdv Ajkáról.” És hát várom a többiek bejelentkezését is. Ugye egyre többen vagyunk, látom is, hogy mennyien. Írjátok meg, hogy hallotok-e, láttok-e, minden rendben van-e az adással! És hogyha mindenki visszajelezte, hogy igen Bogi, hallunk, látunk, akkor máris belevágunk a mai fő témánkba.

Ugye az Önismereti 33 műsorok minden héten hétfőn 19 órakor kezdődnek jó esetben, remélhetőleg. És ezeket vissza tudjátok nézni, tehát ha véletlenül nem tudsz itt lenni élőben, márpedig javaslom, hogy legyél itt, de ha véletlenül nem tudsz itt lenni, akkor a Facebookon, a YouTube csatorna, az OtthonFa YouTube csatornán, illetve az otthonfa.hu weboldalon az Önismereti 33 menüpont alatt az összes eddigi videót visszanézhetitek. És pont a múltkor skype-oltam valakivel, aki mutatta a kis füzetét, hogy minden egyes Önismereti 33 műsor ki van jegyzetelve, a kérdései hozzá vannak írva, melyeket megír nekem, oda beírja a válaszait, a válaszaimat, és így halad az Önismereti 33 műsorral. És hát ugye azt újságolta, hogy sokkal tisztább a kép a fejében, sokkal inkább tudja uralni az életét és egyre több sikert ér el a párkapcsolatában és a hivatásában is azáltal, hogy rendezzük az életében felmerülő problémákat, akadályokat és egyre tisztábban lát rá a saját életére. Úgyhogy ezt kívánom neked is, hogy ezek az Önismereti 33 élő Facebook műsorok, ezek valóban nagy segítséget szolgáljanak neked az életedben, hiszen rengeteg helyről kapunk információt, akár a mai témánkkal kapcsolatban is, ugye hogy miért vannak akadályok az életemben.

És egy picit utánanéztem az interneten, hogy, hogy miket írnak erről, hogyan definiálják, mert ez egy annyira tág és széles fogalom és hát nagyon el lehet menni az agyalásban, hogyha teljesen az alapokat próbáljuk rendbe tenni. És szeretném, hogyha a mai műsor nem agyalásról szólna, nemcsak öncélú tanítás kinyilvánításáról, hanem te is bekapcsolódnál és te is írnál kérdéseket azzal kapcsolatba, hogy milyen akadályok vannak az életedben. Úgyhogy közben köszöntöm a most megérkezőket, Prindler Krisztina, szia és szia mindenki, aki 19:10 perckor bekapcsolódott ide az élő Facebook műsorba. Eddig igazából annyit kértem a hallgatóktól, a nézőktől, hogy írjátok meg hozzászólásban, hogy milyen nehézségek, milyen akadályok vannak az életetekben. Hiszen erről a témáról órákon keresztül, napokon keresztül lehet beszélni, viszont az csak elméleti tanítás. Én pedig gyakorlati tudást szeretnék átadni neked, amihez persze hoztam egy csomó példát, de legjobban akkor tudsz eljutni a saját felismerésedig, hogyha a saját példádon keresztül érted meg ezt az érdekes sztorit. Ugye a legnagyobb kérdés itt az akadályokkal, problémákkal az életünkben, hogy miközben haladunk előre az utunkon, ugye szembesülünk nehézségekkel, szembesülünk akadályokkal. És mindig a legégetőbb kérdés, amire leginkább szeretnénk választ kapni, amire leginkább imádkozunk, az pedig nem más, mint a tisztánlátás. Hogy lássam azt, hogy az akadály, amit kapok, azt azért kapom, mert rossz az irány, nem jó a terv, új célt kell kitűznöm, vagy azért kapok akadályt és nehézséget, mert nagyon jó a cél, nagyon jó az irány, csak kitartás próbán vagyok. Ami azt jelenti, hogy meg kell valamit fejlődnöm, hogy ezt megugorva el tudjak jutni a célomig. És hát a legtöbb önismereti utazó mindig ott szokott megakadni, megállni, hogyha jön egy akadály, akkor „úristen, most akkor mit kezdjek ezzel a sztorival”. És a legnagyobb hiba és ezt írd fel az Önismereti 33 füzetedbe nagy betűkkel, hogy A LEGROSSZABB, AMIT TEHETSZ EGY AKADÁLY ESETÉN – hogy amikor szembesülsz vele, hogy úristen, most nehézségbe vagy akadályba ütköztél -, AKKOR ÚGY ÁLLSZ MEG, HOGY ELKEZDESZ AGYALNI. Elkezded keresni a miérteket. Megpróbálod megtalálni a problémának az okát úgy, hogy közben még nem mentél neki az akadálynak. Ugyanis már rengetegen írnak az akadályokról, hogy mit is jelent meg miért is kapunk. Ilyeneket találtam, hogy az akadály nem más, mint a karma. Bumeráng effektus, amit adsz, azt kapod vissza. Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Az akadályok megoldásra váró feladatok, a próbák, melyeket ki kell állnunk. Álruhába bújtatott lehetőségek. Tanítani akarnak vagy csak elgáncsolni? Mit hozunk létre azáltal, hogy akadályt gördítünk az utunkba? Az univerzum gördíti az akadályokat vagy mi magunk? Vagy valaki rosszakarásból gördít elénk akadályt, tehát valaki külsős az, aki megnehezíti az életünk folyását? Vagy teljesen más sztoriról van szó?

És ugye ezeket találtam. És hogy ezért nagyon fontos, hogy rengeteg információd van már most is azzal kapcsolatban, hogy az életedben a nehézségeket, a problémákat hogyan kezeld. De a legfontosabb és ezt írd fel az Önismereti 33 füzetedbe, hogy ha akadállyal szembesülök, akkor az mit is jelent. Ugye az akadály szóban benne van a jelentése, akad-ály, akad az, hogy természetesen tudj haladni előre, állj meg egy pillanatra. Na de nem azért kell megállnod egy pillanatra, hogy elkezdj agyalni, hogy elkezdd keresni a miérteket, hogy elmenj blokkoldásra, családállításra és hogy egy csomó mindent csinálj azért, mert egy akadállyal szembesülsz, azt érzed, hogy valami miatt nem tudsz haladni. Elkezdesz egy csomó információt gyűjteni és egyetlen egy dolgot felejtesz el – miközben megpróbálod ezt a problémát megoldani -, a célodat. Annyira beleforgunk ebbe a problémamegoldásba, az akadály felszámolásába, hogy nem vesszük azt észre, hogy elfeledkeztünk a célunkról. Már rég elfelejtettük, hogy miért indultunk el ezen az úton, hogy milyen motivációink voltak, mi lelkesített. Mi adta a szenvedélyt az egész utazáshoz? Mert egyszerűen beszűkült tudatban elkezdjük ezt a problémát boncolgatni, feloldani. És van, aki éveken keresztül beleakad egy ilyen akadályba. Beszélgettem egy másik skype tréningesemmel, ő egy férfi volt, és ő mondta azt, hogy évekkel ezelőtt volt egy coachnál, és azt mondta neki a coach – hozzáteszem szakmailag elképesztően helytelenül -, hogy kedves XY, az az életedben a legnagyobb probléma, hogy van előtted egy óriási nagy akadály, és emiatt nem tud haladni az életed. Puff! És így elengedte haza. Ugye ezzel elültette benne, hogy hát, hogy a felelősség az nem az övé, van előtte egy akadály és hogy neki most az a fő élete célja, hogy ezt az akadályt elgördítse az útjából. Na, és ennek az lett az eredménye, hogy több éven keresztül megtorpant, megrekedt, egyre rosszabbul lett testileg, fizikailag, szellemileg, mentálisan, érzelmileg mindenfajta problémája lett. Egészen addig, amíg egy, egy valaki, azt nem mondta neki, hogy „Figyelj, tehát hogy gondoljuk már át egy picit ezt az akadályt, hogy miért is van ez!” Mit is jelent, mit szimbolizál a te életedben és hogy mi vele a feladatod? Na és akkor ilyen problémákra keressük ma a megoldást a te életedben. Írjatok hozzászólásban kérdéseket, ötleteket, lehetőségeket azzal kapcsolatban, hogy mit oldjunk meg együtt, és hogy hogyan dolgozzuk, hogyan kezeljük a te életedben lévő akadályt.

Csordás Ági írja – hello Ági – „Én most újra munkát keresek. Sokat tapasztaltam már más munkák során, ami jó volt, de még mindig nincs meg az a főállás, ahol szeretnék lenni. (Tudom, milyen helyen szeretnék lenni, mik az elvárásaim, mit tudok adni.) 3,5 hónap alatt már 3 munkahelyen voltam.” Gratulálok, tök jó vagy Ági, ez tök fontos, hogy tapasztalj! „És most azt látom, hogy ide-oda megyek, és nincs még meg az a munkahely, ahol szeretnék lenni.” Nahát Ági, a következőt javaslom. Az a folyamat, amiben benne vagy, az egyáltalán nem akadály. Ugye pár hónappal ezelőtt vagy 3,5 hónapja kezdtél teljesen új életet, aminek az az eredménye, hogy tök bátran nem ragadsz le egy munkahelynél, hanem mész tovább és keresed az ideális dolgot. A te esetedben ez a nehézség ez abszolút türelem és kitartás játék, hiszen nem leragadtál egynél és panaszkodsz, hogy „Hát ez neked nem jó. Hogy te itt nem vagy boldog, itt nem keresel elég pénzt.” Hanem folyamatosan mész és keresed az új lehetőségeket, nem félsz felmondani, bátran odaállsz, mész tovább, lépsz tovább. Tehát abszolút nálad ez kitartás próba, hogy ne érd be kevesebbel, mint amit megérdemelsz. Tehát ha még nem találtad meg 3,5 hónap alatt azt a, azt a munkalehetőséget vagy azt a pénzcsinálási folyamatot, ami szíved vágya, akkor gyerünk tovább, nyomd tovább, menj tovább, ne állj meg és keresd tovább a lehetőségeket. Egy dolgot viszont érdemes lenne átgondolnod – fölveszem a jegyzetemet -, méghozzá azt, hogy az önértékelésed mennyire van a megfelelő szinten. Mennyire értékeled magad alá azáltal, hogy milyen munkahelyeket keresel és mennyire értékeled akár fölé magadat, hogy olyan álommunkahelyet keresel, amire viszont még nem vagy elég tapasztalt? Tehát hogy tedd rendbe az önértékelésedet, hogy az a cél, amit kitűztél magad elé, ahhoz te mennyire vagy rendben. És hogyha igen, akkor ne add fel és gyerünk tovább. Jó? Remélem, válaszoltam, ha nem, akkor jöhet a következő kérdés Ági! Közbe Tóth Ágnes is megérkezett, hello Ági!

Málna írja, „Ha csinálom a szent célom, és egyre nagyobb sikert érek el hónapról hónapra – gratulálok Málna -, folyamatosan tolom a bizniszbe a pénzt, időt, energiát, nem dőlök hátra, akkor miért van…” Eltűnt. Mi, ja, próbáltam a monitoron forgatni. Ha jól láttam, akkor ugye az volt odaírva, hogy miért van mélyrepülés. És hogy gondolom, miért vannak hullámvölgyek és hullámhegyek, miközben építed a szent célodra épülő businesst. Ugye itt nagyon fontos azt látnod, hogy amit szenvedéllyel szeretsz csinálni, az, az mindig hoz eredményt. Ugye az alkotás, a művészet, amit te csinálsz, az az egyedi technika, amivel te dolgozol, azok a gyönyörű, felépített alkotások, amiket te létrehozol, ezek egyediek a világban. De el kell juttatnod ennek az üzenetét minél több embernek, akik ezt értékelni tudják, és ez az, ami időbe telik. Mélyrepülés nincsen a businessben, csak a te hozzáállásod mondatja veled azt, hogy „úristen, ez most mélyrepülés”. A business mindig úgy működik, hogy hol pörgés van, hol megállás, hol elképesztő őrületek történnek egy hét alatt, hol pedig azt érzed, hogy tolod, tolod, és 3 hétig nem történik semmi. Tehát hogy ez egy nagyon kaotikus a vállalkozósdi játék. És itt nincs megállás, itt folyamatosan ébernek kell lenned, itt menni kell, itt élni kell a lehetőségekkel. És a legfontosabb mindig az, hogy te hogy vagy. Mert a vállalkozásod mindig úgy lesz, ahogy te működsz, ahogy te érzed magad. Amilyen hangulatban vagy, olyan hangulatban lesz a vállalkozásod. Tehát hogy nálad nagyon fontos a mentális és az érzelmi önfegyelem fejlesztése, hogy azért, mert a külvilágban történnek dolgok – akadályok, lehetőségek, hullámhegyek, hullámvölgyek -, attól te még ne borulj ki, attól te maradj stabil. Tehát azért, mert valami őrület történik odakint, attól még belül minden rendbe kellene, hogy legyen. Tehát őrizd meg a stabilitásodat, őrizd meg a higgadtságodat, és válaszd le magad a külső körülmények hatásától. Oké? Te döntsd el, hogy hogy érzed magad! Ez neked a következő megfejlődési terület. Éppen azért, mert ahhoz, hogy stabil vállalkozást tudj építeni, ahhoz bizony neked is stabilnak kell lenni. Jó?

Közben nézem, hogy megjöttek Simon Petra, Mold Ági is itt van. Közbe Fercsák Melinda „Miért van az, hogy az ember fél a biztosabb rosszat feladni, mint a bizonytalan jóért tenni?” – gondolom így fejeződik be. Hát ez azért van, mert alapvetően a szükségleteink azt kívánják meg, hogy a biztonságra, a biztosra törekedjünk. Amikor valaki elkezdi vállalni a bizonytalant, akkor bizony igencsak ki kell jönnie a komfortzónájából, rengeteg akadállyal kell szembesülnie, emberek, helyzetek, szituációkkal kapcsolatban. És hát bizony nagyon észnél kell lennie akkor, amikor valaki vállalja a bizonytalanságot. Hiszen a jelen pillanatban folyamatosan ébernek kell lenni. Hogyha bármikor a bármi történik, akkor arra nekem reagálnom kell. És egy csomószor olyan dolgokat kell reagálnom, amire egyáltalán nem vagyok felkészülve. Olyan akadályokkal szembesülök, amikkel még soha az életembe nem találkoztam. Most rögtön kell döntenem, most rögtön kell megoldanom, és hirtelen nem tudok kitől segítséget kérni. De a döntésemért utána vállalnom kell a felelősséget. És ugye amikor a bizonytalant választjuk, akkor igazából azért nem merünk lépni, mert a saját magunkba vetett bizalom meg van inogva. Mert ha hiszel és bízol magadban, hogy bármi történik, te meg fogod oldani, akkor igazából tök mindegy, hogy milyen életszituáció vagy élethelyzet az, amibe belekerülsz, tudsz menni előre, és meg fogod oldani az épp az utadba kerülő akadályokat. De ameddig egy helyben állsz – és figyelj, itt jön a titok -, tehát amíg egy helyben állsz, és tudod, hogy változtatni kellene, de nem teszed meg ezt a lépést, mert azon agyalsz, hogy te félsz. Félsz belemenni a bizonytalanba és félsz itt hagyni a biztos dolgot, addig igazából megerősíted ezt a, ezt az élethelyzetet, bebetonozod magad ebbe a félelembe és egyre nehezebb lesz ebből a gödörből aztán kilépni és továbbmenni. Tehát Melinda, mindenféleképpen azt tanácsolom neked, hogy készíts egy akciótervet, most is hoztam egyébként akadálykezelési akciótervet, tehát ezt mindenféleképpen majd vetítsd le a saját egyéni akadályodra, és még most, ma kezdd el ezt feloldani és rendbe tenni. Jó?

Közbe néztem, hogy jött-e még több kérdés. Hogyha nem, akkor viszont menjünk tovább! Tehát ugye ott tartottunk még így az akadályokkal kapcsolatban, hogy jó, jó, tudjuk, hogy valahol a mi felelősségünk az, hogy mit vonzunk be magunk elé az útra. Hogy a döntéseink következménye az, amit utána ugye tapasztalunk a valóságunkban. Tehát valahol rajtunk múlik az, hogy milyen akadály kerül az útra. Az Antares tréningeken ezt mindig úgy szoktam tanítani, hogy megyek előre az úton és tudom azt, hogy akarok egy szintet ugrani, tudom azt, hogy magasabb szintre akarom hozni az életemet. Akkor ahhoz, hogy ezt a falat meg tudjam mászni, hogy a lépcsőn egy következő lépcsőfokra tudjak lépni, ahhoz nekem szükségem van valami információra, valami tudásra. És nagyon fontos, hogyha egy akadály kerül elénk, akkor azt soha ne negatív szemlélettel tekintsük! Ugye sokszor beszélünk erről, amikor egy szituáció elé kerülsz, hogy mennyire pozitívan tudsz hozzáállni ehhez, mennyire erősen, mennyire magas önbecsüléssel. Vagy hogyha jön egy akadály, akkor összetörsz, összeroppansz, megsemmisülsz, kész, vége van a világnak. Tehát hogy mi az a hozzáállás, mi az az attitűd, amivel te fogadod ezeket az akadályokat. És hogyha meg tudod azt tenni, hogy képes vagy elfogadni azt a helyzetet, hogy valamiért te magadnak egy akadályt gördítettél az utadba, ami mit is szolgál? A fejlődésedet, hogy tágítsd a komfortzónádat, hogy magasabb szintre emeld az életedet. Tehát amikor szembesülsz ezzel, akkor milyen is a te hozzáállásod. És ha meg tudod ezt tenni, hogy pozitív legyen a hozzáállásod, hogy az átokban az áldást látod meg, akkor hirtelen ennek a, a gondolkodásmódnak köszönhetően a tisztánlátásod az sokkal élesebb lesz, és rengeteg lehetőséget fogsz kapni hirtelen. Rengeteg lehetőséget fogsz látni magad előtt.

Sziasztok OtthonFások! Szeretettel köszöntelek benneteket újra itt az Önismeret 33 élő Facebook műsorban. Mindenféleképpen hogyha valaki itt van, akkor írjon egy hellot, egy sziát, hogy lássam, hogy elindult-e a műsor. Ma harmadjára. És hogyha valaki lát engem és figyel, akkor, ha minden igaz, akkor el is fogom tudni kezdeni a műsort, illetve folytatom ott, ahol az előbb abbahagytuk. Másik helyszínnel, másik kamerával. Farkas Zsuzsát látom, hogy itt van. Megpróbálok keveset mozogni, hogy ne egyfolytában itt fókuszáljon a kamera, és hogy lássatok rendesen. Közben Gábor Nikit is látom. Tusz Bettina is megérkezett. Sventek Klára is, végre itt vagyunk, juhuuu, tök jó! Írjátok meg, hogy hallotok-e és láttok-e engem mindenféleképpen. És akkor utána megyünk is tovább itt az akadályokkal kapcsolatban. Valaki írta még az előző bejelentkezésnél, hogy mi lehet az akadálya annak, vagy miért történhet az meg, hogy megakad itt a műsor. És én azt gondolom, hogy, hogy itt technikai malőrök vannak, és valószínűleg frissíteni kell azt a rendszert, amivel futhatott ez a, ez a műsor és akkor így egy kicsit így összeakadás történt itt a különböző mikrofonokkal meg mindennel kapcsolatban. Úgyhogy azért is van az, hogy nem vagyok bevilágítva, illetve nem mikrofonba beszélek, hanem remélhetőleg hall a webkamera. Gábor Niki azt írja, hogy „minden ok egyelőre”. Juhuuuu! Reméljük, hogy este akkor már így is marad. Na, szóval, ha láttad, ha nem így az előző bejelentkezésemet így az akadályokkal kapcsolatban, akkor ugye körülbelül ott tartottunk, hogy 2 lépést megbeszéltünk azzal kapcsolatban, hogyha akadállyal szembesülsz az életedben, akkor hogyan állj hozzá. És ugye az első volt az, hogy vedd észre egyáltalán, hogy akadállyal szembesülsz, de ez ne jelentse azt, hogy most így elkezdesz mindenféle őrületes technikákba annak érdekében, hogy meg tudd találni – juhuuuu -, meg tudd találni az akadályodnak az okát. Mert akkor megállsz, megrekedsz és beleragadsz abba az életszituációba, amibe belekerültél. Az akadály az ugye annyit jelent, ezt mondtam az előző bejelentkezésben is, hogyha megfigyeled, hogy akad-ály. Tehát valami akad abban, hogy mint a forró kés a Nutellában, úgy tudjon siklani az életed előre, ezért állj meg egy pillanatra. De egy pillanatra állj meg! Ne hónapokra, ne évekre, hanem tényleg csak annyi időre, amennyi idő alatt fel tudod térképezni, hogy most akkor az akadályt kikerüld, átugord, átbújj alatta, tehát hogy mi történjen. Közbe írják a többiek is, hogy tökéletes. Oké, hallotok. Na, megvolt ez az első 2 lépés, és itt is arra kérlek, hogy írd le az életedben felmerülő akadályokat, mert elméletben beszélünk róla, illetve fogok hozni saját példákat is, de sokkal jobban megérted, sokkal inkább megjön a felismerésed, hogyha a saját életedre levetített akadályokra beszéljünk azt meg, hogy igazából hogyan tudod pikk-pakk felülírni az akadályokat. Ugye beszéltünk arról is az előző bejelentkezésben, hogy mik is az akadályok. És ezt most már nem venném végig, hanem egyezzünk meg abban, hogyha az OtthonFa közösség tagja vagy, akkor az akadályokat, azt abszolút álruhába bújtatott lehetőségeknek látjuk. Hiszen ez segít majd megugrani a következő szintre, egy fejlődési szintre visz minket és ahhoz, hogy méltók legyünk arra, hogy azon az új szinten folytatódjon tovább az életünk, valamit meg kell fejlődnünk, valamit meg kell tanulnunk, valamit el kell engednünk, valakivel szembe kell nézni, valakit el kell küldeni a fenébe. Valamit csinálni kell, nem megállni, nem gondolkodni, nem agyalni, hanem valamit csinálni kell. És itt is sokan elvesznek abban, hogy „jó, de hogyan” meg „jó, de mit” meg „mondd meg, hogy mi az első lépés”. És ugye a múltkori Önismereti 33 adásban beszéltünk arról, hogyha ebben a szituációban találod magad, hogy „úristen, most akkor mit csináljak vagy hogyan kellene ehhez hozzákezdeni vagy mit kellene csinálni”, akkor állj meg. Tudatosítsd magadban, hogy mi a cél és tedd meg a célhoz vezető első lépést, amit most, itt, a jelen pillanatban képes vagy megtenni. Tehát mindig az a titok, mindig az a cél, hogy előre kell lépni egyet, csinálni kell valamit ahhoz, hogy ezt az akadályt te meg tudd ugrani.

Na, és akkor menjünk tovább! Közbe nézem, hogy jött-e kérdés, gondolat, ötlet. Lájkoljátok le a videót, imádjátok le, hogy itt vagytok és köszönöm, hogyha bejelentkeztek egy hello-sziával! Illetve tök fontos, hogy remélhetőleg ez a műsor most már megmarad. Meg fogjuk azt oldani, hogy a félbeszakadt adást egybe megpróbáljuk majd a YouTube csatornára feltölteni, hogy élvezhetőbb legyen így a műsor, hogy ne szakadozva lássátok ti is. Úgyhogy addig is legyetek itt és kérdezzetek!

Na, és akkor menjünk tovább! Tehát abban egyezzünk meg, hogy az akadályokat mi teremtjük, mi hozzuk létre azokkal a rögzült gondolatainkkal, amelyekkel rendelkezünk és mivel új életet akarunk kezdeni, új világot akarunk alapítani, új párkapcsolatot, új munkahelyet, minden-minden újat akarunk csinálni. Ugye ahhoz, hogy ahhoz az újhoz el tudjunk érni, vannak még megoldásra váró feladatok, amelyek akadályok formájában jelentkeznek az életünkben. De hogyha pozitív a hozzáállásod, ami nem a hurrá optimizmus és nem az a fajta pozitív hozzáállás, amivel elnyomom a negatív hozzáállásomat, hanem ténylegesen egy pozitívabb attitűdöt képviselek, akkor úgy állok hozzá az akadályokhoz, hogy valójában egy lehetőséget dobtam magam elé az útra ahhoz, hogy meg tudjam fejlődni azt, ami a továbblépéshez szükséges.

Na, és akkor ugye a következő lépés az az, hogy amikor megálltál, tudatosítottad, hogy valamit csinálni kell, akkor láss tisztán! Na most, ez az a pont, ahol illik segítséget kérni. Sőt, kötelező segítséget kérni! Sokszor hallom, hogy „majd én megoldom meg kitalálom meg rájövök meg ilyen tréning, olyan tréning stb., stb. Úú, azt a könyvet megveszem, ez, ez, ez kell nekem, ez az utolsó lépés, tuti!” Ahhoz hogy, hogy meg tudjam lépni azt, amit én akarok. És hát ez így, nem így működik. Tehát ha te pontosan tudnád, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy tovább tudj lépni, hogy meg tudd fejlődni, akkor ugye nem gördítenél tanulópályát magad elé az úton. De a tanulópálya az azért van, mert neked ott valamit meg kell tanulnod. Éppen ezért saját magadtól nem tudod megtanulni azt, amit meg kell tanulnod, mert akkor már rég megtanultad volna és alkalmaznád, és nem kerülne eléd akadály. Na, és éppen ennek köszönhetően ilyenkor illik segítséget kérni. Akikkel már régebb óta dolgozom együtt, ennyit szoktak rám írni, hogy „Szia Bogi! Ez a helyzet. Elment a tisztánlátásom. Segíts!” Hiszen hogyha valamit nem látok, akkor annak csak egyetlen egy oka van, az, hogy elment a tisztánlátásom. És ahhoz kell egy objektív szem, egy objektív fül, egy külsős ember, akivel érzelmileg nem állok olyan nagyon mély kapcsolatba, mint az anyukámmal, a párommal vagy a barátnőmmel. Aki tisztán rálát erre az egész szituációra és helyzetre, és tud nekem segítséget adni azzal kapcsolatban, hogy oké, mi a következő lépés az életemben. Hogyan gondolkodjak, hogyan éljek, mit lássak, mit csináljak. Na, és hogyha ez megvan, akkor ez, ez minél rövidebb időt vegyen igénybe az életedben. Tehát nagyon fontos, hogy az akadály – oké, állj meg -, de ne hónapokra, ne hetekre, ne évekre. Lehetőség szerint pár percre. Tényleg! Amint azt érzed, hogy most, meg, meg kell állnod, megrekedtél, akadály állt eléd, egyáltalán nem ciki segítséget kérni. Az a legnagyobb butaság, hogy „na majd én megoldom egyedül” sztoriba belemész magányos farkasként. És ezzel igazából egyre inkább bele fogsz menni egy agyalásba és baromi nehezen fogod tudni megoldani. Jönnek az álmatlan éjszakák, a gyomorgörcs, a, a tehetetlenségből adódó düh és azt fogod érezni, hogy megőrülsz, nem látod, hogy mi a kiút és akkor kétségbeesett lépésekhez fogsz folyamodni. De ennek semmi értelme nincsen. Én azt szoktam csinálni, hogy amint egy akadályba ütközök vagy valami nem úgy működik, akkor rögtön kérek segítséget. Vagy rögtön odafordulok valakihez, aki tud segíteni. Vagy utánanézek, utánaolvasok, de az a cél, hogy a lehető legrövidebb idő alatt padlógáz és tudjak továbbmenni. Oké? Hiszen tök fontos az, hogy valamikor csak annyit kell csinálni, hogy haladsz az úton, mondjuk 5. sebességben van az autód, és valaki nagyon lassan megy előtted az úton. Nem kezdek el gondolkodni azon, hogy miért történt ez velem, hanem vissza 2, padlógáz, kielőzöm és megyek tovább. Az esetek 90%-ában, ha akadállyal találkozol, akkor annyi a dolgod, hogy vissza 2, padlógáz és nyomd tövig. Tényleg! Ugyanis van egy titka az akadályoknak, sokszor csak illúziók. És tényleg álruhába bújtatott lehetőségek, de olyan formában, hogyha megugrod az egódat, megugrod a spiri egód megállító erejét, és gyorsan kielőzöd és továbbmész, akkor fogsz kapni egy felismerést, akkor történik veled valami, aminek köszönhetően magasabb szintre tudod emelni az életedet.

Ugye ott hagytuk abba az előző bejelentkezésnél, hogyha kirúgnak a munkahelyedről, akkor ahhoz hogy érdemes hozzáállni. És az OtthonFásoknál, hogyha ez előfordul, hogy kirúgják őket a munkahelyükről, akkor legtöbbször úgy hívnak föl vagy úgy írnak, hogy „Juhuuuu, Bogi! Kirúgtak a munkahelyemről, de jó! És mindenki tök hülyének néz, hogy itt örülök!” És hogy ez miért jó? Azért jó, mert hogyha történik valami mások szerint vagy a társadalmi konvenciók szerinti tragédia, szörnyűség, őrület, és te annak örülsz, akkor az azt jelenti, hogy te nagyon rövid idő alatt fogod tudni megugrani ezt az akadályt. Még a többiek lehet, hogy hónapokat, éveket fognak szenvedni ezen. Ugye hány emberrel találkozunk, aki csak panaszkodni tud, de nem lép, nem cselekszik, nem csinál semmit. Mindig azt mondja, hogy neki nincsenek lehetőségei, ugye felelősséget hárít. És most figyelj! Amikor akadállyal találkozol, akkor a legrosszabb döntés a felelősséghárítás. Tehát, most is mondhatnám azt, hogy azért játszott a technika, mert valaki nagyon irigy és dolgozik, hogy nehogy sikerüljön. Vagy azért, mert nem megfelelő technikai felszereléseink vannak. Vagy azért, mert Losi valamit nem jól állított be. Vagy azért, mert mit tudom én. De alapvetően azt kell megnézni, hogy én nekem min kell változtatnom ahhoz, hogy a műsor számotokra a legélvezhetőbben, a legszebb képpel, a legtökéletesebb hanggal tudjon működni. Hogy én mit tehetek ezért. És utána persze kérhetek segítséget a Lositól, technikai fejlesztőtől, átbeszélem a könyvelővel, hogy mekkora büdzsé van most arra, hogy fejlesszünk stb., stb. De az első lépés az az, hogy én mit tehetek azért, hogy jobb legyen a szituáció.

Ugye nyilván én is felhúzom magam, dühös vagyok, és akkor mondhatom azt, hogy oké, hagyom a francba az egészet, nem tartom meg ma ezt a műsort. De nem, azt mondom, hogy megcsinálom! Képes vagyok rá és minden információt, ami tőlem telhető, akkor is átadok, ha bármi is történik. Megállíthatatlan vagyok és megyek előre. Oké? Tehát hogy ez tök fontos, hogy majd ha vége van a műsornak és megnyugszom, akkor le fogok ülni és végiggondolom, hogy oké, miért történhetett. De most nem ülhetek le és gondolkodhatok azon, hogy „jajj, milyen könyvet vegyek vagy milyen tréningre menjek el, hogy meg tudjam ezt ugorni”. Most csinálni kell a műsort. És ugyanez igaz az életben, ha mondjuk most nagyon spiri akarnék lenni, akkor azt tudom mondani, hogy ez az egész szituáció azért történt, hogy tök jó példával tudjak szolgálni, hogy nincs megállás, hogy megállíthatatlan vagy és bármi történik, akkor is menj tovább és csináld meg a célodat. És hogyha elértél a célba, és az eufórikus ünneplés után végiggondolod azt, hogy mi történt az út folyamán, mit lehetett volna jobban csinálni, akkor fognak jönni leginkább a felismerések az akadályokkal kapcsolatban, hogy miért jöttek. Oké?

Na, nagyon fontos, hogy közbe nézem, hogy jött-e itt kérdés. Azt mondja Fercsák Melinda, „Barátnőm mindig ugyanolyan rossz párkapcsolatot szenved el. Hogyan segítsek neki, hogy most már ő is végre megtalálja az igazit?” Nagyon jó! Az első kérdés mindig az, hogy a barátnőd kért-e segítséget. Ha nem kér segítséget, akkor ne segíts neki. Ugyanis a kéretlen segítséggel tele van a padlás. És minél inkább akarsz neki segíteni megmenteni az ő életét, annál jobban el fogtok távolodni egymástól és nem fogsz neki tudni segíteni. Amit tehetsz az az, és mindig ez a legfontosabb, ha, ha segítő tevékenységet folytatsz és abból is élsz meg vagy csak valamelyik szerettedről van szó, leginkább úgy tudsz neki segíteni, hogy nem pofázunk, nem osztjuk az észt, hanem pozitív példával járunk elő. Tehát, ha szar a barátnődnek a párkapcsolata, és évek óta egyre boldogtalanabb és szenved, akkor nincs más dolgod Melinda, csinálj magadnak egy baromi jó párkapcsolatot, tedd számára kívánatossá azt az életet, amibe te élsz, egy boldog párkapcsolatban. És utána, amikor odajön hozzád, hogy „Figyelj Melinda! Most már mondd el, hogy hogy csinálod, mert én is ilyen életet akarok!” Na, akkor tudsz neki segíteni. Oké?

Málna írja, hogy „Jajj, megint szakadozik.” Ezt kérem visszacsatolni, hogy szakadozik-e vagy sem. Én egyelőre itt, ahogy látom magamat, számomra tökéletesen működik. Jó!

Na, menjünk akkor tovább! Ugye az akadályokkal kapcsolatban foglaljuk egy kicsit össze, hogy milyen lépésekre van szükséged akkor, amikor akadályba ütközöl. Ugye az első lépés: tudatosítsd, hogy mi történt. Második lépés: legyen pozitív, előremutató, céltudatos a hozzáállásod. Harmadik lépés: láss tisztán a pályán, hogy mi történik. Ha szükséges, akkor ehhez kérj segítséget! Fejlődd meg azt, amit meg kell fejlődni, ugye. Legyél nagyobb, mint a probléma! Hozd magasabbra az önbecsülésedet, az önértékelésedet és segítséggel, csapatban oldjátok meg ezt a problémát. A következő lépés ugye a változtass. Tehát mindig azért kapunk valami akadályt, mert változtatni kell. Mert amit eddig csináltunk, az tök jó volt eddig a pontig, de ettől a ponttól kezdve már változtatni kell rajta. És akkor az utolsó lépés pedig az, hogy padlógáz és gyerünk tovább. Jó?

Tehát hogy nagyon fontos, hogy ezeket a lépéseket hogyha betartod, és kb. negyed óra – 20 perc alatt átlátod az egész szituációt, akkor gyerünk tovább! Ha negyed óra – 20 perc alatt nem látod át, hogy mi történik, semmi más dolgod nincs, vissza 2, padlógáz, kikerülni, átugorni, széttörni, átbújni alatta, de gyerünk tovább.

És akkor vegyünk példákat, jó? Mert ugye így, motivációs trénerek ugye rengeteg, rengeteget szajkózzák ezeket a közhelyesnek tűnő mondatokat. De hogy én meg szeretem azt, hogy ténylegesen megoldásokat kapsz varázslatok és mellébeszélés nélkül. És akkor nézzünk egy pár példát!

Ugye volt az első példánk, a munkahelyen hogyha kirúgnak, akkor hogyan állj hozzá. Valószínűleg azért rúgnak ki, mert már réges-rég fel kellett volna mondanod. És hogyha a szívedre teszed a kezed, akkor ezt te pontosan jól tudod, hogy te már nagyon rég el akarsz onnan jönni. Csak ahogy Melinda írta az elején, inkább választottad a szar biztosat, mint a bizonytalan, de jóval kecsegtetőt. Ugye ez volt az egyik példánk. Aztán volt egy olyan példánk, hogy ez a műsor, hogy megszakadt, hogy nem hallottál, hogy szakadozott stb., stb. Tehát ugye ennek is van oka, de nincs idő, csinálni kell, menni kell tovább! És nem megfelelési kényszerből, higgyétek el, hogy persze, nekem az is fontos, hogy nektek a lehető legprofibbat tudjam adni, de ilyenkor a saját magam önbecsülés az, ami hajt előre. Hogy akkor is megcsinálom! Oké? És ez tök fontos, hogyha most megfelelési kényszerbe lennék, akkor szétestem volna, önsajnálatba esek, bömbölök, csapkodok, hisztizek. Nem! Nagyon koncentráltan, nagyon csendesen, nyilván egy-két trágár szó elhangzott az én számból, de alapvetően fókuszáltan arra figyeltem, hogy minél előbb le tudjak ülni és tudjuk csinálni nektek a műsort.

Aztán menjünk tovább! Még példákat fogok mondani. Hogyha van kérdésed, akkor hajrá, hajrá és tegyétek föl! Melinda írja, hogy „igyekszem jó példát mutatni”. „Jó a kép és a hang is!” „Néha homályosodsz, de azért mindig látlak, hallak! Köszi!” – írja Eszter. Igen? Nem tudom mi az, de, de hát ettől buli az élet, hogy mindig vannak benne olyan dolgok, amik kihívásokat támasztanak.

És hát a következő példánk az az, hogy amikor a lehető legmagasabbra tudod egy adott pillanatban növelni az önbecsülésedet, az önértékelésedet, a vágyadat a célod elérése irányába, akkor bizony nagyon színes, érdekes dolgok történnek. És hogyha szabad, tartalmas életre vágysz, akkor érdemes az akadályokat mindig pozitív kihívásnak tekinteni. Nem is csak lehetőségnek, hanem pozitív kihívásnak. Játék! Például kirúgnak a munkahelyedről, akkor ugye tudod azt játszani, hogy tök jó, te választasz új pályát. Itt van ez a műsor, tudom azt választani, hogy a sok lehetőség közül, hogyan, hogyan folytassam a műsort. De hogy igazából, ha, ha, ha bevalljuk magunknak őszintén, akkor mindig a legnagyobb kihívás a, az életünkben az az, hogy hogyan tudjuk megfejlődni a saját hülye, korlátolt gondolatainkat. És amikor ez sikerül és túljutunk rajta, akkor az akkora lelki orgazmus, akkora felszabadulás érzése, ami, ami szerintem mindent kárpótol. És tényleg elmondhatod magadról, hogy egy tartalmas és élményekkel teli élet a jutalma. Jó!

Na, akkor menjünk tovább a példákkal. Pénzáramlás! Ugye ez tök sok mindenkinél elő szokott kerülni, hogy „Bogi, azért nem tudok jönni az Antares táborba, nem tudok most kifizetni 200 000 Ft-ot. Mert, mert nincsen annyi pénzem. Azt persze zárójelbe hozzátenném, hogy minden évben ugyanakkor van Antares tábor, tehát hogyha minden hónapba vagy minden héten 5 Ft-ot félreraksz az Antares táborra, akkor ott tudsz lenni. De hát ez ugye már cél-döntés-cselekvés. Céltudatos gondolkodás, előre gondolkodás, hosszútávú célok megalkotása. De hogyha a pénzáramlással kapcsolatos problémáid vannak, akkor igazából mindig az adott, adott szinten lévő pénzügyi gondolkodásod az oka. Hogy hogyan állsz hozzá a pénzhez, milyen érzéseket támasztasz a pénzzel kapcsolatban. Ugye erről rengeteget beszélünk, rengeteget blogolunk. De van egy kedvenc mondásom, hogy – húúú, hogy is van -, hogy „Jajj, hogy minden hónapban közbejön valami, amire ki kell adni egy nagyobb összeget. És emiatt nem tudok spórolni.” És mivel ezt mantrázod, ezért ez is fog történni. És te dobálsz akadályokat, pénzügyi nehézségeket, pénzügyi akadályokat az utadba magad elé ezzel a gondolattal. Aztán hogyha hirtelen egy nagyobb összeget kell kifizetni, akkor ugye a társadalmunk jelenleg kondicionált megoldása erre: vegyél fel hitelt, kérjél kölcsön stb., stb. És nem arra kondicionálnak, hogy bízz magadban, higgy magadban és csináld meg azt a pénzt, amire szükséged van. Csak ugye itt bejön, hogy „Hhhháá, úristen, hát 5 millió Ft vagy 10 millió vagy 50 vagy 100, annyi a világon nincs! Hogy tudom én ezt megcsinálni?” És ugye itt jön be megint az, hogy megint nem kérsz segítséget hiteles emberektől, akik tudnának ebben segíteni. Tehát alapvetően az akadályokat azért szenvedjük el olyan nagyon-nagyon-nagyon, mert nem kérünk segítséget hiteles szakembertől a megoldásához. Kérünk a szüleinktől, a párunktól, a szomszédtól, a sógortól, a komától, a jó baráttól, a pizza futártól, mindenkitől kérünk segítséget, csak attól nem, aki kompetens ebben a dologban. Tehát ez tök fontos, hogyha kihívással találkozol, dolgozz csapatban! Nem vagy egyedül, oké? Mindig van kihez fordulnod! Lehet, hogy pénzt kell neki fizetni azért, hogy segítsen. Persze, annál hatékonyabb lesz a segítség! Azt fogadd el, hogy a mai világban nem sok minden van ingyen. Most is azzal, hogy itt vagy velem, adod a figyelmedet. Az is egy fizetség. Oké? Adod a szívecskés lájkjaidat, az is egy fizetség, az engem tökre motivál.

Tehát hogy tök fontos, hogyha pénzügyi akadályokba ütközöl, akkor tedd rendbe gyorsan, hogy mi a helyzet, mi a szituáció. Kérj, kérjél segítséget szakembertől és valósítsd meg azokat a pénzügyi terveidet, amiket meg akarsz valósítani. Tök fontos az, hogy azt fogod látni az életedben és ugye ezt most már egyre többen tapasztalják, hogyha elkezdesz céltudatosan gondolkodni, ugye a cél-döntés-cselekvés folyamatát csinálod az életedben, akkor alapvetően rászoksz arra, hogy csapatban, teamben dolgozz. Emberekkel, akikkel, akikkel bármikor tudtok egymásnak támogatást adni. És hogy talán ez az egyik legfontosabb dolog, hogy ha csapatban dolgozol, akkor nem fogod, esélyed nem lesz arra, hogy sajnáld magad, mert senkit nem fog érdekelni, hogy te most, te most rinyálsz. Hanem hogy az, hogy „Oké, ez a szituáció. Ezt akarjuk, most akkor ez van. Mit kell nekünk ahhoz megtenni, hogy átlépjük ezt az egész sztorit?” Jó?

Na és akkor, a többi. Párkapcsolat! Ugye tök sokszor azzal keres meg valaki, főleg inkább csajok, hogy – és ez lehet 17-től 65 éves csaj is -, hogy a párkapcsolatában nehézség van, elhagyta a párja egyik napról a másikra, már nem olyan, már nem szenvedélyes, már nem úgy, már a nem tudom micsoda, már nincs meg a bizalom, már nincs meg a szerelem. És, és hogy mit kezdjen ezzel a szituációval?
Ugye azt tudjuk, hogy a párod a legőszintébb, legtisztább tükröd. Ha a párkapcsolatodban akadályba ütközöl, akadállyal találkozol, ha valami megváltozik benne, benned, a kapcsolatotok minőségében, akkor az első és legfontosabb dolog, hogy le kell ülni őszintén beszélgetni. Tehát a párkapcsolatban lévő akadályokat nem lehet csajos estéken, kan bulikon megoldani. Azt csak egymással lehet. Kíméletlen őszinteséggel elmondani, hogy „figyelj, én ezt érzem, én ezt tapasztalom, én ezt látom”. Ugye erről is tök sokat beszéltünk, hogy hogyan beszélgess a pároddal őszintén, mégis ego és spiri ego nélkül. Keressétek vissza az eddigi Önismereti 33 műsorban. És a párkapcsolatban lévő akadályok – megcsal, elhagy, a másik a fontos stb., stb. – ezek mindig megint azt kívánják tőled, hogy neked kell valami személyiségfejlődést végrehajtanod annak érdekében, hogy eszközölni és kezelni tudd ezt az akadályt. De itt is azt kérem tőled, mint minden egyes problémánál, hogy ne ülj sokáig, ne agyalj rajta, kérj segítséget, vissza 2, padlógáz, gyerünk előre, és ha megtapasztaltad, túlvagy rajta, akkor utána nézz vissza rá, hogy na vajon miért történt ez a dolog. Utána foglalkozz a múlttal, utána készíts számadást azzal kapcsolatban, hogy a jövőben mit és hogy kell majd jobban csinálnod. Jó?

Közbe nézem itt a hozzászólásokat, hogy van-e esetleg valakinek kérdése. Még nincsen. Na, hölgyek, urak! Én nagyjából ennyit szerettem volna elmondani a mai kaotikus műsorban, ami nem kaotikusra volt tervezve, de hát vannak ilyenek is. És így legalább nem unalmasok a hétfőnkénti, heti Önismereti 33 élő Facebook műsorok. De hát ilyen az, amikor pörgünk és megyünk előre, nem számít, hogy mi történik. Akkor is megoldjuk a problémákat, és az akadályokat jól kezeljük. Úgyhogy találkozunk egy hét múlva az Önismereti 33-ban. Legyetek itt akkor is! Köszönöm a végtelen mély szeretetet és támogatást, ahogy hozzáálltatok a mai műsorhoz, ahogy hozzáálltok az OtthonFa közösséghez és hogy szerettek engem, és én ezért végtelenül hálás vagyok nektek és remélem, hogy egy szuper, támogató közösség épül az OtthonFa közösségben. Legyél tag, hívd meg az ismerőseidet! Legyünk minél többen, akik együtt járjuk a valódi önismeret útját! Találkozunk jövő héten hétfőn! Sziasztok!

Kárpáti Boglárka on Facebook
Kárpáti Boglárka
Kárpáti Boglárka
Szia! Kárpáti Boglárka vagyok, az Önismereten alapuló problémakezelés specialistája, az OtthonFa társalapítója, író, vlogger és az OtthonFa Önismereti Blog szerzője. Célom az emberek tudatának felszabadítása. Köszönöm, hogy az én írásomat olvasod. Hiszem, hogy Neked is segít.

Pin It on Pinterest

Read previous post:
Add meg magad a szívednek

Azért, hogy azt élhesd át, amire mindig is vágytál. Az őszinte, szenvedélyes, felemelő szabad szeretetet.

Close