Önértékelés nélkül nagy szarban vagy!

Hogyan is lehetne önértékelésed?

A valamilyen, legalább egy kicsi?

Ha nem érzed és gondolod magad értékesnek, nincs önértékelésed.

Ha a környezetedből soha senki nem érezteti veled, hogy fontos vagy. És nem azért mert a valamit csinálsz, vagy úgy csinálod, ahogy elvárnák tőled. Nem!

Önmagadért, aki vagy. Értékes és fontos vagy.  És amíg ezt nem éled teljes meggyőződéssel, addig nincs rendben az önértékelésed.

Ha csak az alapján van valamennyi önértékelésed, hogy amit csinálsz, az siker, és eredmény, és csak a tetteid által érzed és látod magadat és másokat is értékesnek akkor ez csak egy instant önértékelés.

Fontosak a tettek. Fontos a siker. Fontosak az eredmények.
Ám az önértékelés nem attól függ mit érsz el. Hanem attól, ki vagy.

Ha alacsony az önértékelésed nem tudsz befogadni. Nem tudod elfogadni, befogadni a neked ajándékozott csodákat. Nagyon vágysz rá, sóvárogsz utána, de csak nem jön. Persze, hiszen ha alacsony az önértékekés, akkor at gondolod, hogy te nem érdemelsz meg semmit És örökre csak sóvárogni fogsz.

Nem jön a pénz, a szerelem, az álom meló, semmi se jön, mert tudat alatt, mindent távol tartasz magadtól. Saját magadat szenvedtetted.

Önismeret nélkül nincs igazi önértékelés, csakis instant önértékelés van.

Aki nem foglalkozik önismerettel fogalma sincs arról, mennyi baromságot gondol magáról, és ezzel mekkora károkat okoz a saját életében.

Ha ronda nőnek látod magad, tuti egy alárendelt párkapcsolatban élsz. Ha nem tartod magad értékesnek, nincs elég pénzed és szar a munkád. 

És ha csak instant önértékelésed van akkor, könnyedén padlóra kerülhetsz ha mások nem értékelik tetteidet és annak eredményét. Ha erőfeszítéseidet nem követi elismerés, össze is törhetsz.

A szüleid, az óvoda, a suli, a barátok heccelődései, mind mind rombolták az önértékelésed, ha csakis az eredményeid alapján ítéltek meg téged.

A belső erődhöz a magas önértékelésen át vezet az utad

Ha cselekvéseid fő motivációja a külső pozitív visszacsatolás vágya, akkor nincs belső motivációd. A külső motiváció csak 5%ot tesz hozzá a sikerhez. És akinek alacsony az önértékelése, lemond a belső 95% motivációról. Ami óriási erő.

A mai világban, ha valakinek rendben van az önértékelése általában nagyképűnek, bunkónak, beképzeltnek mondják. Pedig csak tisztában van a képességeivel. Sokszor még félnek is tőle, mert éreznek benne valami fura erőt, hatalmat. Van is bennük. Az a 95% belső motiváció, amit senki és semmi és még a kudarc sem vehet el tőlük.

Igen, végtelenül egyszerűen lemérheted, hogy hol is tart az önértékelésed.

Ha félsz a kudarctól, ha összetörsz egy kudarc miatt, ha elve kudarc kerülő vagy, mert a szégyen, a hiba miatt amit érzel, szét tud tépni belülről, akkor alacsony az önértékelésed.

Alacsony önértékelésű embereknél általában elmondható, hogy szűk-látókörűek, szegénységtudatban vannak, alárendelt szerepet élnek meg az emberi kapcsolataikban, sokat szenvednek, a körülményeik áldozatai, ki vannak szolgáltatva másoknak, általában nem méltó életet, párkapcsolatot élnek.

Nincs jelen az életükben az igazi elismerés, a siker, a bőség. És kb 90%kal kevesebb pénzük van, mint amit ténylegesen képesek lennének megteremteni.

Fontos nekik mit gondolnak róluk mások, és rendszerint többet mutatnak kifelé önmagukból, a helyzetükből, a vagyonukból, a tudásukból, mint amennyivel valójában rendelkeznek.

Folyamatosan pengeélen táncolnak, és a folyamatos hazugság körök miatt nem sok idejük marad igazán élni, mert az összes energiájuk elmegy a látszat fenntartására. Csak ne kelljen csalódniuk, vagy a szégyen érzését átélniük.

Rabszolgák a saját életükben.

El kellett fogadnom nekem is sok évvel ezelőtt, hogy a béke popsija alatt volt az önértékelésem. Gyermekként, ha olyat tettem ami a felnőttek szerint rossz volt, akkor jött a lelki terror. Ha pedig sikert értem el akkor mosolyogva annyit mondtak: helyes, ez csak természetes.

Tehát a hiba,bűn volt. A siker, meg szóra se érdemes tett.

Én alkalmazottként dolgoztam, annyi pénzért, amennyiből éppen nem jöttem ki. Szuper munkaerő voltam. Ezért mindenki utált. Egy szarnak éreztem magam. A párkapcsolatom romokban volt, nem volt pénzem, senki sem értékelt, senki sem éreztette velem, hogy a világ jobb hely ha én itt vagyok.

A kötelezettségeim, a kötelezettségtudatom tartott itt. Nem voltak céljaim, küldetés tudatom, utáltam magam. Nem volt életem.
És az életünk olyan, amilyenné mi tesszük, és én utáltam, hogy mit csinálok vele. Még nagyobb szarnak éreztem magam.

Szóval túl sok siker ünneplés nem volt a családomban, ha sikert értem el.. Baromi nehezen tanultam meg, hogy mi is a siker, és hogyan engedjem meg magamnak, hogy örüljek a sikereimnek, hogy minden siker, hogy letegyem a kudarckerülő magatartásomat, és hogy folyamatosan ünnepeljem meg magam. Mindenért.

Ma már minden siker.

Naponta többször gratulálok magamnak és naponta megünneplem önmagamat.

Tudom, ez így elsőre nagyon furának tűnhet.

A tanítványaim is elsőre mindig furcsának tekintik ezt a szuper önmagunkhoz való hozzáállást.

Igenis értékeljük önmagunkat, mert értékesek, és fontosak vagyunk. Sikeresek, és tudjuk, hogy a kudarc nem szégyen, hanem a siker egy lépcső foka, ami segít és támogat. Minden nehézséget kihívásnak tekintünk, és tudjuk, hogy csak egy álruhába bújtatott lehetőség.

Ezzel a gondolkodás móddal az élet terhe, a sok megfelelési kényszer, a sok önkorlátozó hiedelem, a szegénység tudat szépen lassan eltűnik- És helyette egy könnyebb, kényelmesebb, nyugodtabb, boldogabb, szabadabb, gazdagabb élet lesz a jutalom.

Nagyon megéri átkapcsolni a racsnit a fejben, igaz?

Az önmagadról alkotott gondolataid alkotják az énképedet. Ha ezek a gondolatok negatívak, negatív az énképed. És hogyan is lehetne valaki sikeres, boldog és gazdag, ha önmagáról negatívan, lekicsinylően gondolkodik? Sehogy!

Tehát az önismeretben a következőket csinálunk.

  • Felismerjük a korlátozó gondolkodási mintákat.
  • Elfogadjuk, megértjük, hogy kerültek oda és miért károsak.
  • Kicseréljük őket pozitív céltudatos gondolatokra.

És köztudott, ha megváltoztatod a gondolkodásod, megváltozik az életed.

Ha megváltoztatod az önmagadról gondolt gondolataidat, nagyon gyorsan megváltozik az életed pozitív irányba. Ez garantálom.

Hiszen, amit magadról gondolsz, azzal feljogosítasz másokat is, hogy hogyan gondolkozzanak rólad.

Ezzel az egészen apró tetteddel, órási pozitív változást érsz el az életedben! Könnyeidet nem a bánatod, hanem a boldogságot hozza majd a szemedbe, mert mosolyogva állsz majd a tükör előtt, zokogva dadogva: ÉLEK!

És ez nagyon megéri!

 

Mik a lépések?

A célok meghatározása. Változást az életünkben nem tudunk eszközölni, ha nem látjuk, hogy a jelenlegi helyzetünkből, hova akarunk eljutni. A célok hozzák elő a motivációnkat is, ha látjuk az a pozitív jövőképet, ahova el akarunk érni.

Mindig az az első kérdés: MI A CÉL?

1. Tűzz ki célul, hogy pozitívan, magas önértékeléssel gondolkodsz magadról.
Lásd és érezd, hogy ez mekkora pozitív hatásokat fog hozni, az anyagi helyzetedben, az egészségedben, a magabiztosságodban, a kommunikációdban, a szexuális életben, a párkapcsolatodban, az emberi kapcsolataidban, csak ez az egy picike változás.
És tedd is meg. Gondolkozz magadról pozitívan.

2. Tűzz k célul, hogy rendbe teszed az önértékelésed. És azt sem engeded, hogy más lerombolja.
Ahogyan önmagadról másként kezdesz el gondolkodni, megjön a belső erőd. És elgyengül a veszteségtől való félelem. Nem fognak már visszatartani olyan gondolatok, hogy mi lesz ha kirúgnak, mi lesz ha szakít velem. Ha eszedbe is jut, akkor is inkább az együttérzés és a szeretet fog megjelenni benne és nem a félelem.
Mindenkinek megengeded, hogy a saját döntései szerint a saját életét élje, mert ezt kéred te is tőlük, így végre felszabadulsz a megfelelési kényszerektől, és csodálatos emberi kapcsolataid lesznek.

3. Tűzz ki célul, hogy mennyi pénzből akarsz megélni.
Nem számít most mennyit keresel. Pont annyit, ahol az önértékelésed tart. Tegyél a havi összeg után egy nullát. Na ez az, érzed? Ezt tűzd ki célul.
A pénz fontos. A pénz boldogít. A pénz csere eszköz és megkönnyíti az életedet. A pénz által jobb ember leszel. A pénz által többet tudsz adni, adakozni. A pénz által méltóbb életet teremtesz magadnak és a szeretteidnek is. A pénz által több lehetőséged lesz az életben.
Igen, csakis rajtad múlik mennyi pénzt keresel. Csakis az önértékeléseden és a gondolkodásodon múlik mennyi pénzt csinálsz.

Megkérdeztem a régi tanítványaimat, hogy amióta együtt dolgozunk, több pénzből éknek-e?

Azaz emelkedett-e az önértékelésük és a bevételük, amióta OtthonFáznak, Bogiznak?

Mind arról számoltak be, hogy a BogiIdőszámítás előtt kevesebb pénzből éltek.

Garantálom, hogy az OtthonFa Önismeretnek hála, mindenki gazdagodik. Mert itt a titkok kulcsa kezünkben. És én ezt nem tartom meg magamnak, hanem odaadom neked!

Ha magasabb az önértékelésed, mert pozitívan gondolkodsz magadról, több pénz jön hozzád. Mert a pénz nem igazságos. Oda megy, ahol jobban érzi magát. És egy magasabb önértékelésű embernél jobban érzi magát. Ennyi a titok.

Egyszerű a dolgod

Most, hogy ezt mind elhiszed, hajlandó is vagy tenni önmagadért!
Most, hogy tudod a titkot, megnyílt a tudatod, és hajlandó vagy cselekedni is!
Most, hogy látod az első lépéseket, bátran elindulsz!

Mert ez a te életed, és itt az ideje, élni!