A valódi önismeret útján képesek vagyunk megérteni mi is a szeretet. És megtanuljuk, hogyan szeressünk, és hogyan fogadjuk el mások szeretetét.
Elsőre ez bagatelnek hangozhat, ám meg fogod látni, mire végig olvasod a bejegyzésem, hogy ez nagyon is fontos.

Pozitív változást akarsz az életedben. Az utad így befele kezdődik.

Minden változás, változtatás belülről indul. Ahhoz, hogy igazán tudj szeretni, és el tud fogadni mindenki szeretetét, akárhogyan is nyilvánuljon meg, ahhoz önismeretre van szükséged.
Máris mondom, miért.

1. Az önismereti út hozzásegít ahhoz, hogy felismerd, és tisztán lásd, hogyan torzult a szeretetnyelved és lehetőséged lesz rá, hogy rendbe tedd
2. Megtanulod elfogadni önmagad és másokat is olyannak, amilyen
3. Így az ego fölé emelkedve képessé válsz szeretni és szeretetet befogadni

A szeretet magában hordozza az egyéni felelősségvállalást is.

Azt tudom adni, ami bennem, van, és azt tudom adni, amit most hiszek magamról, hogy vagyok.

Én komolyan gondolom, amikor azt mondom, hogy szerintem, aki nem foglalkozik önismerettel, nem vállal felelősséget önmagáért.

Mert nem látja tisztán, ki is ő, milyen is ő, milyen romboló személyiségei vannak, hogyan kapcsolódik önmagához, másokhoz és a kapcsolódásban létrejövő információhoz.
Nagyon sokan egóból támadnak, minősítenek, véleményeznek, bírálnak, mert nem látják még a látszat mögötti igazságot.

Eljött az idő, hogy már nem lehet megúszásra játszani, nem lehet felszínes-látszat életet élni, hanem törekedni kell arra, hogy értéket adjunk és pozitív hatással legyünk a világra.

Már nem elég, csak az elméleti tudás. Senkit sem lehet elkápráztatni, könyvekből, vagy poroszos oktatási intézményekből megtanult, és visszaböfögött frázisokkal.

Ma az igazi érték a tudás gyakorlatba ültetése utáni tapasztalatokból, hozzáállásból, fejlődésből születik.

Hogyan csinálod? És milyen hiteles példát mutatsz ezzel másoknak?

És itt kap fontos főszerepet a valódi önismeret.
Ahol alap az, hogy nem csak információ dömping van, hanem azonnali gyakorlatba ültetés.
És ez az igazi felelősség vállalás.

Amikor amit gondolsz, érzel, döntesz, mondasz, teszel mind összhangban vannak egymással, és őszintén, önazonosan, 100%-os önfelvállalásban, felelősséget vállalsz azért, amit gondolsz, érzel, döntesz, mondasz, és teszel.

És nem vetíted ki félelmeidet, fájdalmaidat, múlt béli szarságaidat másokra. Hanem szembenézel velük, feldolgozod őket, és szeretettel fordulsz önmagad és mások felé is.
Ez a szeretet törvénye. Vállalj felelősséget önmagadért. És amit ez megtörténik, el is engedted az ego hatalmát.

Aki szeretetben él önmagával és mások felé is szeretettel fordul, lehetősége van elmélyült, igaz, szabad és boldog életet élnie, a bőség békéjében.
Ha az életfeladatodnak akarod szentelni az életed, akkor itt az ideje felelősséget vállalni önmagadért.

 

2019. 3. hét, Önismereti Előrejelzés

[bts_restricted_content title=”Ez a doboz értékes extra tartalmat rejt” desc=”Ezt azonban csak OtthonFa Club Tagok (előfizetők) láthatják. Te még nem vagy OtthonFa Club Tag? Ugyan már! Regisztrálj most és máris olvashatod ezt a részt is. ” ]
 

Szeretet, elfogadás, megbocsátás, elengedés hete

Ahogy a bevezetőben is írtam, a szeretet törvényének a próbájának ideje jött most el.

A héten az emberi kapcsolataidon keresztül próbára leszel téve, mennyire tudsz szeretni és szeretetet befogadni.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy bárki, bárhogyan is akarjon hozzád kacsolódni (hatalmi dráma, érzelmi zsarolás, stb), te képes vagy e már asszertíven beleállni és meghúzva a határaidat, határozott szeretettel kommunikálni és megőrizni a belső stabilitásodat?

Vagy megmutatkozik az, hogy hol kell még ebben fejlődnöd. Tükreid által, most tisztán fogod látni és tapasztalni, miben és hol kell fejlődnöd ahhoz, hogy érzelmileg stabil tudj maradni.

A szeretet mindig felszabadít. Végig járva a tudatalatti rejtett zugait, ott szembenézni (külső tükreink segítségével) romboló személyiségünkkel, és akkor is a megfelelő beállítottságot választani és abban maradni, a legnagyobb szeretettel lehetséges csak. Válaszd mindig a szeretetet.

Figyelj arra, hogy ettől még ne kerülj alárendelt szerepbe. Ez nem visszahúzódás, nem bezárkózást és nem elnézem a másik hülyeségeit jelent.
Hanem azt, hogy kiállok magamért, de már nem hisztizve, nem egoból, nem önsajnálatból és nem félelemből, hanem önérdek érvényesítésből, asszertíven, szeretetben.

Láthatod, hogy a tudásod gyakorlása, gyakorlatba ültetése és a célirányos cselekvés hozza el a héten a felszabadulást.
Itt az idő elvonulni újra egy kicsit, és rendezni magadat odabent.

Mély szeretetben tudsz igazán kapcsolódni önmagaddal és másokhoz is. És igen, őt is kell szeretned, akit a legnehezebb szeretni. Hiszen ő is tükröd, ő is benned él, és ha nem tudod szeretni, önmagadat tagadod meg. Így nem tudsz egységben lenni önmagaddal.

És az egó az úr, a széttöredezett személyiségeden, és világodban. Itt az idő ezen változtatni.

[/bts_restricted_content]

Tehát, a héten csodás tükröket kapsz, hogy mélyíteni tudd az önszeretet szinted.
Ehhez sok elfogadás, megbocsátás, elengedés, alázat, önérdek érvényesítés, határok meghúzása, asszertív kommunikáció szükségeltetik

Most van lehetőséged rá, hogy gyakorolj.

Tedd meg és a célirányos cselekvés mellé, használd ezt is: