Mindig azt hallottam, hogy a fő célom az legyen, hogy mindig pozitív hangulatban legyek, akármekkora is a baj.

Mert ha „nagy bajok idején” nagyon depis leszek, azzal csak a céljaim megvalósulását aknázom alá.

◉ De hogyan legyek pozitív, amikor az egész életem összeomlik?

◉ Hogyan legyek jó hangulatban, amikor örülök, ha túl tudom élni a mai napot?

◉ Hogyan legyek jó kedvű ma, ha a holnapi nap rengeteg nehézséget tartogat?

Hangfelvétel (MP3) formátum:

[smart_track_player url=”https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/of-public/Hanganyagok/Onismereti33/hogyan-eljek-tul-egy-nehez-idoszakot-ugy-hogy-ne+rombolja-a-celjaimat.mp3″ title=”Hogyan éljek túl egy nehéz időszakot úgy, hogy ne romboljam a jövőbeli céljaim megvalósulását?” artist=”Kárpáti Boglárka – OtthonFa” hashtag=”önismeret,önismeret33,célmegvalósítás” twitter_username=”otthonfa” ]

Kapcsolódó anyagok:

“Hogyan éljem meg tudatosan a spiritualitást és a magas rezgésszintet a mindennapi életemben?”

Vannak olyan emberek, akik csak abban hisznek, amit a két kezükkel meg tudnak fogni és csak az az érték a számukra, amit a pénztárcájukban látnak. Ez a videótréning nem nekik szól.

Ők még nem értik azt, amit te már igen: a világ többről szól, mint a szabad szemmel látható dolgok összessége. Te nem csak magasabb szintre fogod emelni a spirituális intelligenciád, hanem megtanulod azt könnyebben is alkalmazni az életedben.

Transcript (videó legépelve)

Hello OtthonFások szeretettel köszöntelek benneteket a ma esti élő önismeret 33 Facebook műsorban, ahol nagyon-nagyon izgalmas témát fogunk ma feldolgozni itt az ünnepek után. A mai fő témánk az nem más, mint a hogyan éljek túl egy nehéz időszakot úgy, hogy ne romboljam a jövőbeni céljaim megvalósulását. Fú még kimondani is milyen nehéz, hogy mennyi minden van ebben a mondatban és mennyi minden van a hátterében. Közbe szeretettel köszöntök mindenkit, írjatok egy hello-t egy sziá-t, lájkoljátok le az adást, illetve imádjátok le szívecskével, hogyha itt vagytok, illetve osszátok meg az ismerőseitekkel, hogy terjedjen az önismeret fontosságának a híre, a ti ismerőseitek között is. Hú, gyorsan iszok egy korty vizet.

Kilenc másodperccel az indulás előtt jutott eszembe, hogy nem készítettem be magamnak vizet, úgyhogy hatalmas nagyot kellett, hogy fussak, hogy az élő műsorra ide érjek. Úgyhogy amíg ti beköszöntök, hogy sziasztok, addig fújok kettőt, és hát mesélek arról, hogy a mai témánk ez miért, miért lett az, ami. Az elmúlt időszakban, az OtthonFa önismeret szabadulj fel Facebook zárt csoportban elég sokat beszélgettünk arról, hogy hát, hogy vannak az OtthonFa közösség tagjai, akik folyamatosan foglalkoznak önismerettel és hát elég jól kijött így az elmúlt időszak nehézsége, ez az elképesztő érzelmi hullámvasutazás, és hogy jönnek elő azok a régi programok, régi paradigmák, amelyek bizony-bizony hátráltatnak és visszafognak a céljaid megvalósulásától. Úgyhogy most is köszönöm mindenkinek, aki teljes önfelvállalásban és őszintén leírta, hogy min megy keresztül hiszen ezzel rengeteget segít nekem, hogy miről beszéljek, illetve saját magának is, a saját önismereti útján. Úgyhogy a mai műsor az azért lett ez, így hirtelen, mert én azt gondolom, hogy nagyon fontos dolog tisztán látni azt, hogy miért annyira fontos, hogy viszonylag jól legyél. Nem a hurrá optimizmus miatt, nem azért, mert elterjedt a mai világban ez az őrült motiválás, meg motivációs őrület, és hogy trendi, meg illik jól lenni, meg illik dilis lenni, meg nem tudom illik ez, hogy ilyen nagyon jó fej vagyok, nagyon cuki vagyok, nagyon aranyos vagyok, otthon meg, mint a lepukkant virsli fütyi szenvedek. És hogy ez így nem jó, mert, hogy ez nem visz előre, és egy egyre boldogtalanabb életet teremt, hogyha az a világ, amit más lát belőled, és az a világ, ami az őszinte világod az egyre jobban távolodik egymástól, ez is oka egyébként ennek a nagyon fura időszaknak, hogy az a két világ közelítsen egymáshoz, és hogy tényleg őszintén meg tudd élni az életed minden pillanatában azt, aki te valójában vagy. Hogy ne félj attól, aki te valójában vagy.

Tehát minden próbatétel és minden nehézség, ami most az elmúlt időszakban történt veled, az bizony-bizony azért van, mert mindennek az a célja, hogy te önmagad tudj lenni, hogy te őszinte életet tudj élni, ez által megélve a szabad és boldog életet. De. Ugye nem csak ebben az időszakban történik ez velünk, hanem általánosságban elmondható, hogy tök mindegy, hogy éppen hol áll a hold, vagy hol áll a Jupiter, előfordulnak az életünkben mély pontok. Bizony-bizony nekem is és neked is, mindenkinek vannak az életében mély pontok. És nagyon fontos önismereti tanítás az, hogy ezeknél a mély pontoknál, mit kell csinálni, hogyan kell, hogyan érdemes jól megélni ezeket a mély pontokat, hogy ebből hasznot húzz, hogy ebből kamatoztass, és hogy ne egy szörnyű jövőt teremts, hanem hogy tényleg, hogy mondjam egy ilyen, lépcsőfok legyen egy ugródeszka legyen minden nehézség és minden probléma az életedben ahhoz, hogy eltudd érni a céljaidat. Van egy nagyon kedves mondásom, még hozzá az, hogy mindig minden megtörténik annak érdekében, hogy a céljaid megtudjanak valósulni.

És lehet, hogy először ez valami nehézség lesz, valami kudarcnak tűnik, de igazából minden akadály, minden nehézség, minden probléma, egy álruhába bújtatott lehetőség. Erre mondtam azt régen mindig, hogy aha köszi, menj a. Mert mikor szenvedek, mikor nehéz, akkor ne gyere nekem a pozitív dumával. Meg ne akarj te engem fölrázni, hanem azt mond meg, hogy mit csináljak, hogy vége legyen ennek a problémának, és hogy utána tudjak azzal foglalkozni, hogy jól legyek. Mert amikor szarul vagyok, akkor nem az az elsődleges gondolatom, hogy hú pozitivizálni kéne magam, vagy jaj bűntudatom van, hogy nem pozitív gondolatok vannak a fejembe és akkor úristen mi lesz, és ettől még szarabbul leszek, tehát, hogy tök fontos, hogy meg kell tudni élni azt amikor az ember baromira szarul van. És miért fontos ez? Mert, hogy azt is meg kell tanulni jól megélni. Szenvedni is meg kell tanulni jól. Ezt nem tudom másképp mondani. Miért fontos ez? Mert ez fog téged kihozni azokból a szerepekből, azokból a rögzült paradigmákból, amelyek miatt újra és újra megteremted ezeket a látszólagos nehéz helyzeteket. Hiszen ezek között is van különbség. Van olya nehéz helyzet, ami tényleg hordoz magában, tanítást, tényleg hordoz magában fejlődési lehetőséget, és van olyan helyzet, amikor úgy vagyunk szarul, hogy hogy igazából semmi nem történik, csak azt szoktuk meg. Mert hát mindenki tegye a szívére a kezét, sajnos, abban nagyon profik vagyunk, hogy húzzuk le magunkat, hogy érezzük magunkat állatira rosszul.

Hogy hogy legyünk depisek két perc alatt, ebben nagyon jók vagyunk, erre kondicionált a társadalom, ez nagyon megy. És ugyanezt a mechanizmust kell egyébként megtanulni és alkalmazni akkor, amikor arról beszélünk, hogy hogyan legyek jól, hogyha nagy nehézségben vagyok, hogyha a hatalmas problémáim vannak, amelyekből abszolút nem látok kiutat és nem látok megoldást, hogy akkor is hogyan tudom egyik pillanatról a másikra növelni a hangulatomat, változtatni a gondolkodásmódom és növelni a rezgésszintemet. Közbe nézem, hogy jött-e esetleg a témával kapcsolatban már most kérdés. Illetve megsasolom, hogy ki van már itt. Gondold addig végig, hogyha te nehéz helyzetben vagy, akkor mi az, ami segíthet és akkor ezt tedd fel kérdésben, és akkor törekszem rá, tényleg gyakorlati tanácsot adni, hiszen ez a műsor lényege, hogy olyan hétköznapi, egyszerű megoldásokat kapj, amelyek varázslat és mellébeszélés nélkül tudnak téged segíteni és támogatni. Közbe látom, hogy Tamás itt van, Edina itt van, Zoli itt van, Eszter itt van velünk, hú egy csomóan itt vagyok, tök jó. Közbe nézem, hogy van-e kérdés.

Egyelőre nem látom. Na, akkor nézzük is, ugye miért fontos az, hogy foglalkozz azzal a szituációval, hogy amikor nem vagy jól, hogyan legyél jól és hogyan kezeld jól a mély pontokat. Mit nyersz vele, illetve, hogy mi lesz ebből a hasznod, hogyha ezt megtanulod jól csinálni. Illetve milyen technikák segítenek rendbe tenni magadat, amikor mély ponton vagy. Na, és akkor kezdjük is rögtön itt az önismeretbe, csapjunk bele a lecsóba, hiszen tényleg azt gondolom, hogy ez az első és legfontosabb dolog, amit meg kell érteni azzal kapcsolatban, hogyha nem vagy jól, akkor azt miért van. Ugye tudod azt, hogy a világunk úgy épül fel, hogy ok okozat. Mindaz, amit a külvilágomban tapasztalok, azt belül építem föl. A látható világ a láthatatlan világból épül fel. Ugye négy részből állunk, négy fő intelligencia területünk van. A spirituális intelligencia, mentális intelligencia, az érzelmi intelligencia és a fizikai intelligencia. Ezek különböző részeinkhez csatlakoznak. A lelkünkhöz, a gondolatainkhoz, az érzéseinkhez és a fizikai megnyilvánulásunkhoz. Ebbe ugye semmi hókuszpókusz nincs. De miért van az akkor, hogyha tudjuk ezt az ok okozat törvényt, hogyha tisztába vagyunk azzal, hogy a gondolataink által teremtjük a világot, ugye gondolkodom, érzek és cselekszem által működik az univerzum, akkor miért van az, hogy újra és újra és újra nehézségekbe kerülök, problémákba, akadályokba ütközök, depressziós tudok lenni, hirtelen kilátástalanná válik az egész világ nem látom a megoldásokat, miért van az, hogy ennyire könnyen egyik napról a másikra, vagy egyik pillanatról a másikra igen-igen rosszul tudunk lenni. És hát ennek végtelenül egyszerű oka van, és az a kérésem, hogy kapaszkodj meg, mert nem biztos, hogy tetszeni fog a válasz, de ígérem, hogy nagyon gyorsan túlleszünk a problémán és a megoldásra fogunk ma is koncentrálni, ahogy ezt tesszük mindig is az OtthonFa önismeretben.

Tehát, hogy mi az oka annak, hogy ezt a sok rossz dolgot tapasztalod az életedben, ezt az érzelmi hullámvasutazást, hogy akár meg is tudnál gyilkolni embereket, amikor annyira rosszul vagy és hát ennek a fő oka, egyetlen egy programban rejlik, amit úgy hívunk, hogy áldozati szerep. Hogy ez az áldozati szerep, ez az azt gondolom, amit leghamarabb legkisebb korunkban, nagyon jól elsajátítottunk, talán ez a legrégebbi szerep, amit játszunk itt a Föld nevű bolygón, ami ugye azzal kezdődött, hogyha nem tetszik valami, vagy valami hiányunk van, akkor azt megpróbáltuk valahogyan kifejezni és hát bizony sajnos-sajnos a kisbaba korunkban erre egyetlen egy lehetőségünk volt, az, hogy üvöltöttünk és még akkor se biztos, hogy fölvettek, vagy foglalkoztak vagy figyeltek ránk. És ez megmarad, ez berögződik, hogyha elkezdem magam sajnáltatni, ha elkezdek szenvedni, akkor azt gondolom, hogy sokkal jobban fognak rám figyelni az emberek. Ugye ebből az áldozati szerepből nőtt ki a szegény én hatalmi dráma. Amikor sajnáltatom magam, sajnálom magam, aztán azért van bűntudatom, meg lelkiismeret furdalásom, mert észre veszem, hogy sajnáltatom magam és sajnálom magam, tehát ez teljes őrület. És az áldozati szerephez még hozzá tartozik az is, hogy amikor panaszkodok, vagy azt érzem, hogy nekem nem sikerül, vagy azt gondolom, hogy újra és újra ugyanabba a hibába esem bele, és elkezdek külső okokat keresni, hogy vajon miért történik ez velem már megint, ugye ez mind az áldozati szerepnek köszönhető.

És ez a nagyon rossz időszak, amit élhetsz, vagy élhetünk bármikor ez mindig annak köszönhető, hogy ez az áldozati szerep, ez újra és újra és újra előkerül, teret hódít magának és azt akarja, hogy ő kerüljön előtérbe. Érthető ez így? Hiszen mindig minden okozatnak, amit tapasztalsz a külvilágodba van egy oka és általában, amikor ilyen nagyon nagy nehézséget élsz át, mikor kilátástalanság van, amikor nincs megoldás, amikor azt érzed, hogy nem értenek meg, akkor bizony annak az a fő oka, hogy egy olyan energiavámpír szerepbe kerülünk, amikor azt érezzük, hogy csak és kizárólag akkor figyelnek ránk, hogyha eljátszunk valami tragédiát vagy tragikomédiát. Jó? Ez így érhető? Kérdezem tőletek, és hogyha van ezzel kapcsolatba kérdés, akkor várom a kérdéseket. És hát ugye a megoldások azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet ezt az egész őrületet felülírni, ahhoz bizony önismereti munka kell, tehát megint ugye oda lyukadunk ki, hogyha tisztán látom a saját belső folyamataimat, ha tisztán látom azt, hogy mit miért csinálok, és azon tudok változtatni, ott tudok tekerni egyet a racsnin, akkor bizony-bizony a külvilágba lévő problémák, azok egész szépen megtudnak oldódni maguktól. De tényleg az a fontos, hogy magamat építsem, hogy nagyobb legyek, mint a probléma, hogy felül tudjak emelkedni a problémán, hogy fentről tudjak lefele tekinteni a problémára, hogy elhiggyem, hogy én erősebb és nagyobb vagyok, ahhoz bizony ki kell jönni az áldozatszerepből, hiszen aki áldozatszerepben van, az ilyen kis picikére, kis vukosra összemegy és mindig azt akarja, hogy csak vele foglalkozzanak, és hogyha nem vele foglalkoznak, akkor nagyon szomorú lesz. És ebből a szerepből kell kitörni, ebből a szerepből kell egy stabil alapot képezni magadnak, amire aztán majd az önszeretetet, az önbizalmad, az önértékelésedet tudod építeni. Közbe nézem, hogy esetleg van-e kérdés. Jó. Seres Tamás írja, hogy csókolom Kati néni. Ezt nem tudom mire írtad, Tamás, vagy kinek. Ja lehet, hogy a valakinek írtad, jó, azt én meg még nem látom, tök jó. Facebook így néha megviccel.

Na, és akkor nézzük a megoldásokat, lépésről lépésre, hogyha bármikor olyan helyzetben vagy, ami bizony—bizony nehéz és azt érzed, hogy ebből nagyon nehezen tudsz kikeveredni, van egy bizonyos lépéssor, amit hogyha megtanulsz és minél sűrűbben alkalmazol és gyakorlod, akkor végtelenül egyszerűen kitudsz jönni ebből az egész őrületes szituációból. Ugye, miért fontos ez. Azért, mert hogyha vannak céljaid, vannak terveid, van egy vizualizált pozitív jövőképed, ahogy te élni akarsz, hogy hol akarsz dolgozni, hogy milyen párkapcsolatot akarsz, hogy hogy akarsz világot látni, tehát van egy csomó vágy a szívedben, és jönnek ezek a hullámvölgyek, akkor ezek a hullámvölgyek azt idézik elő, hogy ezeket a célokat egyre távolabb tolja tőled. Miért? Mert, amikor negatív állapotban vagy és lecsökken a rezgésszinted, akkor csak nehézségeket tudsz teremteni saját magadnak, hiszen, az ember egy élő mágnes. Azt teremtesz meg, ami te is vagy és nem tudsz mást. Ahhoz, hogy azt a sok csodát, amire vágysz meg tudd teremteni, ahhoz viszont az kell, hogy egyre magasabb állapotba tudj kerülni és ezek a hullámvölgyek most akarom újra indítani a számítógépem, ő is újjá születik úgy látszik, de nem engedem neki, tehát, hogy ezek a hullámvölgyeket ezeket valamilyen szinten ki kell tolni, magasabb szintre kell majd emelkedni. Na, nézzük akkor, jó a megoldásokat. Ugye az első és legfontosabb lépés az az, hogy amikor azt érzed, hogy ilyen minden bajod van és mindenki hagyjon békén, hogy tudatosítani kell a célt, azt a célt, amit kitűztél egy ideje, egy hónapja, egy éve, vagy bármikor, ami előrevisz téged, ami fele tartasz. Ugyanis most csak úton vagy, és hogyha tisztán látod a kezdeti állapotot és a végcélt, ahova el akarsz jutni és tudatosítod magad, hogy most csak úton vagy és beleestél egy kicsi gödörbe, akkor rögtön a probléma sokkal kisebb lesz, mint te és máris könnyebb lesz magadat sokkal pozitívabb állapotba hozni. Aztán ha ez meg van, akkor a következő, csinálj magadnak, készíts magadnak egy kulcsmondatot, egy vezérmondatot, amivel magadat tudod energetizálni, magadat tudod felpörgetni. Ilyen nekem például a gyerünk tovább. Tehát, hogyha bármilyen nehézség van, bármilyen hülye helyzetbe hozom magam, akkor én mindig ezt a mondatot szoktam használni, hogy gyerünk tovább, mert tudom azt, hogy most ebben a pillanatban nagyon nehéz, de csak akkor lesz könnyebb, hogyha én tovább megyek ebből az állapotból, hogyha megrekedek ebben az állapotban, akkor annál szörnyűbben fogom magamat érezni, úgyhogy nagyon fontos, hogy ebből tovább kell mennem és úgy, hogy ne a problémára fókuszálom a figyelmemet, hanem a célja, ahova el akarok jutni. Oké?

Következő lépés, hogyha meg van ez a kulcs mondatod, akkor jöhetnek a megerősítő mondatok, a pozitív megerősítő mondatok, amelyek azt segítik, hogy akármikor bekerülsz egy ilyen nehéz helyzetbe, akkor folyamatosan felülírd a tudatalattidban ezt az áldozati szerepet. Az áldozati szerep fő funkciója az, hogy nem cselekszik, hogy nem lép, hogy nem megy előre, hogy megáll egy helyzetben és ott, mint a búgó csiga körbe-körbe járkál. Éppen ezért, amikor az ember ilyen áldozati szerep miatt beleesik egy csapdába, akkor a legjobb pozitív megerősítő mondatok azok, amelyek a cselekvéssel kapcsolatban visznek előre. Hogy úgy döntöttem, hogy akkor is cselekszem, hogyha félek. Úgy döntöttem, akkor is cselekszem, ha aggódok, úgy döntöttem akkor is cselekszem, ha kételyek gyötörnek. Tehát bármi olyan mondat, ami a cselekvésre ösztönöz, a cselekvésre inspirál, az mind-mind segíti, hogy kigyere ebből az áldozat szerepből. Na, de Bogi, jöhet a kérdés, amikor azt se tudom, hogy hanyadikán van elseje, azt se tudom merre van előre, akkor, hogy a francba alakítsak ki magamnak pozitív megerősítő mondatokat? És hát végtelenül egyszerűen úgy, hogy akkor kell ezeket megcsinálni, amikor jól vagy. És itt jön a nagy titok, amit az önismeretbe mi már olyan jól ismerünk, hogy nem csak akkor kell foglalkozni az önismereti technikákkal, amikor jól vagy, hanem azokkal folyamatosan foglalkozni kell. Akkor is, hogyha tehát nem csak akkor kell foglalkozni, ha rosszul vagy, akkor is kell foglalkozni velük, ha jól vagy, tehát folyamatosan.

Éppen ezért mondom azt és tanítom, hogy az önismeret nem egy technika, az önismeret egy életforma, ami minden pillanatban történik veled. És nagyon érdekes lesz például majd, hogy most vasárnap lesz a tudatos spiritualitás tréningem, amire már nagyon-nagyon készülök és rengeteg izgalmas dolgot viszek majd bele ebbe a tréningbe, amit eddig még sosem, hogy ott is arra fogom megtanítani az ott lévőket, hogy az önismeret az nem egy varázslat, nem egy misztikum, nem pusztán egy fura spirituális őrület, hanem az önismeret minden pillanatban történik velem.

Ez segít ahhoz, hogy erős legyen a mentális és az érzelmi önfegyelmem, ez segít ahhoz, hogy mindazt a gondolatot, azt a sok csodát, ami ott van a fejembe, le tudjam hozni a 3D-be, hogy azok a spirituális technikák, amiket használok, azok ne csak elméletbe, tétel állapotba működjenek, hanem itt a háromdimenziós térben is jól tudjam őket alkalmazni a saját céljaim megvalósítására, amivel természetesen a világot szolgálom. Tehát, hogy nagyon fontos, hogy az önismeretet minden egyes pillanatban éljük. És amikor jól vagy, akkor is foglalkozni kell vele, amikor nem vagy olyan jól, akkor is foglalkozni kell vele és pont azáltal, hogyha folyamatosan foglalkozol vele, folyamatosan fejleszted magad, akkor ezek a hullámvölgyek lesznek mindig, hiszen az mindig jön, akkor is jön, amikor nem akarod, de nem mindegy, hogy milyen állapotban vagy, amikor jön, hogy hanyatt fektet és kész véged van, vagy tudod azt, hogy oké, elcsesztem, hol csesztem el, mit kell változtatni a gondolataimon, rendben van, jó most akkor azt csinálom hogy. És így rendbe rakod a gondolataidat és gyerünk tovább tudsz előre menni. Jó?

Tehát hogy ezért nagyon fontos, hogy igen a megerősítő mondatok igazából abba segítenek neked, hogy megtudd hozni a döntést. És amikor meghozod a döntést, hogy cselekszem, akkor is ha félek, cselekszem akkor is ha csak négykézláb kúszva tudok előre menni, de megyek tovább. Mert a jégeső alól, akkor tudok minél előbb kikeveredni, ha lassan is de megyek előre. Mert hogyha megállok egyhelybe, akkor agyonver a jég, de hogyha haladok, akkor minél előbb kifogok tudni jönni ugye a jégeső felhő alól. Vagy ahogy a pokolból is, végig kell menni, de haladj az a lényeg folyamatosan, sose állj meg. Tehát meg van a célunk és meg van a döntésünk. A következő lépés az az érzelmi feltöltődés. Ami azt jelenti, hogy olyan dolgokat kell csinálni, amelyek pozitív érzést váltanak ki belőled. Legyen ez tök mindegy, hogy micsoda, csináld meg. Lehet ez egy műsor, kedvenc műsorod megnézése. Lehet ez egy nagy fürdő. Lehet egy séta, lehet a sport, lehet önkielégítés vagy szerelmeskedés a pároddal, teljesen mindegy, csak érzelmileg töltődj fel. Töltsd fel magadat pozitív érzésekkel. És akkor az utolsó lépés az pedig a cselekvés maga. Hiszen beszéltünk arról, hogy a látható világ problémáit, a láthatatlan világban kell elkezdeni megoldani. De. Nem elég csak ott.

Hanem nagyon fontos, hogy a 3D-ben is, a fizikai világban is kell cselekedni, kell mozdulni, kell valamit csinálni, hogy mozgásba hozd a 3D energiákat is, abba az irányba, ahogy te akarod. Hiszen ott belül egyeduralkodó vagy. Ott minden azonnal megtörténik, ott belül bármire képes vagy. Ott belül máshogy működik a gravitáció, máshogy működik az idő, máshogy működik a gondolat teremtő ereje. Itt kint a 3D-ben bizony másképp működik. Itt is működik ugyanaz, mint bent, csak más fizikai törvények igazak rá. És hogyha te ismered ezeket a fizikai törvényeket, akkor fogod tudni mindazt megvalósítani, amit szeretnél. Jó? Ezt fogjuk egyébként gyakorolni majd a vasárnapi tudatos spiritualitás tréningen. Na, visszatérve arra, hogy hogyan rombolja az, hogyha nehéz időszakon mész keresztül, és azt nem éled meg jól, akkor ugye az rombolja a jövőbeli céljaidat, rombolja azt a sok csodát, amit megszeretnél valósítani. Azt hiszem, hogy eléggé érthető, hogy hát úgy rombolja, hogyha itt a jelen pillanatban én totál kész vagyok, mindenkit utálok és mindennel bajom van, magammal is, ön degradálom saját magamat és leesik az energiaszintnem, akkor ugye egyértelmű, hogy azt fejezem ki, hogy én nem érdemlem meg azt a sok csodát, amit én meg akarok teremteni. Ami mit jelent? Hogy mondjuk eddig ekkora távolság volt köztem és a céljaim között. Az által, hogy ………..  vagyok, ha lecsúszik az energiaszintem és elkezdem magamat bántani, mert nem érdemlem meg, meg elkezdek másoktól energiát szívni, akkor azzal azt érem meg, hogy azt mondja a célom, hogy jó oké, hát hogyha te így nem akarod ezt, akkor rendben. És akkor megy messzebbre. És minden egyes olyan állapottal, amikor nagyon rosszul vagy és nem éled meg jól azt, hogy rosszul vagy, tehát nem azt nézed, hogy mit tanulhatok, mit vihetek magammal, hogyan használhatom ezt az állapotot ugródeszkaként, akkor bizony a célod az egyre jobban távolodik.

Tehát az áldozati szerep az önsajnálat, az, hogy energiát szívunk másoktól, semmire se jó. Tényleg, lehet, hogy fájdalomcsillapítóként hat, de hosszútávon elképesztően rossz a hatása. Úgyhogy azt javaslom neked is és mindenkinek, hogy törekedj arra, hogy ismerd meg magad minél jobban és gyere ki ebből az áldozati szerepből, hiszen ez az alapja annak, hogy egy szabadabb életet élj. És nem a pénz, meg nem a szép ház, meg nem az új munkahely. Hanem az, ahogyan te hozzáállsz a dolgokhoz és elsődlegesen önmagadhoz. Közbe akkor nézem, hogy érkezett-e még kérdés. Aha.

Azt mondja, hogy Zsófi írja, ha látod, hogy valaki a közeledben szarul van, de nem jutott még el odáig, hogy az önismeret útjára lépjen, hagyni kell, hogy fájjon neki annyira, hogy elkezdje vagy lehet rajta például ezzel a videóval segíteni? Árt majd neki, vagy csak cseszegetésnek éli meg? Fú de jó kérdés, napi szinten nagyon sok ilyen kérdést kapok, hogy én elindultam az önismeret útján, egyre jobban vagyok, érzem ennek az életformának és az önismereti eszközöknek a használatának a pozitív hatását az életemre, és látok olyat, aki bizony-bizony tök K.O., de még nem tart ott, hogy segítsen magán. Alapvetően hát egy stratégiát lehet velük kapcsolatban felhasználni, hogy először is értsd meg a problémáját.

Tehát, hogyha nem, hogy mondjam, tehát ha ő azt érzi, hogy te nem érted meg őt, akkor bizony-bizony nem fogja tőled elfogadni azokat a segítségeket, amit adni tudsz neki. Kérdezd meg tőle, hogy figyelj tehát, hogy én így vagyok. Tehát, hogy mit gondolsz, hogy az én példám az neked előremutató? Te mit gondolsz rólam? Mert hogyha ő azt látja, hogy te nem vagy jól, nem változtál, semmit nem változtatott rajtad az önismeret, ugye ami nem az igazságot fedi le, csak hogy ő hogyan lát téged a saját szemével, tehát nem látja a példát, amit te mutatsz neki, akkor igazából tök mindegy, mert nem fogja elhinni, hogy az, amit te adni akarsz, az működik, mert ő nem látja a saját szemével. Ugye az erélyes szeretet az, amikor megpróbáljuk egy kicsit jobban belenyomni a szögbe a szerettünket, hogy fájjon már neki eléggé, hogy felálljon, hogy valamit kezdjen magával. De alapvetően, amíg valaki nem jut el abba az állapotba, hogy önmagától meghozza a döntést, hogy változtatni akar, addig igazából egyetlen egy eszközöd van, a példamutatás. Tényleg. Tehát csak az által tudsz változtatni a külvilágodon, hogyha nagyon erős intenzív pozitív példával jársz elől. Ahol tök őszintén el tudod azt is mondani, hogy figyelj, most én is nagyon rosszul vagyok, de azt csinálom, hogy-hogy-hogy-hogy-hogy, ez által csak egy napig vagyok nagyon rosszul. És akkor lehet, hogy így fog nézni, hogy tényleg és hogy csinálod. És akkor már eltudod neki mondani, hogy hát lehet, hogy azt kéne csinálni, hogy. Oké? Tehát például így. Közben Málna kérdezi, hogy és ha jól éljük meg, hogy szarul vagyunk, akkor erre mit mond a cél, megvár? Haha. Nem, hát nyilván annyi fog történni, hogy nem fog ide-oda ugrálni az időben, hanem nyilván megmarad, vagy közelítetek egymáshoz, és egyszer csak találkoztok. Oké?

A cél nem vár senkire, ő vagy jön, vagy megy. Ő nem áll egy helybe. Tök jókat tudsz kérdezni. Oké? Még esetleg valakinek kérdés közbe rá frissítek. Ne felejtsétek el, hogy minden hétfőn hét órakor önismereti 33 élő Facebook műsor, ahol élőben feltudjátok tenni a kérdéseiteket és azonnal választ is kaptok rá. Hogyha esetleg nem látom a kérdést, akkor írásban mindenképpen fogok válaszolni. Az összes önismereti 33 műsort meg tudjátok nézni az OtthonFa.hu weboldalon, az önismeret 33 menüpontra kattintva, illetve fent vannak a blogon is az önismeret 33 műsorok mp3 formátumban is, sőt még el is tudjátok őket olvasni, hiszen le vannak gépeltetve. Illetve itt a Facebookon bármikor megtekinthetitek ezeket a műsorokat és hát egyre több és több van különböző önismereti témákban úgyhogy egyre szélesebb a paletta azokra a problémákra, amelyekre remélem, hogy egyszerű hétköznapi megoldást tudok adni varázslatok és mellébeszélés nélkül. És közbe akkor nézem, hogy érkezett-e még kérdés. Én egyelőre nem látok, úgyhogy ne felejtsd el, hogy ma még tudsz jelentkezni a tudatos spirituális spiritualitás tréningemre amit vasárnap Gödöllőn fogok tartani, úgyhogy gyertek mert egy csodálatos és izgalmas napot fogunk együtt tölteni és rengeteget fogsz hasznosítani abból, hogy a látható és láthatatlan világot hogyan hozd össze és hogyan éld meg jól ezeket a világokat. Közbe érkezett még egy kérdés, és akkor ezzel zárom a mai műsort majd. Vanda kérdezi, honnan tudom, hogy közel a cél és megkaphatom? Sehonnan.

Onnan tudod, hogy közel a cél, hogy hiszel és bízol magadban, hogy igenis képes vagy rá, igenis hajlandó vagy érte tenni, és igenis megfogod csinálni, megfogod valósítani a célt. Nincsenek külső jelek, nincsen külső megerősítés, senki nem fog odamenni, hogy figyelj Vanda már csak egy lépés, már csak egy lépés már csak egy karhossz és bemész a célba, nincs ilyen. Neked kell ebben hinned. Kétség kívül. Neked kell annyira hinned saját magadban, hogy minden külső hatás nélkül te higgy abban, hogy igen meg fogod csinálni. Ugyanis ez kell a sikeres élethez, ez a fő alapja, hogy 100%-osan hiszek, és bízom magamban. És senki nem tud eltántorítani, segíteni támogatni tud, de senki nem tudja elvenni az álmaimat, mert azért vagyok itt, hogy bevégezzem a küldetésemet, és egy olyan boldog és szabad életet teremtsek, amit megérdemlek, és amivel pozitív példát tudok mutatni mindenkinek a világon.

Úgyhogy Vanda én azt kívánom neked, hogy használd ezt a mondatot, hogy úgy döntöttem, hogy 100%-ban hiszek és bízom magamban és akkor tudni fogod, hogy közel van a cél. Csodálatos hetet kívánok nektek, vasárnap akkor találkozunk a tudatos spiritualitás tréningen, illetve jövőhéten este hét órakor az önismeret 33 élő Facebook műsorban újra itt vagyok veletek. Addig is csodás utazást az önismeret útján, sziasztok!

Kattints az ingyenes értesítőért!