A félelem elengedése – a Mester válaszol

– Mester, nem bírom! Tudom, hogy mit kellene megtennem és már mindent előkészítettem, nem tudom meglépni. Itt állok az ajtóban, kezem remeg a kilincsen és nem tudom lenyomni. Rettenetesen félek attól, ami az ajtón túl vár. Félek az ismeretlentől. Félek az újtól. Tudom, hogy szembe kellene néznem a félelmeimmel, mert csak így tudom elengedni őket, egyszerűen nem megy. Mi ez az őrjítő visszafojtó erő? Tudom és nem teszem. Elegem van magamból. Segíts kérlek! Lökj be!

– Nem háríthatod rám a felelősséget. Neked kell lépned, egyedül. Gondolj bele, mi a legrosszabb, ami történhet veled, ha megcselekszed szíved vágyát?

– Azt látom, hogy megsemmisülök. Összehúzódók, mintha ütnének, bántanának. Kereszt a hátamon, közben szúrnak, támadnak, fájok.

– A fizikai bántalmazásoktól félsz, tehát tested halálától? A halálfélelem köt gúzsba?

– Erre még sosem gondoltam….

– Minden félelmünk alapja a halálfélelem. Hiszen a félelem csak a 3D-ben létezik és az egonak köszönheted. Csak az ego tud félni. A szív és a lélek nem. Valamikor elvesztetted az ősbizalmad, ezért van benned ez a megszokás, hogy félsz, hiszen a félelem, csak egy válaszreakció az adott helyzetre, szituációra. Azt szoktad meg, hogy félsz az ismeretlentől, így a védekezési mechanizmusod megállásra késztet. Védelmezi a földi léted, ami a tested. Az anyagot védi, hogy fájdalom receptoraid ne kapcsoljanak be. Véded magad a fizikai fájdalomtól, aminek a gyökere a halálfélelem.

– Mi az az ősbizalom, Mester?

– A megkérdőjelezhetetlen hit és bizalom, hogy önmagadban és itt a Földön, minden körülmények között biztonságban vagy. És ha ez a tudat nem erős benned, bizony a külvilágban keresed ezt. a pénzben, a saját otthonban, a párkapcsolatban, a szüleidben, a munkahelyedben, a biztos fizetésedben. Ám ezek csak illúziók, így ezt bennük sosem fogod megtalálni. Ezért szenvedsz, gyűjtögetsz és az agyadra ment a birtoklási kényszered, amit személyekre is kiterjesztesz már. Űzöd a biztonság érzését, pedig azt itt a külső térben sosem fogod megtalálni.

– Miért veszítettem el az ősbizalmamat?

– Valószínűleg azért, mert gyermekkorodban édesanyád nem adta ezt meg neked. Az embereknél az első fél évben az anya az, aki ezt kifejlesztheti benned. Ha nem hordott magán, ha nem érintkeztél a bőrével nap, mint nap, ha hagyott egyedül sírva a szobádban, ha nem ölelgetett sokszor, akkor bizony nem alakult ki benned az ősbizalom.

– Hát ez mind nem történt meg Mester. Most mit kezdjek ezzel? Hogyan fejlesszem ki magamban az ősbizalom érzését, hogy elengedjem a félelmet?

– A félelmet nem tudod elengedni, hiszen elengedési törekvéseid erősítik létezésüket.

– Ohh….

– Az ősbizalom érzését az önmagadba vetett,  megkérdőjelezhetetlen hiteddel tudod felébreszteni, mert ott szunnyad benned. Csak alszik, és amíg kint keresed, sosem leled. Bent keresed, megszereted.

– Tehát azt mondod, rossz helyen volt a fókuszom?

– Igen. mert arra irányítottad a figyelmed, hogy elengedd a félelmed, így a félelemre figyeltél. Így a védekező szokásaidat vésted mélyebbre és erősítetted. Helyezd önmagadra, önmagadban való bizalomra a fókuszod, hogy bármi történik helyt fogsz állni. nem bízol magadban, mert nem érzed az ősbizalmat, ezért félsz az ismeretlentől. Nem bízol magadban, hogy bármire képes vagy, és mindent meg tudsz oldani.

– Aha…értem. Bár ettől függetlenül még mindig remegek az ajtó előtt.

– Csak akkor fog ez változni, ha belépsz az ajtón, és megtapasztalod, hogy semmi rossz nem fog ott veled történni. Minél többször léped át a komfortzónád határát, annál magabiztosabb leszel és egyre erősebb lesz az önbizalmad és az önmagadba vetett hited. Az új szokásod már nem a védekezésre, hanem a haladásra szoktat rá. Nem megállni fogsz, hanem menni és majd egyszer csak azt veszed észre, hogy meg sem állsz az ajtó előtt, hanem megszokásból nyomod a kilincset és lépsz. Nyomod és lépsz.

– Nyomom és lépek. Nyomom és lépek. És ez a remegő érzés?

– Idővel, tapasztalataiddal, sikereiddel, elmúlik. Ám ehhez ki kell nyitnod az első ajtót. Itt vagyok mögötted!  Hajrá!

Kárpáti Boglárka on Facebook
Kárpáti Boglárka
Kárpáti Boglárka
Szia! Kárpáti Boglárka vagyok, az Önismereten alapuló problémakezelés specialistája, az OtthonFa társalapítója, író, vlogger és az OtthonFa Önismereti Blog szerzője. Célom az emberek tudatának felszabadítása. Köszönöm, hogy az én írásomat olvasod. Hiszem, hogy Neked is segít.

Pin It on Pinterest