Fogyni akarsz? A leghatékonyabb módszer: Szeresd a tested! Hogyan fogyj le könnyedén? Test-Lélek-Szellem harmóniája a boldog élet kulcsa! Kezedben van?

 

Egy év edzés kihagyás után….

A szívem veszettül kalapált, a légzésemre már nagyon kellett koncentrálnom. Éreztem, ahogy az izmaim dolgoztak, vörösvértesteim sürögtek-forogtak, szállították a oxigént. Minden sejtem izgatott munkában, miközben testem harmonikusan dolgozik végzi a feladatát. Most Élek! Igazán élek!
Az utolsó 10 gyakorlat, ezt már végig kell csinálnom. Na még kettő…még egy…kész. Letettem a girját.. Fújtam kettőt, mikor a személyi edzőm megszólalt; „Na még tízet!”. Gondolkodás nélkül nyúltam a golyó után, kezdő testtartás, „Had menjen!”, érkezett az indítás. 10…9……2…1…kész. Leraktam a girját.  Fújtam kettőt, mikor a személyi edzőm megszólalt; „Na még tízet!”. Gondolkodás nélkül nyúltam a golyó után, kezdő testtartás, „Had menjen!”, érkezett az indítás. 10…9……2…1…kész. Leraktam a girját.  Fújtam kettőt, mikor a személyi edzőm megszólalt; „Na még tízet!”. Gondolkodás nélkül nyúltam a golyó után, kezdő testtartás, „Had menjen!”, érkezett az indítás. 10…9……2…1…kész. Leraktam a girját. 
És ez ment még és még. Nem gondolkodtam, csak csináltam.
Bíztam az edzőmben, hogy majd szól, ha már pontosan tudja, mikor lesz elég. Látja rajtam a fáradságot, pontosan tudja és érzi, mikor vagyok egoban és feladnám és hol van a teljesítő képességem határa.
 
Nyújtás közben megdicsért és azt mondta büszke rám, mert 80-at gugoltam 8 kilós girjával.
– Mennyit? Életemben nem gugoltam vizszintesig 50-nél többet!!! 
– Hát ez az!
 
Ekkor tudatosult bennem, hogy úgy léptem át a korlátomat, hogy még csak észre se vettem. Nem arra koncentráltam, hogy 50-nél többet szeretnék gugolni. Mindig csak arra az adott 10re. Mindig csak arra fókuszáltam a figyelmem, hogy mi a dolgom a jelen pillanatban és ezt kell most tökéletesen végrehajtanom. Minden, ami azután következik, most nem számit. Most kell megcselekednem azt, amit a helyzet megkövetel tőlem. És az 10 db gugolás.
Az edzőm soha nem mondja meg előre, miből mennyit kell végrehajtanom. Mindig csak annyit kér, hogy csak azt csináljam meg, ami most a feladat. Nem tudhatom mi lesz a következő feladat, és azt sem mit kell cselekednem, mi vár rám. Maximumot vár el tőlem, abban a pillanatban. A többivel nem kell foglalkoznom. Most kell döntenem, hogy csinálom, vagy feladom.
Soha nem adom fel!
 
Furcsa analógiája ez az életnek. Nem így történik az élet is? 
 
Döntök, cselekszem, bízom! Nem agyalok közben! Teszem a dolgom! Így rendeződnek a dolgok, maguktól. Én csak teszem a dolgom. Agyalás nélkül.

Úgy léptem át a korlátaimat azon az edzésen, az első edzésen, hogy nem is tudtam róla.
 
Azt gondolom, ennél nagyobb siker, a személyiség fejlődésben nincs is. 
 
(Ehhez persze kell egy jó edző, aki mentálisan is rendben van.
Ő a Kedvesem!)
 
Ez több, mint egy hónapja történt. Azóta szépen erősödik szellemileg és lelkileg leterhelt testem. Ezért is kezdtem el edzeni, mert a jóga, pilatesz nem hozta meg azt az érzést, hogy élek! Igazán élek! A Girjás edzés igen! Imádom! Harmonikus testkontrollt követel, a gyakorlatok a teljes testet megdolgoztatják. A testem is imádja ezt! 
 
De kanyarodjunk vissza a fogyáshoz. Nem ezalatt az egy hónap alatt dobtam le könnyedén 20 kilót. Ez egy jóval régebbi történet.
 
Mindig kövérnek éreztem magam. 157 centi vagyok és általában 60 és 67 kiló körül mozgott a testsúlyom. Szép formás volt a testem, de magasságom, (végy sokak szerint mélységem) miatt, elég duci voltam.
Hát én mindent kipróbáltam. Koplaltam, edzettem, diéták, tisztító kúrák, böjtök. Ideig-óráig hatottak persze, de életem részévé vált a yo-yo effektus, fogytam-híztam. 
A tökéletes megoldásra vágytam. Nem akartam egy életen át szenvedni ettől, és bűntudattal lefeküdni teli pocakkal. Ha hízlaló ételt ettem, máris szégyeltem magam.
Úristen, micsoda energiarablás!
 
Mit lehet tenni?
 

Hogyan fogyjak le szenvedés nélkül, egyszer és mindenkorra???

 
Akkor már benne éltem, a spirituális útkeresők őrületében és több oldalról is azzal a tanáccsal találkoztam, hogy szeressem meg a testem, legyek vele harmóniában, figyeljem a jeleit, és le fogok fogyni végleg. A testem majd felveszi a számára tökéletes alakot.
 
Azt se értettem, amit kérdeztek, nem hogy azt, amit mondtak!!!!
 
Anatómia könyvek, testfelépítés, mozgáskoordinációk, mozgáskultúrák, jóga fajták, pilatesz és még legalább száz könyvet elolvastam, konzultáltam edzőkkel, hogy még nagyobb ismeretem legyen az emberi test felépítéséről. Megnéztem filmeket, minivideókat. Ez persze az elején, nekem, mint zakkant spirituálisnak, nagyon materialistának tűnt, de nem hagytam, hogy az egom, aki mindig nagyságra, különlegességre vágyott, megakadályozzon testem megismerésében.
 
Miután rengeteg információt begyűjtöttem, és rendesen össze voltam már zavarodva, mentális testkontroll ügyben, hiszen az ember rengeteg ellentétes értelmű tanítással találkozik, gondoltam eljött a cselekvés ideje, tapasztalásom a megismerésben.
 
Rendben-gondoltam-had szóljon!
 
Test meditációval kezdtem. Megkerestem hát a belső testemet. Napokon keresztül figyeltem a testem minden pillanatban. Mi történik a testemben ebben a pillanatban? És egyszer csak elkezdtem látni belülről a testemet. testrészeimet, majd sejtjeimet, majd kvantumi szinten a részecskék mozgását és működését, majd egyszer csak eltűnt minden és nem volt testem.
 
Úristen, nincs is testem????
 
Akkor ez mi?
 
Ma már teljesen természetes, hogy nincs. Ez is az a nincs, ami van. 😀
Így ezzel nem is kell többet foglalkozni.
Hát elkezdtem mentálisan és érzelmileg hatást gyakorolni a testemre.
Ettem ami jólesett, bűntudat és szégyen érzet nélkül, nagy szeretetben. Tápláltam a testem Üzemanyaggal töltöttem fel. Naponta többször megsimogattam, megköszöntem neki az egész napos munkát. Vigyáztam rá. Figyelmet fordítottam rá. Nem bántottam, hiszen az én teremtésem. Az én alkotásom. Én hoztam létre, én változtatok rajta. Nem. nem változtatni akartam, nem formálni a valamilyenné, hanem hagyni, megengedni, hogy olyanná alakuljon, amilyen neki a legjobb.
 

Folyamat: (megerősítő mondatokkal)

 
1. Elfogadom a testem olyannak amilyen. 
(Azaz felhagyok a megfelelési kényszerrel, hogy ami van, az nem jó, és pont nem érdekel, hogy milyen az ideális szexi nő, én az vagyok, aki vagyok. És ha valakinek ez nem tetszik, és változtatásra gerjeszt, ezzel csak az önbecsülésemet rombolja, és ezt nem hagyom soha többet.)
 
2. Megbocsátok magamnak, amiért hosszú éveken keresztül mérgekkel tömtem. (Ezzel elengedem a bűntudatomat és a szégyenérzetemet.)
 
3. Úgy döntöttem, hogy hagyom, hogy a testem olyanná változzon, amilyen neki a legjobb.
(Nem én irányítok, csak hátra lépek és hagyom, legyen úgy, ahogy neki a legjobb. Bízom benne!)
 
4. Mindig figyelek a testemre, észre veszem a jelzéseit, megteszem, amit kér.
(Éber figyelemmel vagyok a jelen pillanatban.)
 
5. Úgy döntöttem szeretem a testem.
(Szenvedélyes szerelem érzését keltettem fel magamban minden este lefekvéskor a saját testem iránt! Addig mantráztam, hogy szenvedélyesen szeretem a testem (ami egyébként a természetes állapot), amíg ez az érzés szokássá nem vált bennem. Felülírtam a negatív programot, pozitív programmá. Ez nem volt túl könnyű…. :D)
 
6. Úgy döntöttem türelmes leszek a testemmel. 
(Nem várok el tőle semmit, majd teszi a dolgát, én is teszem a dolgom, hagyjuk egymást békében élni.)
 
7. Hálás vagyok a testemnek mindenért!
(Ezt azóta is naponta többször elmondom neki)
 
 
Nos, az első héten azt hittem meg fogok örülni. Annyi információt, impulzust küldött a testem, hogy másra szinte már nem is tudtam figyelni a hétköznapi teendőkön kívül. Ha éhes voltam, nagyon éhes voltam. Ha szomjas voltam, azt éreztem szomjan halok. Ha pisilni kellett, most rögtön kellett mennem, mert azt éreztem szétdurranok. Minden és minden testi funkcióm kiélesedett. Ha beütöttem magam, azonnal kék-lila-zöld dudoros folt jelent meg a helyén. remek átestem a ló túloldalára. Káosz és rend! Így van csak harmónia.
 
Ezt folytattam 8 hónapig, és mindenfajta és bármilyen fajta edzés, koplalás, böjt nélkül lefogytam 20 kilót.
 
Mikor valaki megkérdezte, hogyan csináltad, csak ennyit mondtam:
 
SZERETEM A TESTEM!
 
Hiába mondtam el nekik is a folyamatot, mivel túl egyszerűnek tűnik, így az ego azonnal odabiggyeszt egy kérdőjelet, nem hitte el, szinte senki.
 
Hiába mondtam, hogy csak egy program a fejedben az, hogy csak az használ, ami bonyolult és fáradságos.
 
Hülyének néztek.

Pedig mindent a lehető legegyszerűbben! Ugye? 😀

Kedves Olvasó!

 
Most ha Te is hülyének nézel, akkor azért, ha nem, akkor azért buzdítalak arra, hogy szeresd a tested!
 
Nem kérem tőled, hogy fogadd el tőlem, amit mondok. De azt határozottan kérem, hogy tedd meg, És ha sikerül, hidd el. Ha nem sikerül, vagy én vagyok nem normális vagy….. 😀 😀 😀
 
Én most 45 kiló vagyok.
 
Szóval, csináld végig fél évig ezt a mentális programozást, és ha sikerül, mind a ketten boldogok leszünk.
 
Én biztosan, mert már most is az vagyok! 
 
u.i.:
Aztán részt vettem egy Csakrakurzuson, ahol a gyökércsarkában való utazás alkalmával megtapasztaltam, hogy a testem mennyire szeret engem. Felfoghatatlan élmény volt! Köszönöm Majoros Melinda (Élet Öröm) a vezetésed!
u.u.i.:
Ne fogyni akarj, hanem szeresd a tested, és meglátod hirtelen megváltozik minden!
Videó megtekintéséhez kattints a Linkre>>> https://www.youtube.com/watch?v=aKr3fGJLhjU