„Mikor elér az élet-válság, hogy kilábalj belőle, olyan póztalanul őszintének kell lenned magadhoz, amilyen még sose voltál. Az igazi őszinteség mindig nagyon új: egészen szokatlan. Úgy kérdezd magad, mint a legjobb barátodat. Ne higgy az álszenteknek; szeretned kell magad akkor is, mikor minden lépésed rossz, különben a másikat sem tudod majd szeretni, mikor az hülyeségeket csinál és hazudik magának. – Kornis Mihály

– Mester, hogyan tovább? Mi a következő lépés a fejlődés és a tudat tágulás, tudat felszabadítás útján? Megrekedtem! Mi az új cél, ami támogatja a fejlődésem? Nem látom tisztán.

– A totális őszinteség.

Mert nincs abszolút igazság, csak nézőpontok vannak. Ahány ember szerepel egy szituációban, annyi igazsága van az eseménynek. Csak az ego törekszik arra, hogy igaza legyen, a szív és a lélek a kölcsönös megegyezésre.

Vagy hazudsz, vagy igazat mondasz. Nincs átmenet. Nincsenek kegyes hazugságok és elhallgatások, mert ezek is hazugságnak számítanak. A lelket az őszinte élet szabadítja fel. Ez emeli a rezgésszintet és tágítja a tudatot.

A kompenzáló, megalázó magyarázkodás, hogy azért nem mondasz el dolgokat a másiknak, mert ezzel akarod őt védeni a fájdalomtól, ez is hazugság. Csak magadat akarod védeni, mert gyáva vagy 100%-os felelősséget vállalni a döntéseidért.

Hogyan is szeretheted magad, ha hazug életet élsz? Miért várod el a másiktól, hogy megbízzon benned, ha átvered őt?

– Hát azért nem ennyire vészes a helyzet. Van intim szférám, és azt meg is tartom magamnak. Nem kell a páromnak mindent tudnia. Csak félreértené.

– A párkapcsolatod halálra van ítélve. Szerinted ha te így állsz hozzá, ő hogyan áll hozzád? Látszatpolitikát játszotok, őrület, hogy lehet így együtt élni valakivel. Ez nem szerelem, még csak nem is szeretet. Gazdasági kapcsolat, amelyet összetart a pénz, a gyerek, és a megfelelési kényszerek. A szerepeitek eljátszása egymásnak, ettől vagy megrekedve. Ha a párodnak hazudsz, akkor gondolom a barátaidnak is. nekem nem kellene egy olyan barát, aki hazudik. magas spirituális szintre vágysz. Boldog akarsz lenni. Szabadságot, szent célt, örömöt akarsz az életedbe. A szent célod nem fedi fel magát előtted amíg az önfelvállalásod nem 100%-os. Hogyan is tudnál szabadon élni, ha gúzsba kötöd magad a hazugságaiddal.

Ha valaki őszinte életet él, nem kell rá emlékezni mit mondott. Ez óriási felszabadító erő! Ha őszinte életet élsz, nem kell félned semmitől. hazugságban nincs tisztánlátás. a taktikázás, és önmagad védelme az igazság kiderülésétől elviszi az élet energiád több mint 50%-át. honnan lenne erőd a kreativitásra? Az alkotásra? Amit Erőt teremtésre használhatnál, védekezésre megy el.

– Rendben. Akarok őszinte, felszabadult, kreatív, alkotó életet élni. Látni akarom a szent célomat, és dolgozni akarok rajta. Szenvedélyes szerelemmel teli, őszinte párkapcsolatot akarok. Támogató közeg barátokat, akikkel nem a panaszkodás megy, hanem arról beszélgetünk, hogyan alkossunk valami fantasztikusat, ami a világ javát szolgálja! Élvezni akarom az életem, szabadon, örömben!

Most akkor menjek oda az ismerőseimhez, páromhoz és tálaljak ki neki? Huhh, ez igencsak félelmetesnek tűnik!

– Ohh, dehogy! Már megint a múltba gondolkozol. A jelenben kell őszintén cselekedned, hogy csodás jövőt teremts magadnak. Változtasd meg a reakcióidat oly módon, hogy amikor a lehetőség adódik, ne hazudj, mint eddig, hanem vállald fel őszinte érzéseidet, gondolataidat. Ne félj a következményektől, bátran menj szembe a félelmeiddel, ne engedj a „mi lesz ha” őrületének. Vállald fel önmagad, azt aki te valójában vagy, minden pillanatban.

– És mi van akkor, ha azt, aki valójában vagyok nem fognak szeretni és elfogadni?

– A hazug „barátok” elvesztése miatt aggódsz? Inkább őrülj neki, hogy tisztulnak az emberi kapcsolataid, és nem rabolják feleslegesen álnok kapcsolódások az energiádat.

– Értem. Én megyek, és mindenki eldöntheti, hogy felszáll-e a hajómra. Akinek nem vagyok jó őszintén, olyannak, amilyen valójában vagyok,  jobb is ha a parton marad!

Érzéketlennek fognak tartani?

– Akik annak tartanak, csak vissza akarnak fogni a fejlődésben, mert ők gyávák szembenézni önmagukkal és nem akarnak elveszíteni, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy te se fejlődj. És ez igaz a párodra is. Ha 5-10-20-30-40 éve élsz vele hazugságban, nem fog menni egyik pillanatról a másikra ezen változtatnod.

Ne feledd, nem az a fontos, hogy az őszinteségedre hogyan reagálnak az emberek. Az a legfontosabb, hogy felszabadítsd önmagad az ego rabszolgaságából. Mert csak így leszel könnyű, laza, szabad, önfeledten boldog, harmonikus, kiegyensúlyozott életet és csak így érkezhetsz meg a tiszta tudat állapotába! Csak így lehetnek mély és támogató kapcsolataid! Csak így lehetsz tudatos teremtője életednek! És lehet igazi szerelmed, melynek ereje átível, világokon át!

Nem elég elméletben őszinte életet élni! Át kell ültetned a gyakorlatba!

Pici-apró lépésekkel haladj!

Ám haladj, mert ha megállsz, újra elveszel!

Hajrá!

Ha van kérdésed, észrevételed, írd meg hozzászólásban.

Kattints az ingyenes értesítőért!