A Bölcsesség korszakának az előszobájában, a szupertudatos emberek korszaka következik.

Mit jelent Bölcsnek és szupertudatosnak lenni, és ez hogyan segít leküzdeni a hétköznapok nehézségeit? Erről szól ez a videó.

Hangfelvétel (MP3) formátum:

[smart_track_player url=”https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/of-public/Hanganyagok/Onismereti33/bolccse-es-szuperlennye-valas.mp3″ title=”A bölcsesség korszakának előszobájában” artist=”Kárpáti Boglárka – OtthonFa” hashtag=”önismeret,önismeret33,spiritualitás” twitter_username=”otthonfa” ]

Kapcsolódó anyagok:

TRÉNING: “Hogyan éljem meg tudatosan a spiritualitást és a magas rezgésszintet a mindennapi életemben?”

Vannak olyan emberek, akik csak abban hisznek, amit a két kezükkel meg tudnak fogni és csak az az érték a számukra, amit a pénztárcájukban látnak.
Ez a nap nem nekik szól.
Ők még nem értik azt, amit te már igen: a világ többről szól, mint a szabad szemmel látható dolgok összessége.
Te nem csak magasabb szintre fogod emelni a spirituális intelligenciád, hanem megtanulod azt könnyebben is alkalmazni az életedben.

Transcript (videó legépelve)

Sziasztok OtthonFások! Szeretettel köszöntelek benneteket a mai önismereti 33 élő Facebook műsorban, ahol megoldásokat kapsz varázslat és mellébeszélés nélkül, hiszen együtt utazunk a valódi önismeret útján, és hát nyilván az a célunk mindannyiunknak, hogy felszabadítsuk a tudatunkat és megéljük a mindennapjainkban a lehetőségeket és a bőséget, hogy rendezzük az életünket, és az életünket egy magasabb szintre emeljük. Úgyhogy sziasztok, hogyha itt vagy már, akkor írj egy hello-t egy szia-t, hogy lássam, hogy ki van itt velem. Illetve hogyha a mai témánkkal kapcsolatban van kérdésed, akkor azt máris írhatod a hozzászólásban.

Ugye a mai fő témánk az lesz, hogy hogyan tudunk bölcs emberekké válni, illetve szuper tudatos emberekké válni, hiszen azt gondolom, hogy a mai spirituális világban, a mai spirituális társadalomban talán ez a legfontosabb, hogy mit is jelent az, hogy felemelkedett mester, mit is jelent az, hogy megvilágosodás. Mit is jelent a spiritualitás. Mit is jelent az ezotéria. Hogy rakjuk tisztába ezeket a fogalmakat, hogy tényleg a belső békénkbe el tudjunk jutni, abba a nyugodt, magabiztos, szeretettel teli, bölcs állapotba, amire mindannyian olyan nagyon vágyunk. Arra a hazatérésre, ami ott buzog bennünk és hív, hogy tegyünk önmagunkért, és ismerjük meg magunkat.

Közben nézem, hogy ki az, aki már esetleg itt van velünk és hát várom a kérdéseket ezzel kapcsolatban. Hogyha érdekel a téma és azt gondolod, hogy az ismerőseidet is érdekelheti, akkor oszd meg, oszd meg a videót az üzenőfaladon, hogy mások is láthassák. Ugye az előző videót is, ami a spiritualitásról szólt, 13 ezren láttátok, úgyhogy nagyon köszönöm a segítséget, a megosztásokat és mind-mind azt a sok-sok szeretetet, kérdést, amit feltesztek itt nekem. Hú már egyre többen vagyunk, tök jó. Közben látom azt, hogy itt jáj, a telefonon próbállak elérni benneteket és közben bekapcsolt itt a videóm, itt van Farkas Zsuzsa, Vak Erzsébet és Farkasné Pap Éva is itt van már velünk. Úgyhogy menjünk is bele a mai témánkba, hiszen azt gondolom, hogy ez egy nagyon-nagyon-nagyon fontos téma, a hétvégi tudatos spirituális tréningen is nagyon sokat fogunk majd erről beszélni, hogy hogyan tudjuk megélni a tudatos spiritualitást a hétköznapokban, úgyhogy majd nagy szeretettel várlak a vasárnapi tréningen, hogyha még nem jelentkeztél, akkor csütörtök estig megteheted. Na de nézzük is, hogy milyen témákkal várlak ma benneteket. Ugye ma is készültem, ma is készítettem jegyzetet.

Az első és legfontosabb témánk ma az lesz, hogy mi a különbség a spirituális és az ezotéria között, aztán végig vesszük vagy végig gondoljuk közösen, hogy mit is jelent az, hogy valaki szuper tudatos emberré válik, hogy bölcs emberré válik, mi a különbség a tudatos ember, aki főleg inkább mentális szinten tudatos, és mi a különbség a között a tudatos ember között, aki már megfejlődte és felülemelkedett, itt a 3D-s furcsaságokon. És hát a legfontosabb téma, hogy mit is jelent bölcs emberré válni, hiszen ez a célunk, hogy megtudjuk élni ezt a nyugalmat, azt a kiegyensúlyozottságot, azt a könnyed teremtést, hogy az energiát a szolgálatunkba tudjuk állítani, és a vágyaink és az álmaink tényleg szinte maguktól megteremtődnek. Úgyhogy ezekkel a témákkal várlak ma benneteket, úgyhogy remélem, hogy minél több kérdést fogtok feltenni ezekkel a témákkal kapcsolatban, hiszen tényleg azt gondolom, hogy ezek a vágyak, ezek teljesen természetes vágyaink. Én tökre emlékszem arra, hogy én, amikor kicsi voltam, nekem kettő nővérem van, és mindig kérdezték, hogy na, mi leszel, ha nagy leszel? Mit szeretnél? És akkor én mindig azt mondtam, hogy én majd, én olyan ember szeretnék lenni, akiről majd így azt mondják az unokái, hogy bölcs nagyi. Hogy én mindig bölcs nagyi szerettem volna lenni, már egészen pici koromban. Akkor is, amikor az apukám élt, meg akkor is, amikor már nem élt.

Akkor is mindig ez volt a legfőbb vágyam, és hát persze fogalmam nem volt arról, hogy mit is jelent az, hogy bölcs ember, és hát elindult a nagy kutatás, és hát nem véletlen kerültem én a valódi önismeret útjára még régen, körülbelül 20 évvel ezelőtt a saját dolgaim rendbetételére, ma pedig már törekszem mindazt a tudást átadni nektek, hogy ti is minél rövidebb idő alatt, minél magasabb szintre tudjatok eljutni a belső világotokban, a valódi önismeret útján, hiszen hiszem és tudom is, hogy a legfontosabb dolog a világon az önismeret, hogy ismerd a saját belső folyamataidat, és ezáltal tudj könnyedén teremteni és tudd a te saját fejlődésedet a világ fejlődésének a szolgálatába állítani.

Úgyhogy hát valami ilyesmi ez a bölcs emberré válás folyamata. Na, de akkor kezdjük is az első témánkkal, amit megígértem. Hogy mi is a különbség a spiritualitás és az ezotéria között. Ez egy nagyon fontos kérdés, mert azt látható, hogy a mai világban ez már egy kicsit összekavarodott. Ugye a spiritualitás az azt jelenti, hogy foglalkozol a saját belső folyamataiddal, megismered azt, hogy a külső világ hatásai milyen érzéseket, gondolatokat váltanak ki benned, hogyan tudod uralni az érzelmeidet, hogyan tudod uralni a gondolataidat. Tehát a spiritualitás az mind arról szól, ami a te belső világodba történik, akár a saját, akár egy külső hatásra. Az ezotéria pedig azt jelenti, hogy ahhoz, hogy magasabb szinten tudd megélni a tisztán látásodat, ahhoz vannak bizonyos ezoterikus technikák. Ilyen például a tarot kártya, ilyen például az aura látás, ilyen a tisztán látás, vagy a harmadik szem fejlesztése. És még rengeteg ilyen dolog van, ami mind ide sorolható eszközként, technikaként az ezotéria világában. Igen ám, de ez a kettő nagyon szorosan összefügg. Hiszen a kettő együtt alkotja az alkémiát, az emberi alkémiát, ahogy Szepes Mária néni is tanította, hogy hogyan tudsz ólom emberből arany embert varázsolni, arany embert készíteni.

És bizonyára olvastátok a Szepes Mária néninek a Vörös Oroszlán című könyvét, ahol végig vezet ezen az emberi fejlődésen, hogy egy őrült és egos és spiri egos tanítványból, hogyan válik valaki érett, integrált személyiséggé, azaz bölcs mesterré, bölcs mágussá, aki az alkémia mesterévé válik. Úgyhogy nagyon fontos, hogy a spiritualitás és az ezoterikus tudományok, azok teljesen külön állnak, mégis nagyon fontosan egybe épülnek. Jó? Úgyhogy erre tessék figyelni, hogy ez nem ugyanaz, és nem összekeverni a kettőt. Aztán mit jelent tudatos embernek lenni? Ugye ez itt a következő nagy kérdés, hiszen itt is nagyon sok mindenféle gondolat van. Közben nézem, hogy érkezett-e kérdés. Sziasztok, sziasztok, sziasztok, juhú, tök jó sokan vagyunk, de örülök, szuper. Tehát, hogy mit jelent az, hogy valóban tudatos életet élni. És hát ugye a magyar nyelv annyira leíró benne van, hogy a tudatos életet élni, tudatosnak lenni az valahol azt jelenti, hogy tudatában vagyok a dolgoknak. Igen ám, de ez nagyon egy ilyen intellektualizált állapotba viszi az embert, amikor mindig mindent meg akar érteni.

És amikor mindig mindent meg akarunk érteni, és elkezdünk analizálni, elkezdjük kibontani a dolgokat, akkor bizony-bizony egy idő után ez korláttá válik, és van a tudatosságnak egy magasabb szintje, a tiszta tudatosság állapota, ami igazából egy olyan intuitív élet, ahol már megfejlődtük azt a sok-sok mindent, ami bennünk van. Felül tudtunk emelkedni azokon a káoszokon, amelyek korlátozták a tisztán látásunkat, és egy tiszta, intuitív életet tudunk élni. Ugye, amikor valaki még az intellektualizáció folyamatában van, és valahol a valódi önismeret útjának az elején is ezt jelenti, amikor megért sok-sok mindent, a szülői mintákat, a programozottságot, a védekező mechanizmusokat, megérti azt is, hogy miért ide született, miért született egyáltalán a földre, hogy mi a küldetéstudata, mi a szent célja, mi az életfeladata.

Tehát rengeteg minden a tudatalattiból és akár az akasa krónikából is ugye feljön a tudatába, tudatosulnak benne dolgok. Hogy mi az ego, hogy mi a spirituális ego. Hogy mikor van csendben a zen állapotában, illetve mikor van az egoban. Mikor dönt és cselekszik félelemből, vagy mikor dönt és cselekszik önszeretetből. Ez egy nagyon fontos út itt a bölccsé válás útján. Mégis nagyon sokan beleragadnak ebbe az állapotba.

Ugye David R. Hawkins az erő kontra erő című könyvében, ahol a tudatkalibrációjáról ír, ezt a szintet hívja ugye a négyszázas kalibrációs szintnek, amikor valaki beleragad itt a tudat és az elme birodalmába, amikor mindenről csak elméleti fogalma van, de tapasztalata nem sok van, és hát bizony-bizony menni kell és cselekedni kell. Közben nézem, hogy érkezett-e kérdés. Megérkezett Varga Ildikó, Vanya Klára is itt van, hello Attila, hello Ildi. Tömbölyi Gyöngyi is itt van velünk már. Német Nikolettát is látom, hello csajok. Hello srácok. Jó, és akkor nézzük, hogy érkezett-e kérdés. Oké. Ugye nagyon fontos az, nem látok kérdést. Nagyon fontos azt tisztán látnod, most jelenleg a saját életedben, hogy ugye járod te is velünk a valódi önismeret útját, hogy foglalkozol magaddal, foglalkozol a belső világoddal, hiszen tudod azt, hogy az életed problémáira először belső megoldásokat kell találni, és utána a külvilágodban tapasztalt okozatok megszűnnek, annak következtében, hogy a belső okodat a történések okát is létre hívó erejét azt te megszűnteted, és rendbe rakod.

Nagyon fontos azt látnod, hogy most jelenleg hol tartasz itt a folyamatban, a szuper tudatos lénnyé válás folyamatában, a bölccsé válás folyamatában. Hiszen mindig van egy következő lépés. És legtöbbször az veti vissza a fejlődésedet, az ragaszt bele egy problémába, hogy nem veszed észre, hogy léphetsz tovább, hogy van következő lépés. Hogy ne a problémákat kezdd el ott tekergetni, meg megoldani, hanem lépj tovább a következő szintre, mert ott fogod megtalálni azt a megoldást, ami erre a problémádra majd neked segítséget fog adni. Tehát nagyon fontos, hogy sokan, amikor átesnek a hűha élményen, vagy megtapasztalnak valami nagyon csodálatos flow állapotot, vagy érzik azt a, azt az áhítatot, hogy ez isteni jelenlétet, akkor könnyen megragadnak egy adott fejlődési szinten. És úgy tudni kell, hogy a fejlődés az örök, ennek sosincs vége. És azért, mert felfedezed azt, hogy úristen valamit még meg kell fejlődnöd, vagy szembe nézel a félelmeiddel és tudod azt, hogy na, most akkor erre kell menned, te most attól félsz, hogy nem fognak szeretni, vagy félsz a jövőtől, félsz az ismeretlentől és elindulsz arra. Ez nem azt jelenti, hogy te hülye vagy, ez nem azt jelenti, hogy te fejletlen vagy. Nem, ez egy csodálatos dolog, hiszen már ahhoz is fejlettség kell, hogy valaki beismerje, és magának is bemerje vallani, és másoknak is bemerje azt vallani, hogy igen, nekem ebbe fejlődnöm kell.

Ez egy nagyon fontos dolog és azt gondolom, hogy igen is a legjobb tanítványok mindig azok az alázatos tanítványok, akik bemerik maguknak vallani, hogy figyelj Bogi, igen, nekem még ebben fejlődnöm kell. Igen, ezt most ugorjuk meg, és hogy gyerünk tovább. Hiszen a valódi önismeret is egy, nem egy technika, hanem egy életforma, amit egy életen át játszunk, hiszen mindig van tovább, sosincs vége. És ugyanígy, ahogy a fejlődés is örök, az önismeret is örök. Tehát hogy ez nem szégyen, hogyha az embernek valamiben még fejlődnie kell. Tényleg azt gondolom, hogy a bölcsesség egyik nagy-nagy alapja az, amikor elfogadjuk azt a tényt, hogy kész vagyok, fel vagyok készülve, de hogy valójában sosem lehetek kész, és hogy mindig van egy következő szint, mindig van egy következő megugrásra váró feladat, amit hát nagy szeretettel, nagy lelkesedéssel ugrok neki és vágok neki, és magas térdemelésbe ugrom át a komfortzónámat, és tágítom a komfortzónámat, szenvedélyesen, hogy tudjak fejlődni, hogy tényleg azt, abból az ólom emberből, arany embert tudjak csinálni. Na, de nézzük azt, hogy mik azok a lépések, amelyek a bölcs emberré váláshoz, a szuper tudatos emberré váláshoz szükséges. Közben megnézem, hogy érkezett-e kérdés.

Bekka írta, hogy a dolgok rendbe rakására jutott eszembe az ellenállás. Amikor ellenállást érzünk valami, valaki iránt, az miért, vagy mitől lehet? És mit lehet vele csinálni? Hogyha ellenállást érzel valakivel kapcsolatban, akkor tapasztald meg, hogy miért érzel ellenállást. Menj bele abba a szituációba. Illetve nyugodtan menj oda, ahhoz az emberhez és kezdj el vele beszélgetni. Először ilyen általános témákkal kapcsolatban, és utána fedezd azt fel, hogy mi az a tulajdonsága, ami miatt esetleg ellenállást érzel vele kapcsolatban. Az is lehet egyébként, tök sokszor csináltam ezt, hogy én ilyen nagyon régi életemben, meg még zakkant spiri koromban, én ilyen nagyon véleményező, meg bíráló voltam, meg okoskodó is, és hát így mindenkiről megmondtam a tutit, és akkor azt kérte a mesterem, hogy tök jó, aki a legunszimpatikusabb mester, vagy akitől a leginkább, a legunszimpatikusabb ember, vagy akitől a leginkább kiráz a hideg, na, ahhoz menj oda és beszélgess el vele. Nem látszat politikából, nem jó pofizásból, nem hízelgésből. Tök őszintén, asszertíven kommunikálva menj oda és beszélgess vele, legalább egy negyedórát. Hát, mondom ez szuper. Jézus Mária. És hát igen-igen alázatra tanított ez a feladat és felfedeztem, hogy legalább tízből kilenc és fél ember, miután beszélgettem vele, tök szimpatikus volt. És nem azért éreztem vele ellenállást, mert ő vele baj volt, hanem mert voltak olyan régi tapasztalataim, amiket kivetítettem rá. És totál nem voltam vele elfogadásban.

Tehát egyrészt fogadd el, hogy mindenki olyan, amilyen, és menj oda tapasztald meg az adott szituációt, az adott embert, mert egyrészt rengeteget fogsz fejlődni te is, illetve meg fogod tapasztalni azt, hogy hagyd az előítéleteket, meg hagyd a sztereotípiákat. Az érzéseid megcsalnak, becsapnak, hiszen nagyon-nagyon sok múltbéli tapasztalat miatt ítélkezünk, bírálunk vagy véleményezünk meg egy embert, vagy egy szituációt. Jó? De tök jó volt a kérdés Bekka, köszönöm szépen. Jó. Több kérdést nem látok. Na, nézzük akkor ezt a bölcs emberré válás folyamatát. Ugye mit is jelenthet valójában az, hogy valaki bölcs. Ez számomra egy nagyon finom, kedves, ilyen nagyon mély, otthon teremtő fogalom és tényleg azt gondolom, hogy amikor arról beszélünk, hogy valaki megvilágosodott, vagy felemelkedett mester, akkor valahol itt én a bölcs embernél látom ezt a fajta szintet. Ugye van, aki ezt tanítja, hogy már mindannyian megvilágosodtunk, már mindannyian felemelkedtünk és nem kell tanulnunk semmit, csak hagyni kellene megengedni a dolgokat, és akkor minden megváltozna, minden rendbe jönne. Valakinek nem működik ez az út, van, aki ugye először végig halad, első lépésként abszolút ezen az intellektualizációs folyamaton, amikor mindent meg akar érteni. Ez is egy fajta út. Ugye ahány ember van, annyi féle út van ahhoz, hogy az ember bölcs emberré váljon, hogy megvilágosodott, felemelkedett mesterré. Én tényleg azt gondolom, hogy és azért is ez a műsor címe, hogy semmit nem kell, hogy varázslatok és mellébeszélés nélkül, hogy a legfontosabb dolog, hogy semmit nem kell túl misztifikálni. Tehát ne érezd azt, hogy úristen, azta, de durva. Hú hallottad, kirázott a hideg, tehát, hogy nem kell túl teátrálisan venni ezeket a dolgokat. A spirituális és az ezoterikus világ én azt gondolom, hogy egyre inkább a hétköznapjaink része.

Ezt nem csak a nőknél, a férfiaknál is. Sőt hát most már az y, a z és az alfa generáció teljesen természetesen kezeli azokat a dolgokat, amire mi még y-osok, x-esek azt mondtuk, hogy úristen, azta, hogy nekik a csodák teljesen természetesek. Hogy nekik a misztikum teljesen hétköznapi dolog lesz. Tehát hogy nekünk is meg kell ezt fejlődni, hogy ne úgy álljunk a csodákhoz, a misztikumhoz, az alkémiához, a spiritualitáshoz és az ezotériához, hogy wáow, micsoda titkos, meg fú, meg varázsgömb meg ilyenek, hanem mint ahogy lemész a boltba kenyeret, meg tejet vásárolni, ugyanilyen természetes, hogy ez az életünk része. Hiszen az ember négy részből áll. Van egyszer a fizikai részed, van a tested, van a lelked, van a szellemed és ugye van a szíved. És nem tudod külön kezelni a fizikai létet, a spiritualitástól és az ezotériától. Jó? Tehát, hogy akkor én azt gondolom, hogy akkor válik el a zakkant spirituális és a tudatos spirituális ember, aki spirituális életet él, amikor már nem ilyen hű, azta, de komoly, őrületben, vagy ilyen teljes pátoszias elszállós őrületben éli meg a csodákat, hanem teljesen természetesen és nagyon mély hálával, de hogy tudd tovább menni. Úgy, mint egy igazi bölcs mester. Na. Szóval az első lépés és akkor vegyük végig a bölccsé válás, a szuper tudatos lénnyé válás folyamatát, amit egyébként James Redfield mennyei prófécia könyvében is már 1979-ben megemlít, hogy mit jelent ugye szuper lénnyé válni, szuper tudatos lénnyé válni. De hát ugye azóta itt a 21. században azért sok minden történt.

Na, szóval. Az én lépcső sorom, amit én tapasztaltam, meg tanultam a mestereimtől, illetve amit a tanítványaimnak tanítok, az a következő. A első és legfontosabb lépés az az, hogy el kell döntened, hogy itt maradsz a föld nevű bolygón. Ugyanis a legtöbb problémád, a legtöbb nehézséged a depressziód, az érzelmi válságaid, a mentális pszichózisaid, hogyha vannak ilyenek, ezek mind azért vannak, mert nem hoztad meg azt a székbéli döntés, hogy bár leszülettél ide, hogy beteljesíts egy küldetést, de nem döntötted még el, hogy itt is maradsz. Hogy ott állsz valahol két világ határán, mennél is, meg maradnál is. Hogy szenvedés van itt, és hogy de jó lenne egy könnyebb életet élni, vagy elmenni innen a fenébe, ahogy ugye a padlás című filmben még énekelték is ugye, hogy hát nem megyek el innen, hiába vár a hajó, már nekem még itt dolgom van.

Rám még itt várnak. Feladatok és emberek. Úgyhogy ez az első lépés, hogy döntsd el, hogy itt maradsz a föld nevű bolygón. A második lépés az ha tetszik, ha nem, az egy zakkant spirituális állapot lesz. Amikor kinyílik a világ, és felfedezed azt a sok-sok-sok-sok csodát, amit eddig a racionális, nagyon anyagi, fizikai gondolkodású állapotodban nem nagyon vettél észre, nem tapasztaltál. És amikor feltárul a csodák, a misztikumos, spiritualitás, a varázslatok, az ezotéria világa, akkor persze, tök normális, hogy az ember ebbe totál beleőrül, és hogy totál drogként kezeli, és hogy olyan érzéseket tapasztal meg, amit eddig még soha. Hogy sem a párkapcsolatába, sem a gyerekeivel, sem a szüleivel, sem a közösségeiben nem tudta ezeket megtapasztalni, naná, hogy zakkant spirivé válik, mindenki. És hogy ez nem szégyen, ez tök jó, ez egy tök fontos fejlődési lépcsőfok.

Tudod amikor valakire azt mondom, hogy zakkant spiri, akkor az nem egy degradáció, hanem az egy elismerő, hogy végre ő már eljutott oda, hogy zakkant spiri lehet. Tehát hogy ez a második tök fontos lépés. Akkor utána ugye amikor az ember nagyon sokat csalódik, a különböző spirituális technikákban, a különböző ezoterikus technikákban, hogy nem úgy működnek, meg nem úgy segítenek, akkor a következő lépés, hogy elkezd az önismeret felé fordulni. És itt elkezd valami nagyon változni. Főleg itt az OtthonFánál, ugye, hogy a valódi önismeret útján, hogy négy szinten haladunk, a spirituális, a mentális az érzelmi meg a fizikai világot egyszerre próbáljuk meg felgöngyölíteni, és párhuzamosan haladunk az intelligenciák fejlesztésében. Ugye itt a következő lépés az, amikor az ember megérti, hogy mit jelent a spirituális ego, meg az ego, és mit jelent az, amikor e mögé tudok bújni. Vagy e fölé tudok emelkedni. Tehát hogy felül tudok emelkedni az egomon. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell őt ölni, harcolni kell vele, ki kell őt törölni, hiszen itt a háromdimenziós világban, tök fontos az ego, szükségünk van rá.

Kell, hogy ambiciózusok legyünk, kell, hogy erőnk legyen, kell, hogy tudjunk segíteni másnak, tehát ne akard megölni az egodat, hanem egyszerűen meg kell tanulni jól kezelni, és használni, és azt azzal tudod megtenni, hogyha felülemelkedsz rajta. Közben ránézek, hogy érkezett-e még kérdés. Igen, azt mondja, hogy Német Nikoletta írja, hogy követi az adást. Közben írja, hogy most akadozik, hogy évek óta jár pszichológushoz és hogy nagy hatással vannak rá az önismereti 33 műsorok. Tök köszi Niki, hajrá tovább. Miért félünk a változástól, hogyan küzdjünk meg a félelmeinkkel? Boldog Ibolya írja. Ez egy nagyon fontos téma, erről nagyon-nagyon sok blogbejegyzést illetve videót, önismereti 33-at is a YouTube csatornán is találsz videókat, végtelenül egyszerűen azért félünk a változástól, mert van egy ősi félelmünk. Az ismeretlentől való félelem.

Ugye, amiről nem tudunk, hogy mi lesz, mert nem látjuk, meg nincs róla tapasztalatunk, meg nem tudunk rá felkészülni, az bizony félelemmel tölt el, ezért félünk a változástól. Hogyan küzdjünk meg a félelmeinkkel? Sehogy. Ne küzdj a félelemmel, mert, ha küzdesz vele, akkor egyre erősebb lesz. Meg kell tanulni azt a mentális technikát, hogy leveszed róla a figyelmed fókuszát, ezt mentális önfegyelemmel, akár agykontroll technikával, vagy mit tudom én, téta healinggel vagy szóval van egy csomó ilyen mentális technika, amivel ezt tudod gyakorolni. Hogy leveszed róla a figyelmed fókuszát és nem a félelmedre fókuszálsz, hanem arra, amit akarsz. Arra, amit meg kell cselekedni, amit meg akarsz tapasztalni. Ugye aki a félelemre fókuszál az egy probléma centrikus gondolkodásmódban van, és meg kell tanulnod megoldáscentrikus gondolkodásmódba lenni. Amikor a megoldásaidra fókuszálsz. Aztán még egy dolog a félelemmel kapcsolatban, hogy igazából a félelem az egy gondolat.

Egy viselkedési tanult minta. Te hívtad létre. És hogy nincs, nincs olyan nagy ereje. De ahogy felül tudsz emelkedni az egon, ahogy megtanulod kezelni az egodat és csatasorba állítani a céljaid megvalósítása érdekében, akkor a félelmeid teljesen megváltoznak. És minden olyan félelem, ami benned van, hogy nem fognak szeretni, hogy bírálni fognak, hogy veszteség ér, hogy nem tudod mi történik veled a jövőben, ugye ez a mi lesz, ha őrület. Ha ezeket mind megtanulod kezelni a valódi önismeret útján, akkor igazából a félelmeid már nem visszafogni fognak téged, hanem a belső erődet tüzelik és hajtanak előre, és pontosan tudod, hogy abba az irányba kell menned, amitől félsz, mert ott várnak rád a legcsodálatosabb dolgok. Van-e valamilyen velünk született bölcsességünk is? Igen. Én ezt úgy szoktam hívni, hogy mindenki egy küldetéssel érkezik a föld nevű bolygóra, és ehhez a küldetéshez megkapja ugye azt a közeget, akik felkészítik őt arra, hogy a küldetését be tudja majd teljesíteni, ugye ez a család. Illetve van egy vele született különleges képesség, egy bölcsesség, ami, amit felfedezve a valódi önismeret útján, azt kibontakoztatva megtalálva azt az eszközt, amivel te leginkább megtudod nyilvánítani ezt a különleges képességedet, akkor az életutadra tudsz lépni, és az életfeladatból tudsz megélni bőségesen, miközben ugye ezzel foglalkozol. Oké.

Több kérdést nem látok. Imádom a kérdéseiteket, úgyhogy arra buzdítalak, hogy kérdezz-kérdezz-kérdezz, mert hát így tudunk leginkább segíteni neked, hogyha tudom, hogy mire gondolsz. Na, és akkor menjünk tovább a bölccsé válás lépcsőfokain. Ugye nagyon fontos itt az, hogy ahhoz, hogy valaki bölccsé váljon, ahhoz uralnia kell tudni a 3D-t, ami azt jelenti, hogy erős mentális és érzelmi önfegyelemmel kell rendelkeznie, és hogy cselekedeteit is meg kell tanítania fegyelmezni, hogy nem mindegy, hogy mikor mit és hogyan, milyen lelkiállapottal, milyen hozzáállással csinál. Ez egy nagyon fontos dolog. Épp ezért nem elég csak a spirituális és az ezoterikus tanokat fejleszteni, hanem fejleszteni kell a mentális, az érzelmi intelligenciát is, önfegyelmet is. Ugye a bölcs ember az uralja az időt, uralja a teret és uralja az anyagot is. Megéli a végtelen lehetőségeket és megéli a végtelen bőséget is. Úgyhogy nagyon sok olyan tanítót látok, aki anyagi problémákkal küszködik, aki mentális problémákkal küszködik, aki valamilyen hangulatjavító gyógyszert szed, és hát azt mondják, hogy ez normális. Vagy valami nagyon súlyos egészségi állapottal küzd. Ugye nem mindegy, hogy miért történik vele ez a dolog, hogy most nyilván védekezési mechanizmus, vagy tudatában van egyáltalán ennek, de hogy én tényleg azt gondolom, hogy ahhoz, hogy valaki bölcs legyen, ahhoz, nagyon magas mentális, érzelmi képességekkel kell rendelkezni és nem elég csak a spirituális. Aztán ahhoz, hogy valaki bölcs embert tudjon lenni, ahhoz ugye nagyon fontos az önismeret, nagyon fontos az emberismeret, és nagyon fontos a világ és az univerzum ismerete is. Itt hadd tegyem hozzá, hogy nem az adat és nem az információgyűjtése a fontos, hogy ki mennyi könyvet olvas el, hogy ki mit tud elméletben, hanem akkor válik valaki bölccsé, hogyha mindezen tudásokat a gyakorlatban meg tudja tapasztalni. Oké? Tehát hogy attól mert valaki elolvas rengeteg könyvet, és elméletben nagyon-nagyon tud, ő még csak egy azon a tudatossági szinten van, amit ugye már a műsor elején mondtam, hogy ez az intellektualizációs folyamatban van, hogy ő egy elméleti szakember, egy elméleti mester, de igazából nem bölcs, és nem szuper tudatos mester, illetve mágus. Jó? Na és igazából, amikor én azt gondolom, hogy akkor mondhatjuk el majd magunkról, hogy bölcsekké váltunk, amikor visszatértünk a ugye, hogy milyen szép a magyar nyelv, hogy bölcs, bölcső. Ugye, amikor a gyerekek, a bölcsőben fekszenek, és hát milyenek az újszülött gyerekek, ugye egyrészt újjászületett. Ártatlan, teljesen tiszta. Még nincs benne félelem.

Nem, nincs benne annyi adat, annyi információ. Teljesen intuitíven és ösztönből cselekszik. Mindig, mindig mindenre friss szemmel tekint, felfedező, megvizsgálja, nem fél az ismeretlentől, igaz? Hanem megy beletúr, bele mindenbe, nézi ez mi, ez mi, ez mi. És hogy tapasztal, tapasztal, gyakorol, gyakorol, és úgy éli az életét. És még egy nagyon fontos dolog van, amiről azt gondolom, hogy egy felemelkedett mesternek vagy egy megvilágosult mesternek is egy bölcs mesternek az egyik alap attitűdje és tulajdonsága, hogy hát, nem azt mondom, hogy feltétel nélkül, hanem úgy mondom, hogy egyszerűen bízik és hisz önmagában. Megkérdőjelezhetetlenül. Kibillenthetetlenül. Hogy tényleg azt látod rajta, hogy nem önhitből, nem vak hitből bízik magában, hanem túl van már rég a megfelelési kényszereken. Túl van már rég azon, hogy foglalkozzon azzal, hogy ki mit gondol róla. Hogyha megint visszatérek ugye Szepes Mária néni könyvére, a vörös oroszlánra, hogyha ott emlékszel, ott is megemlítik Saint German-t, akiről tudjuk, hogy egy felemelkedett mester ma már, és hogy ahogyan leírja, hogy ugye nagyon figyel arra, hogy mit eszik, hogy ugye a testét is edzi rendesen, hogy hogy beszél, hogy csendes, hogy gyönyörűen néz ki, tehát, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik ebben a könyvben például Saint German. És itt tényleg azt gondolom, hogy amikor valaki ilyen bölccsé tud válni, akkor bizony rendelkezik egy-egy olyan kisugárzással, amit nem lehet eljátszani. Amihez nem elég semmilyen külső ruha, smink, haj, hanem tényleg ott állsz mellette és érzed azt a, azt az energiát. És hozzá teszem, hogy nem úgy, ahogy mondjuk az agykontroll mesterfokon című könyvbe le van írva, hogy hogyan tudsz magad köré ez olyan auraréteget hozni mesterségesen, ahova a belépők nagyon jól, meg biztonságban érzik magukat. Sőt nem is úgy, hogy szimbólumokat dobálsz a környezetedben lévő emberekre és saját magadra, hogy akik a közeledbe vannak azt érezzék, hogy van a kisugárzás, amihez már nem kell varázslat, amihez már nem kell mesterkélt technika, ezoterikus technika, amihez nem kell mágia, hogy érezd, hogy neki van az a kisugárzása, hogy jó a közelében lenni. És hát ez benned is benned van. Minden fajta mesterkélt technika nélkül te is tudsz ilyen bölcs emberré válni, hogyha, ha tisztában vagy ezen lépcsőfokokkal és végig haladsz rajta. És hogy miért jó ez, hogyha megteszed? Hát ezért vagy itt, hogy ezt a lépcsőfokot végig járd.

Hogy eltudd érni azt a tiszta tudatosságot, azt a könnyebb életet, azt a nem mondom, hogy problémáktól mentes, de könnyen megoldható problémákkal kikövezett utat, ami tele van élményekkel, ami tele van szeretettel, ami tele van tartalommal, és úgy tudod megélni, hogy mindennap hálás vagy azért a nyolcvanhatezernégyszáz másodpercért, ami eltelik egy nap. És hogy hasznos értéket adsz az emberiségnek, és hogy rengeteg ember életére vagy pozitív hatással, és amikor elmész a föld nevű bolygóról, akkor bár tudod, hogy csak egy csepp vagy a tengerben, de hát egy nagyon fontos csepp vagy és az a csepp az hatással van a cseppek összességére, ami a tengert alkotja. Úgyhogy valami ilyesmit jelent bölccsé válni. Közben nézem, hogy érkezett-e kérdés. Szívós Adri írta, hogy mivel lehet a mentális és az érzelmi önfegyelmet a legjobban fejleszteni? Gyakorlatokkal. Például, ha csinálsz időtervet, és beírod ekkor edzel, akkor meditálsz, akkor mész el dolgozni, és hogy csináld meg, amit elterveztél. Ez például rettentően fejleszti az önfegyelmet. Aztán például a testedzés. Ugye, amikor úgy edzel, hogy tudod, hogy mire vagy képes, tíz fekvőtámasz, tíz guggolás, kész. De minden egyes alkalommal, amikor edzel, akkor legalább kettővel többet csinálsz. Vagy azt csinálod, én rendszeresen így edzem az önfegyelmemet, hogy átjátszom az egot, hogy már nagyon elfáradok, már azt érzem, hogy nem bírja a lábam, kész nincs benne több guggolás, és azt mondom, hogy oké még ötöt. És megtudom csinálni a plusz ötöt, úgyhogy már mindenem remeg, hiszen a testem tutira bírja. Mindig az egom az, aki megállít. Például ezzel. Érzelmi intelligenciát, hogy lehet fejleszteni? Kommunikációval. Ahogy mondtam is, menj oda azokhoz az emberekhez, akik nagyon unszimpatikusak, ellenszenvesek, és beszélgess velük. Vagy ha nagyon közeli barátaidat engedd be még egy körrel beljebb, és mesélj nekik a te legbelsőbb, legmélyebb megéléseidről. A bizalom, a szeretet rettentően fejleszti az érzelmi önfegyelmet, hogy hogyan tudsz beszélni magadról.

Hogy áraszd ki, mondd el mindazt, ami benned van, és miközben jönnek a külső hatások, hogy nem értenek meg, hogy bántani akarnak, hogy hatalmi drámával próbálnak téged kibillenteni és energiát rabolni, tanuld meg, hogy ne vegyél semmit személyes sértésnek. Ez mind a kettőt, a mentálist meg az érzelmi önfegyelmet is nagyon-nagyon segíti, fejleszti, hogy ne vedd személyes sértésnek a külvilág hatásait. Jó? Aztán nézem még, hogy érkezett-e kérdés. Igen egy bölcs ember egyszerűen sugárzik. És ezt az emberek megérzik. Így van. Oké. Hát nagyjából akkor ennyi kérdést látok most.

Hogyha esetleg érkezik még kérdés, akkor fogok rá válaszolni írásban, illetve hát nagy-nagy szeretettel várlak akkor a vasárnapi tudatos teremtő tréningen. Nem. Tudatos spirituális tréningemen, de fogunk beszélni a tudatos teremtés folyamatáról is, úgyhogy most megpróbálok ide, nem tudok linket beszúrni. Úgyhogy kérem majd Losi, hogy a tudatos spirituális linkjét azt tedd fel hozzászólásba, ha itt vagy velük, nem tudom, hogy itt vagy-e velünk. Hiszen mindannyiótokat szeretettel várlak, egy nagyon különleges napot fogunk tartani, ahol minden olyan fontos lépést, ami a spiritualitással kapcsolatos át fogunk beszélni, hogy leginkább fejleszteni tudd saját magadat itt a bölccsé válás, a mesterré válás útján, hogy megtudd élni a hétköznapjaidban azt a könnyed, kiegyensúlyozott, hatalmas aurával rendelkező létezésed, amire ott titkon nagyon vágysz. Úgyhogy szeretettel várlak benneteket és jövő héten is lesz majd önismeret 33 élő Facebook műsor.

Addig pedig oszd meg a műsort, hogyha tetszett, az ismerőseidnek és várlak téged legközelebb is. Minden jót nektek, hajrá tovább a valódi önismeret útján. Sziasztok.

Kattints az ingyenes értesítőért!